Scheepsberichten van de commandant                                                                   pagina  van

INHOUD

28 augustus 2015

25 Augustus 2015 (Eindverslag)

24 augustus 2015

20 augustus 2015

12 augustus 2015

19 november 2014

8 januari 2015

11 februari 2015

11 maart 2015

2 april 2015

29 april 2015

12 mei 2015

27 mei 2015

28 mei 2015

29 mei 2015

23 juni 2015, Groene Kan, HC Voordaan

11 juli 2015, Zomer OLW, Den Bosch

28 augustus 2015

Dappere VGM/75-plussers,

Hierbij alvast een 75A teamfoto EK/Londen ontvangen van Frans Kleijn - waarvoor dank aan hem.

Coach Henk probeert de (link naar de) 'officiële' teamfoto rond te sturen en Frans heeft nog een 'collage' van aansprekende beelden toegezegd. Foto's van anderen zijn zeer welkom!

75nedengek.JPG

Ons VGM team kan tevreden terug zien op een goed en gezellig EK, waarin goed is samen gespeeld en veel is gelachen (en lekkere korenwijn van Bep gedronken).

We hebben ons met ons 12-tal dapper geweerd tegen de het geduchte 17-tal van de Engelsen: 0-3 en 0-1.

Ik hoop dat de thuisvaarders veilig zijn aangekomen en dat de stijve spieren niet de huislijke bezigheden, zoals hond uitlaten, belemmeren - we moeten het thuisfront altijd tevreden houden! http://nhc60.weebly.com/75a.html 

Ondertussen is het komend seizoen alweer ruim in zicht en moeten we ons daarop gaan voorbereiden.

Het zou, vooral tegenover de gastheren, mooi zijn als er een 75+ smaldeel naarde WK in Australië (van 2-13 mei 2016) kan worden afgevaardigd. Mogelijke alternatieven voor ons individueel, zijn opname in een Europees 75+ eskader en/of in een nationaal 70+ flottielje. Graag ontvangen Coach Henk en ik zsm voorlopige blijken van belangstelling daarvoor.

Zie: http://nhc60.weebly.com/2016-australia.html 

Verder streven we weer, extra strijdlustig, naar een wedstrijd om de 'Submariners' Cup tegen de Engelsen.      Voorlopig zijn hiervoor als gelegenheden genoemd:

- de 'mosselen' OLW in Voorne op donderdag 19 november in Voorne of een andere (welke?) OLW http://nhc60.weebly.com/olw-kalender.html ;

- het toernooi georganiseerd door de Kettering Hockey Club op 2/3 april in Kettering, Northants (1 uur rijden noord van Londen, http://ktcsc.org/hockey_club_location.php contact Bill Greenwood, tel. 00441536722280,sixtyhockey@gmail.com);

- het Internationaal  60+ hockeytoernooi georganiseerd door de Zestigplussers en HC Tilburg op HC Tilburg van 17 t/m 19 juni (Contact Gilbert Leene,gilbert@getsmart.nu, zie: http://nhc60.weebly.com/communicatie.html#HOLLANDHOCKEY65 ).

Daarnaast gaan we weer, mogelijk op HC Leusden, gezellig tegen Dames 60Aspelen, nu om de wilgenstok en -beker (Contact Mieke van Hasselmvanhassel4@kpnmail.nl). Hiervoor moeten een datum en locatie worden gekozen.

Ook streven we weer naar oefenwedstrijden tegen onze gewaardeerde 70Bvrienden.

Komend seizoen komen er jonge 75plussers bij en zullen er oudere hun stick aan de wilgen hangen of afzien van (inter)nationale wedstrijden in 75+ verband. Ook zijn er 75plussers die niet naar EK/Londen konden gaan, maar wel willen blijven meedoen. Er dient dus weer te worden geselecteerd - mogelijk komen we aan een 75A en 75B team!

De potentiële jonge 75plussers worden nog (aan)gezocht.

Voorlopige selectieprocedure

Voorgesteld wordt om weer tijdens alle OLW's (tenminste) een 75+ team in te schrijven bij de 68+ poule, te beginnen bij de OLW van 10 september in Kampong. Om daarin te worden opgesteld, wordt men verzocht een kopie van je inschrijving bij je regio-coördinator te zenden naar coach Henk Rouwendal en mij.                                                    Graag ontvangen wij bericht van de geadresseerden die bij voorbaat niet willen meedoen aan de selectieprocedure, met toevoeging of men evt. wel bereid is om mee te doen in het OLW 75+ team, ter evt. benodigde aanvulling.

Captaincy en Manager-schap

Ik heb, met veel plezier, deze dubbelfunctie (bij de voorbereidingen van) de laatste WK en EK vervuld, voortreffelijk gesteund door Coach/Selecteur Henk Rouwendal, Operationele Leider Walter Hagedoorn, Social Manager Bep Vos en het hele team. Ben echter (volgaarne) bereid deze dubbelfunctie, evt. gespitst, nu over te dragen. Vrijwilligers (of suggesties) hiervoor worden verzocht zich aan Coach Henk en mij op te geven.

Met strijdlustige groet,

Jan Willem van Waning

Captain/Maneger a.i. 75A

NB In order to showcase their live-streaming technology, the Austrian company Viprtec have undertaken to live-stream selected games from the Grand Masters and Masters European cups (WGMA and IMHA) on Thursday 27th and Friday 28th August.

Exactly which games are to be shown is currently unclear. The games will be available at:

http://www.sportvideos365.tv/eurohockey 

25 Augustus 2015 (Eindverslag)

Vanochtend speelden we onze tweede en laatste wedstrijd; weer tegen de Engelsen, omdat andere Europese landen geen 75-plus team op de been konden brengen. Tijdens ons gezellig en lekker etentje gisteravond  in 'The Grill at 424', had onze operationele leider Walter Hagedoorn ons zijn nieuw tactisch plan voorgelegd: de middenlinie wordt versterkt met een man ten koste van de voorhoede. Hierdoor zouden de gevaarlijk opkomende 'halves' van de tegenstander beter kunnen worden gedekt.

De openingceremonie op het eerste veld dreigde mis te lopen omdat ons volkslied niet bijtijds electronisch kon worden geproduceerd. We hebben de organisatoren verder leed bespaard door zelf maar uit volle borst het Wilhelmus te gaan zingen. De Engelsen volgden ons voorbeeld met 'God save the Queen'; e.e.a. tot grote ontroering (en bewondering) van het publiek.  

Walter's nieuwe opstelling heeft in de praktijk goed gewerkt. Tot het laatste kwartier is de stand 0-0 gebleven en pas op het allerlaatst konden de Engelsen, uit een strafcorner, scoren: 0-1. Bij de eindceremonie direct na de wedstrijd, ontving onze captain uit handen van de voorzitter van de Engelse hockeybond, de 'Runner Up' 'zilveren' schaal met medailles voor spelers, coach en manager. In zijn dankwoord betrok hij alle partijen die aan het, voor ons, zo zeer slagen van deze 'EuroHockey Grand Masters Championships 2015' hebben bijgedragen, waaronder natuurlijk onze gewaardeerde tegenstanders.  Hun captain, Andy Holden, complimenteerde ons in zijn dankwoord op vriendelijke wijze: zij hadden niet meer op zulk een tegenstand gerekend. De derde helft is weer gezellig gezamenlijk gevierd in de tent naast het clubhuis, waarbij uitbundig is gezongen, gesproken en op de goede afloop gedronken: "we are still alive and kicking". Coach Henk is dank gezegd voor al zijn inspanningen ten behoeve van de Nederlandse vloot en ons smaldeeltje in het bijzonder. Aan Manager Bep Vos is de 'zilveren' schaal doorgegeven, als dank voor zijn bijzondere bijdragen aan het festijn.

Na het douchen zijn spelende zusterteams aangemoedigd tot het (voorlopig) laatste avondmaal, in de grote tent. Voor deze gelegenheid had Bep al thuis een 'loflied voor de kneuzen' gemaakt, met als refrein: 'Het lukte niet, het wilde niet, het ging weer eens fout..' Hoewel al bij voorbaat wat defaitistisch van toonzetting, is zijn goed bedoelde 'ode voor de mindere goden' welwillend aangehoord - hetgeen blijk geeft aan de onverwoestbaar goede geest die in ons team heerst.

'Rondom gelukkig' bereiden de meesten van ons nu de terugreis morgen voor. We hebben samen, met andere Zestigplussers en met de Engelsen veel plezier gehad en op het veld flink ons best gedaan. Wat kan een 75-plusser meer verlangen?

24 augustus 2015


Alles wel met ons 'Vintage' Grand Masters 75+ team hier in Engeland, m.u.v. de uitslag van onze eerste wedstrijd tegen de Engelsen gisteren: 0-3. Tot de grote rust konden we de stand nog op 0-0 houden, maar daarna bleken zij  over meer uithoudingsvermogen te beschikken, ook numeriek omdat zij 4 en wij maar 1 wisselspeler(s) hadden. We boften dat het regenen net was opgehouden en de wedstrijd verliep zeer sportief. Coach Henk Rouwendal en Manager Bep Vos spoorden ons vanuit de dug-out fanatiek aan, en mede-Zestigplussers van andere teams zweepten ons op vanachter het hek, hetgeen de uitslag dragelijk heeft gemaakt.

Na afloop vierden we met onze, allengs binnendruppelende, schoon-gedouchte tegenstanders, het 'leven-lang hockeyleven' - eerst in het clubhuis van Southgate HC. De pullen bier werden (separaat) aangevuld met de, zolangzamerhand voor (oud-)VGM-ers dankbaar bekende, heerlijke korenwijn geschonken (lett/fig) door onze Bep. Na het krachtig ten gehore brengen - en duidelijk te onderscheiden van 'zingen' - van het mooie lied "We are here because we are here (10x)", dineerden we in de grote tent buiten. De stemming zat er ondertussen, ook bij de Engelsen, behoorlijk in, hetgeen tot opgewekte en deels verstaanbare, conversaties leidde. Hun captain Andy Holden speechte ons warm toe, daarbij vriendelijk refererend aan onze (kennelijk toch onverwacht) grote tegenstand op het veld, maar ook aan het feit dat hun archivaris de 'Submariners Cup' alvast naar huis had meegenomen. Onze captain wilde de stemming niet bederven, maar zei wel te hopen dat deze - bij onze eerste tweestrijd in nov. '13 in Den Bosch ingebrachte - Cup, in het vervolg niet bij voorbaat door de Engelsen thuis zou worden gelaten: "ooit zullen wij zegevieren, zoals eens Michiel de Ruyter in Chatham deed". Een subtiele verwijzing naar de - op TV deels geziene -  net afgelopen heren wedstrijd NL-ENG: 2-0, bekrachtigde dit voornemen. Onze, ook social manager, Bep zong daarna ontroerend een lied over dierbaar Muiderberg - eerst in het Muidens en daarna in het Engels - niets wordt je bespaard bij deze onvergetelijke gelegenheden.

Vandaag was ons team 'vrij' en zijn de deelnemers naar verschillende windstreken uitgewaaid, deels in groepsverband, deels individueel. Om 6.30 PM verzamelen we ons hier in de hal en gaan we gezamenlijk dineren.

Morgen de tweede wedstrijd tegen de Engelsen, dus weinig alcohol en vroeg naar bed.. (wordt vervolgd, hoop ik).

Het leven is goed en mooi!

jan willem van waning

captain 75A

20 augustus 2015

Vervoer naar Engeland

Martin, Fred, Hans, Wim en Eddy reizen op eigen gelegenheid.

Helenius, Jaap en Jan Willem rijden zaterdag met auto van Toon mee.

Bep, Frans, John en Walter reizen zaterdag gezamenlijk per trein.

Verblijf in Engeland (denk om geldig paspoort)

Best Western Palm Hotel, 64-76 Henway Road, North West Londen NW2 2NL Tel. 00.44.2084555220  www.palmhoteluk.com         Dichtst bij zijnde underground:  Golders Green.

Eddy / 1 pers. kamer 21/8 – 5 nachten

Jan Willem/ Bep , Walter / Jaap , Frans/John – delen 3 x 2 pers. kamer (aparte bedden) 22/8- 4 nachten .

(70A, 70B, 75+, TT60, tt65A, TT65B verblijven ook in dit hotel).

Kamperen: Toon en Helenius. Eigen onderkomen: Wim, Martin, Hans en Coach Henk.

Kleding: gevechtstenue wordt door Coach Henk op Southgate uitgereikt (2 stel kousen, broeken en hemden).

Zelf oranje Zestigplus jack en nette (bij voorkeur) blauwe (Zestigplus) trui meenemen. Blazer en das alleen voor hen die naar een officiële ontvangst gaan (wie?). Zelf ook eigen bal en waterbidon meenemen.

Transport van Best Western Palm Hotel naar Southgate HC v.v. Afgesproken met Andy Holden (captain England 75+,++441229 473506 ), dat hij bij Oakwood Station Taxi's (++4420 8882 5216) een mini-bus voor 8 personen voor ons hotelgangers reserveert. Kosten ongeveer £60/70 per dag. Reken op ( 2x70:7=) £ 20 p.p.

Programma

Zaterdagavond (zeg 19 uur) gezamenlijke hap door de BWP Hotelgangers in dat hotel of nabij gelegen pub.

Zondag (Adres Southgate HC: 2 Snakes Lane, Barnet, Greater London EN4 0PS, UK. http://www.southgatehc.org.uk/)

14.30 Vertrek minibus vanaf BWP Hotel voor Eddy, Jan Willem, Bep, Walter, Jaap, Frans en John (plus 1?).

15.00 Iedereen verzamelen op Southgate HC. Verkleden in tenue van Coach Henk en warming-up o.l.v. Walter.

16.00 Aanvang eerste wedstrijd tegen Engeland op veld 2. Uitreiking vaantje en speldjes.

17.30 Derde helft met de Engelsen waarbij uitreiking 'Submariners Cup'.

18.30 Gezamenlijke hap (hopelijk) met Engelse tegenstanders. (Moet nog antwoord van Captain Andy krijgen. Anders moeten wij zelf 24 uur tevoren bestellen. Behoudens tegenbericht neem ik graag aan dat iedereen hieraan meedoet).

20.00 Vertrek minibus terug naar BWP Hotel.

Maandag: VRIJ. Evt. gezamenlijke activiteiten nader ter plaatse te bespreken.

Dinsdag

07.45 Ontbijt BWP Hotelgangers

08.30 Vertrek minibus vanaf BWP Hotel voor Eddy, Jan Willem, Bep, Walter, Jaap, Frans en John (plus 1?).

09.00 Iedereen verzamelen op Southgate HC. Verkleden en warming-up o.l.v. Walter.

10.45 Aanvang tweede wedstrijd tegen Engeland op veld 1.

12.15 Eind ceremonie VGM. Derde helft evt. met Engelse tegenstanders die niet naar hun nationaal team gaan kijken.

Daarna kijken naar andere wedstrijden.

17.00 Vertrek minibus terug naar BWP Hotel.

19.00 Gezamenlijke hap door de BWP Hotelgangers in dat hotel of nabij gelegen pub.

Woensdag Terugreis naar Nederland voor de meesten van ons.

GSM's meenemen svp. Graag verneem ik wie een ander tel.nr. heeft dan in ons Almanak 2014 is opgegeven.

Met strijdlustige groet, Jan Willem (06.37327395 / 06.10715995 en mogelijk in hotel via jjwvanwaning@me.com)

Team Liaison Officer Over 75's: Steve Floyd, masters@englandhockey.co.uk

Team Tournament Director Over 75's: Mike Talbot, miketalbot@talk21.com  

https://masters.altiusrt.com 

http://eurohockey2015.co.uk/about-hockey/eurohockey-masters/ 

https://masters.altiusrt.com/competitions/12 

http://nhc60.weebly.com/2015-wgma-ec-london.html 

Uitslagen, standen etc. zijn ook te volgen door de thuisblijvers via onderstaande link:

http://wgmahockey.org/content/grand-masters-hockey-european-cup-men-2015

12 augustus 2015

Dappere VGM-ers,

Op 12 augustus speelden we onze laatste oefenwedstrijd voor EK/Londen, wederom tegen onze favoriete en geduchte tegenstanders 70B. Bij de ingang van het clubhuis van gastvrij HC Leusden stond onze zorgzame coach Henk Rouwendal ons al op te wachten en tot spoed te manen: "vooruit mannen, jullie moeten nog inlopen en de tijd dringt!".

Het was voor de helft van ons smaldeel alweer bijna zeven weken geleden dat we onze laatste oefenwedstrijd hadden gespeeld. De andere helft was nog op 11 juli, tijdens de genoeglijke zomer OLW in Den Bosch, in operationeel verband opgetreden. Inspelen was daarom inderdaad geen overbodige luxe.

Onze, bijna voltallige, bemanning bestond uit: Jos van Riet (K), Eddy van Vollenhoven, Martin Hilder, Frans Kleijn, Eddy van Vollenhoven, Hans van Geldorp, Jaap Hazewinkel, Walter Hagedoorn, Wim van Noortwijk, Helenius Rogaar, Joost Geldorp, John de Ligny en Jan Willem van Waning. Fred Mente (K) en Toon van Dam verkeerden nog in vakantiestemming en Bobby Christensen bleek (later) te recupereren van een liesoperatie en zich te prepareren op een dotter-behandeling. Redenen waarom hij, tot zijn (en onze!) grote spijt, niet mee kan gaan naar Londen. Wij wensen je spoedig beterschap Bobby, en hopen je komend seizoen weer in onze gelederen op te kunnen nemen.

Begunstigd door mooi weer, sportieve tegenstanders en goede scheidsrechters, was het een mooie strijd die in ons voordeel is beslecht: 2-1. Wim van Noortwijk maakte een gedegen goal uit een moeilijke hoek en captain dook languit de bal over de doellijn, zoals een ex 'duikbootkapitein' betaamt. Ruimte schiet te kort om de verdere individuele prestaties te belichten. Iedereen deed zijn, gaandeweg stinkende, best en als team speelden we beter samen dan onze jeugdiger opponenten, daarmee onze lucht sparend voor de aanval.

Tijdens de derde helft is er weer gezellig na- en bijgepraat. We gaan, vol goede moed, met 11 veldspelers en 1 keeper naar Londen om tweemaal tegen Engeland te spelen - van een zilveren medaille zijn we al verzekerd..

Met strijdlustige VGM-groet,

jan willem

19 november 2014

Beste Coach/Manager van NHC 75+ Henk,

Wij zijn bijzonder verheugd en dankbaar dat je weer de zware taken van coach/manager van het NL Vintage Grand Masters team ('NHC 75+') op je wilt nemen.

Wij zullen Herman Jonge Poerink en Leo Coopmans node missen, en verwelkomen onze jonkies John Bakker, Joop Burbach, Toon van Dam, Kees Geerts, Martin Hilder, Wim Janssens, Helenius Rogaar, Eddy Swartberg en Adriaan Wijt in onze selectie-groep.

Bep Vos heeft te kennen gegeven wederom als (assistent) manager op te willen treden.

Bij de afgelopen WK op Klein Zwitserland heeft het team bestaande uit 18 spelers incl. 2 keepers, dapper gestreden en daarbij - en er om heen - veel plezier beleefd. Het feit dat het team in Londen waarschijnlijk slechts 2 wedstrijden speelt tegen Engeland, is waarschijnlijk de reden dat je nu uit gaat van een team bestaande uit 15 spelers met 1 keeper.

Graag pleit ik ervoor dat, mocht er een Alliance team meedoen en wij 4 wedstrijden spelen, er weer een team van 18  inclusief 2 keepers, wordt afgevaardigd. Ook zou kunnen worden besproken of wij daarmee Alliance kunnen aanbieden hun team zodanig aan te vullen, dat zij mee kunnen doen.

Met strijdlustige groet,

jan willem van waning

PS Hoop dat er in Voorne al een 75+ team kan spelen, evt. met 13 veldspelers en 2 keepers.

8 januari 2015

Beste NHC 75+ Coach Henk, (onder ons oude vertrouwde logo - dat van EK Londen kon ik niet vinden)

(1) Fijn dat je ons gisteren op Laren weer - tussen je eigen wedstrijden door - hebt kunnen coachen. Hoe gaat het met je rug?

We hebben goed en gezellig gespeeld: 3 wedstrijden gewonnen van 68+ teams met totaal doelsaldo 4-0.

De nieuwkomers Fred Mente* (K), Martin Hilder*, Toon van Dam* en Helinius Rogaar* bleken, zoals verwacht, een grote aanwinst. Verder speelden mee: Bob van der Giessen*, Klaus Brass*, Bobby Christensen*, Water Hagedoorn*, Piet Ploegmakers*, John de Ligny* en ikzelf*.

Eddy van Vollenhoven* speelde met een ander team mee, waarbij bleek dat hij zodanig goed is genezen van zijn blessure, dat hij serieus overweegt zich weer kandidaat te stellen voor de selectie. Potentiele nieuwkomer Adriaan Wijt twijfelt nog, terwijl dito Kees Geerts nog niet heeft gereageerd.

Van onze selectie van vorig jaar ontbraken gisteren: Jaap Liezenberg*, Piet van der Meulen*, Frans Kleijn*, Walter Beekers*, Joost Geldorp*, Jaap Hazewinkel*, Piet van der Ham, Wiel Hansen (K) en Jos van Riet* (K).

Gezien het feit dat het VGM team (tenminste) 4 wedstrijden speelt tijdens de EK in Londen in augustus en er in de aanloop daarheen nog van alles kan gebeuren, lijkt het me goed om onze EK-selectie niet te vroeg uit te dunnen. Zelfs kunnen we overwegen om weer met een team van 18 spelers incl. 2 keepers het Kanaal over te steken. We zouden Alliance dan ook kunnen aanbieden enkele spelers te leveren.

De met * aangegeven spelers hierboven vormen al/pas een 19-tal. Wiel Hansen (k) zou ook dolgraag meegaan,

maar stelt zijn plaats, heel nobel, ter beschikking van Jos van Riet (k), vanwege diens grote inzet t.b.v. onze club.

Als Adriaan Wijt, Kees Geerts en/of  Piet van der Ham mee willen doen voor de selectie, zijn zij van harte welkom.  Graag verzoeken wij hen om een reactie aan Henk en mij.

(2) Wij bespraken gisteren, op goed initiatief van Walter Hagedoorn, het op waardige wijze afscheid nemen van onze oud-WK ploeggenoten die in ieder geval niet meegaan naar EK Londen (al: Herman Jonge Poerink, Leo Coopmans en Jan Klein Swormink). Zijn aangevuld voorstel is, om dit te doen tijdens en na een wedstrijd tegen een Damesteam tijdens de 68+ OLW in Huizen op 10 maart. Mocht er voor een zodanige 4de wedstrijd geen mogelijkheid zijn, dan zou het afscheid tijdens en na onze 3de OLW wedstrijd plaats kunnen vinden. WGMA Chairman Wim van Noortwijk  vindt dit een mooi initiatief die navolging verdient, en wil hieraan met genoegen een bijdrage leveren.

Wil jij - als je het ermee eens bent - de Dames uitnodigen of zal ik dat doen (aan wie)?.

(3) Zoals afgesproken, speelt ons voorlopig selectieteam tijdens de 68+ OLW's: 10/2 Almere, 10/3 Huizen, 31/3 Fletiomare (?), 28/4 Venlo, 26/5 Hilversum,  en daarnaast nog enkele, door onze Coach nader vast te stellen, wedstrijden tegen 70B.  Alle voorlopig geselecteerden proberen hieraan mee te doen. Coach Henk maakt een schema waarop eenieder aangeeft of hij aan- of afwezig is.  Het meespelen bij de andere OLW's in 60+ teams wordt toegejuicht.

(4) Accommodatie in Londen. Coach Henk besteedt veel tijd en energie aan het vinden van de meest geschikte accommodatie in Londen. Die in Hertfordshire University (zie hieronder)  lijkt mij goed en betaalbaar. Zij die hiervan geen gebruik willen maken (kamperen/logeren etc.) worden verzocht dit z.s.m. door te geven aan Coach Henk.

(5) Captaincy. Bij de WK heb ik met veel plezier de rol van aanvoerder vervult, mede vanwege de steun van beide operationele vice-captains Walter Hagedoorn en Bob van der Giessen. Ik stel voor hiermee door te gaan zolang er geen definitief  team is geselecteerd, of er muiterij tegen mijn gezag uitbreekt.

(6) Suggesties en op- en/of aanmerkingen zijn altijd welkom.

Met strijdlustige VGM-groet,

jan willem van waning

11 februari 2015

Gisteren in Almere goed gestreden Heren 75-plussers!

We wonnen alledrie wedstrijden tegen 68+ teams en, nog belangrijker, speelden daarbij goed samen.

Wat betreft de EK in Londen, spraken we af dat we bij voorkeur 2 wedstrijden tegen het Engelse team spelen in 3 à 4 dagen, i.p.v. 4 wedstrijden - incl. 2 tegen touringteams - in 6 dagen. Coach Henk zal dit bij de WGMA inbrengen.

Ook zal hij met de coach van 70B proberen een eerste oefenwedstrijd af te spreken, mogelijk in Leusden.

De volgende 68+ OLW is op 10 maart in Huizen. Probeer hieraan mee te doen en maak Coach Henk altijd Cc van je opgave aan OLW's via je regionale coördinator. Daarna volgen: 31/3 in Nijmegen, 28/4 in Venlo en 26/5 in Hilversum. Meedoen met de andere OLW's is natuurlijk goed en gezellig, maar we spelen dan niet als 75+ team.      (Een mogelijke uitzondering zou kunnen zijn dat we weer tijdens een algemene OLW een hele wedstrijd tegen het Dames 55+ team spelen, en deze evt. combineren met het afscheid van onze oud-WK/VGM-ers).

We hebben nu een VGM selectiegroep van 19 spelers incl. 2 keepers. Bij 2 wedstrijden in Londen, is het mogelijk dat Bob van der Giessen toch nog mee kan doen. Ik noteer hem daarom, hoopvol, als een 20% mogelijkheid.

Bij 2 wedstrijden gaat er een team van 16 incl. 1 keeper. Bij (toch) 4 wedstrijden, moeten we beslissen of er een team met 18 man gaat incl. 2 keepers, zoals bij de WK op KZ in juni.

 

Fred Mente (K), Jos van Riet (K),  Martin Hilder, Toon van Dam, Helenius Rogaar, Bobby Christensen, Walter Hagedoorn, John de Ligny,  Eddy van Vollenhoven,   Jaap Liezenberg, Piet van der Meulen, Frans Kleijn,  Joop Burbach,   Jaap Hazewinkel,    Joost Geldorp,  Jan Willem van Waning,  Klaus Brass (50%),  Jan Klein Swormink (20%), Bob van der Giessen (20%) .

Met strijdlustige VGM-groet,

jan willem


11 maart 2015

Dappere NHC 75-plussers !

Gisteren hebben we tijdens de OLW in Huizen weer flink en goed gestreden in de 68+ poule: 6-0, 0-1 en 3-0.

Ons team bestond uit de geselecteerde 'Aan' geadresseerden plus Bob van der Giessen en minus Piet van der Meulen (ander team), Joost Geldorp (afgezegd) en digibeet Klaus Brass (ander team).

Tijdens de gezellige derde helft verwelkomden wij onze nieuwe aanwinst Hans van Geldorp en spraken wij i.o.m. Coach Henk Rouwendal af dat:

- wij in principe deelnemen aan de EK in Londen met een team van 14 man incl. 1 keeper, voorlopig bestaande uit: Fred Mente (K), Martin Hilder, Toon van Dam, Helenius Rogaar, Bobby Christensen, Walter  Hagedoorn,  John de Ligny,   Piet van der Meulen, Frans Kleijn,  J aap Hazewinkel, Hans van Geldorp,    Klaus Brass, Joost Geldorp,  Jan Willem van Waning, met als reserves:  Jos van Riet (K),  Eddy van Vollenhoven  en  Jan Klein Swormink

( http://nhc60.weebly.com/teams.html   bij te werken door Coach/Elftalcoördinator Henk svp en volg:  http://www.wgma60plusworldhockey.com/1.html  );

- wij bij de 68+ OLW's op 31 maart in Nijmegen, op 28 april in Venlo, en 26 mei in Hilversum, als NHC 75+ team (met eigen wisselspelers) meedoen;

- wij bij de algemene OLW's op 19 maart in Bilthoven, 16 april in Amersfoort, 12 mei in Tilburg en 11 juli in Den Bosch,  zoveel als mogelijk individueel  meedoen; volg:  http://nhc60.weebly.com/onderlinge-wedstrijden-olw.html

- wij onze opgaven aan onze OLW regio-coördinatoren in kopie zenden naar coach Henk en (vice) captains Jan Wiilem v. W. en Walter H., zodat zij tijdig een gewenste opstelling aan Fred van Enkhuizen kunnen opgeven;

- wij onze plannen en wensen t.a.v. vervoer en accommodatie voor de EK in Londen (21 - 24 augustus?) aan Coach Henk opgeven na ontvangst van ons definitief programma van hem (verwachtbaar spoedig na 15 maart);

- Coach Henk:

* probeert tijdens een algemene OLW (16 april?), of op een aparte datum (in Leusden?), een wedstrijd met drankje-na-afloop,  te regelen tegen Dames 55+,  die tevens ten afscheid kan dienen van onze oud-ploeggenoten;

* houdt contact met Coach 70B voor evt. oefenwedstrijden tussendoor.

 

Mogelijkheden voor: Sponsorbeleid selectieteams (uit:  http://nhc60.weebly.com/teams.html  ) ??

Elk afzonderlijk selectieteam heeft de mogelijkheid een of meerdere sponsoren te werven voor de bekostiging van  een EK of WK, alsmede de voorbereiding daarop.

Het betreffende selectieteam kan haar begeleidingsteam daarvan (gedeeltelijk) bekostigen, maar eventueel ook de reis- en verblijfkosten van het team omlaag brengen..

Opmerkingen altijd welkom!

Tot 31 maart in Nijmegen,

met strijdlustige groet, Jan Willem

2 april 2015

Dappere NHC 75-plussers!

Op de velden van Union in Nijmegen hebben we op dinsdag 31 maart weer flink gestreden. De eerste wedstrijd is met 0-2 verloren, mede vanwege onverwachte afwezigheid van Bobby Christensen. Daarna wonnen we met 3-0 en speelden we gelijk met 0-0. Jos van Riet coachte ons voortreffelijk. Ons smaldeel bestond uit de 'Aan' geadresseerden, minus Frans Kleijn (staar-operatie), Bobby C. (?), Walter Hagedoorn (achillespees-rust), John de Ligny (afgemeld), Joost Geldorp (afgemeld), Hans van Geldorp (afgemeld) en plus de gewaardeerde invallers Rob van Elk en Roel Feltmann. Als 11de man strikten we Harry Slagter 2 maal en Herman Nouhuys 1 maal (vanwege eerder vertrek Jan KS).

Tijdens het biertje na afloop spraken we i.o.m. Coach Henk af dat:

- wij bij de 68+ OLW's op 28 april in Venlo (geef je tijdig op voor asperges-diner en partnerprogramma ! : http://nhc60.weebly.com/venlo-special.html ) en 26 mei in Hilversum (slotdag), als NHC 75+ team (met eigen wisselspelers) meedoen;

- wij bij de algemene OLW's op 16 april in Amersfoort, 12 mei in Tilburg* en 11 juli in Den Bosch,  zoveel als mogelijk individueel  meedoen; volg: http://nhc60.weebly.com/olw-kalender.html

- wij op 12 mei in Tilburg* mogelijk tegen het Dames 55+ team spelen en daarbij afscheid kunnen nemen van onze oud-WK'14 spelers;

- wij mogelijk nog in mei/(voorkeur)juni in Leusden een oefenwedstrijd tegen 70B spelen.

- wij onze opgaven aan onze OLW regio-coördinatoren in kopie zenden naar coach Henk en (vice) captains Jan Wiilem v. W. en Walter H., zodat zij tijdig een gewenste opstelling aan Fred van Enkhuizen kunnen opgeven;

- wij onze plannen en wensen t.a.v. vervoer en accommodatie voor de EK in Londen (21 - 24 augustus?) aan Coach Henk opgeven, zsm na ontvangst van ons definitief programma van hem (verwachtbaar 'spoedig na 15 maart').

Verder vraagt onze Coach Henk, tevens ook reisleider voor de WGMA World Cup van 2-13 mei 2016 in Newcastle, NSW Australië, wie er daarheen mee wil gaan. Zie voor algemene informatie: http://nhc60.weebly.com/2016-australia.html en Aanmelding: http://nhc60.weebly.com/teams.html#aanmelden Het is een hele reis, maar onze Australische tegenstanders hebben die ook gemaakt. Daarnaast biedt het een unieke gelegenheid om, evt. met je partner en teamgenoten, dit mooie verre land te verkennen.

Tot 16 april in Amersfoort of in ieder geval 28 april in Venlo !

Met strijdlustige groet,

jan willem


29 april 2015

Dappere NHC 75-plussers!

Gisteren speelden we op Union een gezellige pot met, helaas, een verminderde vaste bemanning: Fred Mente, Bobby Christenen, Jaap Hazewinkel, Martin Hilder, Toon van Dam, Helenius Rogaar, Joost Geldorp, en ik (8 man).

Still going strong WK-oudgediende Theo Bruysters, Coach Henk Rouwendal (6 wedstrijden!) en invaller Wim Cornelissens, complementeerden ons smaldeel. Uitslagen: 1-2, 1-1 en 0-1 (tegen 70B). Na afloop zagen we 70A met 4-0 van Duitsland 70A winnen, waarna we met 120 man&vrouw heel gezellig van een heerlijke asperges-diner genoten.

Tijdens het biertje na afloop spraken we i.o.m. Coach Henk af dat:

- wij bij de 60+ OLW op 12 mei in Tilburg en de 68+OLW op  26 mei in Hilversum (slotdag), als NHC 75+ team meedoen;                                                                                                                                              - wij  op 12 mei in Tilburg  mogelijk tegen het Dames 55+ team spelen en daarbij afscheid kunnen nemen van onze oud-WK'14 spelers;  volg:  http://nhc60.weebly.com/olw-kalender.html  

       - wij mogelijk nog in mei/(voorkeur)juni in Leusden een oefenwedstrijd tegen 70B spelen.

- wij onze opgaven aan onze OLW regio-coördinatoren in kopie zenden naar coach Henk en (vice) captains Jan Wiilem v. W. en Walter H., zodat zij tijdig een gewenste opstelling aan Fred van Enkhuizen kunnen opgeven;

- wij onze plannen en wensen t.a.v. vervoer en accommodatie voor de EK in Londen aan Coach Henk opgeven.

 Mail van Coach Henk op 6 april over EK/Londen, 21/28 augustus.  

"- Heb heden vernomen dat wedstrijddagen voor de beide onderlinge ontmoetingen met Engeland 75+ zijn vastgesteld voor zondag 23 en dinsdag 25 augustus.

   Aanvang resp. 16.00 en 10.45 uur.

- Stel derhalve voor om op zaterdag 22 augustus af te reizen en op woensdag 26 augustus de terugreis te aanvaarden.

 - We spraken eerder af wat betreft accommodatie te kiezen voor Windsor  Holiday Apartments . Units met elk 2 slaapkamers elk voorzien van 2 losse bedden.

   Vooralsnog zijn mij de volgende gegevens van spelers bekend inzake hun verblijf :

-            Bobby Christensen  en Martin Hilder  op eigen gelegenheid.

-            Fred/Yvonne Mente  met caravan , Helenius Rogaar samen met Toon van Dam in tent. Allen op Lee Valley Sewardstone Campsite !

-            John / Wieke de Ligny , Walter Hagedoorn, Jaap Hazewinkel, Frans Kleijn, Eddy van Vollenhoven *, Jan Willen van Waning, Bep Vos  APARTEMENTEN !

* I.v.m. slecht slapen, geeft Eddy de voorkeur aan een kamer alléén.  

Verneem graag zo spoedig mogelijk van Piet van der Meulen en Hans van Geldorp of zij alléén dan wel met partner reizen .  Misschien gaat Jan Klein Swormink ook nog mee ????

-            Heb vooralsnog 3 appartementen vastgelegd voor 22 tot 26 augustus, zijnde 4 nachten. Kosten per appartement € 709,00 , basis LOGIES.  

-            Stel voor dat zo spoedig mogelijk onderling wordt afgestemd hoe er wordt gereisd. Auto, trein of vliegen !!?? "

volg ook:  http://eurohockey2015.co.uk/the-event/masters-and-paralympics/

Joost Geldorp heeft zich afgemeld voor de EK. Van Klaus Brass en Jan Klein Swormink vernemen we graag zsm zij wel meegaan.

Tot 12 mei in Tilburg- probeer te komen, zoveel oefengelegenheden hebben we niet meer!!

Met strijdlustige groet,

jan willem

-----------------------------------------------------------------------


12 mei 2015

Dappere (oud-) NHC 75-plussers,

Vandaag bij de 60+ OLW in Tilburg bestond ons eskader uit: Theo Bruijsters, Hans van Geldorp, Martin Hilder, Jaap Hazewinkel, Joost Geldorp, Helenius Rogaar, Eddy van Vollenhoven en mijzelf als (oud-)75-plussers, aangevuld met de scheepsjongens Michiel Wijtenburg, Paul Bouder, Peter Blankenmeijer, en Coach Henk Rouwendal. De uitslagen (1-1, 0-4 en 1-6) doen geen recht aan de enthousiaste inzet van ons team, maar geven wel het verschil in gemiddelde leeftijd tussen partijen aan. Heerlijk weer, de mooie en gezellige ambiance en de van de WK bekende Corenburgse 'wijn' van onze toegewijde manager Bep Vos, maakten deze dag volmaakt.

Met Coach Henk zijn de (bijna) laatste punten op de i gezet wat betreft de voorbereidingen voor EK Londen. Zie zijn mail van 10 mei - graag zsm hierop alsnog reageren door wie dit nog niet heeft gedaan. Hij zal hierover nog nader berichten.

WGMA President Wim van Noortwijk overweegt ons team te versterken, hetgeen wij zouden toejuichen. Het blijkt dat wij 2 'under-age' (i.c. 74-plussers) mogen opnemen in onze bemanning.

Op dinsdag 26 mei is de laatste (68+) OLW in Hilversum. Laten wij proberen om hieraan met ons voltallig EK VGM selectieteam deel te nemen, m.u.v. Walter Hagedoorn en Frans Kleijn, die nog recupereren. Evt. tekorten worden graag opgevuld door oud-teamgenoten.

De wedstrijd tegen Dames 60+ op woensdag 3, 10 of 17 juni, wordt nog nader vastgesteld. Deze wedstrijd dient tevens ten afscheid van onze WK'14 teamgenoten.

Daarna spelen we waarschijnlijk geen oefenwedstrijden meer teneinde blessures te voorkomen. Eenieder wordt geacht zelf zijn conditie op pijl te houden.

Graag lees ik voor 20 mei:

(1)  wie er mee kunnen doen aan de OLW op 26 mei in Hilversum, zodat we een eskader van (oud-) 75-plussers kunnen formeren;

(2)  wie er op 3, 10 en/of 17 juni mee kunnen spelen tegen Dames 60+ (lijst hieronder zonodig aanvullen en/of wijzigen).

Met strijdlustige groet,

jan willem

27 mei 2015

Dappere NHC 75-plussers,

Gisteren was een, in alle opzichten, 'mooie' afsluiting van ons 75+ OLW-seizoen. Veel dank aan onze grote Coördinator Fred van Enkhuizen en zijn assistent Martin Vellinga, voor al hun goede voorbereidingen!

We speelden 0-0 gelijk tegen 70B en wonnen daarna met 3-0 en 1-0 van andere 68+ teams.

Ons eskader bestond uit:

(1)Fred Mente (K), (2)Toon van Dam, (3)Joost Geldorp, (4) Jan Klein Swormink ,  (5) Hans van Geldorp ,  (6) Martin Hilder ,  (7)Bob van der Giessen, (8)Eddy van Vollenhoven, (9)Jaap Hazewinkel, (10) Helenius Rogaar,  (11) Jan Willem van Waning,  met als zeer gewaardeerde invallers: Coach Henk en Herman van Nouhuys.

Na afloop gezellig biertje met heerlijke borrel van onze immer enthousiast-toegewijde Social Manager Bep Vos.   Met Coach Henk bespraken we het laatste nieuws over de EK/Londen. Wij zijn onze Coach zeer dankbaar voor het vele werk dat hij besteedt aan hotelreserveringen etc.!                                                                                                                  

Helenius heeft inmiddels een voorstel gedaan voor het huren van een bus(je) voor transport naar Londen vv en  van hotel naar de velden. Alle 75+ EK-deelnemers graag zsm aan hem laten weten of jullie hieraan mee willen doen.

Voorzitter Huib Preij memoreerde in zijn toespraak op gloedvolle wijze het afsluiten van zijn 72-jarige (!) hockey-carrière door Herman Jonge Poerink. We zullen onze, nog immer uitstekend spelende, 'oudste en strijdlustige' Herman enorm missen, maar gunnen hem natuurlijk meer tijd voor gezin, tennis en golf. Het ga je goed Herman!

We mikken voor onze wedstrijd tegen Dames 60+ - tevens afscheid van onze WK VGM'ers - nog steeds op 9 juni 18 uur op HC Leusden. Er wordt door Mieke van Hassel uitgezocht of we daar kunnen spelen met gezamenlijke borrel & hap daarna. Indien dat onverhoopt niet mogelijk is, zoeken we een andere centraal gelegen club zoals SCHC, Voordaan of Kampong. Wie hebben daar goede ingangen?

Voorlopige opgaven van wie er op 9, 16 en/of 23 juni om 18 uur  mee kunnen spelen/kijken tegen Dames 60+               Graag checken en ?? aanvullen:

.........

We hebben voor 9 juni al 16 (wissel)spelers.  Als de Dames tekort hebben kunnen we invallers (incl. K) leveren.                                                                                                              Met strijdlustige groet,

jan w illem    PS Waarschijnlijk spelen we in juni/juli nog oefenwedstrijd(en) tegen 70B. Houd je conditie op peil!


28 mei 2015

Dappere VGM-ers,

Bij de voorbereiding van onze deelname aan de EK in Londen hoort ook het onder ogen zien van minder prettige situaties, waaronder ernstige  lichamelijke ongevallen. Daarom vraag ik jullie serieuze aandacht voor onderstaand bericht in onze laatste Nieuwsbrief 'Contact 60Plus'.

Regel is en blijft : direct reanimeren, tenzij  betrokkene vooraf “formeel” te kennen heeft  gegeven dit beslist niet te willen, en dit kan

ondersteunen middels het tonen van de niet-reanimeer- penning.

jan willem van waning

captain VGM EK/Londen team

29 mei 2015

Dappere (oud-)VGM-ers,

Op dinsdag 9 juni ten 18 ure trekken wij weer ten strijde tegen onze geduchte en gedroomde Dames 60+, nu op het veld van HC Leusden. Vorig jaar verloren wij van hen op SCHC - dus zinnen we op revanche -, maar bovenal streven we ernaar om deze  jaarlijkse sportieve ontmoeting te bestendigen. Deze dient ook om op sportief-waardige wijze afscheid van onze oud-VGM-ers te nemen.

Mieke van Hassel (oud-bestuurslid van HC Leusden) regelde dat het clubhuis vanaf 17 uur open is en dat wij na de wedstrijd een drankje en hapje kunnen nuttigen - reken op 20 eu p.p., af te dragen aan de nog voor te dragen Kasofficier-van-Dienst.

Behoudens tegenbericht voor a.s. zondagavond 18 uur, reken ik op de aanwezigheid van onderstaanden die zich hebben aangemonsterd. Ook evt. verdere aanmeldingen of onverhoopte afzeggingen ontvang ik graag voor die tijd.

Neem wit en rood shirt mee.

Graag checken en ?? aanvullen:     .........

  jan willem  


23 juni 2015, Groene Kan, HC Voordaan

Gisteren speelden we op gastvrij en mooi landelijk gelegen MHC Voordaan met ons bijna voltallig VGM/EK Londen een goede oefenwedstrijd team tegen het 70B eskader. Ter voorbereiding op het WK vorig jaar hebben we ook tweemaal tegen dit team gespeeld, en het bleek gisteren wederom dat zij gelijkwaardige en gezellige tegenstanders zijn. De uitslag 0-0 was voornamelijk te danken aan het uitstekend keepen aan beide zijden. In de pauzes bespraken we onze tactieken wat leidde tot een duidelijk opgaande lijn van ons spel. Voor bepaalde extra oefeningen zullen we

op 12 augustus een uur eerder op het veld aantreden.

In de derde helft trakteerde onze manager/asst. coach Bep ons weer op zijn overheerlijke korenwijn en schonken Toon en Martin ons een lekker biertje ter viering van hun verjaardag. De stemming zat er dus goed in toen we afspraken dat eenieder zelf verantwoordelijk is voor zijn evt. gewenste 'niet reanimeren' penning. In ons VGM team wordt Piet van der Meulen (knieproblemen) vervangen door John de Ligny, hetgeen voor Coach/Hotel-regelaar gelukkig geen probleem oplevert. Dank voor je blijvende inzet Piet!

Wij hebben nu, inclusief Wim van Noortwijk, Jan Klein Swormink (?) en keeper: 14 spelers, 1 coach en 1 manager. Dat is net genoeg dus zorg dat je fit blijft. Voor het transport naar Engelend met de trein voor 4 man heeft Coach Henk inmiddels een uitgebreid advies gemaild, waarvoor dank. In diezelfde mail staat ook welk bedrag de hotelgangers nog voor 1 juli moet overmaken als aanvullende hotelkosten. Manager Bep opperde revers-klompjes als cadeautje voor de Britten. Dit goed voorstel moeten we nog nader bespreken. Coach Henk: krijgen we weer Zestigplussers speldjes mee en wanneer ontvangen we ons Oranje tenue?

Ons team betond gisteren uit: (1)Fred Mente (K), (2)Coach Henk Rouwendal (3)Piet van der Meulen, (4)Eddy van Vollenhoven, (5)Toon van Dam, (6)Martin Hilder, (7)Frans Kleijn, (8)Walter Hagedoorn, (9)Hans van Geldorp, (10)John de Ligny, (11)Jan Willem van Waning, (12 )Wim van Noortwijk (eerste helft in 70B).

Helenius Rogaar, Bobby Christensen, Jaap Hazewinkel en Jan Klein Swormink waren verhinderd.

11 juli 2015, Zomer OLW, Den Bosch

Dappere (oud-) VGM-ers,

Van captain Walter Hagedoorn ontving het olgende scheepsbericht:

Deze zomer OLW werd door vele selectie teams van de 60+ i.v.m. de Europese kampioenschappen in Engeland in augustus gebruikt om in selectie-verband te spelen.

Zo ook de 75+. Nu is een ieder, die ouder is als 74 en nog hockey speelt, “select”, maar toch is er uit deze groep een afvaardiging die naar Engeland gaat om enerzijds om de wisseltrofee te spelen en om anderzijds voor het Europese kampioenschap 75+ te strijden.

Precies de helft van de Engeland afvaardiging was aanwezig en daar er 11 spelers waren, werd geen beroep gedaan op onze trouwe, vaste 'stand-by's' Henk  en Bob. Onze bemanning bestond uit, in volgorde van opstelling: Fred Mente, Theo Bruysters,

Hans van Geldorp, Jan Klein Swormink, Martin Hilder, Piet Ploegmakers, Walter Hagedoorn, Jaap Hazewinkel, John de Ligny, Joost Geldorp, Piet van der Meulen.

De eerste wedstrijd tegen 70+-B werd met 1-0 verloren, hoewel kwa spel wij zeker niet de mindere waren. De beide volgende wedstrijden werden resp. met 1-0 (goal van John, na goede voorzet van links) en 3-2 (fraaie tip-in van Joost en 2 van Walter) gewonnen.

Verheugend was het goede samenspel. Mede door het fijne weer was er van blessures geen sprake en kon onze interim coach Bep zeer tevreden zijn.

Uiteraard was de derde helft met korenwijn-van-manager Bep, bier en een barbecue zeer, zeer gezellig.

Hopelijk kunnen wij in Leusden in augustus met het complete Engeland team spelen.

Walter Hagedoorn

(2) Ontving van Coach Henk de volgende informatie over onze laatste oefenwedstrijd op 12 augustus tegen 70B op Leusden:

12/08  Leusden  -  70B / 75+, aanwezig 10.00 , aanvang wedstrijd  10.30

  - 3-luik 70A, 65 B + C begint om 11.30. Zal volgende volgorde voorstellen, zodat ik 75+ kan coachen 1) 70A / 65B  2) 65B / 65C 3) 70A / 65C

Wit shirt, maar neem voor alle zekerheid ook je rood shirt mee.

Wij hadden eerder afgesproken 1 uur voor de wedstrijd nog enkele tactische manoeuvres te beoefenen.

Gezien de mogelijke file-vorming stel ik voor deze na onze wedstrijd te doen dan wel te bespreken.

Bemanning:

(1)Jos van Riet(K), (2)Jaap Hazewinkel, (2)Eddy van Vollenhoven, (3)Martin Hilder, (4)Frans Kleijn, (5)Helenius Rogaar (?), (6)Walter Hagedoorn, (7)Wim van Noortwijk (ook 70B?), (8)Jan Willem van Waning, (9)John de Ligny, (10) Bobby Christensen, (11)Jan Klein Swormink, (12)Joost Geldorp, (13)Henk Rouwendal ('in nood': Bob van der Giessen, Piet van der Meulen en Piet Ploegmakers). ONVERHOOPTE AFMELDINGEN GRAAG ZSM AAN MIJ DOORGEVEN.

Afwezig gemeld: Fred Mente en Toon van Dam. Helenius Rogaar nog ?? vanwege vakantie.

Met strijdlustige groet vanaf mijn Trekschuit,

jan willem