Published using Google Docs
Toiminta
Updated automatically every 5 minutes

Kuopion Saana

10.-11.6.2020

Kävimme kuuden jäsenen ryhmänä, Bella-veneiden Raimo Sonnisen isännöimänä tutustumassa Kallaveden alueen nousevaan veneilykohteeseen, saunakylpylä Kuopion Saanaan (www.kuopionsaana.fi). Pääsimme myös perusteelliselle ja opastavalle kierrokselle Bellan uudessa veneveistämössä.

Hieno sää epäilemättä edesauttoi asiaa, mutta muutenkin Saanan saunat, upeat terassit lämmitettävinä uima-altaineen sekä tasokas ravintola tekivät vaikutuksen, jonka uskomme purevan myös veneilijöihin.

Koillisväylä ja Mathildedal

5.6.2020

Uusi kausi avattiin päivän mittaisella kevätretkellä Kemiönsaaren kiertävään Koillisväylä-reittiin ja sen sydämenä toimivaan Mathildedaliin kylään ja vierassatamaan. Erinomaisen toimivasti isännöidyssä ohjelmassa esittäytyivät myös palvelujaan tälle vuodelle uudistaneet Bromarvin, Förbyn, Kalkholmenin ja Villa Wolaxin satamat.

Herkuttelijoiden kyläksi Mathildedalia kutsuivat Kartanon Leipomon omistajat. Ei vastaväitteitä, kun meidät kierrätettiin Ruukin Krouvin, Petri's Chocolate -puodin, Mathildedalin kyläpanimon ja Marinan lounaspöydän kautta. Rannassa teki vaikutuksen viehättävä ruukkimiljöö ja käsityöpajojen runsaus, kyläympäristössä retkeily- ja majoituspalvelujen lavea tarjonta.

 

Ahvenanmaa
7.-9.5.2018

Yhdistyksen kevätretki tehtiin tänä vuonna Ahvenanmaalle ja sen vierassatamiin. Tutustumiskohteina olivat Ahvenanmaan merenkulkumuseo Maarianhaminassa, Rödhamn, Stallhagenin panimoravintola, Mariehamns segelförening, Vargata/Vårdö, Lappo, Kumlinge sekä Bärö/Glada Laxen.

Matkaa isännöi Visit Åland, jonka edustajat kertoivat maakunnan osallistumisesta EU:n Smart Marina -projektiin. Vierassatamien ylläpitäjät valaisivat kunkin sataman käytännön kehityssuunnitelmia sekä projektin tiimoilta että laajemmin.

 

Pietari ja Kronstadt
25.-26.8.2018

Elokuussa yhdistys tutustui Pietariin ja Kronstadtiin veneilykohteina.. Kutsujana oli Fort Constantin Yacht Clubin Kirill Razumov.

Retkelle Kronstadtin linnakkeen yhteydessä olevaan vierassatamaan, majakkamuseoon, vesiurheilupuistoon sekä itse linnakkeeseen turistikohteena. Kävimme Kronstadtin kaupungissa sekä risteilimme linnakesaarten lomassa ja osallistuimme illalla Oranienbaum Sea Festivaliin.

Pietarissa poikkesimme katsomaan kaupungin sydämessä olevaa vierassatamaa sekä vasta kehitteillä olevaa toista satamahanketta.