Published using Google Docs
JZS IS: Navodila za uporabo
Updated automatically every 5 minutes

Navodila za uporabo
JZS IS

Dostop do sistema

Sistem JZS IS je dostopen na naslovu:
https://admin.jzs.si

Navodila za uporabo:

http://jzs.si/navodila 

Prijava

Prva uporaba

Pred prvo uporabo sistema je potreben vnos elektronske pošte v sistem. V primeru, da vašega e-naslova v sistemu ni, ga mora vpisati:

Ko je vaš e-naslov vpisan v sistem, za prevzem račun sledite navodilom za ponastavitev gesla.

Prijava v sistem

Ponastavitev gesla (ali prva prijava)

V primeru pozabljenega gesla ali prve prijave lahko geslo ponastavite. Za to boste potrebovali dostop do elektronske pošte, povezave z vašim računom jadralca.

Po elektronski pošti boste v nekaj minutah prejeli sporočilo.

Če ga ne najdete, preverite mapo za vsiljeno pošto / “spam”. Če sporočila še vedno ne najdete, čez nekaj minut poskusite ponovno. Če se težava ponovi pa kontaktirajte JZS.

Osebni profil

Z izbiro zavihka “Profil” v stranskem meniju lahko vsak jadralec dostopa do lastnega profila.

Na voljo so nasledni moduli:

  1. Oznake uporabnika, ki določajo nivo dostopa v sistemu
  2. Povzetek osebnih podatkov (več jih je vidnih s klikom na “Uredi podatke”)
  3. Seznam oseb z dostopom do uporabnikovih podatkov
  4. Stanje verifikacije za trenutno in predhodna obdobja
  5. Stanje članstev v jadralnih klubih z možnostjo podaljšanja (za klube, ki to podpirajo)

Urejanje podatkov klubov

Administratorji klubov imajo v stranskem meniju na voljo zavihek “Podatki klubov”, pod katerim lahko upravljajo z osnovnimi podatki klubov, katerih administratorji so:

S klikom na ime kluba imajo možnost urediti podatke kluba. Podatki, ki so javni (ime, naslov, e-pošta, spletna stran…), bodo samodejno posodobljeni na spletni strani JZS.si.

Po koncu urejanje se spremembe shranijo z gumbom “Shrani” oz. “SHRANI IN ZAPRI” na dnu strani:

Dodajanje in spreminjanje administratorjev

Če v klubu s podatki upravlja več oseb, oz. če se administrativni delavci zamenjajo, lahko trenutni administrator na zalosnu s podatki kluba pravice do upravljanja s klubom dodeli dodatnim osebam.

Če oseba še ni vnešena v sistem, morate najprej izvesti vnos novega člana.

  1. S klikom izberete polje “Administratorji” in začnete pisati ime novega administratorja
  2. Na spustnem seznamu kliknete na ime, ki ga želite dodati

Obstoječe administratorje je možno s seznama odstraniti s klikom na križec  × .
Po urejanju je treba spremembe shraniti.

Register članov

Administratorjem klubov je pod zavihkom “Člani klubov” na voljo dostop do registra članov. V primeru, da je uporabnik administrator več klubov, jih lahko filtrira po klubu.

Osrednja tabela prikazuje seznam članov, ki ustrezajo poizvedbi, filtri na desni strani in iskalnik na vrhu omogočata filtriranje, potrditvena polja na levi in polje “Dejanje” pa omogočata izvajanje pogostih operacij na več članih hkrati (gumb “Pojdi” izbrano dejanje izvede).

Vnos novega člana

V primeru, da ni samodejno izpolnjeno, v odseku “Članstva” dodajte članstvo za tekoče leto.

Oddaja vlog na JZS

Delovni procesi med JZS in včlanjenimi klubi so digitalizirani v obliki “vlog”, ki jih preko sistema oddate in so skozi nek postopek končane. Vse tipe vlog lahko najdete v levem meniju.

Na seznamu lahko vidite status vlog, ki so trenutno odprte. V primeru, da vloga zahteva plačilo, lahko s klikom na referenco (SI12 ….) odprete položnico z UPN QR obrazcem. Po uspešnem plačilu se samodejno izda račun, ki ga lahko prav tako odprete ali prenesete s tega zaslona.

S klikom na številko vloge se vam vloga odpre za pregled in urejanje (če še ni zaključena).

Vloga za verifikacijo

Če želite verificirati veliko število jadralcev hkrati, preberite tudi navodila za verifikacijo več jadralcev.

Odprite zavihek “Vloge za verifikacijo” v levem meniju in kliknite gumb “Dodaj vlogo za verifikacijo” zgoraj desno. Opre se vam obrazec:

Vse dokler plačilo ni izvedeno, lahko spreminjate podatke na vlogi. Pri tem morate biti pozorni, da je znesek na vlogi enak nakazilu - nakazilo z neustreznim zneskom ne bo upoštevano in boste morali kontaktirati sekretarja JZS, da ročno potrdi vlogo.

S klikom na

Verifikacija več jadralcev hkrati

Jadralce, ki jih želite verificirati, označite z uporabo označevalnih polj na levi strani tabele. Pred tem lahko seznam tudi filtrirate, da dobite le tiste jadralce, ki vas zanimajo.

Na primer, če želite verificirat vse, ki so bili verificirani lani, lahko v filtru na desni strani nastavite “leto verifikacije” na lansko letnico in “klub verifikacije” na vaš klub (pomembno je oboje, drugače bodo vključeni tudi jadralci, ki so bili izbrano leto verificirani v drugih klubih). Potem kliknete na najvišje polje za izbor, kar izbere celotno tabelo.

Ko ste izbrali željene člane, v meniju “Dejanja” izberete “ustvari vlogo za verifikacijo” in stisnete potrditveni gumb “Pojdi”. Odprla se vam bo nova vloga za verifikacijo, na kateri bodo označeni jadralci že navedeni.

Preostanek postopka je enak.

Podaljšanje članstva v zvezi

Podaljšanje članstva uredite z odprtjem vloge za podaljšanje članstva, ki jo najdete v levem meniju. Ustvarite jo z gumbom zgoraj desno, preostanek postopka pa je enak, kot pri oddaji vloge za verifikacijo (le da tokrat ni polja za seznam jadralcev).

Prijava na regato

Povezavo do prijavnega obrazca prejmete od organizatorja regate. Za hitrejše izpolnjevanje se prijavite v JZS račun, nato pa kliknite gumb “Register now”.

Na prvi strani obrazca izberite, ali se prijavljate v imenu kluba ali svojem imenu, vnesite svoj elektronski naslov (če še ni samodejno vpisan) in kliknite gumb “Start”:

Odprl se bo preostanek obrazca, kjer lahko dodate novo jadnico:

Odvisno od regate bodo nekateri podatki obvezni (odebeljene črke), nekateri pa ne:

Podatke o jadralcih lahko iz evidenc JZS poberete z iskalnikom po verifikacijah:

Podatki podo samodejno izpolnjeni, v primeru napak oz. jadralca, ki ni verificiran, :

Več članov lahko v posadko (za večsede / velike jadrnice) dodamo z gumbom “Add member”, več bark pa na prijavo dodamo z “Add Boat”:

Ko smo s prijavo zaključili kliknemo “Save and review”:

S tem pridemo na pregledno stran, kjer podatke še enkrat preverimo, nato pa nadaljujemo na plačilo štartnin z gumbom “Pay now”:

Pred plačilom moramo vnesti še podatke za izdajo računa. Če delamo v imenu kluba, so ti podatki samodejno izpolnjeni, lahko pa jih spremenimo, če želimo račun izdan na drugo osebo.

Plačilo izvedemo z enim izmed gumbov za metode plačila:
(trenutno sta na voljo bančno nakazilo in PayPal)