PM

Skapad 2019-08-17 kl. 15:30

Uppdaterad 2019-08-21 kl. 06:55

Simklubben Ran önskar dig varmt välkommen till Malmö Open Water Swim lördagen den 24 augusti 2019. Nedan finner du information inför ditt deltagande.

Plats:

Anna Lindhs Plats, Malmö

Vi rekommenderar att ta bussen, cykla, eller ta tåget till tävlingen. Tävlingsområde ligger precis vid norra uppgången från CityTunneln på Malmö Central/Anna Linds Plats. Här stannar bussar 2, 3, 5, 7, och 8. Cykelparkering finns vid Malmö Universitet och över gatan vid Bagers Plats.

Registrering:

Registrering sker vid tävlingsbyrån/sekretariatet på Anna Lindhs Plats. Alla deltagare MÅSTE registrera/checka in sig innan sin respektiv lopp innan den senaste registreringstid. Varje deltagare hämtar ut ett badmössa som kan användas under loppet. Din startnummer kommer att skrivas på baksidan av din hand och badmössan.

Distans

Registrera senast

Starttid

3000m

08:30

09:30

500m*

10:30

11:30

Vattenprov 200m

11:30

12:00

1000m

12:00

13:15

Start:

Ca 30min inför loppets starttid sker en genomgång vid startområdet. Här går vi genom startproceduren och loppet.

Simbanan:

Simbanan är skapat så att simmare av olika nivåer kan var med.

3000m - Deltagare simmar 3 varv runt en bana ca 1000m som sträcker sig ut förbi Universitetsbron.

1000m - Deltagare simmar 2 varv runt en bana ca 500m inne i hamnbassängen.

500m - Deltagare simmar 1 varv runt en bana ca 500m inne i hamnbassängen.

200m - Deltagare simmar runt en bana ca 75m bana nära intill start och målområdet.

Alla lopp starter och ha sin målgång på Anna Linds Plats. Starten kommer att gå i vattnet och simmare simma motsol runt banan.

Se banskisser på hemsidan.

Reptid vid 3000m:

Deltagare i 3000m loppet som vid varvningen efter 2000m ej passerat inom 60minuter kommer ej tillåtas fortsätta av säkerhetsskäl.

Målgång:

Målet är markerat med en stor skylt med texten “MÅL”. Simma mot skylten var tidtagare måldomare kommer att registrera din målgång när du har simmat intill kajen. Måldomare kommer att ställa dig i den ordning som du har kommit in till mål och registrera din startnummer. När din startnummer är registrerat kan du hämta ut din deltagarpris och lämna målområdet.

Om du bryter:

Om du av någon anledning väljer att avbryta simningen måste du ovillkorligen meddela detta till funktionär. Funktionär måste registrera din startnummer.

Tidtagning & Resultat:

På grund av antalet anmäld till tävlingen har vi valt att inte använda chiptiming och istället använder, enligt FINA öppet vatten simning regler, manuell tidtagning.

Deltagare kommer kunna få reda på sin sluttid i samband med publicering av resultatlistor på hemsidan och sociala media.

Startavgift:

Liksom andra tävlingar och motionsarrangemang tillämpar vi principen att inte återbetala anmälningsavgift om man inte kan komma till start. Om det beror på sjukdom eller skada kan man få ersättning om man tecknat Folksams försäkring “Startklar” och ev via reseskyddet på vissa hemförsäkringar.

Open Water Trophy:

Den 3000m lopp ingår i den Swedish Open Water Trophy. Denna lopp är finalen för årets open water trophy serie. Prisutdelningen för tävlingsklassen sker ca kl. 11:45.

Deltagare i den 3000m tävlingsklass måste ha en giltigt tävlingslicens i simning via sin nationalförbund. Tävlingslicensen krävs ej i den motionsklassen. Tävlingslicensen kontrolleras inför tävlingen och simmare som inte har tävlingslicens blir automatisk anmält istället till motionsklassen.

Mer information om den Swedish Open Water Trophy finns på Svenska Simförbundets hemsida www.svensksimidrott.se.

Vattenprov:

Alla deltagare i vattenprov erhålla en vattenprovmärke för öppet vatten från Svensk Simidrott. Vattenprovet är för alla ålders.

Efteranmälan:

Vi tar emot efteranmälan upp till en timme före start på respektiv lopp. Anmälan görs via Race.se.

Media:

Arrangören kommer att fotografera och filma deltagarna under tävlingen och förbehåller sig rätten att publicera foto- och filmmaterial fritt genom internet, TV, radio, tidningar och olika former av marknadsföring av Malmö Open Water Swim.

Försäkring:

Alla deltagare är försäkrade via Svenska Simförbundets olycksfallsförsäkring från Folksam (K96-2062) vilket försäkra alla deltagare under tävlingen och även till och från tävlingen. För ännu mer försäkring kolla upp din försäkring. Det finns även en extra försäkring som kan köpas via Folksam som ger ännu mer skydd.

Väskinlämning, Toaletter & Omklädning:

Deltagare har tillgång till att kunna lämna en (1) väska vid väskinlämningen. Deltagaren visar upp sin deltagare nummer vid uthämtning av väskan.

Det finns möjligheter att byta om inför och efter loppet. Toaletter finns. Tyvärr finns det inga duschmöjligheter.

Regler & säkerhet:

Vi kommer att ha bevakning över simningen genom utbildade livräddare från båtar, brädor och från land. Vi kommer också ha tillgång till “första hjälpen”- kunniga.

Vattentemperaturen mäts och postas/meddelas vid tävlingsbyrån en timme före start. Simningen sker på egen risk. Vattnet är inte godkänd som badvatten enligt EU regler. Vi utför regelbundet vattentest på vattenkvalité för att kolla om vattnet är tjänligt för att simma.

Vi reservera rätten att tillämpa ändringar i det syftet att säkerställa att vi utför en säker simtävling för alla deltagare.

Förändringar till loppets distans görs utifrån ett säkerhetsperspektiv om säkerhetspersonal tycker att det finns risk till deltagarna.

Våtdräkter tillåts i alla lopp.

200m & 500m lopp:

Vi kommer inte ha krav på våtdräkt på 500m loppet. Längsta vistelsetid i vattnet utan våtdräkt är 30 minuter.

1000 & 3000m lopp:

Under 16˚C är våtdräkt obligatorisk, mellan 16˚C och 18˚C rekommenderas våtdräkt, mellan 18˚C och 23˚C är våtdräkt tillåten. Över 23˚C är våtdräkt inte tillåten av hälsoskäl.

Tidsprogram:

7:30

Tävlingsområdet öppnar

8:30

3000m: Senaste incheckning & anmälan

9:00

Genomgång 3000m & uppvärmning

9:30

Start 3000m (Tävlingsklass & Motion)

10:30

500m: Senaste incheckning och anmälan

11:00

Genomgång 500m

11:30

Start 500m Motion

11:30

Vattenprovet: Senaste incheckning & anmälan

12:00

1000m: Senaste incheckning  & anmälan

12:00

Vattenprovet - 200m

12:00

Diskussionpanel: Framtids användning av kustlinje

12:45

Genomgång 1000m

13:15

Start 1000m Motion

Prisutlottning:

Vi kommer att lotta ut 3st presentkort för crawllektioner till Malmös bästa crawlskola, Simklubben Rans crawlskola. Som deltagare är du automatisk anmäld till chansen att vinna.

Upplysning:

Skicka en e-post till: info@malmoopenwater.se

Hemsida: www.malmoopenwater.se 

DM oss på Facebook: malmoow

DM oss på Instagram: malmo_ow

Mer information om Simklubben Ran: www.skran.se