Обновено 28.05.2018

Собственоста на домейна www.bultras.om е в процес на прехвърляне към Клуб на Привържениците на Ботев Пловдив.

Благодаря за търпението!

----------------------------------------------

Уважаеми Ботевисти,

Бих искал да споделя причините, поради които сайтът BULTRAS.COM , както и прикрепеният към него форум, към този момент са "неактивни".

Аз съм "виновникът" същите да не могат да се използват, като в следващите редове ще аргументирам причините, които са ме провокирали да предприема тези действия.

В основата си проблемът е свързан с трагичното представяне на феновете на "Ботев" в Интернет пространството, най-значимата част от което са (или поне доскоро бяха) именно въпросният сайт и форум.

Малко предистория: благодарение на ентусиазма и желанието на група фенове, сред които и самият аз, Ботевистите да имат своето място за комуникация и изразяване на позиции, през далечната вече 2004 година бе даден старт на "Независимия" форум.

"Независимия" форум и BULTRAS.COM бяха своеобразен наследник на легендарните сайтове от края на 90-те www.ultra-botev.com, www.canary4ever.com, www.botev1912.com, а по-късно бяха създадени фейсбук групата, която и към момента се води официална, тогавашния официален клубен сайт, телевизията и т.н, които също бяха създадени на фенски начала.

Хората, участвали в изграждането на всички гореизброени неща, дадоха своя принос абсолютно безвъзмездно.

С течение на времето повечето от тях, поради различни причини, се оказаха в невъзможност да продължават да развиват тези платформи.

Това доведе и до видим упадък на проектите. Сайтът BULTRAS.COM не е "мръднал" в развитието си от години, а архитектурата на "Независимия", както и нивото на писане в него стигнаха дъното.

Липсата на хора, желаещи да поемат ангажимента за тяхното развитие, въпреки многократните през последните години мои призиви за това, не дадоха никакъв резултат.

Важно е да се знае, че самият аз обявих оттеглянето си от всички проекти още през 2012 година, когато прехвърлих ангажиментите си на тези, които и до сега все пак поддържат съществуването на сайта и форума.

Към този момент все още домейнът BULTRAS.COM се води на мое име, тъй като никой не е поискал да се заеме с ръководенето и развитието на тези проекти.

Вече буквално години апелирам да се сформира екип, който да отговаря за жълто-черната пропаганда в интернет.

За целта направих фейсбук групи, водих телефонни разговори и какво ли още не - без резултат. В повечето случаи не получавах дори отговор или поне някакви наченки на ентусиазъм.

Истината е, че в момента представянето на феновете на "Ботев"  в мрежата е трагично поради куп причини, за които вина нося и аз:

Преди години за всички тези неща се грижеха много хора и до голяма степен задачите бяха разпределени, а правилата се спазваха. Сега е видно, че не е така.

С две думи - BULTRAS.COM си търси нов собственик, който да продължи традициите, като гарантира, че настоящите проекти ще бъдат развити, а феновете на "Ботев" ще имат отново своето модерно, подредено и търсено място.

Няма как да захвърлим с лека ръка дългогодишния труд на всички, участвали в създаването и развитието на проектите през годините. Затова направихме тази група, в която моля да се присъедини ВСЕКИ, който има желание да се включи в каузата BULTRAS.com.

https://m.me/join/AbYxXe9T51LM18fE
(отворете от мобилен телефон)

Поканата е силно насочена към “администраторите” на отделните сайтове, групи във фейсбук и т.н.,  като целта е да се обединим в една обща кауза.

от Админа