ЗА НАС

Екипът, който стои зад “Бобри”-те, е бил част от българското рафтинг общество още през 1999г. Първоначално се спускали с военни лодки за собствено забавление, навлизайки във все по-опасни и бързи води, подлагайки се на изпитания за по-висок адреналин в кръвта, и само година след това, ентусиастите комерсиализирали рафтинга в района на Кресненското дефиле.  Цветан Петров, който придобил знания и умения в комерсиалния рафтинг през 2000-2001г. в Национален Парк Денали, Аляска, заедно с приятели, любители на екстремните спортове положили основите на рафтингът в България. Допринесъл за съществуването на спорта в страната и обучението на голям брой съмишленици, днес Петров е официално лице в Българската и в Международната Рафтинг Организации. В резултат на много труд и постоянство, а също и безброй часове, прекарани в реката, екипът ни придобил необходимия опит, за да заслужи доверието и уважението на нашите клиенти! Ще се радваме на възможността да представим и на Вас скритата красота на Кресненското дефиле и Национален парк Тисата, достъпно чрез рафтинг по река Струма. Предизвикай себе си, страховете и възможностите си, докато печелиш нови приятели в незабравимо изживяване.

КОГА И КЪДЕ?

Когато правите резервация за Вашето рафтинг приключение има няколко неща, за който трябва да помислите преди да сложите спасителна жилетка, да грабнете гребло и да се пуснете надолу по реката. Отделяйки малко време за проучване на следните точки, ще допринесе да имате приятни изживявания и незабравими моменти. Бихте искали да изберете място, не само където ще изкарате забавно, но и място, където ще бъдете в безопасност.  За тези от Вас, които имат малък или никакъв опит в бързи води, ние препоръчваме да се обърнат към професионална и авторитетна рафтинг компания.

За да започнете, първо помислете какво ниво на силни усещания търсите. Вземете под внимание сезонът през, който сте решили да отидете на рафтинг и компанията, към която ще се присъедините. Ранна пролет е може би най-доброто време за тези, които търсят силна тръпка. Топенето на снеговете създава високи нива на водата. Вълните са по-големи и водата се движи бързо. Буйната река създава условия за изживяване на висок адреналин и риск, заради което рафтингът се определя като екстремен спорт. За тези, които предпочитат по-топло време и дива вода, късна пролет и ранна есен са идеалното време за забава. Все още има тръпка, но с добавена насладата от топло време. Ако малко по-спокойната вода е по ваш стил, рафтинг с малки бързеи би било идеално. Препоръчваме тиймбилдинг, детски групи, семеен рафтинг през летните месеци юни, юли и август, защото ще имате много възможности да плувате, да играете и да се отпуснете. Малките деца също могат да се насладят на това леко рафтинг приключение без да се страхуват. Като цяло ще намерите лесно преодолими бързеи, някъде тихи води, както и красива природа и слънчево време.

Когато планирате вашият рафтинг трип, определено искате той да бъде съобразен с графика ви. Помислете колко часа или дни искате да изкарате на реката. Според нашите наблюдения, най-предпочитаното е рафтинг приключение с продължителност 2-5 часа в реката. Ако графикът Ви позволява, има уикенд или няколко дневни приключения и комбинирани пътувания, включващи  занимания, като например къмпинг, туризъм, релаксинг и др.

РЕЗЕРВАЦИЯ
За да резервирате вашето рафтинг приключение, обедете ни се, за да проверим свободните възможности или речервирайте онлайн. Необходимо е да заплатите 10% от цената като депозит в момента на резервацията. Остатъкът е дължим на място в деня на събитието или по банков път няколко дни по-рано. Ако Ви е необходимо време до плащане на депозита, можем да задържим временно резервацията, така че да уредите плановете си. След като резервацията Ви бъде обработена, ще получите известие за потвърждение с вашата дата за пътуване, сумата на платения депозит, крайна дата на дължимото плащане, както и подробности за анулиране.