Help

Deze handleiding helpt je met het aanmaken van je eigen tuinpagina. Indien dit toch niet genoeg blijkt te zijn, laat het ons dan weten via een mail naar  “info@bekijkmijntuin.nl”  

Help

1. Registreren van een account

2. Inloggen

3. Wachtwoord vergeten

4. Aanmaken tuin

4.1 Voeg foto’s toe aan je tuin

4.2 Samenstellen van een tuin

 

1. Registreren van een account

Allereerst, indien je nog niet geregistreerd bent, kun je jezelf registreren door op de registratie link te drukken.

Er wordt een registratieformulier getoond. Dit formulier dient te worden ingevuld. Het verzenden van het formulier gebeurt nadat je op de “Registreren” knop hebt geklikt.

Informatie om in te vullen

E-mail: Dit is het enige persoonlijke gegeven dat we nodig hebben. Zodra het account aangemaakt is, wordt naar dit e-mailadres een bevestigingsemail verstuurd.

Wachtwoord: Gebruik een wachtwoord welke je kunt onthouden

Bevestig wachtwoord: Voer hetzelfde wachtwoord nog een keer in

Gebruikersnaam: Voer een wachtwoord in, je hoeft niet je eigen naam te gebruiken.

Abonneer je op nieuws: Selecteer deze optie, indien je op de hoogte wil blijven over BekijkMijnTuin.nl. We gebruiken nu een Facebook account om informatie te delen.

Taal: Selecteer je taal

Nadat je jezelf hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingse-mail op het ingevulde e-mailadres. Je eindigt met een bevestiging dat je account is aangemaakt.

Ga naar je inbox en open de bevestigingsemail. Het kan een paar minuten duren voordat de bevestigingse-mail is aangekomen. Indien deze niet is aangekomen kan het zijn dat de mail in de spam folder is. De e-mailadres van de verzender is noreply@bekijkmijntuin.nl.

Klik op de link in de e-mail om je registratie succesvol af te ronden

2. Inloggen

Je kunt inloggen door op de “login” link te drukken

Een login formulier verschijnt. Je behoort je e-mailadres of gebruikersnaam en je wachtwoord in te vullen voordat je kunt inloggen. Druk op de “Inloggen” knop om verder te gaan. Je kunt het wachtwoord onthouden, door “Onthoud mijn inloggegevens” te selecteren

3. Wachtwoord vergeten

Je kunt je wachtwoord resetten, indien je je wachtwoord bent vergeten. Ga eerst naar de loginpagina.

Het inlogscherm komt te voorschijn. Klik op link “Wachtwoord vergeten”.

In het volgende scherm kun je je e-mailadres invoeren. Voer je wachtwoord in waarmee je bent geregistreerd en klik op de “Email link” knop. Een e-mail wordt naar je verstuurd. Dit kan een paar minuten duren.

Ga naar de inbox van je e-mailadres. Een e-mail van noreply@bekijkmijntuin.nl zou zichtbaar moeten zijn. Indien dit niet het geval is, controleer je spam folder. Open de e-mail en click op de link.

Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je je wachtwoord kunt wijzigen. Voer je e-mailadres of gebruikersnaam. Daarna het nieuwe wachtwoord. Dit wachtwoord mag je herhalen in het veld “Bevestig wachtwoord”.

Klik op de knop “Wijzig wachtwoord” om het wachtwoord te wijzigen.

Je wachtwoord is nu gewijzigd. Je kunt inloggen met het nieuwe wachtwoord.

4. Aanmaken tuin

Als je bent ingelogd op bekijkmijntuin.nl en hebt nog geen account dan verschijnt het scherm “Aanmaken tuin”.  Als je al een tuin hebt kun je een tweede tuin aanmaken door op de “Aanmaken tuin” te klikken.

Het tuin-aanmaak formulier verschijnt.

Welke informatie wordt gevraagd?

Tuinnaam: De naam van de tuin

Land: Het land waar de tuin in ligt

Taal: De taal van de omschrijving van de tuin

Oppervlakte (m2): De oppervlakte in vierkante meter

Soort tuin: Het type tuin. Indien je het juiste type niet in de lijst zie staan, dan kun je ons daarover informeren via e-mail nfo@bekijkmijntuin.nl. Je kunt het achteraf dan aanpassen.

Klik op de “Aanmaken” button, om de nieuwe tuin op te slaan.

4.1 Voeg foto’s toe aan je tuin

Indien je een tuin hebt, kun je daar foto’s aan toevoegen. In het tuinoverzicht, ga naar “Beheren foto’s”.

In het scherm dat verschijnt zie je alle foto’s die je eerder hebt toegevoegd. Je kunt hier bestaande foto’s verwijderen en nieuwe foto’s toevoegen.

Je kunt meerdere foto’s naar het scherm schuiven of op het vierkant klikken. Op deze manier kun je foto’s op je computer of je telefoon selecteren

4.2 Samenstellen van een tuin

Indien je een tuin hebt en foto’s hebt toegevoegd, ben je klaar om je tuin samen te stellen. In je tuinoverzicht, klik op “Samenstellen”

In de pagina die dan verschijnt is het mogelijk om je tuin samen te stellen. Op deze pagina is het mogelijk om foto’s en stukken tekst met beschrijving van je tuin toe te voegen. Je moet wel eerst de foto’s hebben geupload. Vergeet niet regelmatig de tuin op te slaan.

Tekstblokken en foto’s kunnen verschoven worden met de knop “down”, “up”. Met de “Opslaan” knop sla je de tuin op. Het is slim om dit regelmatig te doen, zodat de kans op het verlies van teksten wordt verkleind. Wijzigingen op je tuinpagina zijn direct zichtbaar voor andere mensen.

 /