FC Tarzan

Otteluraportit 2017

SARJAOTTELUT


Alemman jatkosarjan ottelut

HarTe - FC Tarzan 2 - 2 (0-2)

5.9. Siilinjärvi, Ahmon tn.

 

Maalit: 1 min 0-1 Tuukka Heiskanen ( Joel Heimonen, Arto Koistinen )

           45 min 0-2 Jouni Jokinen ( Arto Koistinen, Tuukka heiskanen )

Varoitukset:  -

           

Kokoonpano: Pekka Ritvanen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Heikki Jyrkinen (Kimmo Kyttä), Jani Kokkonen;  Joel Heimonen (Kari Väätäinen), Petri Ryynänen (Petteri Kupiainen), Arto Koistinen, Jonttu Sirkka; Tuukka Heiskanen (Tommi Colliander), Jouni Jokinen (Lauri Ryynänen)

 

TASAPELI KAUDEN PÄÄTÖSPELISSÄ

Pelikausi aloitettiin tasapelillä KIuruvedellä ja päätettiin myös tasuriin Ahmolla Hartea vastaan. Pelasimme hyvän pelin vaikka toisella jaksolla hyydyttiin vastustajan paineen alla. Eka puolisko oli selvästi meidän. Olimme päättäneet ennen ottelua, että nyt päätämme tuskaisen kauden hyvään lopputulokseen. Siinä onnistuttiin ja katkaisimme pitkän tappioputken. Olimme teroittaneet kulmahampaamme ja tulosta syntyi.

Pelin aloitimme räväkästi. Teimme johtomaalin 1. minuutilla. Arton ja Joelin loistavasta pohjustuksesta Tuukka veti pallon maaliin tolpan kautta. 2-0 johtoon menimme jakson viime minuutilla. Arto keskitti Tuukan syötöstä laidalta Jounille, joka pamautti pallon ilmasta suoraan pöysään. Komea maali.

Usealla vaihtomiesjoukolla peliin lähtenyt Tarzan oli hyvällä ilmeellä koko pelin, vaikka tokajakso olikin Harten. Seuramme on tunnettu maalivahtiarsenaalistaan. Niinpä maalin suulle astui vanha konkari Ritvasen Pekka. Eetu oli vielä pelikiellossa ja Rami sairaana. Franzu hoiti leiviskänsä hyvin ja iltaan mahtui yksi palkintotorjuntakin. Ventti, Ari, Jani, Heikki, Kimmo urakoivat loistavasti ja olivat omalta osaltaan tasapelin takuumiehiä. Keskikentällä tehtiin perustyö, jota Arto ikiliikkujana johti.

KOMMENTTI

 

 • Kausi on paketissa, onneksi ja hyvä niin!
 • Talvella tuntui jo välillä että tulossa on hyvä kausi. Miehiä oli harjoituksissa ja pelejä varten lisenssin maksoi riittävä määrä miehiä. Toiveissa oli kesälle vielä pari todellista vahvistusta, mutta toiveeksi jäi.
 • Koko kauden ajan oli ongelmia saada riittävästi miehiä peleihin, poissaoloja kertyi milloin mistäkin syystä.
 • Hätään hälytetyt ikämiehet hoitivat tonttinsa mallikkaasti tarzanilaiseen tyyliin, mutta kun ikäero vastustajiin on 40 vuoden luokkaa niin onhan se liikaa.
 • Pelissä kuin pelissä otettiin vastaan ja yritettiin selvitä - huonolla menestyksellä kerta toisensa jälkeen. Niissä peleissä kun meillä oli ns. kaikki paikalla pystyttiin edes vähän vastaan panemaan.
 • Voitot jäivät tällä kaudella ottamatta, todennäköisesti ensimmäistä kertaa koko tarzanin historiassa ja lopputuloksena oikeutettu jumbosija ja passitus tulevan kesän 6. divariin.
 • Harjoitukset jatkuvat normaaliin tapaan, mutta tulevaisuus on vielä täysin auki. Onko meillä enää pelimiehiä tulevalle kaudelle, jos on niin putoaako joukkueen keski-ikä alle 50 vuoden, tuleeko koko 6. divisioonaa ja saadaanko siihen halukkaita joukkueita riittävästi.
 • Historiallinen kausi on päätöksessään, Palloliiton lupaus ikipaikasta 5. divariin on muisto vain ja (harhaanjohtava) maininta seuran virallisilla nettisivuilla.
 • Tämä kanava vaikenee tällä erää - kiitokset pelaajille, valmennusjohdolle, vastustajille, erotuomareille sekä harva lukuisille omille faneille!

FC Tarzan - LaPa-95 1 - 4 (1-2)

31.8. Litmanen

 

Maalit: 2 min 1-0 Arto Koistinen ( Lauri Ryynänen, Ari Pajunen )

Varoitukset:  -

           

Kokoonpano:  Rami Korhonen; Veli-Matti Sirkka, Mikko Otva, Kimmo Kyttä, Ari Pajunen; Jonttu Sirkka (Jani Kokkonen), Petri Ryynänen, Arto Koistinen, Joel Heimonen (Kari Väätäinen); Tuukka Heiskanen, Lauri Ryynänen (Petteri Kupiainen)

 

LITMASELTA KUULUU PAREMPAA

Vaikka hävisimme hyvälle Lapinlahden porukalle, niin myös meidän tekemisemme oli jo paljon parempaa kuin viikko sitten. Itse asiassa pelasimme aika ajoin hyvin. Rakensimme peliä huolella tarkoilla syötöillä eteenpäin pelaten. Saimme runsaasti maalintekopaikkoja. Ottelun lopputulos olisi ollut varmasti parempi, jos emme olisi tehneet liikaa helppoja syöttövirheitä. Useista selkeistä maalipaikoista olisi pallo pitänyt saada pussiin. Mutta ei niin ei.

Nyt nähtiin harvinainen alku Tarzanin pelille. Teimme johtomaalin 2. peliminuutin jälkeen. Ari antoi pitkän keskityspallon, jonka Pepe siirsi Atelle, joka pisti pallon varmasti maaliin. Mikko johti puolustusta varmasti ja ennätti pallon tielle aina oikea aikaisesti. Arto ja Ryynä rakensivat peliä, jota Jonttu, Kari ja Joel hyvin tukivat. Tuukka ja Pepe olivat hyvällä ilmeellä kärjessä. Parempaa viimeistelyä odotetaan viimeisessä pelissä. Mutta hyvä iltapuhde kuitenkin pojilta.

Litmaselle nähtiin 15 pelaajan tarzanilainen pelaajaporukka. Tämä antoi valmennusjohdolle useita pelimerkkejä kokoonpanon tekemiseen. Se antoi kaikille pelaajille helpotusta siitä, että vaihtoja voidaan tehdä ja kaikkien kuormitusta tasapainottaa. Se näkyi joukkueemme peli-ilmeessä. Jopa loppupalaverissä tunnelma ottelua spekuloidessa oli itse asiassa ja myös oikeutetusti positiivinen.  

KOMMENTTI

 

 • Tämän kesän pelitulosten perusteella ollaan jo tyytyväisiä kun ei hävitä 6 - 0.
 • Mutta oli pelissä hyvääkin, tänään ei pitkästä aikaa otettu koko aikaa vastaan vaan pistettiin välillä vastustajakin ahtaalle.
 • Vielä kerran pojat; tämänpäiväisellä esityksellä kauden ensimmäinen voitto on lähellä - viimeinen tilaisuus se onkin ja samalla tarzanien historian viimeinen peli Itä-Suomen piirin 5-divisioonassa ennen orastavaa sarjanousua Kutosesta,
 • Tiistaina paikalle odotetaan lukuisten pelimiesten lisäksi muitakin faneja kuin Aki ja Jaska!

FC Tarzan - KiuPa 0 - 6 (0-3)

22.8. Litmanen

 

Maalit:

Varoitukset:  Rami Korhonen

                    Tommi Colliander

                    Tuukka Heiskanen

                    Petteri Kupiainen

                    Eetu Olkkonen ( Keltainen + Suora punainen )

           

Kokoonpano:  Rami Korhonen; Tuukka Heiskanen, Veli-Matti Sirkka, Petteri Kupiainen; Joel Heimonen, Petri Ryynänen, Kimmo Kyttä, Eetu Olkkonen, Tommi Colliander; Jouni Jokinen, Matti Kuronen ( Lauri Ryynänen ).

 

LITMASELTA EI MITÄÄN UUTTA

Kotipelikausi 2017 avattiin Litmasen kentällä. Hävisimme silloin hyvälle joukkueelle. Tappion eräänä syynä oli ilman vaihtomiehiä pelannut Tarzan. Nyt hävittiin KiuPalle yhdellä vaihtomiehellä pelaten. Vastustaja olisi ollut ehdottamasti voitettavissa, jos olisimme saaneet jalkeille paljon vaihtomiehiä. Mutta niillä mennään, jotka kulloinkin on käytettävissä. Nyt useiden pelaajien työesteiden ja sairastumisten vuoksi annettiin aivan liikaa tasoitusta.

Peli alkoi tyypillisesti tämän kesän tapaan, 15 minuutissa annoimme 3 maalia eteen. On selvää, että tällaisesta tilanteesta on vaikea nousta voittoon. Mutta peliin kuitenkin tultiin mukaan, sillä vastustaja teki 4. maalin vasta toka jakson 20 minuutilla. Hyökkäyksemme olivat satunnaisia. Yritimme pitkiä palloja saada kärkeen. Joitakin hyviä tilanteita saimme aikaan, mutta tuloksetta. Puolustus maalivahtimme Ramin johdolla pelasi uhrautuvasti. Rami piti ääntä ja ohjasi ja tsemppasi muuta joukkuetta kiitettävästi. Valmentaja Kytän Kimmo keskikentän työmyyränä otti roolia ja osoitti olevansa 90 minuutin mies ja oiva tuki Ryynän ja Eetun rinnalle.

Avustavat tuomarit hoitivat hommansa virheettömästi. Päätuomarin iltapuhteesta jäi mieleen vain onnistunut terävä ja kuuluva loppuvihellys.

 

KOMMENTTI

 

 • Varoitettujen nimilistalla on puolet meidän tämän päivän joukkueesta. Ei uskoisi siihen nähden että peli on leppoisa ja aivan normaali vitosen peli.
 • Sen sijaan meidän joukkueen kasaan saamisessa ei ole mitään leppoisaa, samoin kuin keväällä 15 minuuttia ennen peliä meillä ei ollut vielä tarpeeksi miehiä että olisi päästy edes aloittamaan peliä.
 • Ei ollut hauskaa tänäänkään, valitettavasti siihen on joutunut tottumaan kesän pelien mittaan - vielä kaksi peliä pitää jaksaa joista seuraava viikon päästä samaisella kentällä.

=========================================================================================================

Alkusarjan ottelut

FC Tarzan - PuPa 1 - 7 (0-1)

8.8. Itkonniemi

 

Maalit: 71 min 1-4 Tuukka Heiskanen ( Petri Ryynänen )

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Rami Korhonen; Veli-Matti Sirkka, Mikko Otva, Petri Ryynänen, Jani Kokkonen; Ari Pajunen, Arto Koistinen, Eetu Olkkonen, Kari Väätäinen ( Petteri Kupiainen ); Tuukka Heiskanen ( Lauri Ryynänen ), Jouni Jokinen ( Tommi Colliander ).

 

PUPA PAREMPI PAIKALLISOTTELUSSA

Runkosarjan viimeisessä ottelussa PuPa voitti Tarzanin selkein numeroin. Numerot kertovat totuuden siitä, että PuPa oli parempi joukkue. Mutta lopputulos ei kuitenkaan kerro, että Tarzan pelasi hyvää jalkapalloa eka puoliskon ja osin myös toista. Vastustaja hyvillä pelitaidoillaan ja useilla vaihtomiehillään jyräsi kuitenkin kotijoukkueen.

Joukkueemme esitykseen voidaan olla tyytyväisiä kaikesta huolimatta. Ehkä osittain siihen oli syynä se, että joukkueen kokoonpanoa rukattiin aikaisemmista peleistä. Mikko siirtyi liberoksi ja Ryynä etutoppariksi. Ventti otti oman paikkansa pakkina ja Pajunen nostettiin laitalinkiksi. Eetu rakensi Arton kanssa keskikentällä ja Tuukka palasi pitkältä tauolta hyökkäyksen piikkiin. Ryhmitys osoittautui onnistuneeksi. Tällä kertaa meillä oli 3 vaihtomiestä, joka auttoi jonkin verran pelaajien kuormitusta.

Tuukka pelasi pirteästi kärjessä. Ryynän hyvästä vaparista hän pukkasi pallon voimalla maaliin - komea pussi. Kaiken kaikkiaan hieno iltapuhde Tuukalta. Ryynä, Arto ja Eetu raatoivat laajalla säteellä peliä taitavasti rakentaen. Joukkueen yksi onnistujista oli Mikko liberona. Hän katkoi vastustajan jatkuvia vyörytyksiä ollen aina oikealla hetkellä pallon tiellä.

 

KOMMENTTI

 

 • Rumat lukemat jälleen kerran. Kuitenkin viime vuonna kun hävittiin tylyin 5 - 0 lukemin v*tutti viisi kertaa enemmän kuin tämän päiväisen pelin jälkeen. Eka puolisko oltiin jotenkin pelissä mukana ja toisella jaksolla pystyttiin jo hyökkäämään oikeita hyökkäyksiä. Loppu oli kuitenkin mitä oli ja tuttua kesän aiemmista peleistä.
 • Tämänpäiväinen antoi kuitenkin viitteitä jatkosarjan peleihin, enteet kesän ensimmäiselle voitolle roikkuvat ilmassa.
 • Pelit jatkuvat pienen tauon jälkeen, seuratkaa kotisivua tulevista peleistä.

FC Nekkarin Pallo - FC Tarzan  6 - 0 (2-0)

2.8. Varkaus, Repokangas

 

Maalit: -

Varoitukset:  Jonttu Sirkka (ulosajo) kelt+kelt

                    Eetu Olkkonen

                    Arto Koistinen

Kokoonpano: Rami Korhonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Mikko Otva, Jani Kokkonen; Kimmo Kyttä, Arto Koistinen, Jonttu Sirkka, Kari Väätäinen; Eetu Olkkonen, Tommi Colliander.

 

TAISTELLEN TAPPIOON REPOKANKAALLA

Tarzan kohtasi Varkauden Repokankaan kentällä sarjakakkosen Nekkarin Pallon. Vastustaja osoittautui  hyväksi ja taitavaksi joukkueeksi. Alkuasetelma meidän kannalta oli huono. Saimme pelimatkalle 11 pelaajaa. Tässä annettiin ilman muuta liikaa tasoitusta. Sateisella ja raskaalla, vaikkakin hyväkuntoisella kentällä, urakkamme pisteiden haalimiseksi oli liian haasteellisista.

Joukkueestamme puuttui kymmenkunta pelaajaa loukkaantumisten, loma- ja työmatkojen takia. Lopuista lisenssipelaajista valmennusjohdolla ei ollut tietoa. Mutta me pelaamme niillä, jotka ovat paikalla. Tässä kohtaa Tarzan osoitti taas tunnusomaisen piirteensä. Taistelemme loppuun saakka. Eka puoliskolla saimme ajoittain esiin hyvän peli-ilmeen. Mutta on tietysti selvää, että ilman vaihtopelaajia emme pärjää näinkin hyvälle joukkueelle kuin Nekkari. 40 minuuttia pelasimme vajaalla, kun Jonttu joutui suihkuun kahdella keltaisella. Tuomarin kortin jakopolitiikkaa emme ymmärtäneet.  Epätasapuolisuutta ei käsittänyt asiantunteva kotikatsomokaan. Eikä sitä oikein tuomari itsekkään osannut selittää.

Taistelu pisteet koko Tarzanin joukkueelle ja etenkin Korhosen Ramille, joka jälleen kerran maalinsuulla teki kaiken voitavansa ja vähän enemmänkin.

KOMMENTTI

 

 • Lähtökohdat peliin eivät olleet taaskaan lupaavat, kuten yltä näkyy. Mutta silti, vastustaja ehti ottaa alkulämpimän (tosissaan) ja mennä takaisin koppiin ennen kuin meidän joukkue ehti kentälle edes “lämmittelemään”.
 • Pelissä tehtiin mitä pystyttiin/jaksettiin, mutta kun kaikessa annetaan liikaa siimaa vastustajille pelistä toiseen niin pistesaldo näyttää sille kun se näyttää. Pientä tuuria kauden mittaan ja muutama piste voisi olla enemmän, mutta muutoin ollaan saatu mitä on ansaittu.
 • Peli vielä ja sitten on perussarja pelattu - tästä pelistä on jo kaksi poissa seuraavasta, lisää pelimiehiä tarvitaan tulevaan koitokseen.

FC Tarzan - RautU  4 - 5 (0-3)

24.7. Kettulanlahti

 

Maalit: 55 min 1-3 Heikki Jyrkinen ( Jaakko Jyrkinen )

           60 min 2-3 Aleksi Rapo ( Kari Väätäinen, Heikki Jyrkinen )

           65 min 3-3 Lauri Ryynänen ( Jonttu Sirkka, Kari Väätäinen )

Varoitukset:  Jonttu Sirkka

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Heikki Jyrkinen ( Mikko Otva ), Ari Pajunen; Aleksi Rapo, Arto Koistinen, Petri Ryynänen, Jaakko Jyrkinen; Lauri Ryynänen ( Kari Väätäinen ), Jouni Jokinen ( Tommi Colliander, Kimmo Kyttä )

 

TAPPIO MAALIKARKELOISSA

Jalkapallo on tulosurheilua. Sen sai Tarzan jälleen karvaasti kokea. Se joukkue voittaa, joka tekee enemmän maaleja. Mutta kaikki, jotka peliä oli seuraamassa näkivät Tarzanin hyvän peli-ilmeen, Tulimme mukaan eka puoliskon lopulla, vaikka olimme tappiolla jo 3-0. RauTU:n tekemät maalit tulivat meidän löysän pelin seurauksena. Oltiin seisovilla jaloilla. Vastustajan maaleista kaksi tuli vastaiskun seurauksena.

Toinen puoliaika oli meidän. Vastustaja tuudittautui helppoon voittoon. Aloimme prässäämään ylhäältä ja rakensimme peliä huolella. Tilanteita syntyi. Eka maali syntyi Jaakon antamasta kulmapotkusta, jonka Heikki puski komeasti verkkoon. Aleksi avasi maalitinsä Tarzanin pelipaidassa Karin ja Heikin pohjustuksesta. Sen jälkeen Pepe rikkoi kuparisen ja teki eka pöysän valkomustissa. Teimme nopeasti 3 maalia. Kaikki näytti hyvältä. Vastustaja iski nopeasti ja olimme jälleen tapiolla. Mutta illan käsikirjoituksen mukaan tasoitimme rankista. Maalipyssy Pajunen laittoi pallon verkon perukoille. Pallo vietiin keskiympyrään. RautU aloitti. Kaveri laittoi pallon kärkeen ja heidän kärkipelaaja sivalsi kuulan pussiin. Olimme taas tappiolla. Emme kerenneet niistää nenäämme, kun omissa soi. Yritimme loppuun asti, mutta hävisimme hyvän taistelun jälkeen.

Joukkueemme taisteli alkuhaukotuksen jälkeen. Kaikki pelaajille pitää antaa tunnustus siitä, että emme lopettaneet 3-0 tilanteessa. Erityismaininta annetaan Heikille komeasta maalista.

KOMMENTTI

 

 • Tämän kesän pelit toistavat itseään; huonojen pelien jälkeen ryhdistäydytään ja pelataan _ihan_ hyvä peli, mutta ihan hyvät pelit eivät ole riittäneet kuitenkaan pisteisiin säälittäviä kahtaa enempää.
 • Tänään liian helposti eteen annettu kolme maalia oli lopulta liikaa, hyvä kiri ei riittänyt pisteisiin. Positiivista olivat kuitenkin maalit ja kaksi uutta maalintekijää.
 • Kaikista tappioista ja massiivisista takaiskumaaleista huolimatta sovittiin, että pelit pelataan loppuun saakka. Ja vielähän on kaksi peliä runkosarjaakin jäljellä.

ToU - FC Tarzan  7 - 0 (3-0)

18.7. Tanhula, tn

 

Maalit: -

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Jonttu Sirkka, Veli-Matti Sirkka, Lauri Ryynänen (Pekka Ritvanen); Petteri Kupiainen, Aleksi Rapo, Arto Koistinen, Petri Ryynänen ( Tommi Colliander ), Kari Väätäinen; Jouni Jokinen, Joel Heimonen.

 

ToU PAREMPI TANHULASSA

Kesätauon jälkeen lähdettiin hakemaan kesän ensimmäistä voittoa. Tehtävä oli hankala. Useat joukkueemme kantavista runkopelaajista oli työ- tai lomakiireidensä takia poissa kokoonpanosta. Edustusjoukkueen laajasta reservistä saatiin pelaajia paikalle niin, että kelvollinen taistelu oli mahdollista. Isoja minuutteja oli nyt tarjolla. Ja hyvin myös joukkueena yritettiin taistella, mutta ToU oli liikkuva ja taitava nuorten poikien ryhmä.

Olimme pitkiä jaksoja purjeissa. Vastustaja liikutteli nopeasti palloja. He levittivät hyökkäyksiä laidoille ja saivat hyvillä syötöillä palloja puolustuksemme selustaan. Heidän nopeat hyökkääjät pääsivät juoksemaan palloja sisään ja niitä myös taidokkaasti viimeistelemään. Olimme vaikeuksissa kerta toisensa jälkeen.

Jotakin positiivista kuitenkin meidän porukasta täytyy mainita. Ensinnäkin saimme kasaan 13 pelaajaa. Eräät pelaajistamme luopuivat kesäisen suven houkutuksista ja asettivat seuran pelin edelle kaiken muun. Siitä pisteet etenkin Ritvasen Pekalle, Väätäisen Karille ja Kupiaisen Petterille. Myös Ryynä ansaitsee maininnan siitä, että otti maalivahdin paikan silloin kuin sitä tarvittiin.

KOMMENTTI

 

 • Rumat lukemat taas yhden kerran. Lukemien takana vielä sekin ettei itse saada paikkoja luotua nopeilla hyökkäyksillä tai tarzanilaisen pallonhallinnan kautta. Edellisen pelin hyvä tekeminen oli tänään muisto vain.
 • Heinäkuu on ollut paha ajankohta meidän peleille - niin tänäänkin, mutta hyvää oli että joukkue saatiin kasaan.
 • Vielä on kesää ja pelejä jäljellä - seuraavan kerran isketään maanantaina RautUn kimppuun tulevana maanantaina.

FC Tarzan - Zulimanit  2 - 3 (2-2)

27.6. Itkonniemi

 

Maalit: 3 min 1-1 Jouni Jokinen

           13 min 2-1 Jouni Jokinen ( Jaakko Jyrkinen )

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Heikki Jyrkinen (Mikko Otva), Veli-Matti Sirkka, Jani Kokkonen; Joel Heimonen (Aleksi Rapo, Tommi Colliander), Arto Koistinen, Jaakko Jyrkinen, Jonttu Sirkka (Kari Väätäinen); Jerry Tuominen (Lauri Ryynänen), Jouni Jokinen (Kimmo Kyttä)

 

NIUKKA TAPPIO KOTIPELISTÄ

Tarzanin edustusjoukkue pelasi ehdottomasti tämän kesän parhaan pelinsä Itkonniemellä Zulimania vastaan. Hyvästä pelistämme huolimatta ei meille annettu pisteen pistettä. Jalkapallo on tulosurheilua. Siihen on tyytyminen. Mutta on kuitenkin todettava, että pistesaldomme näyttäisi meidän toisenlaiselta,jos edellisissä otteluissa olisimme pelanneet vähänkin tällä tavalla. Tulevaisuuteen voimme lähteä positiivisin mielin.

Ottelu sai vauhdikkaan alun. Kun 15 minuuttia oli pelattu, niin tulostaululla komeili luvut 2-2. Jokisen Jouni tasoitti 3. minuutilla upealla vedolla 1-1:een. 10 minuuttia tasoituksesta Jone pakotti Jaakon passista vastustajan puskemaan pallon omaan maaliin. Meillä oli omat painostusjaksomme eka- ja myös tokapuoliskolla. Saimme useitakin maalipaikkoja, joista kuitenkaan emme saaneet palloa maaliin. On kyllä tunnustettava myös, että vastustajalla oli omat mahdollisuudet ratkaista peli jo varhaisessa vaiheessa. Voittomaalin Zulimanit tekivät 10 minuuttia ennen pelin loppua.

Me olimme kaivaneet taisteluhampaamme esille. Se kesti koko pelin ajan. Siitä tunnustus koko joukkueelle. Erityisesti täytyy nostaa esille Ventin uhrautuva liberopeli. Hän oli pallon tiellä milloin jaloilla milloin päällä. Ja aina viime hetkellä. Hyvä iltapuhde. Koko puolustus pelasi hyvin samoin keskikenttä rakensi peliä ja tuki myös puolustusta kiitettävästi. Iloinen asia oli myös se, että Jounin pitkä kuiva kausi päättyi.

KOMMENTTI

 

 • Turpiin tuli taas mutta tänään ei omaa esitystämme tarvinnut hävetä - päinvastoin. Zulut on hyvä joukkue ja tänään numeroiden verran parempi.
 • Koko kesän poissaolollaan viipyillyt perinteinen tarzanilainen pallonhallintapeli antoi jo viitteitä itsestään. Joka peliin vaihtuva miehitys ja poissaolot ovat osaltaan sotkeneet pelin tekemistä, mutta vielä on pelejä jäljellä tällekin kesälle.
 • Kolmen viikon kesätauko on edessä seuraavaksi ennen seuraavaa peliä. Heinäkuun pelit ovat olleet perinteisesti meille hankalia mutta jospa siinäkin olisi tämä kesä poikkeus.

LaPa-95 - FC Tarzan 6 – 0 (3-0)

21.6. Itkonniemi

 

Maalit: -

Varoitukset:  Jerry Tuominen

Kokoonpano: Rami Korhonen; Ari Pajunen, Heikki Jyrkinen (Mikko Otva), Veli-Matti Sirkka, Kari Väätäinen (Lauri Ryynänen); Jonttu Sirkka, Petri Ryynänen (Kimmo Kyttä), Jerry Tuominen, Joel Heimonen; Jouni Jokinen (Tommi Colliander), Eetu Olkkonen

PISTEET JÄIVÄT LAPINLAHDELLE

 

Kauden ensimmäinen voitto jäi haaveeksi myös vieraspelissä Lapinlahdella. LaPa aloitti pelin räväkästi: eka maali syntyi 30 sekunnin jälkeen. Ja kaksi seuraavaa 20 minuutin sisällä. Ottelu oli käytännössä taputeltu. Vastustaja oli vaudikas ja taitava. He vyöryttivät hyökkäyksiä laidoilta ja keskeltä. Puolustuksemme oli jatkuvassa paineessa. Toisaalta voi myös todeta sen, että olimme joukkueena liian pehmeitä. Kaksinkamppailutahtoa ei ollut riittävästi ja syötöt olivat epätarkkoja.

Hyviä asioita tapahtui Tarzanin joukkueessa pelaajakohtaisesti tarkastellen. Rami maalilla torjui useita ns. varmoja maaleja ohjaten samalla puolustustamme teräväsanaisesti. Uusin Tarzanin nuori pelimies Heimosen Joel osoitti pelimiehen otteita syötöillään ja pelinlukemistaidoillaan. Käsivammaa poteva Eetu pelasi hyvällä jalalla kärjessä hakien jatkuvasti itsensä pelattavaksi ja pyrkien maalintekopaikkoihin.

Puitteet Lapinlahdella olivat kunnossa: nurmikenttä mainio ja pallopojat seisoivat maalien takana, kahvi- ja makkarapiste ansaitsee erikoismaininnan. Noin 50 katsojaa antoi ansaitut taputukset maaleista kotijoukkuueelle ja varmaankin hämmästelivät toisaalta Tarzanin otteita.

KOMMENTTI

 

 • Ja hämmästeltävää niissä olikin; viime vuoden 10 - 1 kotivoitto Lapasta vaihtui 0 - 6 tappioon tämän kauden osalle.
 • Takapakki on raju eikä se selity muutamilla poissaoloilla; tänään ei edes yritetty pistää kampoihin - vastustaja oli ihan eri porukka kuin viime kaudella mutta olemmeko mekin?
 • Tiistaina on vastassa kovassa vedossa oleva Zulut, ja näillä esityksillä maalitaulun hoitajalla pitää kiirettä.
 • Tappioista on noustu ennenkin, ja niin noustaan nytkin!

FC Tarzan - HarTe 1 – 2 (0-0)

13.6. Itkonniemi

 

Maalit: 52 min 1-0 Ari Pajunen rp.

Varoitukset:  -

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Heikki Jyrkinen (Mikko Otva), Veli-Matti Sirkka, Jani Kokkonen;  Jaakko Jyrkinen, Petri Ryynänen ( Kari Väätäinen, Aleksi Rapo ),Arto Koistinen, Jonttu Sirkka ( Lauri Ryynänen ); Jouni Jokinen, Jerry Tuominen.

TAPPIO ITKONNIEMELLÄ

 

Kauden ensimmäinen peli kotikentällä Ikorilla päättyi  hyvien otteiden ja pelin hallinnasta huolimatta karvaaseen tappioon. Ottelu oli alun hetkiä lukuunottamatta meidän peliämme. Harte ei saanut vaarallisia maalipaikkoja. Me  olimme pelin päällä 1-0 avausmaalin jälkeen niin, että lisämaali oli hyvinkin lähellä.

Erilaisten loukkaantumisten ja virheiden johdosta menetimme varman tuntuisen johtoaseman. Ventin ja Ryynän jouduttua vaihtoon pelirytmitystä jouduttiin muuttamaan useaan otteeseen. Toisaalta se ei ollut ratkaiseva syy. Kaksinkamppailuja hävittiin. Lähinnä omat virheet aiheuttivat vastustajalle lukuisia vapareita läheltä rankkialuetta. Niistä Harte rankaisi kahdesti viime minuuttien aikana. Tappio oli karvas. Siitä ei ole kahta sanaa. Pelitapahtumiin nähden tasapeli olisi ollut oikeutettu.  

Pajusen Ari ampui rankin varmasti maaliin. Puolustuksemme pelasi varmasti, keskikenttä loi tilanteita ja hyökkääjämme olivat liikkeellä tuoreella jalalla. Mutta kuitenkin tuloksena oli tappio. Se oli sitten siinä.

KOMMENTTI

 

 • Sarjataulukko on huomenna karmeaa katsottavaa hävityn jumbo-finaalin jälkeen.
 • Sama trendi näyttäisi jatkuvan edelleen; ensimmäinen puolisko otetaan vastaan ja puolustetaan ja sitten toisella puoliskolla päästään peliin paremmin mukaan ja saadaan painetta vastustajan päätyyn. Sinällään ok näinkin, mutta paremmalla otteella heti alusta lähtien voisimme ratkaista ottelut jo aiemmin.
 • Mitenkään Pajusen Arin peliä väheksymättä ja mitään pois ottamatta on jonkinmoinen ihme pistepörssin piikkipaikan nimen kohdalla kuuden pelatun pelin jälkeen.
 • Pelissä on hyviä elementtejä, päätä ei nyt laiteta pensaaseen vaan jatketaan kohti seuraavaa ottelua Lapinlahdella ensi keskiviikkona. Sieltä on aina tultu pisteiden kanssa takaisin.

KJK - FC Tarzan 1 – 1 (0-0)

8.6. Puijon station

 

Maalit: 66 min 0-1 Veli-Matti Sirkka ( Tommi Colliander, Jonttu Sirkka )

Varoitukset:  -

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Mikko Otva, Veli-Matti Sirkka, Jani Kokkonen; Aleksi Rapo (Petteri Kupiainen), Jaakko Jyrkinen, Petri Ryynänen, Jonttu Sirkka; Jouni Jokinen, Kimmo Kyttä (Lauri Ryynänen, Tommi Colliander)

 

PAIKKALLISDERBY PÄÄTTYI TASAPELIIN

KJK:n kotikentällä Puijon stadionilla taisteltiin pisteistä tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista peli edukseen. Eka puolisko oli KJK:n, toisella jaksolla me saimme kiinni pelistä. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä saimme vahvan painostus jakson aikaiseksi ja saimme vastustajan ahtaalle.

Johtomaalimme tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Jonttu antoi kulman ja Tommi pudotti pallon hallitusti Ventille, joka junttasi pelivälineen takanurkkaan. Tämän jälkeen vyörytimme vielä hyökkäyksiä ja 2-0 maali oli lähellä. KJK pääsi kuitenkin hyvän otteemme aikana tasoittamaan. Viimeinen 10 minuuttia oli vastustajan painostusta, mutta kestimme hyvin.

Koko joukkue pelasi hyvin. Tarzanista voidaan nostaa esille Janin hyvä puolustuspeli, Ryynän ja Jaakon taitava pelinrakentelu sekä Ventin tekemä maali. Uusi tulokas Aleksi Rapo osoitti pelimiehen otteita laitalinkkinä. Otvan Mikon topparipeli ansaitsee myös maininnan.

KOMMENTTI

 

 • Säntillisen talviharjoittelun tulokset alkavat näkyä; kolmessa viimeisessä pelissä olemme parantaneet peliä ensimmäisen jakson jälkeen toisella puoliskolla - tänään se palkittiin jo yhdellä pisteellä.
 • Vastustajalla oli paikkansa tehdä riittävät voittomaalit, mutta kun ei onnistu niin meillä on tapana rankaista vähäisistäkin paikoista ja niin tänäänkin.
 • Tapahtumiin nähden voidaan olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen, mutta tästä on hyvä jatkaa ja parantaa seuraavaan peliin. Pääsemme kotikentälle ensimmäistä kertaa ja vähintä mitä odotetaan on samanlainen taistelu kuin tänään ja sen myötä kauden ensimmäinen täysi pistepotti.

FC Tarzan - SaPa/2 1 – 2 (1-1)

29.5. Kettulanlahti

 

Maalit: 18 min 1-1 Ari Pajunen rp.

Varoitukset:  Heikki Jyrkinen

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Heikki Jyrkinen (Mikko Otva), Petri Ryynänen, Veli-Matti Sirkka; Jani Kokkonen (Kari Väätäinen), Jaakko Jyrkinen, Arto Koistinen, Jonttu Sirkka; Jouni Jokinen (Kimmo Kyttä), Jerry Tuominen (Lauri Ryynänen, Tommi Colliander)

 

TAPPIOPELISTÄ LÖYTYY HYVÄÄKIN

Sisuuntunut Tarzan lähti nujertamaan SaPaa Kettulanlahden kentällä. Taistelutahdosta ei ainakaan tule jäämään mikään paitsi. Se oli meidän tavaramerkkimme tässä pelissä, niin kuin on aina ennenkin ollut. Liekö peliasenteeseen ollut syynä osaltaan se, että takavuosien maalitykki ja joukkuepelaaja Juha Jokista muistettiin 70-vuotissynttäreiden johdosta. Perinteet ja esimerkit velvoittavat.

Ekapuolisko mentiin tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä päähän. SaPa:lla maalintekopaikkoja oli meidän vastaaviin verrattuna enemmän. Vastustajan ekan maalin jälkeen saatiin ansaitusti rankki, jota asettui ampumaan Pajusen Ari. Veto suuntautui kohti maalivahtia, mutta Ari jatkoi riparin hallitusti sisään. Näitä voisi ampua myös suoraankin häkkiin.

Yhtä kaikki puoliajalle mentiin tasanumeroissa.

Toinen puolisko oli sitten meidän. Painostimme ja luotiin runsaasti maalintekopaikkoja. Viimeistelymme tekopaikoissa olivat heikkoja. Jaksoimme taistella loppuun asti, se oli tässä pelissä se hyvä puoli. Edellisiin peleihin verrattuna nyt rakennettiin tilanteita. Pidimme palloa hallussa. Vastustaja oli välillä paniikissa.

Mutta tosiasia on, että hävisimme. Joka tapauksessa pelasimme hyvin. Joukkuepeli oli hyvä kaikilta osin. Varsinkin Ryynän, Arton ja Jaakon uurastus täytyy kuitenkin mainita erikseen. Ryynä raatoi, joka säteellä. Hän toi lisävoimaa keskikentälle. Tarzanissa liberollakin voi olla tällainen rooli.

Voittoa haetaan seuraavasta pelistä. Näillä otteilla se kyllä saadaan.

KOMMENTTI

 

 • Kaikesta taistelusta ja maalipaikoista huolimatta tänään hävittiin, taas kerran ja kolmas peli putkeen.
 • Edellisiin peleihin nähden kuitenkin peli-ilme ja tilanteiden rakentelu oli paremmalla tasolla kuin aiemmin, johtuen tietysti vastustajastakin.
 • Kunhan saadaan vielä hieman lisää yhteistä tekemistä alle ja kaikki pelaamaan samaa pelikirjaa niin kyllä tästä hyvä tulee - pelejä on paljon jäljellä.
 • Seuraavaksi kohdataan KJK ensi viikon torstaina Puijolla, samalla ilmeellä jatkaen pisteitäkin alkaa ropisemaan.

SuPa - FC Tarzan 5 – 1 (2-0)

25.5. Suonenjoki, keskuskenttä

 

Maalit: 67 min 5-1 Arto Koistinen ( Petri Ryynänen )

Varoitukset: -  

Kokoonpano: Eetu Olkkonen; Ari Pajunen (Petteri Kupiainen), Mikko Otva, Petri Ryynänen, Veli-Matti Sirkka, Jonttu Sirkka; Jaakko Jyrkinen, Arto Koistinen, Jani Kokkonen (Kari Väätäinen); Jouni Jokinen, Kimmo Kyttä (Lauri Ryynänen, Tommi Colliander)

 

TARZAN HÄVISI SUONENJOELLA

Tarzan lähti hakemaan voittoa SuPa:sta kotitappion jälkeen. Olimme saaneet jalkeille mukavasti peräti 15 pelaajaa, joten luottavaisella mielellä aloitimme. Alku näytti hyvältä ja olimme mukana pelissä. SuPa osoittautui kuitenkin vahvaksi kotijoukkueeksi. He vyöryttivät hyökkäyksiä toinen toisensa jälkeen. Emme pystyneet tehokkaasti prässäämään ylhäällä eikä oikeastaan millään kentän osa-alueella. Hyvällä ja nopealla syöttöpelillä SuPa pääsi etenemään laidoilta ja keskeltä. Eetu ja maalitolpat pitivät jonkin aikaa peliä tasatilanteessa, mutta oli selvää, että jossakin vaiheessa kotijoukkue tulisi avaamaan maalitilinsä.

Joukkue sai uusia vanhoja pelimiehiään mukaan joukkueeseen. Kari teki onnistuneen come-backin ja Ryynä ja Mikko palasivat  vahvistamaan puolustusta. Karin, Ryynän ja Mikon mukaantulo antavat jatkossakin paljon iloa edustusjoukkueelle. Eetu oli jälleen hyvä maalilla. Hän torjui useita ns. varmoja maaleja. Jonttu ja Jaakko pelasivat hyvän iltapuhteen. Arto oli väsymätön keskikentän työmyyrä.

Hiukan lohtua Tarzanille antoi Arton taidolla puskema maali, johon teki hienon esityön Ryynä. Maali aukaisi meidän peliä. Painostimme peliä siitä eteenpäin. Tämä antaa varmasti uskoa seuraavaan peliin.

KOMMENTTI

 

 • Tappioputkessa ollaan, maanantaina on mahdollisuus lopettaa putki kahden tappion mittaiseksi.

FC Tarzan - AC BARCA 0 – 7 (0-3)

21.5. Lippumäki tn

 

Maalit:  -

Varoitukset: -  

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Kimmo Kyttä, Jonttu Sirkka; Jaakko Jyrkinen, Arto Koistinen, Jerry Tuominen, Lauri Ryynänen; Jouni Jokinen (Matti Kuronen), Tommi Colliander

 

RÖKÄLETAPPIO KOTIPELISSÄ

Litmasen tekonurmella kohtasimme taidokkaan ja hyvin liikkuvan AC Barcan. Jo ensi minuuteista alkaen oli selvää, että oltaisiin tässä pelissä altavastaajina. Tilannettamme heikensi jo ennen peliä se, että meillä ei ollut kuin yksi vaihtomies. Sekin oli valmentaja. Pelipäivänä puolenkymmentä tarzania ilmoitti esteestä saapua otteluun. Nyt nähtiin sekin, että Tarzanin joukkueessa kentällä oli yhtä aikaa 3 valmentajaa. Yleensä valmentajat ovat kentän reunalla.

Vastustaja hyökkäsi laidoilta ja keskeltä, ja aina vaarallisesti. Teimme sen minkä osasimme. Mutta emme mahtaneet hyvälle joukkueelle mitään. Saimme vain pari kolme tilannetta luoduksi vastustajan maalille. Arton johdolla keskikenttä teki parhaansa. Ventin ja Kimmon johdolla puolustus taisteli uhrautuvasti. Kimmo näytti osaamisensa ja on jatkossa vahvistus mille tahansa pelipaikalle.

Litmasen tekonurmi oli loistavassa kunnossa. Hyvä sää lohdutti joukkueemme kokemaa tappiota. Helatorstaina nokka suunnataan kohti Suonenjokea. Se onkin sitten eri peli.

KOMMENTTI

 

 • Tämänpäiväisestä ei onnistujia tai edes onnistumisia löydy kuin hakemalla - silti tehtiin mitä jaksettiin ja pystyttiin.
 • Paljoa ei ollut tehtävissä, mutta silti loppulukemat olivat masentavat suuret. Iso kenttä ja juoksuvoimainen vastustaja ei edelleenkään sovi meille.
 • Kaksi peliä takana, ensimmäisessä oli kaksi vaihtomiestä ja tänään kotiottelussa Masa oli ainut vaihtopelaaja. Näin ei voi jatkua, muuten tulee pitkä ja tuskainen kausi.
 • Huomenna palautellaan ja unohdetaan tämä peli. Torstaina on uusi peli ja uusi mahdollisuus.

KiuPa - FC Tarzan 2 – 2 (1-0)

5.5. Kiuruvesi, Kuorevesi tn

 

Maalit:  66 min 1-1 Jouni Jokinen ( Jaakko Jyrkinen, Petteri Kupiainen )

             86 min 2-2 Jaakko J. ( Jerry Tuominen, Jani Kokkonen )

Varoitukset: -  

Kokoonpano:  Eetu Olkkonen; Ari Pajunen, Veli-Matti Sirkka, Heikki Jyrkinen, Tuukka Heiskanen; Jaakko Jyrkinen, Jonttu Sirkka, Jerry Tuominen, Jani Kokkonen ( Petteri Kupiainen ); Jouni Jokinen , Lauri Ryynänen ( Tommi Colliander )

 

TAISTELLEN TASAPELIIN

Tarzan avasi pelikauden 2017 vieraspelillä KiuPaa vastaan.Alkuodotukset peliin oli kaksijakoiset. Joukkueemme oli nuorentunut entisestään viime kaudesta. Se antoi odottaa hyvää tulosta sarja-avauksessa. Toisaalta jouduimme aloittamaan vain kahdella vaihtopelaajalla. Peli-ilmeemme ja taistelutahtomme osoittautui kuitenkin perinteisen tarzanilaiseksi.

Pelin henki tänä kesänä on se, että taistelemme ensimmäistä kertaa seuran historiassa paikasta auringossa, eli säilymisessä V-divisioonassa. Olemme ottaneet haasteen vastaan. Jos peli jatkuu tällaisena niin kun sitä joukkueemme osalta nähtiin Kiuruvedellä, niin ei ole syytä huoleen. Olemme vitosen seura myös ensi kaudella.

Peli lähti tasaisessa merkeissä liikkeele. Keskikentämme nuoret pelaajat aloittivat räväkästi. Otettiin vastaan kolhuja. Taisteltiin ja rakennettiin peliä. Jaakko, Jonttu ja Jerry tekivät miehen työn ja haastoivat hyvin vastustajan pelinrakentelun. Eetu maalilla pelasti joukkueemme monelta takaiskulta. Hän olikin Tarzanin ehdottomasti paras pelaaja. Jokisen Jouni loistava peli ja ensimmäisen maalin tekeminen herättää vielä kysymyksen: onko Jonen parhaat vuodet vielä edessä? Ventti johti puolustusta ja pelasi virheettömän pelin.

Useimmat tarzanit saivat eriasteisia kolhuja, mutta erilaisten paikkailujen ja haavojen nuolemisen jälkeen ollaan taas valmiit palaamaan uudelleen kentälle.

Valmennusjohto antaa tunnusta koko joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa.

KOMMENTTI

 

 • Kauden avaus on aina tapahtuma, tapahtuipa se vaikka Itä-Suomen Vitosessa. Ja niin se oli tänäänkin, plussana vielä puitteet ja sää suosivat joukkueita.
 • Pienellä varauksella peliin lähdettiin johtuen runsaista poissaoloista mutta yhtäkaikki iskukuntoinen joukkue meillä oli kasassa kaikesta huolimatta.
 • Perinteinen harjoitusottelu oli jäänyt tänä vuonna väliin johtuen kylmästä keväästä ja isolle kentälle lähdettiin sitten vanhasta muistista. Yhtä kaikki; pienen tunnustelun jälkeen otimme pelin haltuun ja veimme peliä ensimmäisen jakson loppupuoliskon.
 • Vastustaja meni kahdesti johtoon ja kahdesti me tasoitimme - vaikka ottelutapahtumat eivät paljoa enää meille luvanneet toisella puoliskolla.
 • Mutta tasapelipiste kaivettiin ja voittajina kentältä poistuttiin - omasta mielestä ainakin. Jos joskus yksi piste maistuu hyvälle niin tänään oli se päivä.
 • Seuraavaksi paikkaillaan haavoja ja sitten 21.5. Kohdataan etukäteen yksi lohkon ennakkosuosikeista AC Barca Väätäisen Karin kotikentällä.