FullSizeRender.jpgHet is een beetje stilgebleven rondom team 65 B 2015. Maar dat is stilte voor de storm. Onder de bezielende en luidkeelse leiding van onze coach Peter Verver zijn we al geruime tijd bezig met de voorbereidingen in de vorm van trainingen, oefenpotjes (tegen jonge honden) die we steevast verloren maar wel goed zijn voor de conditie opbouw. Deze activiteiten vraten weer kilometers door ons goede land en gaten in onze portemonnees dankzij het straffe beleid van penningmeester Mario.

Na het WK succes 2014 (zilver) was de (jaarlijks terugkerende) vraag: wie blijft, wie gaat, wie komt in 2015. T.o.v. 2014 verloren we 9 man, incl.

coach Bert, en kwamen er nieuwe gezichten bij o.a. vanuit team 65 C 2014.

Onze definitieve groep telt nu -16- man + 1 coach. En zoals het altijd gaat, gaat het ook nu. Het was even wennen aan elkaar, aan de coach, aan de spelsystemen (complete boekwerken ja, ja!), aan strafcorners nemen aan de 'verkeerde' kant etc. We hebben nu zelfs een teamlid met een elektrisch voertuig (dat heeft hij geweten) maar waar het om gaat: de sfeer is er in gekomen, het is (weer) een goed team en het gaat steeds beter.

Afgelopen zaterdag 27 juni zijn wij afgereisd naar Brussel (Racing) voor het traditionele 2 luik tegen de Old Lions. Alleen: het 2 luik is exit, het is een 3 luik geworden. Neen, geen Grieken erbij (die moesten wel in Brussel zijn, maar om andere redenen), maar wel Fransen, jonge Fransen want 60+.

Twee wedstrijden van 2x 25 minuten, mooi weer, warm, warme sportkleding. De shirts hingen op nummer in de kleedkamer! Ja zeker we professionaliseren.

Allez die Belgen kunnen we wel hebben, zij verloren hun wedstrijd tegen de Fransen met 3-2. Daarna tegen ons, ze waren vast al moe.....Nou dat viel vies tegen want in no time stonden we met 0-2 achter. Alle zorgvuldig besproken opdrachten, looplijnen, tackle backs en wat dies meer zij werden niet uitgevoerd, chaos alom. In de rust uiteraard wat stichtelijke woorden van Peter, niet allemaal ABN, en zie de Leeuw richtte zich op!

Peter Romeijn (2x) en invaller Bert Feijtes (1x) zorgden voor de zege van 3-2. Belangrijkste winst was het weer knokken, ook voor elkaar en positief gedrag naar elkaar toe. Recent bleek mij dat Peter Romeijn een gebitsbeschermer heeft, hij struikelde nogal veel en dat snap ik nu want die gebitsbeschermer zat in zijn broekzak?????

Na een kwartiertje rust tegen les jeunes Francais. Een goed en snel team met twee absolute uitblinkers. Wij moesten ons hoofdzakelijk beperken tot verdedigen en ondanks diverse strafcorners (aan de 'goede kant' genomen, maar gelukkig voor ons aan de 'verkeerde' kant van de paal en door goed keepers-en lijnwerk van Theo en onze defensie) bleef het 0-0. Wij konden sporadisch dreigend worden, onze strafcorners werkten ook (nog) niet maar de grootste kans op een 1-0 winst kwam er vlak voor tijd, onze in de eerste wedstrijd zo succesvolle Bert raakte de bal echter te zacht op een meter of twee van de doellijn, zodat een snelle Fransman de bal er nog net kon uitvegen. Eindstand bleef derhalve 0-0 waarmee wij niet geheel ontevreden waren.

Daarna het altijd gezellige bieren en een Keniaanse BBQ (tenminste het BBQ personeel was Keniaans), de gebruikelijke toespraken, minutieus voorbereid uiteraard en de beker overhandiging. Maar ja dat was een onbeslist. Gelukkig hadden de Belgen een prima idee om de beker 'in hun notariaat' (da's Vlaams) op te nemen en te bewaren tot het volgende 2, 3 of 4 luik en zo konden wij dat lelijke , loodzware ding eindelijk kwijt........

De komende weken oefenen en trainen we vrolijk door o.a op 11 juli in Den Bosch tegen 65 A.

Rest mij onze invallers te bedanken: Bert Feijters, Ben Fritz en Jan Schonk:klasse mannen!

Bob Hulst

gepubliceerd 8 juli 2015