Photo Lawyer -verkkosivujen tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tämä on Photo Lawyer -palvelumme tietosuoja- ja rekisteriseloste. Tässä dokumentissa annamme tietoja palvelustamme ja siitä, miten käsittelemme antamiasi tietoja. Antamasi tiedot vaikuttavat oikeuksiisi, joten luethan tämän dokumentin tarkasti!

Photo Lawyerin palveluntarjoaja on Turre Legal Oy (Y-tunnus 1894557-1, “Palveluntarjoaja”).

1. Photo Lawyer pähkinänkuoressa

Photo Lawyer on palvelu, jonka avulla valokuvaajat ja valokuvien oikeudenomistajat voivat puuttua valokuviensa oikeudettomaan jakamiseen ja käyttöön internetissä (“Palvelu”). Oikeudenomistaja valtuuttaa Palveluntarjoajan toimimaan asiamiehenään ja:

  1. Valvomaan käyttäjän tekijänoikeuksia
  2. Valvomaan käyttäjän tekijänoikeuksien lähioikeuksia
  3. Neuvottelemaan käyttäjän “vastapuolen” eli neuvotteluosapuolen kanssa,
  4. Ryhtymään toimiin tapauksen selvittämiseksi
  5. Sopimaan tapauksen käyttäjän neuvotteluosapuolen kanssa
  6. Perimään neuvotteluosapuolelta korvauksen käyttäjän puolesta

Seuraamme palvelun käyttöä mm. Google Analyticsin avulla. Palvelumme hyödyntää myös personoituja linkkejä, joiden avulla voimme tunnistaa loukkaajan. Tallennamme tietoja myös Google Driveen, joka saattaa tehdä sinne tallennetuista tiedoista varmuuskopioita palvelimille, jotka sijaitsevat EU:n ulkopuolella.

Palvelua käyttämällä käyttäjä luovuttaa meille tietoja, joista muodostuu henkilörekisteri. Henkilörekisterin tarkemmat tiedot löydät tästä dokumentista.

Olemme sitoutuneet suojaamaan palvelumme käyttäjien kuten myös neuvotteluosapuolien yksityisyyttä, emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille kuin maksujen käsittelyä tai mahdollisia oikeudenkäyntejä varten.

2. Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä on:

Turre Legal Oy (Y-tunnus 1894557-1)

Maria 0-1

Lapinlahdenkatu 16

00180 Helsinki.

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö on Herkko Hietanen, sähköposti herkko.hietanen@turre.com, puh. +358 50 384 1634.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Palvelu perustuu sen käyttäjien syöttämille tiedoille. Palvelun käyttö liittyy sen käyttäjien laillisten oikeuksien suojaamiseen ja niiden loukkausten selvittämiseen. Täten kyseessä ovat arkaluontoiset tiedot ja Palveluntarjoaja on sitoutunut niiden suojaamiseen.

Palveluntarjoaja kerää ja käsittelee henkilötietoja, jotta se voisi tunnistaa asiakkaan, mahdollistaa Palvelun toiminnan, yhteydenpidon sen käyttäjiin sekä neuvotteluosapuoleen, mahdollistaa oikeudenloukkauksen selvittäminen ja korvauksen pyytäminen vastapuolelta sekä mahdollistaa kunkin loukkaustapauksen jälkiseuranta.

Palveluntarjoaja voi käyttää tietoja myös tiedotteiden ja uutiskirjeiden lähettämiseen sähköpostitse.

4. Rekisteriin tallennettavat tiedot ja tietolähteet

Palveluntarjoaja tallentaa seuraavat tiedot jokaisen käyttäjän osalta:

Nämä tiedot Palveluntarjoaja saa Palvelun käyttäjältä. Lisäksi Palveluntarjoaja tallentaa rekisteriin seuraavat tiedot:

Nämä tiedot Palveluntarjoaja saa joko vastapuolelta tai kolmantena tahona toimivalta maksunvälityspalvelultaan.

Palveluntarjoaja säilyttää tiedot myös toimeksiannon päättymisen jälkeen.

5. Tietojen luovuttaminen

Rekisterinpitäjä ja tämän valtuuttamat henkilöt voivat käyttää rekisterin sisältöä palvelun toteuttamiseksi. Rekisterinpitäjä voi luovuttaa rekisteristä tunnistettavia tietoja kolmantena tahona toimivalle maksunvälityspalvelulleen tai oikeus- tai ulosottoviranomaisille. Tietoja voidaan luovuttaa viranomaisille myös tuomioistuimen määräyksellä.

6. Tietojen tarkastusoikeus; tietojen poistaminen

Palveluntarjoaja ei tarkasta asiakkaan antamien tietojen oikeellisuutta. Asiakkaalla on henkilötietolain 26 §:n mukainen mahdollisuus tarkastaa tietonsa pyytämällä sitä sähköpostiosoitteesta office@turre.com.

Mikäli rekisteröity haluaa tarkastaa tietonsa, hänen tulee todistaa henkilöllisyytensä asianmukaisella tavalla.

7. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin tiedot sijaitsevat verkkopalvelussa, joka on vahvasti salattu teknisin suojakeinoin. Tallennettuja tietoja pääsevät käsittelemään vain Palveluntarjoajan työntekijät.

8. Evästeet

Palvelun käytön seuraamiseksi ja mahdollistamiseksi käyttäjän tietokoneen selaimelle saatetaan ajoittain asentaa ns. evästeitä (“cookies”). Evästeillä kerätään tässä selosteessa määriteltyjä tietoja tässä selosteessa mainittuihin tarkoituksiin. Tämän lisäksi Palveluntarjoaja käyttää evästeillä kerättyjä tietoja Palvelun kävijä- ja latausmäärien seurantaan sekä Palvelun käyttäjien selaintyyppien määrityksessä Palveluntarjoajan ja/tai sen yhteistyökumppaneiden (Google Analytics) toimesta.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

9. Sivustomme käyttämät evästeet

Käytämme väliaikaisia evästeitä, jotka ovat olemassa ainoastaan siihen asti, kunnes suljet selaimesi. Käytämme myös pysyviä evästeitä, jotka säilyvät pidemmän ennalta määrätyn ajan. Verkkosivuillamme käytetyt evästeet voidaan luokitella välttämättömiin, suorituskykyyn perustuviin sekä toiminnallisuuteen perustuviin.

Välttämättömät

Jotkut evästeistä ovat välttämättömiä sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut sekä mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Nettisivumme käyttää Google Analytics –evästeitä. Näiden evästeiden keräämä tieto siirretään ja varastoidaan Googlen servereille USA:ssa yksityisyyskäytäntöjen mukaisesti. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä:

Google Analytics privacy overview

Opt out of Google Analytics tracking

Toiminnalliset

Näiden evästeiden avulla verkkosivumme muistavat käyttäjän valinnat (kuten käyttäjänimi, kieli tai alue) sekä tarjoavat parempia ja yksilöllisempiä ominaisuuksia.

Kolmannen osapuolen evästeet

Sivuillamme on myös sisällön jakamista, useissa eri verkkoviestintäympäristöissä helpottavia painikkeita. Kun valitsen jonkun näistä painikkeista, eväste voidaan asettaa kyseiseltä palvelulta, jonka olet valinnut (esimerkiksi Twitter ja Facebook). Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen kolmannen osapuolen verkkosivulta.

Verkkosivumme saattaa hyväksyä noiden sivulla olevien palveluiden asettamat kolmannen osapuolen evästeet. Näitä voivat olla esimerkiksi Facebook- tai Google-palveluiden kautta näytettävät mainokset.

10. Miten hallitset tai poistat evästeitä

Suurin osa verkkoselaimista hyväksyy evästeet, mutta voit yleensä muuttaa selaimen asetuksia ja estää uusien evästeiden tallennuksen, poistaa olemassa olevat evästeet käytöstä tai pyytää ilmoitusta ennen uusien evästeiden tallentamista.

Jos haluat selaimesi estävän evästeiden käytön, määritä asetukset selaimesi valmistajan ohjeiden mukaisesti (yleensä joko Ohje-, Työkalut- tai Muokkaa-valikossa). Yksityiskohtaisempia ohjeita saat osoitteesta www.aboutcookies.org.

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi. Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi kautta.

11. Muutokset

Ilmoitamme muutoksistamme tämän tietosuoja- ja rekisteriselosteen suhteen täällä. Saatamme myös korostaa muutoksia Palvelussa.


Photo Lawyer Privacy Policy

This is the privacy policy and description of the personal data file of the Photo Lawyer website and service. In this document we will provide information about our service and how we treat your information. The information you give may affect your rights, so please read this document carefully!

The service provider of Photo Lawyer is Turre Legal Oy (Business ID 1894557-1, "Service Provider").

1. Photo Lawyer in a Nutshell

Photo Lawyer is a service which enables photographers and rightsholders of photographs to enforce their copyrights and neighbouring rights (“Service”). The rightsholder authorizes the Service Provider to:

  1. monitor the user's copyrights
  2. monitor the users’s neighbouring rights
  3. negotiate with the user’s counterparty
  4. take any and all action to investigate the case
  5. settle the case with the counterparty
  6. claim reimbursement from the counterparty on the behalf of the user

We monitor the use of the Service with e.g. Google Analytics. In addition, our Service utilizes personalized links which allow us to identify the infringer. We may store data and information in Google Drive, which may cause backup copies to be created on servers which are located outside the EU.

By using the Service the user gives us information which will constitute a personal data file. You will find the details of the personal data file in this document.

We are committed to protecting the privacy of the users of our Service as well as the counterparties’ privacy and we will not disclose information to third parties except for payment processing or for possible legal cases.

2. Controller of the File

The controller of the file is:

Turre Legal Oy (Business ID 1894557-1)

Maria 0-1

Lapinlahdenkatu 16

00180 Helsinki

Suomi FINLAND

The contact person of the controller is Herkko Hietanen, e-mail herkko.hietanen@turre.com, mob. +358 50 384 1634.

3. Data Processing Purposes

The Service is based on the data the users of Service enter. The use of the Service is aimed at protecting the legal rights of its users and investigating the infringements of the users’ legal rights. Thus the saved data is of sensitive nature and Service Provider is committed to its protection.

The Service Provider collects and processes personal data in order to identify the customer, to enable providing the Service, to communicate with its users and their counterparties, to enable investigating the infringement and to claim reimbursement from the counterparty and to enable the follow-up monitoring of each case.

The Service Provider may also use the information to send bulletins and newsletters by e-mail.

4. Collected Information and Data Sources

The Service Provider stores the following information for each user:

The above information the Service Provider receives from the users of the Service. In addition, the Service Provider stores the following information:

The above information the Service Provider receives from either the counterparty or a third party payment processing service partner.

The Service Provider retains this information even after the assignment has ended.

5. Data Disclosure

The controller and persons authorized by the controller are authorized to use the contents of the data file in order to provide the service. The controller may disclose identifiable information from the data file to a third party payment processing service or legal authorities (including bailiffs). In addition, information may be disclosed to competent authorities by a court order.

6. Right to Inspect Data; Removal of Data

Service Provider does not inspect or verify the data provided by the user. The user has the right (as laid forth in the Finnish Personal Data Act section 26) to inspect the information on him on the file.

If a registered person wants to inspect his information, he must provide a sufficient ID for identification purposes.

7. Protection of the Data File

The data file is located on a data cloud service which is heavily encrypted by technical means. The stored information is only accessible by the staff of the Service Provider.

8. Cookies

In order to monitor and enable the use of the Service, the Service may from time to time install “cookies” on the user’s browser. The cookies are used to collect some of the information specified in this Privacy Policy for reasons specified in this Privacy Policy. In addition, Service Provider uses the information collected by cookies to monitor the amount of visitors and page views of the Service and to determine the browser types used to access the Service. The Service Provider may also used third party partners (Google Analytics) to analyze this data.

For additional information on cookies, please access www.aboutcookies.org.

9. Our Cookies

We use session cookies which expire once you close your web browser. In addition, we use persistent cookies which stay on your device for a set period of time or until you delete them. The cookies we use on our website may be classified as essential cookies, performance cookies and functional cookies.

Essential

Some cookies are necessary to allow us to operate the Service as you have requested. These cookies do not collect user information which could be used in advertising or to remember web pages chosen by the user.

Performance

We use Performance cookies to analyse how the Service is accessed or used by our users or how it is performing. These cookies do not collect identifiable information on the users, but are anonymous and are only used to improve the functioning of the website.

Our website uses Google Analytics cookies. The information collected by these cookies are transmitted and stored on Google servers, which may create copies of the information on servers that reside outside the EU. Read more on Google’s privacy policies and Google Analytics:

Google Analytics privacy overview

Opt out of Google Analytics tracking

Functional

These cookies let us operate certain functions of the Service in line with the choices you make (such as your name).

Third Party

Our website may include buttons that make it easier for you to share information on third party websites. If you choose any of these buttons, a cookie for the service you chose may be installed on your computer (e.g. Twitter and Facebook). The Service Provider does not control or maintain these third party services. You may ask for additional information on these cookies on the third party website.

Our website may accept the third party cookies installed by the services mentioned on our website. These may be e.g. advertisements shown via Facebook or Google.

10. Controlling Cookies

The majority of web browsers accept cookies, but you can usually modify your browser settings to prevent the installation of new cookies, delete existing cookies or to prevent new cookies from being installed without your express consent for each cookie.

If you want your browser to prevent the use of cookies, set your browser settings in accordance with the instructions supplied by the author of your browser (usually either the Help, Tools, or the Edit menu). For more detailed instructions, please visit www.aboutcookies.org.

If you disable the saving of cookies or disable them altogether, some of our website functions may not work. Removing or disabling a class of cookies does not remove those cookies from your browser; you must do it yourself manually through your browser.

11. Changes

We announce the changes to our Privacy Policy here. We may also highlight the changes o on the Service.