Kedvezményezett: Lábatlan Város Önkormányzat

Projekt cím: Lábatlan Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítés

Támogatás összege: 27.720.671 Ft

Projekt összköltség: 27.720.671 Ft

Támogatás mértéke: 85 %

Projekt azonosítószám: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0332

Projekt leírása: Lábatlan Város Önkormányzatának az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” címet viselő kiírásra benyújtott pályázata támogatást nyert el, a  Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítésének kivitelezésére.

Az 70-es években átadott, akkoriban Tanácsházaként nevezett épület az elmúlt 40 évben korszerűtlenné vált. A napjaikban az üzemeltetés során egy épülettől elvárt energiafelhasználási értékek többszöröse volt jellemző.

 

A beruházás során a Városháza épületének utólagos külső hőszigetelésére, a meglévő nyílászárók cseréjére és a fűtési rendszer korszerűsítésére került sor. A pályázat csak a hőszigetelés, a nyílászárócsere valamint a központi fűtés rendszer felújításának keretében elvégzett kazáncsere közvetlen költségeire nyújtott támogatást, az egyéb szükséges javítások és az épület állagának megóvásához szükséges – villámhárító kiépítése, ereszcsatorna cseréje - költségeket az Önkormányzat saját forrásból biztosította. A felújítás eredményeképp az épület üzemeltetési költségeinek jelentős csökkenése várható.

 

Megvalósítás helyszíne: 2541-Lábatlan,József Attila u. 60. (375/2 hrsz.)

Utógondozási időszak zárása: 2020.02.28.

Projekttel kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken érhető el: Lábatlan Város Polgármesteri Hivatala, 2541-Lábatlan, József Attila u. 60., polghiv@labatlan.hu, 33/517-500 2 mellék