1. OPENHU

Az  kezdeti formájában inkább gondolat-ébresztő fantasztikum, melynek megfelelve teret enged a költői szabadságnak, megjelentetve a témakörhöz készült írásokat is.

Mindezek mellett olyan társadalmi rendszer leírására törekszünk, melynek területi határain belül a fizetőeszköz nem a pénz és annak bármely formája. Az OPENHU  előtérbe helyezi az életképességet és tudományos és etikai megfontolásokat. Mivel a rendszer alapjaiban különbözik a mai pénz alapú társadalmaktól, ezért sok esetben még ismeretlen hatások érvényesülnek. Ismeretlen a terület beleértve annak gazdasági, statisztikai, szociális vonzatait is.

Az irányvonal leírása nem lehetséges egy lépésben. Számtalan különböző út és azok vizsgálata szükséges, míg egy már vállalható modell kialakul. Ebből az is látszik, hogy nem pár emberre tervezett munka, hanem sokak együtt gondolkozása tud majd használható végeredményt adni.

2. MÓDSZER

Az weboldalra bárki szabadon beléphet Facebook vagy Google felhasználói nevével és elképzeléseit BLOG bejegyzés formájában közzéteheti. A bejegyzésekhez megjegyzések fűzhetők egyfajta vitafórumként funkcionálva.  Ez a rövidebb gondolatok közzétételére alkalmas, de az elképzelések valósabb próbáinak a novellák tekinthetők (mint esettanulmányok). Akinek ideje, kedve van nekigyürkőzhet és megoszthatja másokkal írásait az oldalon keresztül és persze azon kívül is. Elvárás természetesen csak annyi, hogy a történetek ezen társadalmi rendszerre épülve mutassanak be előnyöket, problémákat,.. és úgy általában a hétköznapi életet. Az írások a sci-fi műfaj keretében jelennek meg, tanulságai pedig az rendszer leírásaiban jelen(het)nek meg ( a szerző feltüntetésével ).

A novellák próbapadok, azonban nem lehet csak erre alapozni. Várjuk az olyan nyitott gondolkodókat, érdeklődőket is, akik úgy érzik a témában jártasak lehetnek és jelenlegi pénzügyi, gazdasági, politikai, szociológiai és még számtalan terület egyikén vagy másikán érintettek. A közzététel bármilyen formája támogatott (videó, hang, írás).

3. CÉL

Az oldal célja, hogy a hasonló elképzelésekkel bíró embereknek teret adjon az együtt gondolkodásra. Szeretnénk maradandót alkotni, akár a novellákat értve ez alatt vagy akár valóban megvalósuló elképzelést.

4. ELHATÁROLÁS

Az nem politikai szervezet jelenlegi formájában és nem célterület a politikai szervezetek részére. Az oldalon közzétett anyagok, vagy azok részeinek bárminemű felhasználása, másolása csak az vagy az adott szerző engedélyével lehetséges. Az nem gyűjt adatokat felhasználóiról és olvasóiról sem. Az oldalon szabad a kultúrált vélemény nyilvánítás, azonban a meg nem engedhető hangnemben  íródott bejegyzések vagy megjegyzések törlésre vagy átírásra kerülnek.