Renaixement - Cinquecento

El Cinquecento o Alt Renaixement va ser un període molt breu del segle XVI. Va ser el període més brillant de tot el Renaixement en el qual els pintors tenien el domini de les tècniques i feien obres d'elevada qualitat que reflectien un sentit de bellesa i noblesa.

ARQUITECTURA

Les característiques més destacades de l’arquitectura del Cinquecento són:

Els principals representants de l’època van ser:

ESCULTURA

Un dels artistes més grans i importants d’aquesta època va ser Miguel Ángel, la qualitat del seu treball i la seva capacitat per obtenir "vida" del marbre causà una completa admiració.

En ell és possible trobar els diferents registres que se succeiran al llarg d'aquest segle XVI, des d'aquelles obres inicials on s'acataven totes les regles clàssiques fins al manierisme terrible, del tot visionari, de les seves "escultures inacabades" (exemple de les quals pot citar-se la Pietà Rondanini).

Algunes de les obres més importants de l’època van ser:

PINTURA

Els principals representants de l’època van ser:

Leonardo da Vinci realitzava obres amb un cert misteri que les feia especialment suggestives, la seva mestratge tècnica i l’enorme coneixement que tenia del cos humà li possibilitava abastar el registre d’emocions que desitjava representar.  

Rafael va patir una evolució enorme en la seva pintura a partir de l'assumpció de diverses influències. Va  arribar fins i tot a fregar el Manierisme en les seves últimes peces.