Server Handboek V2.3

Dit handboek bevat alle informatie die u nodig heeft om een goede start te maken op NowayRoleplay.

Plezier op NowayRoleplay staat voorop. Lees daarom het handboek goed door! Zo voorkomt u vervelende situaties.

Het is van groot belang dat u uw gameplay opneemt!

Dit document is eigendom van NowayRoleplay. Zodra dit zonder toestemming elders wordt gebruikt volgen er juridische stappen.


Om de communicatie met onze spelers zo goed mogelijk te houden verplichten we u de NowayRoleplay Discord te joinen!

Zodra u de NowayRoleplay server joined verklaard u de regels te hebben gelezen en heeft u ervoor gezorgd dat u deze begrijpt.


Betreft het verbannen van spelers gebruiken wij de volgende richtlijnen.

3x lichte waarschuwing = 3 dagen ban + note

1x licht + 1x zwaar = 19 dagen ban + note

3x Middel waarschuwing = 9 dagen ban + note

2x licht + 1x zwaar = 20 dagen ban + note

2x Zware waarschuwing = Perm ban

1x middel + 1x zwaar = 21 dagen ban + note

1x licht + 2x middel = 7 dagen ban + note

2x middel + 1x zwaar = 24 dagen ban + note

2x licht + 1x middel = 5 dagen ban + note

1x licht + 1x middel + 1x zwaar = 22 dagen ban + note

Sancties blijven geldig voor:

Lichte waarschuwing = 1 maand

Zware waarschuwing = 3 maand

Middel waarschuwing = 2 maand

Tempban = 5 maand

Wilt u in beroep gaan tegen uw BAN ga dan naar het #unban_aanvraag discord tekst kanaal.
Wilt u in beroep gaan tegen uw WARN ga dan naar
https://nowayroleplay.nl/infractions.

Meer informatie over het sanctiesysteem is te vinden in dit handboek.

Wees niet bang! Iedereen maakt fouten, ongeacht hoe ervaren u bent met roleplay. Als we zien dat u een goede speler bent, kunnen we uw fout over het hoofd zien, afhankelijk van de ernst ervan. De NowayRoleplay Staff is ten alle tijden bevoegd je van deze server te verbannen als we van mening zijn dat dit in het beste belang is voor onze roleplay Community.

Welkom in Los Santos

Los Santos was in 1812 eigendom van het koninkrijk der Nederlanden en is op 1877 overgedragen aan de verenigde staten van Amerika, Na een groot conflict op het eiland san andreas in 2015 wilden de amerikanen op het eiland onafhankelijkheid van de verenigde staten. Na een kort conflict op het eiland heeft de president van Amerika Donald J Trump besloten in te stemmen met de wil van het volk. Na een jaar onafhankelijk te zijn geweest ging het erg slecht met de economie en besloot het Koninkrijk der Nederlanden samen met de NAVO in te grijpen in het gebied. Het zuiden van het eiland wordt goed gecontroleerd door de nederlandse Politie maar in het noorden zijn er nog steeds rebelse Amerikanen die het niet eens zijn met het Nederlandse Beleid. In dit noordelijke gebied is de Nederlandse Krijgsmacht nog steeds zeer actief bezig om de rust te bewaren en de criminaliteit op een laag pitje te houden.

De Grens Rebellen gebied & Los Santos stad

Je bent verplicht een visum te kopen als u de grens wil passeren. Dit kan op 3 locaties, Bij beide snelwegen of op Los Santos airport u kunt hierop worden gecontroleerd door de Politie, Defensie en Marechaussee. Zij kunnen ten alle tijden het visum intrekken wanneer u zich bezighoud met criminele activiteiten (Mensensmokkel, Drugssmokkel, etc)Noorden Rebellengebied


- Let op Rebellen zijn actief in dit gebied, Je kan er mee samen werken maar kan ook je vijand zijn.

- Drugs farm locaties zijn in dit gebied.
- Vliegtuigen mogen landen in Sandy Shores. Maar kunnen worden gecontroleerd op visa.

- Militair luchtruim, er wordt geschoten als u niet het bewaakte luchtruim verlaat.
- Betreed
NOOIT de legerbasis incl. luchtruim zonder toestemming.

- Wapens en vuurwapens worden gedoogd* wanneer deze niet zichtbaar zijn.
*) Gedoogd betekent dat er geen actieve controle plaatsvindt. Wel mogen de instanties ten alle tijden het wapen in beslag nemen.

Zuiden Los Santos

- Alle wapens en vuurwapens zijn strikt verboden!

- Alle soorten drugs zijn verboden.
- Marechaussee controleert de grens op bijvoorbeeld drugssmokkel en visa

_____________________________________________________________________________________________________________________Server regels


Lees de onderstaande gedragsregels goed door. Hieronder bevinden zich de specifieke server regels.


Main Server Rules:

(1.1) Pesten van andere spelers buitenom de roleplay wordt gestraft met een permanente ban zonder kans op unban.

(1.2) Discriminatie op wat voor manier dan ook wordt gestraft met een permanente ban zonder kans op unban

(1.3) Uitschelden van spelers buiten de roleplay om wordt gestraft met een ban

(1.4) Elke bedreiging tegen elk persoon, of richting de community wordt niet getolereerd en wordt gestraft met een permanente ban. Als de dreiging reëel is zal er aangifte worden gedaan bij de politie en zullen wij alle mogelijke bewijzen leveren die nodig zijn voor het onderzoek.

(1.5) Elke poging tot het kapot maken of het verbreken van de infrastructuur van de server wordt niet getolereerd. Wij nemen aanvallen en bedreigingen van aanvallen serieus. En wij zullen samenwerken met de politie om er voor te zorgen dat de persoon wordt veroordeeld.

(1.6) Het staff team heeft al het recht om spelers te verbannen uit de community als zij denken dat daar een goede reden toe is, of vermoeden dat de speler hier is om problemen te veroorzaken.

(1.7) Omdat elke roleplay situatie anders is kunnen niet alle regels in dit handboek geschreven worden, dit is een volwassen community en er wordt dus ook verwacht dat u uw gezond verstand gebruikt.

(1.8) Mensen te bewegen een server regel te verbreken is strafbaar met een ban!

(1.9) Het opgeven van een valse leeftijd om een whitelisted beroep te kunnen krijgen is strafbaar met een ban! Tevens is dit identiteitsfraude en zijn wij eventueel genoodzaakt gerechtelijke stappen te ondernemen.

Sanctiesysteem

Binnen NowayRoleplay wordt er gewerkt met verschillende “warns”. Alle warns zijn opgedeeld in groepen. Zo is er een lichte, middel en zware categorie. Iedere categorie heeft zijn eigen sanctie. Bij iedere warn zit namelijk een zogenoemde “warnban”. Dit is een ban van een X aantal uren die ervoor moet zorgen dat mensen zich bewust worden van de warn. Op NowayRoleplay mag je afhankelijk van de combinaties 2 of 3 warns daarna volgt altijd een tempban. Een tempban is een tijdelijke ban van afhankelijk van de sanctie een X aantal dagen. Hierna ontvang je een “note”. Een note zorgt ervoor dat je geen enkele warn meer mag krijgen anders ontvang je direct een permban. Zo kan je dus met 4 lichte waarschuwing permanent verbannen worden van NowayRoleplay. Echter is het ook mogelijk om een tempban zonder note te ontvangen. Dit kan worden ingezet wanneer een stafflid de sancties niet zwaar genoeg vindt om er een note aan te koppelen. Dit is echter geen standaard en zal sporadisch worden gebruikt. Om alles zo duidelijk mogelijk te krijgen hebben we het in een tabel onder elkaar gezet.

Soort sanctie

Tijdsduur geldig

Eventuele extra ban

Lichte waarschuwing

1 maand

1 uur

Middel waarschuwing

2 maanden

12 uur

Zware waarschuwing

3 maanden

24 uur

Temporary ban

Lengte van de ban + note

-

Note

5 maanden

-

Temporary ban zonder note

Lengte van de ban

-

Permanente ban

Permanent

-

Ben je het nu absoluut niet eens met je waarschuwing is het mogelijk bezwaar aan te tekenen. Dit moet binnen 2 weken na het uitdelen van de warn en kan via https://nowayroleplay.nl/warns. Let op, doe dit alleen als je denkt dat er een fout is gemaakt. Heb je alleen spijt? Dan wordt de warn niet kwijtgescholden.

Een beknopt overzicht van de server sancties / bans is te vinden in het: Reglement

Gezond verstand

Gebruik ten alle tijden uw gezond verstand. Ons doel is om een realistisch gevoel te creëren met leuke en interessante scenario’s. Dus denk altijd goed na voordat u iets doet en doe niet iets wat u in het echte leven ook niet zal doen. Houd rekening met de game mechanics gebruik bijvoorbeeld emotes met F3 om het zo realistisch mogelijk te maken. Dit is GEEN GTA Online houd het bij uw zelf verzonnen personage. Een buschauffeur die naar de legerbasis gaat om een straaljager te gaan stelen is niet realistisch een zeer slecht idee. En er staat een lange gevangenisstraf op. Dus we vragen u vriendelijk om twee keer na te denken voordat u iets doet.

Rollenspel

Dit is een roleplay server dus kies een rol die u speelt. En zorg ervoor dat alles wat u doet roleplay met zich meebrengt. Wanneer u de server joined bent u vanaf dat moment het personage wat u voor u ziet. Let wel, u bent ten alle tijden op een eiland en dus niet op een server. Behandel uw personage realistisch en koester zijn leven! Uw personage behandelt u als een levend wezen en heeft emoties & gevoelens zoals in het echte leven.

Nederlandse Taal


De voer en spreektaal op de NowayRoleplay server is 100% nederlands. Ook in de amerikaanse gebieden wordt Nederlands gesproken.

Leven

U moet uw leven waarborgen en eerlijke RP respecteren. U bent geen superman, en u bent ook niet onsterfelijk. U heeft geen superkrachten omdat u iets in game kunt doen wat niet kan in real life.


Dood gaan / Nieuwe leven Regel (New life rule)

Wanneer u bent doodgegaan kunt u de ambulance bellen en als u gelukt heeft wordt u behandeld aan uw verwondingen. Op dit moment weet u nog precies wat er gebeurd is. Maar wanneer u bent overleden en naar het ziekenhuis wordt geteleporteerd, dan start de new life rule. U mag op geen enkele wijze meer deelnemen aan de roleplay situatie waar u bent dood gegaan. U weet niks meer van de situatie wat er is gebeurd voordat u dood bent gegaan.

Account / personages 


U kunt maximaal 3 personages spelen per account. Ze hebben allemaal hun eigen identiteit en moeten verschillend behandeld worden. De namen van de personages moeten realistisch zijn en moeten bestaan uit een voor en achternaam (dit mogen geen namen van echte personen zijn, zoals bekende mensen, artiesten, TV presentatoren etc.) Jezelf voordoen als iemand anders is ook niet toegestaan. Wanneer u 2 rollen speelt bijvoorbeeld Henk & Klaas dan is het uw verantwoordelijkheid om ze gescheiden te houden. Henk kan dus niet weten dat Klaas 1 uur geleden door iemand beroofd is en door wie, tenzij iemand die Klaas kent het aan Henk vertelt (In Game RP)

FailRP


Zodra er zich een FailRP situatie voordoet maakt u het scenario zo net mogelijk af en pleegt u geen FailRP. Blijf in character en geef via /looc aan dat u het graag na het scenario wil bespreken. Wanneer u wel begint te schreeuwen met FailRP termen dan maakt u uw zelf schuldig aan FailRP. Bespreek dit onderling na het roleplay scenario via voice op Discord. Als het gesprek niet wil plaats vinden of het gesprek loopt uit op een oneindige discussie stuur dan een report met videomateriaal. (Zonder bewijs wordt er niet naar gekeken) gebruik shadowplay. OBS of AMD Radeon om altijd je gameplay op te nemen!


Value your life (VYL)


Om het realisme hoog te houden dient u zuinig te zijn op uw leven. Wanneer u zich bijvoorbeeld niks aantrekt van een, voor u levensbedreigende situatie, dan bent u in overtreding van de VYL regel. Dit kan in de breedste zin van het woord voorkomen en veroorzaakt worden door u zelf, anderen of toeval. Denk aan een ernstig auto ongeluk, of u wordt overvallen met een vuurwapen op u gericht. Maak een scenario altijd zo realistisch mogelijk af. Speel, als de situatie u daar in brengt, bijvoorbeeld bang, angstig of laat merken dat u pijn hebt.

Random DeathMatch

Het willekeurig vermoorden van spelers is ten strengste verboden en kan u een ban opleveren. U moet altijd een goed onderbouwd argument hebben. Ook is het verplicht het slachtoffer eerst op tijd te informeren voordat u diegene iets van schade toebrengt! Zo kan persoon nog eventueel reageren op gevaar. Aftellen 5,4,3,2,1 en dan schiet ik je dood is verboden. Nadat u een speler er op gewezen heeft dat hij naar u moet luisteren en de speler is voor 10 minuten kwijt of er is rust moet je diegene eerst weer benaderen voor je diegene schade toebrengt. DIT GELDT VOOR IEDEREEN: HULPDIENSTEN, REBELS, GANGS, BURGERS ETC.

Out-of-Character chat

Out-of-Character betekent dat u praat buiten uw personage, Het is verboden om dit via in game voice chat of twitter te doen. Gebruik ook geen termen als “broodje VDM”. Ook met woorden als “broodje”, of iets van gelijke strekking ervoor, maakt u zich schuldig aan Off-RP praten. Wanneer u vragen heeft kunt u dat in game via /looc stellen. Houd het /looc chat verkeer tot een minimum. Voor overige vragen gebruik de discord tekst kanalen! (Vraag nooit om spelers informatie, drugs locaties, of waar ben je op de map etc) Let er op wanneer u  illegale berichten op Twitter zet /tweet kan dit door de Politie tegen u gebruikt worden bij uw verhoor.

Microfoon

Iedereen is verplicht een goede werkende microfoon te hebben op de NowayRoleplay server & Discord. Vervelende achtergrondgeluiden zijn niet toegestaan. U dient aansluitend PUSH TO TALK te gebruiken binnen onze server. Wanneer u in de server zit bent u ook verplicht om online te zijn op Discord, mocht er iets gebeuren kunt u het daar gelijk met die persoon oplossen.

Zorg ervoor dat uw instellingen er ongeveer zo uitzien:Combat logging / Disconnect

Bij het verlaten van de server zoekt u altijd een rustige plek waar niemand ziet dat u uitlogt.

Verlaat niet een scenario tenzij u absoluut moet en wanneer u dat doet geeft dat dan tijdig aan via /looc. Bijvoorbeeld “/looc over 10minuten moet ik helaas weg”. Als u weet dat u nog maar kort de tijd heeft voordat u offline moet gaan, ga dan geen langere of grotere RP scenario’s meer aan. Een voorbeeld is als u weet dat u bijna gaat eten. Ga dan niet nog ergens staan waar mogelijk langere RP uit kan komen. Als de verbinding verbreekt vanwege stroomuitval / internetproblemen, laat dan de mensen die bij uw scenario waren betrokken weten dat u terug komt. Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken: wanneer u helemaal niets zegt en tijdens een achtervolging of een vuurgevecht of diefstal of iets dergelijks, wordt het gezien als Combat Logging. En krijgt u een ban van de server.

Extremisme

Iedereen op de server moet zich thuis kunnen voelen. Roleplay geen enkele vorm van haat tegen ras, geslacht, seksuele geaardheid, religie, identiteit of wat dan ook. Dit is niet tof en kan ook privé impact hebben op de medespelers.

Intimidatie / pesterijen


(Seksuele) intimidatie, verkrachting, pesterijen, enz. Worden NOOIT getolereerd. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het andere deel in het roleplay scenario zich comfortabel bij voelt bij u in de buurt!

Hulpdiensten

Daag nooit Politie uit om er voor te zorgen dat ze achter u aan komen om een roleplay scenario te starten. Dit kan een dure copbaiting boete, maar ook een kick / of zelfs een warn opleveren. Afhankelijk van de situatie.

Laat de ambulancebroeder altijd zijn werk doen en antwoord op zijn opmerkingen. Hij is er om uw leven te redden! Dus werk ook mee.

Het is verboden
voertuigen van hulpdiensten (Spelers / NPC) te stelen of zich voor te doen als hulpdiensten. De hulpdiensten zijn er om u te helpen dus van hun spullen blijf je af.

Zorg dat je naar de overheidsfunctionarissen voldoende en duidelijke informatie stuurt via je telefoon. Doe je dit niet dan loop je het risico dat je niet wordt geholpen! Het spammen van meldingen of GPS locaties kan bestraft worden met een warn. Hou het realistisch en praat niet Off-RP in uw berichten. Een voorbeeld kan zijn “help ik ben geVDMed”.  Heeft u na bijv. 10 minuten nog niks vernomen dan mag u gerust een 2e melding maken.

Het beste is om altijd naar de instructies van de hulpdiensten te luisteren maar een crimineel denkt daar soms anders over ;)

MetaGaming


Meta gaming betekent dat u informatie opdoet / gebruikt buiten roleplay (In Game) of gebruik maakt van 3rd party informatie en dit gebruikt in uw voordeel. Bijvoorbeeld: Een van uw vrienden vertelt via discord dat er een controle is bij de grens en u rijd daar snel heen om hem te helpen vluchten van de Politie. (Als u discord gebruikt als roleplay communicatiemiddel is dat niet erg maar u moet ook alles zeggen in game dus zeg tegen de Politie dat u mobiel aan het bellen bent maar zet uw mic wel open in game) Dus uw vriend kan daar niet in eens zijn zonder dat de Politie weet dat u iemand heeft gebeld voor versterking.


De telefoon is de basis van alle communicatiemiddelen. Wanneer uw telefoon afgepakt wordt, zijn al uw communicatiemiddelen afgepakt. Een portofoon (bijvoorbeeld discord, teamspeak of anderzijdse communicatiemiddelen) zijn daarmee niet meer toegestaan. Blijf je deze gebruiken dan maak je je schuldig aan MetaGaming.

Daarbij komt ook het volgende: Ben je niet op het moment van de start van een scenario online, dan mag je niet meedoen aan het betreffende scenario. Dit geldt ook voor whitelisted jobs (politie, defensie etc.)

Spam


Het spammen in game tekstchat / Discord is niet toegestaan. Het afspelen van gekke geluiden / soundboards / voice changers is niet toegestaan. Copyright free! Muziek mag worden afgespeeld voor roleplay redenen maar zorg er altijd voor dat iedereen in het scenario er mee instemt.

Items / wapens kwijt?


Zorg er altijd voor dat u de server netjes verlaat. Ook bij een server restart anders kan het gebeuren dat u items of geld verliest. Mocht u toch wat kwijt zijn, laat bewijs zien dat u dat eerder had en vul het compensatieformulier in. Deze is te vinden in een van de discord tekst kanalen.

Wapens

Er zijn verschillende wapens beschikbaar in de NowayRoleplay server. U kunt deze wapens kopen bij een black market dealer. Eerst dient u via een crafting systeem uw eigen blauwdruk te maken. U kunt 1 licht vuurwapen dragen in uw holster aan uw broekriem maar zware wapens kunt u alleen gebruiken wanneer ze zichtbaar zijn en kunt u niet in uw broekzak stoppen! Pak deze dan eerst uit uw tas of uit het voertuig, vertel dan dat hij naast je lag in de auto etc.

- Let op
ALLE wapens zijn illegaal in Los Santos en worden bij bezit dan ook in beslag genomen!
- In het noorden van de map wordt open carry van handvuurwapens gedoogd*, zware wapens zijn hier ook gewoon illegaal. Ze worden in het noorden alleen gedoogd* wanneer u ze niet open carry draagt, dus in een rugtas. Als u met criminele activiteiten bezig bent wordt het wapen gewoon in beslag genomen.

*) Gedoogd betekent dat er geen actieve controle plaatsvindt. Wel mogen de instanties ten alle tijden het wapen in beslag nemen.


Verder mag je na gebruik van een wapen (tazer, steek- of vuurwapen) deze gedurende 15 minuten niet opbergen. Ook niet via een ander persoon. Je mag hem overgeven, maar die persoon mag hem pas opbergen als de 15 minuten voorbij zijn. Onder gebruik verstaan we iedere vorm van gebruik. Het gaat niet expliciet om schieten of steken. Een wapen in je hand hebben, of wapens verplaatsen uit een opslag vallen hier ook onder.

Gijzelaars situaties

Wanneer u van plan bent om een burger te gijzelen/ontvoeren/liquideren*, moeten er in totaal 4+ politie/defensie in dienst zijn en bij het gijzelen/ontvoeren/liquideren* van iemand van de politie/defensie moet er in totaal minimaal 9+ politie/defensie in dienst zijn waarvan minimaal 7+ van de job die u wilt overvallen*. Ook dient u zichtbaar in het bezit te zijn van een zwaar vuurwapen, oftewel een vuurwapen die je enkel uit de tas/kofferbak kan halen, als het om politie/defensie gaat, of zichtbaar een switchblade, machete, tazer of vuurwapen als het om burgers gaat! U mag maximaal iemand voor 60 minuten gevangen houden of u laat hem gaan of diegene wordt vermoord. (van ambulance blijft u af!)

Voorbeeld:

- 7 politie, 2 defensie. In dit geval mag je alleen politie overvallen

- 2 politie, 8 defensie. In dit geval mag je alleen defensie overvallen

- 6 politie, 6 defensie. In dit geval mag je beide partijen NIET overvallen

*) Dit geldt voor het overvallen/gijzelen/ontvoeren/liquideren of iets in gelijke strekking

*Disclaimer: Een liquidatie is simpel gezegd een duur woord voor moord. Een moord is iemand met voorbedachten rade doden. Oftewel iemand naar aanleiding van een heel plan doden. Doodslag, wat wel is toegestaan, is het opzettelijk iemand doden in een opwelling en zonder dit vooraf in gedachte te hebben.

Voorbeeld A: Iemand staat op de dodenlijst en je zoekt hem al uren. Eindelijk gevonden en je dood de persoon. Dit is moord oftewel een liquidatie,

Voorbeeld B: Je staat voor je huis en iemand komt dreigen of begint vervelend te doen. Om hem en zijn groep een lesje te leren schiet je hem ter       plekke dood. Omdat dit van te voren niet het idee was is dit doodslag.

Voorbeeld C: Je zoekt over het algemeen iemand. Vind hem nergens en laat het rusten, diezelfde persoon komt later naar jou toe per toeval en hij begint vervelend te doen. Je dood hem. Dit is doodslag en dus toegestaan.

Scammen

Scammen. Het scammen van spelers is verboden wanneer het gaat om een totale waarde die hoger is dan 25k. Bij een overval blijft de buit onbeperkt

Zodra er in het scenario vrijwillig een item is gegeven door de andere partij moet de deal eerlijk worden afgerond anders valt dit onder scammen.

Voorbeelden verschil overval en scammen:

- Er is een deal gepland voor 50k door persoon A. Persoon B komt aan en geeft het geld. Persoon A vertrekt zonder de deal af te ronden.
Dit is scammen en
mag niet

- Er is een deal gepland voor 50k door persoon A. Persoon B komt aan en geeft het geld. Persoon A trekt een wapen en overvalt persoon B.
Dit is scammen en
mag niet

- Er is een deal gepland voor 50k door persoon A. Persoon B komt aan en wordt vervolgens overvallen door persoon A.
Dit is een overval en
mag wel

- Een deal van 50k is afgerond die is gepland door persoon A. Persoon A overvalt vervolgens persoon B om alle items terug te krijgen. Dit valt onder scammen omdat er items vrijwillig zijn gegeven. Dit mag dus niet

- Er is een deal gepland voor 25k door persoon A. Persoon B komt aan en geeft het geld. Persoon A vertrekt zonder de deal af te ronden. Dit is scammen maar 25k. Dit mag dus wel

Winkel- of bankovervallen

Een winkel of bank overvallen is een behoorlijke onderneming waar veel geld mee verdient kan worden. Bereid dit goed voor en bedenk een degelijk plan. Gebruik een plan niet te vaak, want dan zal men hierop ingespeeld zijn. De politie of kmar zal bijna altijd eerder bij de bank aanwezig zijn dan dat u de bank kan overvallen. Er zal vervolgens een onderhandelaar contact opnemen. U bent verplicht om minstens 1 maal een conversatie te hebben met de onderhandelaar. Weet wat u wil zeggen. Wanneer u iemand als gijzelaar heeft laat u deze persoon ook aan de onderhandelaar zien (geen NPC’s / vrienden). Let er op dat u mensen niet mag gijzelen wanneer u op dat moment niet over een vuurwapen, tazer, switchblade of machete beschikt. Het is ook niet toegestaan de onderhandelaar te gijzelen of te doden en de onderhandelaar mag andersom geen enkele vorm van geweld plegen! Dit geldt tijdens de onderhandeling. Na de eerste onderhandeling zal er een 2 minuten “grace period” zijn. Dit gaat in wanneer de conversatie erop zit. Deze tijd is bedoeld zodat beide partijen zich kunnen voorbereiden op wat er komen gaat. Meerdere onderhandeling conversaties hebben geen grace period. Het hebben van een goed en origineel plan zal het slagingspercentage fors vergroten.Agent overvallen

Bereid een overval agent goed voor. Er gelden veel regels omtrent een agent overval en het is zeker niet makkelijk. Het is ook verboden om zonder goede RP van minstens 15 minuten politie/kmar te overvallen. Het overval scenario gaat lopen wanneer de speler een zwaar vuurwapen op de agent richt en hem verteld dat het een overval is. Daarna mag de overvaller verdere bevelen geven. Voor een overval agent dient u altijd een zwaar vuurwapen zichtbaar bij te hebben. Dat wil zeggen dat je dit vuurwapen alleen uit een tas of kofferbak kan halen! Wanneer de overval begint dient u per zichtbare defensie/politie die zich dichtbij of in het scenario bevindt een zwaar vuurwapen te richten, ongeacht of u 1 of meerdere mensen wilt kidnappen/overvallen. Uiteraard mag u ook na wens lichte wapens in het scenario hebben. Verder moeten er totaal minimaal 9 politie en defensie aanwezig zijn, waarvan 7 van het type wat u wilt overvallen. U mag géén DSI/BSB/BE (geheime diensten van de politie en kmar) overvallen.

Overval agent scenario’s worden systematisch door staff gecontroleerd. Indien de overval niet aan de regels voldoet; kan deze op een later moment teruggedraaid worden. Dit kan, gelang de situatie, ook sancties met zich mee dragen.


Spelers overvallen

Wanneer u een speler wilt overvallen moet hij zijn handen omhoog doen met Z. Dan kunt u, terwijl u een wapen op de persoon richt, met X zijn items afpakken. Let op het overvallen van burgers mag alleen met 4+ politie in dienst! Je bent verplicht een vuurwapen, tazer, switchblade of machete in je hand hebben!

Overvallen: overvallen hebben specifieke regels omtrent wapengebruik en andere eisen

Type overval

Wapens

Aantal politie/defensie

Speler overval

Machete, switchblade, tazer of een vuurwapen

Minimaal 4 in totaal

Bank- of winkeloverval

Indien er een burger gegijzeld wordt; bovenstaand
Zonder gijzeling is een wapen niet verplicht

Minimaal 5 in totaal

Politie/Marechaussee overval

Minimaal een zwaar vuurwapen (uit tas/kofferbak)

Minimaal 9 totaal, waarvan 7 van het type wat u  wil overvallen

Al het andere dan de normale standaard politie/defensie. Bijvoorbeeld: DSI, BSB, BE, recherche, etc.

Dit is verboden

Dit is verboden

Wanneer u in één van bovenstaande situaties zit en onder dreiging bent van een wapen, geef u dan over en speel mee. Vluchten of anderzijds geen gehoor geven betekent dat u de value your life regel overtreed. Een tazer is de uitzondering; wegrennen valt niet onder VYL, maar zodra u geraakt bent dient u zich over te geven. U kan namelijk een seconden of 10+ niks meer door de shock.

Game Mechanics

Het is verboden area’s te blokkeren met voertuigen, u hoeft geen auto’s boven op elkaar te spawnen bij de garage, houd de garage cirkels vrij! Plaats geen Boten, vliegtuigen, helikopters of andere voertuigen op plaatsen waar ze niet bestemd voor zijn (wegenwacht, politie of de marechaussee verwijderd deze voertuigen. De kosten zijn voor u zelf). Wanneer er onrechtmatig geblocked wordt, dan kan dit selfs een serverregel schaden.

Voertuigen / verkeer

Ga altijd netjes naar rechts op de weg als er hulpdiensten langs komen.

Verkeerd geparkeerde auto’s zullen worden verwijderd. Zet hem netjes in een parkeerplaats en zet het voertuig altijd op slot met L (anders kan je auto gestolen worden)

Als je offroad gaat rijden houd het dan realistisch en vlieg niet met 130Km/u over een berg heen. Je rijd nou eenmaal niet perfect offroad of op het gras. Verder is offroad rijden alleen toegestaan in een offroad auto**! Als je er door gewond zal raken of zelfs zal sterven in real life doe je het ook niet in game. Respecteer het om het zo realistisch mogelijk te houden.


_____________________________________________________________________________________________________________________


Snelheden & offroad ⚠️


Offroad 30 km/u (Bergen / gras)                Buiten bebouwde kom 80 km/u (N wegen)
Onverharde weg 50 km/u  (Zandweg)        Autoweg 100 km/u (Snelwegen rond LS stad)
Bebouwde kom 80 km/u (In de stad)                Autosnelweg 130 km/u (Buiten de stad richting grens)

*Let op: offroad mag je alleen met een offroad voertuig**. Onverharde weg mag je met ieder type voertuig.
**Zodra een voertuig offroad is komt dit onder in je beeld te staan wanneer je instapt! Staat dit er niet? Dan is het voertuig NIET offroad (bij hulpdiensten staat dit in het voertuig keuze menu)

Pit manoeuvre

Het is alleen voor politie of koninklijke marechaussee toegestaan om voertuigen te pitten. Zij zijn er immers voor getraind en hebben diverse regels waar zij zich aan dienen te houden. Dit maakt in de praktijk het verschil tussen een gecontroleerde tik, of een grote beuk. Immers is het hardhandig beuken van voertuigen niet toegestaan en kan mogelijk onder VDM of GTA-style driving vallen. Pitten is niet toegestaan op tweewielers. Denk aan fietsen, brommers, scooters of motoren. Als je succesvol gepit bent, dan dien je te stoppen. Wel heb je uiteraard het recht om weg te rennen of bij een ander op- of in te stappen. Mits je n.a.v. de pit geen letsel opgelopen hebt en realistisch gezien nog in de mogelijkheid bent om snel te reageren.

VDM (Vehicle DeathMatch)


Het is verboden spelers expres aan- of dood te rijden. Spelers mogen ook niet expres voor een auto springen dit kan resulteren tot een kick / ban van de server. Indien er met een voertuig tegen een voertuig wordt gebeukt dan kan dit als GTA style driving worden gezien.

5 Minuten Revive Regel: (COMBAT REVIVING)

De 5 minuut revive regel is er voor bedoeld zodat tijdens combat een agent/ambulance geen mensen mag helpen in het gebied waar dit zich af speelt. Er mag pas gerevived worden 5 minuten na het vuren van het laatste schot, waarbij mensen die doodgeschoten zijn dood verklaard dienen te worden. Wordt deze regel overtreden kan dit resulteren in een ban/kick van de server!

Hulpdiensten / Whitelisted beroepen

Solliciteren voor hulpdiensten / whitelisted beroepen kan op discord. Hulpdiensten en whitelisted beroepen hebben hun eigen handboek waar je toegang tot krijgt in de sollicitatieprocedure.

Politie / koninklijke marechaussee kunnen je geldboetes / gevangenis straf geven

Whitelisted beroepen als rebels / maffia / motorclub  kan je joinen door middel van contact met de hoogste functie binnen deze groepen. Je kan ingame worden geinvite door de leaders.

Kleding

Draag altijd het uniform dat hoort bij uw beroep / functie hoort. U kunt deze in de kledingkast van uw beroep aantrekken. Let er bij het maken van personages/outfits op dat het niet glitched, het is verboden om rond te lopen zonder armen / benen etc houd het realistisch. Ook zijn wit/zwarte blokjes print kleding niet toegestaan. Dit zijn glitched kledingstukken.

Aansprakelijkheid


NowayRoleplay stelt zich niet aansprakelijk voor het verkeerd modden van uw GTA folder waardoor het mogelijk is om een BAN te krijgen in GTA Online wij raden u aan om een extra GTA folder te maken voor het modden op deze server!

Video- & Geluidsopnames


Bij het joinen van de server gaat u ermee akkoord dat uw stem & in game beeld kan worden opgenomen. Streamers & YouTubers hebben het recht om dit te publiceren. Let daarom altijd op met wat u zegt in de in-game voice chat!

Toestemming ouders / voogd

Bent u jonger dan 18 jaar, dan vraagt u toestemming aan uw ouders/voogd om te mogen roleplayen in de NowayRoleplay server! Wanneer later blijkt dat u geen toestemming heeft gekregen kan de toegang tot de server u worden ontnomen.

Varen

Om duidelijk te houden wanneer je in overtreding bent op het water is de volgende kaart samengesteld. De marechaussee mag vrij handhaven in deze gebieden zorg er dus voor weet wat je doet. In de blauwe vlakken is het niet toegestaan om te varen, dit brengt dus risico’s met zich mee wanneer je dit gebied betreedt. De rode lijnen geven aan dat het verboden is om aan te meren op die plaatsen. De zwarte lijn geeft de doorgetrokken landsgrens weer op het water.

Vliegen / Piloten


- Vlieg alleen met een geldig vliegbrevet anders wordt uw vliegtuig in beslag genomen
- Op de Sandy Shores Luchthaven kunt u vliegtuigen aanschaffen  
- Wees altijd in bezit van een visum bij het vliegen over de grens
- Land met een helikopter alleen op helipads of lege open plekken buiten de stad!
- Land met vliegtuigen alleen op de luchthaven. Voor noodlandingen communiceer met de luchtmacht
- Join altijd het kanaal luchtverkeer op Discord (Meldingen van andere Piloten / air traffic control)
Dit is echter niet verplicht
- Vliegtuig / Helikopter kan in beslag genomen worden wanneer u drugs vervoerd
- Stijg altijd op naar een minimale hoogte van 300m boven Los Santos airspace
- Buiten Los Santos vliegt u altijd minimaal 200m hoog en een extra 100m bij bebouwing / bergen
- Land altijd in de goede richting en stijg op in de goede richting
(Niet richting landende vliegtuigen)

Los Santos Luchthaven (Aanvliegroutes)      |     Zancudo Legerbasis (alleen met toestemming)

   

Sandy Shores Vliegveld (Aanvliegroutes)       |     Rebellen basis (Grapeseed)                            
   

Let op. opstijgen in de tegengestelde richting als landen!

Helikopters en vuurwapens

Wanneer er een helikopter in een scenario betrokken is, bestaat er een enkele manier om dit te counteren. Om het realisme in acht te nemen en geen wilde westen taferelen te krijgen zijn de volgende stappen de enige juiste manier.

1 - De helikopter is minimaal 10 minuten zichtbaar aanwezig in het scenario.

2 - Na 10 minuten geeft u een verbale waarschuwing via local twitter.

3 - Geef de piloot 2-3 minuten om hierop te reageren.

4 - Blijft de piloot bij het scenario vliegen, dan mag u enkele waarschuwingsschoten lossen. Dit moet een zwaar wapen zijn. Geef de piloot wederom een ogenblik om hierop te reageren.

5 - Blijft de piloot onverminderd aanwezig, dan is het toegestaan om meerdere keren op de helikopter te schieten met een zwaar vuurwapen. Als er rechtstreeks op- of dicht in de buurt van de helikopter geschoten wordt dan zal de piloot hierop moeten anticiperen en volledig moeten afhaken in het scenario. Zijn leven, en dat van eventuele andere inzittende verkeerd in direct gevaar.

6 - Wanneer de piloot geen gehoor geeft wordt stap 5 nogmaals herhaald.

Disclaimer; schiet bij het volgen van deze stappen duidelijk op de helikopter. Niet op de piloot! Een zwaar wapen is een vuurwapen dat uit een kofferbak of tas moet worden gehaald alvorens deze kan worden gebruikt!

Het is toegestaan om vanuit een burger helikopter te schieten, mits u bezit over minstens een zwaar wapen en uw positie zich aan 1 van de zijkanten van de helikopter bevindt. Het is technisch onmogelijk om vanuit de co-piloot seat te schieten. Met geen enkel wapen, aangezien u hiermee direct de helikopter waar u in zit schade toebrengt.

Extra aanvulling. Wanneer er vanuit de helikopter wordt geschoten is het dus WEL toegestaan om ook met lichte vuurwapens op een helikopter te schieten, dus niet op de piloot. Zowel voor burgers als voor hulpdiensten. Echter is het zo dat een helikopter dan niet hoeft af te haken. Bovenstaande informatie is puur om een helikopter uit het scenario te kunnen halen zonder alles kapot te hoeven schieten. Let op, zodra er niet vanuit de helikopter wordt geschoten is schieten op de helikopter met een licht vuurwapen NIET toegestaan. _____________________________________________________________________________________________

Server functies

Belangrijke Menu’s


- F1 - Open Mobiel (SMS vrienden of bel)
- F2 - Inventaris
- F3 - Animaties
- F5 - Main quick menu
- F6 - Werk opties
- F7 - Openstaande rekeningen
- F9 - Huisdieren opties

- L - Doe uw voertuig open en op slot
- E - Interactie key bij meeste shops / cirkels
- Z - Handen omhoog
- X - Iemand met handen omhoog zijn items stelen
- U - Open inventory kofferbak
- M - Open in game ipad met informatie
- <- / -> - Pijltjes toetsen voor richtingaanwijzers auto
- H - Groot licht Auto (Let op verblind geen tegenliggers)

- Shift + H - Praat afstand veranderen (Whisper - Normal - Shout)

- Shift + Y - Gooi het anker uit / haal het anker op

- B - Begrenzer / cruisecontrol in de auto

- X - Gordel

Commands (in-game chat)


- /ot /online time (Laat zien hoe lang u totaal op de server bent geweest)
- /tow (Wegenwacht kan voertuig op sleepwagen plaatsen)

- /looc (Out of character chat in een kleine radius)
- /tweet (stuur een tweet de wereld in)

- /ltweet (stuur een tweet in een kleine radius de wereld in)
- /advert (Advertentie)
- /me
(Wanneer u iets doet, zoals “Pakt autosleutels uit auto” / “Pakt telefoon af”)

Spelers Reporten

Het kan altijd gebeuren dat spelers zich niet aan de regels houden en de game ervaring voor u verpesten dit kan per ongeluk gebeuren maar ook expres. Probeer altijd contact op te nemen met degene via Discord en hem te wijzen op welke regel hij / zij heeft verbroken. Misschien komen jullie er samen uit en heeft de dader ervan geleerd.

Mocht u geen contact krijgen met de dader of komen jullie er samen niet uit dan kunt u hem rapporteren via Discord via het rapporteer speler formulier. Dit is te vinden in een van de Discord tekstkanalen
(Gebruik Shadowplay of https://medal.tv voor proof)

Het ID van de persoon vindt je door middel van ALT+DEL

Shops

U kunt in vele shops nuttige items vinden zoals eten, drinken; belangrijk om niet dood te gaan. Verder kunt u hier ook repair kits kopen die heel handig zijn om snel uw voertuig te fixen als deze kapot is gegaan.

Op de volgende locaties kunt u winkels vinden:

- 24/7. (Paleto Bay)
- 24/7. (Sandy Shores)
- Yellow Jack. (Sandy Shores)
- Robs Liquor. (Great Ocean Highway)                                        
- Robs Liquor. (San andreas Avenue)
- LTD Gasoline. (Grove Street)
- LTD Gasoline. (Mirror Park Boulevard)
- 24/7. (Little Seoul)

Autoshowroom

Wie wilt nou niet een mooie blinkende bolide voor de deur hebben staan. U heeft hier de keus uit allerlei auto’s. Sommige zijn er alleen om u van A naar B te brengen maar wanneer u meer te besteden heeft zijn er ook prachtige supercars. U kunt hier nieuwe voertuigen kopen en u betaald via de bank. U kunt ook tweedehands voertuigen kopen via de tweedehands showroom. Daar betaald u met cash geld.

Voertuigen - wegenwacht


Alle voertuigen kunnen kapot gaan (autoschade is aangepast). U kunt de wegenwacht een bericht sturen inclusief gps. Ook kunt u voertuigen repareren met een repairkit die u in de meeste winkels kunt kopen, altijd handig voor onderweg of als er geen wegenwacht aanwezig is.
Wanneer u geen repair kits bij u heeft en uw voertuig is kapot gegaan bel dan de monteur om u uit de brand te helpen. Het kan zijn dat uw voertuig naar de stad moet worden gesleept. Zorg dat de melding duidelijk is, anders loop je het risico dat de wegenwacht niet komt!

Jachthaven

In de Jachthaven heeft u de keus uit verschillende boten en jetski's. Lekker genieten van de zon en het water rondom Los Santos. Maar ook erg handig voor illegale praktijken ;)

Banken / ATM

Het is enorm belangrijk om uw zuurverdiende geld op een veilige plek op te slaan loop daarom nooit rond met een grote smak geld op zak. Dit kunt u kwijtraken wanneer u dood gaat of beroofd wordt. De valuta in Los Santos is de dollar ($) dit is niet gewijzigd na de overname van Los Santos

Huisdieren

Ja het kan echt u kunt uw eigen huisdier hebben. Deze zal u overal volgen en zelfs luisteren naar instructies die u hem geeft. Maar bij een huisdier horen ook verantwoordelijkheden dus laat hem niet uithongeren of dood gaan.


Appartementen / huizen

Het is mogelijk om appartementen / huizen te huren of te kopen. Er is een makelaar locatie aanwezig. Neem eens een kijkje binnen wanneer u van plan bent een huisje of appartement te huren of  kopen. Er zijn verschillende contracten mogelijk, met elk een eigen duur en prijs. Voor iedere situatie een gepast aanbod. De huiseigenaar kan mensen binnenlaten maar ook items op een veilige plek opslaan.

Criminele activiteiten

U kunt uw geld ook op de criminele manier verdienen. Maar let op hier zitten grote gevaren aan. Zo kunt u de verkeerde mensen tegenkomen maar natuurlijk ook de hulpdiensten.

Bank overval: Snel veel geld maar heb een goed plan voor de Politie!

- 24/7. (Paleto Bay)

(165.000$ / 405.000$)

- 24/7. (Sandy Shores)

(165.000$ / 405.000$)

- Yellow Jack. (Sandy Shores)

(165.000$ / 405.000$)

- Robs Liquor. (Great Ocean Highway)

(165.000$ / 405.000$)

- Robs Liquor. (San andreas Avenue)

(165.000$ / 405.000$)

- LTD Gasoline. (Grove Street)

(165.000$ / 405.000$)

- LTD Gasoline. (Mirror Park Boulevard)

(165.000$ / 405.000$)

- 24/7. (Little Seoul)

(165.000$ / 405.000$)

- Fleeca Bank

(405.000$ / 645.000$)

- Fleeca Bank (Highway)

(405.000$ / 645.000$)

- Blaine County Savings

(885.000$ / 1.125.000$)

- Principal bank

(885.000$ / 1.125.000$)

Let op: je hebt bij iedere overval een drilboor van $15.000 nodig!
5 Politie nodig om een kluis te kraken


Zwart Geld

Het geld wat is verdiend door criminele activiteiten is zwart geld u kunt dit proberen te witwassen. Maar let wel op dat niemand u doorheeft voor u het weet wordt het geld van u gestolen! Politie kan zwart geld in beslag nemen als dat bij u wordt aangetroffen. Met zwart geld kunt u wapens kopen bij de zwarte markt.

Elk half uur spawnen er 5 NPC's op verschillende locaties. Welke locaties dit kunnen zijn ziet u op de afbeelding onder deze tekst. Wanneer u de NPC ziet staan kunt u er naartoe om uw zwart geld te witwassen. Hier zitten echter wel risico's aan. Er zijn namelijk verschillende situaties die zich voort kunnen doen. Bij iedere witwas beurt zal er een animatie plaats vinden waardoor je dus ongeveer 20 tot 30 seconden niks kan doen.


Witwassen kan vanaf 2 agenten in dienst!

De volgende situaties kunnen zich voordoen:
60% - Het witwassen gaat goed
20% - Je wordt gescammed
10% - De politie wordt gealarmeerd
10% - De witwasser is te bang

Let op. Bij iedere NPC kan er maar 1 persoon 1x witwassen! Hierna verdwijnt deze. Pas na 30 minuten spawnen er weer nieuwe. Het kan dus zo zijn dat er geen 5 witwassers staan over het eiland


Strafblad

Op het moment dat u een misdrijf heeft gepleegd wordt hier een aantekening van gemaakt en komt u in het politiesysteem te staan. Houd rekening met extra consequenties wanneer u binnen een korte tijd voor hetzelfde delict wordt gepakt. Recente strafbladen kunnen u hinderen als u naar een hulpdiensten functie wilt solliciteren.

Rijbewijs

Het behalen van uw rijbewijs is noodzakelijk voordat u een voertuig mag besturen. Wees slim en probeer dit zo snel mogelijk te halen, de boetes voor het rijden zonder rijbewijs zijn niet mals!

Wapenwinkels / Zwarte Markt

Wapenwinkels

De overheid van Los Santos heeft besloten de wapenvergunning van de burgers in Los Santos Stad in te nemen. We willen graag meer veiligheid op straat. Het is niet meer mogelijk handvuurwapens te kopen bij de wapenwinkels, wel nog een aantal handwapens zoals zaklampen / honkbalknuppels

Zwarte Markt

Steek- en vuurwapens zijn via een black market dealer te verkrijgen. Deze zijn vrij zeldzaam. U zal eerst d.m.v. een crafting systeem zelf een blueprint moeten maken. Hoe dit verder werkt dient u via RP achter te komen.

Gevangenis

De gevangenis is een plek waar u liever niet terecht wilt komen. Gelukkig kunt u wel rondlopen binnen de gevangenis druk op ‘E’ bij deuren om door de gevangenis te lopen. U kunt proberen te ontsnappen maar dan heeft u waarschijnlijk wel hulp nodig van bovenaf. Let op wanneer u uitbreekt wordt u voor de rest van uw zitting gezocht als ontsnapte gedetineerde.

Stemherkenning

Gebruik maken van stemherkenning is niet toegestaan wanneer de persoon moeite doet om zijn stem aan te passen. Wat is moeite doen? Zodra de persoon echt zijn best doet om zijn stem te veranderen zodat zijn stem nauwelijks te herkennen is. Echter kunt u ook herkend worden aan uw  outfit of uw voertuig. Let daar op!

Weet wel dat het verboden is om een stemvervormer te gebruiken

Boetes

Als u een overtreding bent begaan kan de Politie u een boete geven. Deze boetes dienen gelijk betaald te worden. Mocht u het niet kunnen betalen dan mag u maximaal 10.000$ aan boetes open hebben staan. Alles daarboven kan de politie u oppakken en u een gevangenisstraf straf geven voor het gehele bedrag! 10.000$ + de rest. 1000$ per maand (min) dat u vast moet zitten. Dus 16.000$ aan open boetes betekent dan 16 maanden (minuten) in de gevangenis

Events

In de NowayRoleplay server zullen regelmatig kleine of grotere events plaats vinden. Server events worden georganiseerd door het staff team. Deze zullen grootschalig zijn en er bestaat een grote kans dat hier spullen worden weggegeven. Ook geven wij aan burgers de kans een evenement te organiseren. Dit zullen vanzelfsprekend kleinere evenementen zijn. De staff zal zich hier ook zo min mogelijk mee bemoeien. Heb jij wa

Kledingwinkels

Het is altijd fijn om weer eens een nieuw outfit aan te doen ga naar de kledingwinkel om een nieuw outfit te kopen. Je kan tot 3 outfits opslaan. Deze kan je switchen als je een eigen huis huurt of gekocht hebt.

Tattooshop

Altijd al een toffe tatoeage gewild? Check de tattooshop om een tatoeage te nemen.

Inventory (Rugtas) /  Voertuigen kofferbak

Het kan zijn dat je inventory (rugtas) vol zit en toch veel items wil meenemen stop het dan in de kofferbak van uw voertuig maar let op, de Politie kan uw kofferbak ook openmaken wanneer ze verdenken dat u iets illegaals aan het vervoeren bent. De grote van de Kofferbak verschilt per voertuig. Het stelen uit de kofferbak is toegestaan. Indien er iemand in het voertuig zit maak dan bekend dat u de kofferbak leeg haalt! Als er niemand bij het voertuig aanwezig is mag u het voertuig leeg halen zonder dit bekend te maken.
Het is altijd aan de eigenaar van het voertuig om deze goed op slot te doen wanneer u niet in de buurt bent!

Mobiele Telefoon

Uw mobiele telefoon, iets wat u niet kunt missen in het dagelijks leven. Met F1 pakt u hem.

Wat kunt u met uw mobiel:
- U kunt contacten opslaan en een prive bericht sturen
- U kunt uw ontvangen berichten zien
- Politie berichten
- Defensie berichten
- Ambulance berichten (wanneer u gewond op de grond ligt of een vriend van u)
- Wegenwacht monteur berichten (wanneer uw voertuig kapot is en geen repair kits bij u heeft)

- Taxi berichten wanneer u een rit ergens naar toe nodig heeft maar u geen vervoer of rijbewijs heeft

Vergeet niet om ook een GPS locatie mee te sturen wanneer u een hulpdienst inschakeld.

Luchtalarm / NL Alert

Luchtalarm: Zodra het luchtalarm afgaat dan is er iets flink mis in Los Santos luister dan naar alle aanwijzing van de hulpdiensten. Wanneer u buiten bent zoek dan zo snel mogelijk een gebouw waar u binnen kunt schuilen.

NL Alert: Zodra er een NL Alert wordt verzonden is er iets groots aan de hand in de server. Luister naar alle aanwijzingen van de hulpdiensten.

No-despawn

Het werkt dus als volgt, zodra een voertuig despawned kan je /despawned doen om het laatste voertuig waar je in hebt gezeten dat despawnd terug te krijgen.

Stel je zit in voertuig A waarna je op volgorde in voertuig B, C, D en E stapt. Voertuig A en C despawnen. Als je /despawned typt krijg je alleen voertuig C terug omdat dit het laatste voertuig is waar je in hebt gezeten. Type je dan nog een keer /despawned terwijl B, C, D en E niet zijn despawned komt voertuig A ook terug. Op dit command zit een cooldown van 5 minuten, dit is bewust zo gedaan om spam te voorkomen.

Zodra de voertuigen zijn gespawnd kan je via de cartracker (F5 -> onderste item) alle voertuigen op de map zien waarvan de server denkt dat ze op de map staan. Kom je bij zo'n voertuig en staat ie er niet, is ie gedespawned. Het kan zijn dat ie met /despawn niet gelijk terug komt omdat dit niet het laatste voertuig was waar je in hebt gezeten. Je ziet op de map gele en groene icoontjes. De groene icoontjes zijn de voertuigen die met het despawned command zijn gespawnd en waar daarna nog niemand in heeft gezeten. De gele zijn de voertuigen die op de map zouden moeten staan volgens de gegevens van de server. Staat hier dus geen voertuig (in de buurt) dan is hij despawned. Je kan op deze manier zien waar het voertuig is terug gekomen

Kilometerstand

Ieder voertuig heeft een kilometerteller. Hoe hoger het aantal kilometers hoe groter de kans op dergelijke mankementen. Iedere 15 minuten wordt er gekeken of jouw voertuig mankementen hoort te krijgen. Of je er nu in zit of niet maakt niet uit, zolang je er in die 15 minuten maar mee gereden hebt. Een volledige repairkit of de wegenwacht lossen deze problemen dus voor minimaal een kwartier op. Met /checkvehicle kun je de status zien van de mankementen en daarmee je voertuig.

We hebben de volgende mankementen

Accu - het voertuig zal in 50% van de gevallen niet in 1 keer starten

Brandstof - brandstof gaat 5x sneller op

Sturen - het voertuig stuurt 2x zo slecht

Remmen - het voertuig heeft een 2x zo lange remweg

Versnellingsbak - het voertuig gaat niet voorbij de 4e versnelling. maxspeed=topspeed-topspeed/5

400+km - 5% kans op de accu

800+km - 5% brandstof en 5% accu

1200+km - 5% sturen, 5% brandstof en 5% accu

1600+km - 5% remmen, 5% sturen, 5% brandstof en 5% accu

2000+km - 5% versnellingsbak, 5% remmen, 5% sturen, 5% brandstof en 5% accu

Bovenstaande variabelen kunnen op elk moment worden gewijzigd wanneer NowayRoleplay dit nodig acht.

D.w.z. dat als het voertuig boven de 2000 km heeft dat hij 25% kans heeft op mankementen. Je kan namelijk ook kapotte remmen en een kapot stuur hebben. Dit geldt overigens ook voor de APK, APK verlopen (die straks 3 maanden geldig is) dan heb je diezelfde 25% kans ongeacht de kilometerstand. Dit wordt iedere 15 minuten dat je in het voertuig zit gechecked. Dus stel je je rijdt 1 meter met het voertuig dan wordt ie meegenomen in die check. Ook als de check plaatsvindt als je er niet in zit. M.a.w. rijd je een uur met minimaal 2000 km op de teller dan heb je in theorie 100% kans op een mankement. Dit is er altijd maar 1 tegelijk maar als je al zwaar stuurt kan je bij dat volgende kwartier slecht remmen erbij krijgen.

Nu zal je denken dat een voertuig naargelang de kilometers niks meer waard wordt. Daarom zijn er over het eiland 2 geheime verkooplocaties waar je je voertuig tegen een vast percentage kan verkopen. Het voertuig verdwijnt dan uit de server. Of je op een manier de stand terug kan draaien? Wellicht… ;)

Roleplay’en met ziektes

Het roleplayen met een dodelijke ziekte welke in de echte wereld bestaat is niet toegestaan. Je mag dus niet spelen dat je bijvoorbeeld kanker of corona hebt. Het is wel toegestaan om een niet bestaande ziekte te bedenken. Een niet bestaande ziekte betekent dus compleet andere symptomen en bijwerkingen. Ook een compleet andere naam, dingen als "kunker of kenker" zijn ook niet toegestaan. Bij overtreding kan een middelwarn worden opgelegd.

Laatst gewijzigd: 01-02-2021 19:00

DutcherGames

Dit document is eigendom van NowayRoleplay. Zodra dit zonder toestemming elders wordt gebruikt volgen er juridische stappen.