2017 NVCON Schedule

Time / Date

FOYER

CAPITOL

Track 1

LIBERTY

Track 2

EPIC

Track 3

VERVE

Track 4

CASABLANCA

Exhibit Hall

PARKWAY

ATLANTIC

DUNHILL

Friday - March 31, 2017

7:00 AM

Exhibitor Setup

7 AM 1 PM

9:00 AM

Registration Open

9 AM - 6 PM

12:00 - 1:00 PM

HF Digital Basics

Doug Abramson, KA7FOO

Emcomm, Icom 1A
Mike Lee

1:00 - 1:15 PM

Break

Break

1:15 - 2:15 PM

HF Digital Basics

Doug Abramson, KA7FOO

Emcomm, Icom 1B

Mike Lee

What is DMR

Anthony Marcin, W7XM

What you can do with a Ham Radio Mesh Network

Don Hill, KE6BXT

Exhibit Hall Open

1 PM - 6 PM

2:15 - 2:30 PM

Break

Break

2:30 - 3:30 PM

HF Digital Basics

Doug Abramson, KA7FOO

Emcomm, Icom 2A

Mike Lee

Building a DMR Code Plug

Anthony Marcin, W7XM

3:30 - 3:45 PM

Break

Break

3:45 - 4:45 PM

How to Work TROPO on
2m & 70cm

Gordon West, WB6NOA

Emcomm, Icom 2B

Mike Lee

Overview of MD380 Tools for MD380 DMR HT Radio

Anthony Marcin, W7XM

ARES and Emergency Communications Roundtable

Roozy Moabery, W1EH

4:45 - 5:00 PM

Break

Break

5:00 - 6:00 PM

Yaesu System Fusion Radio

John Kruk, N9UPC

Operating JT65 and JT9

Sal Giandinoto, KM6JD

Nevada Academic Content Standards, or How Ham Radio can be used as a tool in the Classroom

Bill Freeman, N4NJJ

Getting Started

Al Walles, KG7TCS

Saturday

6:00 AM

HAM SWAP - Southwest Parking Lot - Setup @ 5:30AM - Open to Public at 6:00AM

7:30 - 8:45 AM

Registration Open 7AM-5pm

Breakfast with Gordon West, WB6NOA

9:00 - 10:00 AM

Flex-6000 for Contesting/DXing, FlexRadio

Steve Hicks, N5AC

A Slice of Raspberry Pi
Gary Desler, AA7YO

Basic Antennas
Bill Croghan, WB0KSQ

Go Bags
Steve Deveny, KF7WGL

Exhibit Hall Open

9 AM - 6 PM

VE Exams

10:00 - 10:15 AM

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

10:15 - 11:15 AM

Hobby Drones: What You Need to Know

Sonia Webb, W7LVN

Eric Swartz

Elecraft

Overview of LiFePO4 Batteries
Kevin Zanjani,
Bioenno Power

Software Defined Radio

David Aronovitz, K1LPI

11:15 - 11:30 AM

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

11:30 AM - 12:30 PM

Behind the Scenes at Net Control

Cathy Etheredge, N7HVN

Alphabet Soup Discussion Group

Jim Bassett, W1RO

Lighting Protection and Grounding

Mark Pallans, W4MDP

What’s in Your Go Bag
Bill Smith, W7HMV

12:30 - 1:30 PM

LUNCH with Christopher Smith, W4HMV - Director of the Individual Assistance at FEMA

1:45 - 2:45 PM

IRLP/Echo 101

Anthony Marcin, W7XM

From Schematic to PCB for Beginners

Gary Desler, AA7YO

Bend Radius
Steve Lampen, Belden

Connect Systems
Jerry Wanger

ARES Forum

2:45 - 3:00 PM

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

3:00 - 4:00 PM

Amateur Radio First Aid Kit

Carl Gardenias, WU6D

Simplified Construct for Magnetic Loop Antennas

Art Brigida, AB7FB

Restoring Old Radio Equipment

Mark Pallans, W4MDP

RF Gear2Go

Craig Carnahan, NF7LB

4:00 - 4:15 PM

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

BREAK (15mins) & Raffle Drawing

4:15 - 5:15 PM

Why do some Modes Work Better?
Kristen McIntyre, K6WX

Yaesu System Fusion

John Kruk, N9UPC

AMSAT Update / NextGen Crystal Radio

Joe Spier, K6WAO

QSL Cards and Basic Awards for Beginner

Peri Cosseboom, AA7WB

6:00 - 7:00 PM

7:00 - 9:00 PM

Banquet with Carole Perry, WB2MGP

Sunday

7:30 - 8:45 AM

Sunday Breakfast with Kevin Janison, KSNV-TV Meteorologist

9:00 - 10:00 AM

CW Basics

Spencer Cromwell, K6VRS

Building a DMR Code Plug

Anthony Marcin, W7XM

Data Cables and Connectors

Steve Lampen, Belden

T-Hunting 101

Earl Lizardi, WB6AMT

Exhibit Hall Open

9 AM - 12 PM

10:00 - 10:15 AM

Break

10:15 - 11:15 AM

Antenna Forum

Emmett Hohensee, W0QH

Radiowavz

T-Hunt
Earl Lizardi, WB6AMT

11:15 - 11:30 AM

Break

11:30 - 12:30 PM

ARRL Forum

and

Grand Prize Drawing