Somogy Megyei Feeder Bajnokság – DOVIT Kupa

Versenykiírása 2020

Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint (5 forduló)

Részvétel, nevezés: 

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2020 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

Nevezési díj: 3.500 Ft/fő/forduló, amit a helyszínen a regisztrációkor kell megfizetni!

A versenysorozatra a 2. fordulót követően már új nevezést elfogadni nem tudunk!

Verseny lebonyolítása:  Egyéni verseny, max. 10 fős szektorokban 5 órás fordulókban. Egy fordulóban felhasználható maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt, dipeket, aromákat). Valamint 2,0 l élőcsali, amely legfeljebb 0,5 liter vízilárvát, 1dl nagyméretű (tűző) szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter gilisztát nem összevágott formában tartalmazhat. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő) anyagot a FIPSed áttetsző "hivatalos mérődobozában" kell az ellenőrzésre bemutatni. Pellet használata nem engedélyezett! A hivatalos mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez. A versenyekre fentieken túl a hivatalos Országos Feeder Versenyszabályzatban foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

Értékelés: A verseny 5 fordulóból áll! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe, azaz négy fordulón részt kell venni ahhoz, hogy a versenyző értékelhető legyen! A szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt. A bármely fordulón  nullázó versenyző nem kaphat kisebb pontszámot a versenyben fogással elért versenyző legmagasabb pontszámnál. Ha egy versenyző az öt forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont.

Díjazás: Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy Megye Feeder Bajnoka 2020.” címet II.-III-IV.-V helyezett kupa és tárgynyeremény díjazásban részesül!

Időrendi program:

07.00 - 07.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

08.00 rajthelyek elfoglalása

09.00 etetőanyag és csali limit

09.50 etetés kezdete

10.00 horgászat kezdete

15.00 horgászat vége, mérlegelés

15.45 eredményhirdetés

Nevezés, információ:

Szabó János /tel.:20/275-0046/

Dávid Szabolcs /tel: 20/268-9293/

Jó versenyzést kíván a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nevében

a versenybizottság