FC Tarzan ry

Kansainvälinen toiminta

Tästä se alkoi

FC TARZANIN ensikosketus kansainvälisiin peleihin tehtiin Italian Riccionessa paikallista SC VIRTUS RICCIONEA vastaan vuonna 1987. Ottelun järjestelyt olivat hoidettu italialaiseen tyyliin. Vasta pelipäivän aamulla saimme tietää vastustajan nimen ja ottelun tapahtumanpaikan. Joukkue pystyi kuitenkin keskittymään otteluun kiitettävästi. Parhailla oli pelipaita päällä jo puolelta päivin, vaikka ottelu alkoi vasta kello 21.30.Vastustajamme, SC VIRTUS RICCIONE osoittautui hienoksi joukkueeksi. He olivat taitavia, brasilialaista jalkapalloa pelaavia todellisia pelimiehiä.

Joukkueemme oli kieltämättä ennen peliä hyvin hermostunut, mutta itse ottelu pystyttiin aloittamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisessä hyökkäyksessämme noin puolen minuutin pelin jälkeen, saimme vastustajan päädyn läheltä rajaheiton, jonka pitkien heittojen erikoismies Mikko Juntunen heitti maalin suulle, josta Julle Jokinen survoi sen sisälle. Vastustajamme oli lievästi sanottuna hämmästynyt. Pelin edetessä italialaiset saivat kuitenkin käsityksen pelitaidoistamme ja uskaltautuivat pikku hiljaa rakentamaan hyökkäyksiä meidänkin kenttäpuoliskollemme. Toisen maalimme puski komean hyökkäyksen päätteeksi hienosti sisään Masa Kuronen ja kolmannen maalin ampui varmaakin varmemmin rankkarista Jalpo Miettinen.

Jalkapallolle upeampia olosuhteita olisi tuskin voinut vaatia: lämmintä noin 28 astetta, pimeä samettinen Italian yö, valaistu nurmistadion ja vastassa taitava italialaisryhmä. Se oli jokaiselle mukana olleelle Tarzanille unohtumaton kokemus.

 

Maailman valloitus jatkui espanjassa

Espanjan Lloret De Mar kohdattiin vuonna 1988 lähellä Barcelonan kaupunkia. Joukkueemme aloitti valmistautumisen tulevaan koitokseen heti pelipäivän aamulla: henkeä luotiin ja suunnattomasti uhottiin. Kauniin rusketuksen takia emme toki antaneet itseämme uimarannalla uuvuttaa, mutta ihan vain muiden turistien kiusaksi ja paikallisten piinaksi, näyttäydyimme päivittäin hyvällä mutta mielenkiintoisella uimarannalla. Etukäteen olimme sopineet tietystä harjoitusmäärästä, ja tästä pidimme kiinni. Tutustuimme tulevaan ottelupaikkaan harjoitusten sekä rangaistuspotkukilpailun muodossa ja pidimme FC TARZANIN tennismestaruuskilpailut.

Mutta viimein peli-ilta koitti ja joukkueemme säntäsi takseihin, jotka ystävällisesti kuljettivat tämän urheilijajoukon tekemään suurta suomalaista jalkapallohistoriaa, kello oli 22.00.

Jos ensimmäinen kansainvälinen peli oli järjestetty italialaistyyliin, tällä kertaa asiat oli hoidettu perin katalonialaisittain. Upealla stadionilla ei tiedetty meistä eikä ottelustamme välttämättä mitään. Vastustajasta ei näkynyt vilaustakaan, kentällä harjoitteli oudon näköisiä miehiä, jotka pelasivat jalkapalloa ankaran tuntuisen, Gunnar Bomanin oloisen miehen ohjauksessa. Mutta me emme vähästä hätkähtäneet. Kaikki pysyimme rauhallisina ja hyvin treenatun näköisinä. Siinä muka yritettiin irrottaa villaa karskista suomalaisesta urheilijasta.

Kumpikin joukkue poseerasi valokuvissa. Vastustajastamme tehtiin suurta etusivun juttua johonkin valtakunnalliseen tai sitten maakunnalliseen tai jopa paikalliseen sanomalehteen; olivat voittaneet jonkin suuren turnauksen vastikään. Katsomon vieressä avattiin baari, jonka voimakastahtoinen jalkapallojoukkueemme vain tyynesti syrjäsilmällä totesi.

Tuomari puhalsi pelin käyntiin.

Seuraavat 10 sekuntia mykisti koko Espanjan: Aloitimme. Keskialueella syöteltiin. Ja sitten. 9.5 sekuntia oli pelattu, pallo pomppasi Masan jalkojen juureen noin 35 metrin päästä maalista. Toiminnanjohtajamme potkaisee elämänsä ensimmäisen puhtaan rintapotkun ja pallo singahtaa suoraan vastustajan maalin ylänurkkaan. Pelikello näyttää 10 sekuntia ja peli on käytännöllisesti katsoen pelattu. Me toivuimme maalista, vastustaja ei. Puoliajalle poistutaan numeroista 1-3, Jukka Ylönen ja Pekka Nyyssönen tekevät komeat maalit hienojen sommitelmien päätteeksi. Toisella puoliajalla löysäsimme vauhtia, Espanjan yö oli lämmin ja vaati veronsa.

Aivan lopussa espanjalaiset maalasivat kerran ja loppuvihellyksen kuultuamme suihkutimme hieman kuohujuomaa jalkapallohistorian kunniaksi. Taululla komeili: LOCAL 2 - VISITANTE 3

ROYAL HFC - FC TARZAN

Toukokuussa 1992 kävimme viettämässä pidennetyn viikonlopun Hollannissa, Haarlemissa aivan Amsterdamin kupeessa. Siellä pelatussa ystävyysottelussa näytimme isännillemme, että kokenut ja hyvin valmistautunut joukkue kestää kaikki pitkästäkin pelimatkasta aiheutuneet rasitukset ( aikaero, vieras ruoka ja juomat, outo ilmasto, kotiinpäin vetävät tuomarit, hotellikuoleman pelko jne.), ja voitimme kauniissa kevätsäässä pelatun ottelun ansaitusti 5-4.

Juhlavuoden pelimatka Budapestiin

20-vuotisjuhlavuoden pelimatka tehtiin kesällä 1995 Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin peräti 34:n Tarzanin voimin. Matka onnistui erinomaisesti, vaikka ottelu taitavaa paikallista SC Malevia vastaan niukasti hävittiinkin. Liekkö yli kolmekymmentä pelaajaa käsittävä joukon suuruus selitys tappioon. Menee siinä vähemmästäkin kuviot sekaisin, jos tällaista vaihtomiesjoukkoa pyörittää. Ei se onnistuisi tämän päivän Muurisilta tai Heliskoskilta saati sitten meidän valmennusjohdoltamme.

Viroa valloittamassa

Vuoden 1997 kohokohta oli pelimatka Viron Pärnuun. Hävisimme komeasti Pärnun Jalgpalliklubille 9-1. Tämän tappion selittää yksinomaan aikaero. Maalivahti Jussi Konttista ei voi maaleista syyttää. Hän torjui toisen mokoman varmoja maaleja. Ensimmäistä kertaa seuran historiassa maalivahdillemme tuli hiki.

Tarzan palasi kansainvälisille kentille Vilnassa

Tarzanien 40-vuotis juhlavuoden kauan odotettu kansainvälinen peli FC Stickers - FCT pelattiin upeassa paikallisessa jalkapallohallissa. Totuteltuaan pari päivää paikalliseen ilmastoon ja aikaeroon joukkue tunsi olevansa valmis koitokseen.

Vastustajana oli paikallinen urheilullinen ja taidokas nuorista miehistä koostuva joukkue. Meitä suosivasti peli pelattiin pienennetyllä kentällä 1 + 6 kokoonpanoilla. Vastustaja teki heti ensihyökkäyksestä 1-0 maalin, mutta siitä ei kumminkaan lannistuttu. Ryynä tasoitti pelin kaukovedolla ja sen jälkeen maaleja tehtiin vuorotellen. Meidän maaleista vastasi Ryynä tehden ensimmäisen kansainvälisten pelien puhtaan hattutempun ja vielä yhden maalin senkin päälle. Kytän Kimmo saalisti kolme syöttöpistettä ja maalilla Rami jatkoi mainioita otteita torjuen mallikkaasti ja hiki päässä kuten Juupella edellisessä pelissä.

Kokemastamme tappiosta huolimatta todettiin yhteisesti ettemme ole jääneet jälkeen jalkapallon kehityksestä maailmalla.

1-1 Ryynä (Matu, Petteri)

3-2 Ryynä (Kimmo K, Kari)

4-3 Ryynä (Rami)

7-4 Petteri (Kimmo, Kari)

7-5 Ryynä (Kimmo, Ventti)

WP_20150611_006.jpg

Kansainvälinen tilasto

Vuosi

Ottelu

Tulos

1987

SC Virtus Riccione(Italia) - FCT

7-3 (3-1)

1988

FC Lloret De Mar(Espanja) - FCT

2-3 (1-3)

1991

Royal HFC(Hollanti) - FCT

6-3 (2-2)

1992

Royal HFC(Hollanti) - FCT

4-5 (1-0)

1993

GUINNESS O´MALLEYS CUP(Helsingfors):

FC Kempes(Finland) - FCT

5-2 (2-2)

FCT - FC Zenith(Finland)

1-4 (0-1)

1994

Sodankylän Pallo(Lappland) - FCT

3-2 (2-1)

1995

FC Malev(Unkari) - FCT

5-3 (1-3)

1997

Pärnu Jalgpalliklubi - FCT

9-1 (5-0)

2015

FC Stickers - FCT

7-5 (3-1)

Kansainvälinen pistepörssi

Sija

Nimi

Maalit

Syötöt

Yhteensä

1.

Matti Kuronen

4

1

5

2.

Ilkka Lappalainen

3

2

5

3.

Petri Ryynänen

4

0

4

4.

Kimmo Talvasto

3

1

4

Jukka Ylönen

3

1

4

6.

Jaakko Korpela

2

2

4

7.

Mikko Juntunen

-

4

4

8.

Kimmo Kyttä

-

3

3

9.

Juha Jokinen

2

-

2

Pekka Ritvanen

2

-

2

Matti Koivisto

2

-

2

12.

Petteri Kupiainen

1

1

2

Pekka Nyyssönen

1

1

2

Marko Otva

1

1

2

15.

Seppo Jokinen

-

2

2

Erkki Karvonen

-

2

2

Sami Närhi

-

2

2

Kari Väätäinen

-

2

2

19.

Jalpo Miettinen

1

-

1

Pekka Ruotsalainen

1

-

1

Kaj Utriainen

1

-

1

22.

Ari Hujanen

-

1

1

Jouni Jokinen

-

1

1

Markku Karppinen

-

1

1

Matti Koponen

-

1

1

Rami Korhonen

-

1

1

Kari Laatikainen

-

1

1

Ari Salotaipale

-

1

1

Veli-Matti Sirkka

-

1

1