Kedves Pályázók!

Kedves Látogató!

Az  első sci-fi novella-pályázatára összesen 83 novella érkezett 66 szerző tollából. A pályázat nyíltságát a teljes pályázó névsor és az összes novella megjelentetésével biztosítottuk. Sokan használták ki azt a lehetőséget is, hogy még egyszer javíthassanak a novelláikon.

Értékelésnél három fő szempontot vettünk figyelembe. Első a megfelelőség. Sokan küldtek be olyan pályaművet, melyek semmilyen formában nem kapcsolódtak a pályázati kiíráshoz, és bár ezek között is sok nagyon értékes írást találtunk, ezeket legnagyobb sajnálatunkra nem tudtuk az elbírálásnál figyelembe venni.

Az így megfelelt pályaműveket két további szempont szerint elemeztük, az egyik az írástechnika. Számított a jellemábrázolás, fordulatok, cselekmény, az olvashatóság. A másik szempont a tartalom. Nagyon tetszett, hogy mennyire különböző módon sikerült a témát megfogni. Tény, hogy nem egyszerű egy viszonylag száraz (kidolgozatlan) elméletet gyakorlatba átültetni, egyáltalán fontolóra venni a következményeket. A művek azt mutatják, hogy ez lehetséges!

A pályázattal elértük célunkat, találtunk olyan gondolatokat, melyek bekerülnek, módosítják az OpenHU által felvázolt eszmét.

Sajnos nem tudunk minden pályázót megjutalmazni, de mindenki díjat érdemelne. Tollat ragadtak, elgondolkoztak és próbálkoztak. Tiszteletet érdemel minden pályázó, aki megajándékozott minket és a közönséget gondolataival.

Köszönjük!

... és akkor a nyertesek. Tíz novellát állítottunk sorrendbe, az első három helyezett részesül pénzjutalomban. Az első helyezett 20000 Ft, a második helyezett 12000Ft, míg a harmadik helyezett 8000Ft jutalmat kap.

1.

A torony

 Hegedüs András

2.

Elioa

 Virág József

3.

Egy nap odalent

 Liszkai Attila

4.

Tovatűnt hatalom

 Nagy Gáborné Sáfrány Zsuzsanna

5.

A tudás hatalma

 Helstáb Martin

6.

Adóparadicsom

 Szaszkó Gabriella

7.

Hógolyó terv

 Patrik Hlamizár

8.

Az utolsó szabad ember

 Csuka Péter

9.

A konyhában

 Sós József

10.

Értéktelenül

 Szilágyi Heléna

Szavazás!

Az oldal további részén megismerkedhetsz a pályaművekkel, míg az oldal alsó felén - elismerve a szerzők nagyszerű munkáját - szavazhatsz is rájuk. A szavazás az összes beérkezett pályaműre vonatkozik, és független az eredményhirdetéstől, mely csak az érvényes pályázatokra vonatkozott. Célja, az elismerésen kívül, hogy mely művek kerüljenek a később kiadandó e-antológiába.  

A továbbiakról...

Kellemes olvasást, jó szórakozást, szavazást és várjuk hozzászólásaitokat is!