Information/PRESSMEDDELANDE                                                                                                

7-8 mars reser två klasser på Bäckängsgymnasiet jorden runt -  i klassrummet

Med start kl 10 torsdagen den 7 mars börjar kommunikationsvetenskapselever i årskurs 1 och 2 på Bäckängsgymnasiet sina virtuella och miljövänliga resor med hjälp av Skype. Tanken är att under 24 timmar genomföra flertalet samtal med olika experter och skolor i flertalet länder…. Fokus ligger på mänskliga rättigheter, miljö och media.

Efter en tids förberedelser är det dags för två klasser på Bäckängsgymnasiet att ta sig an X Skype-samtal inom loppet av 24 timmar. Kl 10 torsdagen den 7/3 börjar maratonet av Skypesamtal, kallat Skypeathon, med ett samtal…….. . Eleverna i arbetsgruppen som är ansvariga för just det samtalet, har förberett frågor till de amerikanska eleverna och är även beredda på att svara på frågor. En mindre presentation kring vad som är typiskt “svenskt” är klar att användas likaså. Detta första samtal är en Q&A-session.

Därpå följer många samtal och samtalen kan ha tre olika karaktärsdrag: 1. Mystery Skype 2. Q&A-session 3. Virtual Field Trip. Några av, vad vi tror blir,  höjdpunkterna under dygnet är:

INFOGA TABELL ÖVER NÅGRA AV SAMTALEN….

Utöver ovanstående nämnda samtal kommer det talas med skolor och experter inom olika områden från  X X …..

Eleverna, som går i årskurs ett och två med inriktning mot samhäll/kommunikationsvetenskap kommer arbeta i grupper med gemensamt ansvar för några samtal var. I varje grupp har eleverna olika funktioner och uppgifter - som de själva fördelat. Efter samtalen kommer eleverna dokumentera samtalen och publicera på www.pernillasenglishclassroom.blogspot.com samt använda sig av sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram. Hashtaggen #backangskype19 kommer användas för den som vill följa deras dokumentation.

Presentation med mer information: …...

Kontaktperson: