Larkritstårta

Ingredienser

3 st sockerkaksbottnar

Glasyr & Fyllning

600 g cream cheese

1.5 dl florsocker

1.5 dl vaniljsocker

lakritsflakes

Dekoration   

lakritsgodis - finns i massor av olika färger och former men bara svart godis blir också snyggt mot den vita glasyren.

Tillagning

  1. Gör en sockerkaka som ska bli till tårtbottnar. Dela kakan i tre lika tjocka bottnar. Cream cheese-glasyren är både enkel och snabb att göra, vispa bara ihop osten, florsockret och vaniljsockret till en luftig massa.
  2. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Bred glasyren över. Strössla rikligt med lakritsflakes. Bred ut glasyr över den andra bottnen och lägg på den med glasyrsidan mot lakritsflakesen. Bred glasyr även ovanpå och strössla igen. Bred glasyr på den sista tårtbottnen och lägg den med glasyrsidan mot lakritsflakesen.
  3. Ta bort överflödig glasyr runtom eller lakrits som hamnat på fel ställe. Täck tårtan med resten av glasyren. Om du blöter spateln i vatten då och då blir glasyren slätare. Dekorera med diverse lakritskarameller.

Tips från kocken

"I stället för lakritsflakes kan du ta ditt favoritlakritsgodis och banka sönder det eller skära det i bitar och lägga i fyllningen.

Tro oss – cream cheese och lakrits är tokgott ihop! Men även om både ost och lakrits är salta så smakar tårtan sött. Prova!"