A fogyasztót megillető elállási és felmondási jogról

Ha mégsem szeretnéd igénybe venni a terméket / szolgáltatást. FONTOS! Ez arra az esetre vonatkozik, amikor a teljesítés hibátlan, és azt a terméket kaptad és úgy, amiről és ahogy a terméket / szolgáltatást ismertető információs oldalon a tájékoztatás ki van írva! Ha nem az, vagy nem úgy érkezett meg, az hibás teljesítésnek nevezzük és máshogy oldjuk meg!

A szolgáltatás teljesítése előtt

A megrendelő / fogyasztó 14 napon belül, illetve a TELJESÍTÉS ELŐTT indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, felmondhatja a szerződést, ha írásban jelzi az elállási szándékát a szolgáltatónak. Ez úgy érvényesíthető, hogy egyrészt a megadott határidőn belül egy egyszerű szöveges emailben jelezni kell  az elállási szándékot az ügyfélszolgálatnál megadott email címre küldve, és a tárgymezőbe be kell írni, hogy „lemondás”, vagy „elállás”, vagy „felmondás”, a levél törzsébe pedig a megrendelés időpontját, és a megrendelő nevét, illetve azt a tényt, mely szerint elállsz a szerződéstől. Másrészt intézkedni kell arról, hogy az elállás tárgya visszakerüljön a szolgáltatóhoz.
Egyszeri teljesítésű szolgáltatásoknál (pl. e-book vásárlás, konzultáció, stb.) a teljesítés ELŐTT írásban jelzett elállási szándék esetén - ha már megtörtént a szolgáltatás árának befizetése -  a szolgáltató 14 napon belül visszatéríti azt a megrendelőnek ugyanazon a fizetési módon, ahogy a megrendelő azt befizette. Hosszabb időn keresztül teljesített szolgáltatásoknál (pl. sokleckés tréningek) a teljesítés elindulása UTÁN 14 NAPON BELÜL írásban jelzett elállási szándék esetén a szolgáltató 14 napon belül visszatéríti a szolgáltatás árának időben részarányos részét a megrendelőnek ugyanazon a fizetési módon, ahogy a megrendelő azt befizette.

A fizikailag megnyilvánuló terméket (pl. papír alapú könyvek, étrendkiegészítők, stb.) az átvételtől / postai megérkezéstől számított 14 napon belül sértetlenül és bontatlanul, saját postaköltségen vissza kell küldeni a szolgáltatónak és/vagy írásban igazolni kell a visszaküldés megtörténtét, ezt követően termék árát a szolgáltató a visszaküldés dátumától számított 14 napon belül visszatéríti a megrendelőnek ugyanazon a fizetési módon, ahogy a megrendelő azt befizette.

A szolgáltatás teljesítése után

A fogyasztó nem jogosult a 14 munkanapos elállási illetve szerződésfelmondási jogával élni, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól rendelkező 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § a) bekezdése értelmében.

Amennyiben a megrendelő eláll a szerződéstől, és/vagy valamilyen módon, gondatlanságból vagy szándékosan erkölcsi, anyagi vagy egyéb kárt okoz a szolgáltatónak, és ezt a magatartását ismételt figyelemfelhívásra sem hagyja abba, a szolgáltató fenntartja magának a jogot a megrendelő - szolgáltató kapcsolatuk kivizsgálására, a további együttműködés felfüggesztésére vagy megszüntetésére. Köszönjük a megértést.