28 augustus 2015

De openbaring van Southgate – 70+ kampioen

 

De 60-plus volgers van het 70-plus team hebben vanzelfsprekend met ons meegeleefd via de verslagen, die tijdens de EK in Londen dagelijks op de website van onze vereniging zijn verschenen.

De 60-plussers waarvan de scoop niet verder reikt dan de driewekelijkse onderlinge wedstrijden zouden deze verslagen toch eens moeten lezen en/of het volgende verslag meekijken. Misschien is het toch leuker dan u denkt.

De titel van dit verslag borduurt verder op het wonder van San Cugat, toen de 60-plussers ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst kampioen werden en tegen de verhouding in de Engelsen versloegen.

Het EK-toernooi in Southgate begon goed met een 5-0 winst tegen Schotland en een 1-1 gelijkspel tegen Engeland. Daarna volgde de afgang tegen het zwakke Duitsland (9-0 verlies tegen Engeland).

Wij speelden zielloos, slap, traag, slordig en verloren met 1-0.

Een deel wilde door de grond zakken en een ander deel wilde naar huis om de schande en de schaamte te verbergen. Met veel moeite heeft onze coach Maarten Breur het elftal uit de put gepraat en heeft onze manager Anneloes ons nog eens lekker verwend, zodat iedereen toch nog gebleven is. En er is zelfs zoveel innerlijke moed verzameld dat wij het verdedigende vierkant op het middenveld aan de kant hebben gezet en overgeschakeld zijn op het aanvallender 1-3-3-3-systeem.

Een overtuigende winst (2-0) op de Duitsland in de halve finale was het gevolg en ook de Engelsen gingen er in de finale aan, al hadden we daar wel shoot-outs voor nodig.

In deze serie bleek dat een goede voorbereiding niet nodig is. Wij hadden namelijk éénmaal getraind, waarbij de shoot-outs zo belabberd genomen werden, dat onze coach de oefening halverwege gestaakt heeft om een depressie onder de spelers te voorkomen.

Toen het erop aankwam in de shoot-outs bleek Tim Doelman de Krul van ons team te zijn. Hij stopte alle shoot-outs van de Engelsen en Peppi H. en Paul V. scoorden voor ons. Snikkend vielen we elkaar in de armen – wat een team:

-          De onoverwinnelijke shoot-out killer Tim D.

-          de bevrijdende reacties en scoops van Hans D.

-          de goals van Peppi H.

-          de betrouwbare middenvelders Leo v/d W., Paul V., Koos L. en John E.

-          de gezelligheid en onverzettelijkheid van Frans D., Adri U., Tim D., Jos G, Terry H. en Paul V.

-          de stille krachten Paul S., Jan S., Jacques v/d M., Ben H. en Rob S.

-          het professionele management: Anneloes en  Eddie.

-          de wijsheid en besluitvaardigheid van onze coach Maarten B.

Bij thuiskomst regende het gelukstelegrammen o.a. van de vorige coach: Hans E., de vorige manager: Evert B. en de captain van 75-plus: Jan Willem v. W.

Alles viel na het verlies tegen Duitsland op de juiste plaats en wij werden voor de Engelsen en voor onszelf een openbaring qua resultaat en speelstijl.

 

Uw Captain John E.

 ek2015_70Abew3.png