25 augustus 2015

Wel & Wee 65A in juni en juli

 Bijna geen tijd, geen verbinding op camping. nu vanuit restaurant.

Tegen Duitsland. onze eerste tegenstander dit kampioenschap,  met 3-2 verloren op zondag. Tactische wedstrijd vd Duitsers met veel hoge ballen over onze verdediging. Enkele ongelukkige beslissingen vd scheids bogen een 1-0 voorsprong om in een 3-1 achterstand ipv 2-2.In de laatste minuut kwamen we nog op 3-2, fysiek wat sterker, helaas de goals bleven uit.

Op maandag een 5-0 overwinning op België, in het laatste kwart waren we fysiek zoveel sterker dat we de 1-0 konden uitbouwen tot een zeer verdiende  5-0.

Vandaag tegen de Italianen, die zeer defensief speelden, en fysiek! na 1-0 in de rust werd het uiteindelijk 4-0, dankzij het middenveld dat 2 keer scoorde. Duitsland en Engeland hebben tot nu alles gewonnen, dus het wordt een zware klus de titel te prolongeren.

wordt vervolgd.

Trainingen etc

Onder de bezielende leiding van Eric Lucassen gaat 65A rustig doch serieus door met de voorbereiding voor  Londen, nog vier weken te gaan. Immers met de reputatie van de afgelopen jaren ligt de lat niet laag, met navenant gezonde druk op spelers en coach, nieuw en/of oud. Zestien man, af en toe een spiertje of een knietje, gelukkig nog geen echte blessures opgelopen in training en/of oefenwedstrijd, die nu elke zaterdag op het programma staat/n.

Nadat een eerdere oefenwedstrijd op en tegen Nijmegen op 5 juni  vanwege donder en bliksem geen doorgang kon vinden,  ging uw verslaggever  op vakantie, waardoor de oefenwedstrijd een week later tegen een veel jonger veteranenteam van  MEPP/OSS werd gemist,  helaas. Uit overlevering werd opgetekend dat een nipt verlies werd geïncasseerd tegen een minstens gemiddeld tien jaar jonger team. Belangrijk is en was dat allen de wedstrijd hebben overleefd, ondanks het razende tempo!

Zaterdag de 4e juli zouden onze wekelijkse trainingen beginnen doch met het oog op de voorspelde hitte en enkele vakantie-afwezigen leek het toch verstandiger nog maar een weekje te rusten…..

Zaterdag 11 juli speelden we tijdens de zomerOLW op Den Bosch tegen 65B. Wat een warmte op een overigens heerlijk waterveld (je zou toch maar op zand moeten spelen, scheelt minstens een graad of 5!).  Na een lichte training een uurtje eerder kwamen we goed voorbereid aan de start, met 12 man dit keer, echt nog zomer- en vakantietijd.  De eerste helft waren we aardig tegen elkaar opgewassen, met beiderzijds kleine kansjes. Doch na de rust werden we in het derde kwartier ineens veel sterker en kon de opgebouwde voorsprong verder  uitgebouwd worden, tot er na het vierde kwart een duidelijke 6-0 op het bord stond. Tempo lag mede door de warmte niet echt hoog in deze wedstrijd, nuttig om geleerde patronen te oefenen en te verankeren.

De week erop  speelden we met 13 man op Leusden, voor de tweede keer dit seizoen tegen 60B.  Na onze eerdere verliespartij op Laren tegen dit team begin juni speelden we op een heerlijk, net besproeid veld in een aangename warmte een goede wedstrijd.  We konden elkaar goed vinden in den breedte, en met consequent positiespel  ontstonden de kansen vanzelf. En daarmee de goals, die zoals gebruikelijk het moraal van beide ploegen positief dan wel negatief beïnvloeden. Aan het eind van 4*17,5 minuten stond het 3-0 voor 65A, een keurige uitslag die het krachtsverschil  die dag aardig weergaf. Met de nieuwe regels (geen lange corners meer, hoog stoppen met de stick toegestaan en geen 5 meter van de cornerrand)  onder leiding van Jan en Charles, dank heren!

65A inLeusden 21 juli 2015 smal.jpg

Rest ons nog een enkele zaterdagtraining, en begin augustus opnieuw een wedstrijd tegen 60B, die we toch wel als ideale sparring partner mogen beschouwen. Dank alvast, Otto en je mannen!

____________________________________________________

Eerste officiële oefenwedstrijd tegen Duitsland in Neuss op zaterdag 30 mei met 3-2 gewonnen!

Na enkele trainingen en wedstrijdjes onder leiding van onze nieuwe coach Eric Lucassen te hebben overleefd mochten we afgelopen zaterdag met 13 man van de huidige selectie van 17, en met (eenmalige??) versterking van Juul Verheem aantreden voor de jaarlijkse confrontatie met onze Oosterburen.

                          65A tegen Duitsland Neuss 30 mei 2015.jpg

Er bleek wat onduidelijkheid over het wedstrijdschema (toch een drieluik, maar dan bilataraal?), zodat onze tegenstanders, die eerst hun wedstrijd tegen ons 60B hadden afgewerkt, vervolgens nogmaals aan de bak moesten EN wilden EN konden!  Zeer sportief van deze 60-65 combinatie, die het ons ondanks hun eerdere inspanning aardig moeilijk hebben gemaakt.

Daar zag het trouwens in het eerste kwart beslist niet naar uit, want we kwamen sterk uit de startblokken, met een flink overwicht en een paar goede kansen. Uit een ervan kon onze nieuweling en jongste van het elftal Maurits van Eeghen de score openen.

In het tweede kwart kwamen de Duitsers aanzienlijk meer aan de bal en speelden ook meer van voren, met twee diepe spitsen, zodat  bij ons de afstand tussen de linies veel groter werd, en ons aanvallend vermogen werd getemperd. Na een wat onduidelijke situatie scoorden de Duitsers met een effectvol en gesmoord schot op doel, dat onze goalie Jan net verraste.

Geen bezwerende woorden van Eric in de rust, want deze werd gebruikt om voor een forse hagel- en regenbui te schuilen in en rond de dugout. Doch de gedwongen extra pauze kwam ons toch goed gelegen blijkbaar, want zowel derde als vierde kwart waren helemaal voor ons. In de derde scoorde Maurits opnieuw uit een rebound, maar dankzij een paar gemiste kansen werd het toch weer spannend toen de Duitsers in de vierde periode hun tweede strafcorner in de rebound met een uiterst traag hobbelballetje in de rechter hoek konden verzilveren, en daarme de stand  op 2-2 zetten.

Gelukkig kregen we in de laatste seconde onze tweede corner en konden we in overtijd de winst binnenhalen dankzij een uitgekiende tip-in van Taco op aangeven van Hans, een beproefde truc die immer voor herhaling vatbaar is.

Bij ons geen kramp, geen blessures (geloof ik) en Joost die al weer aardig aan de bak is geweest. Kortom het begin is er en samen met de nog afwezige spelers is er potentie genoeg voor een serieuze krachtmeting in en tegen Engeland, in augustus. Op naar de Europese kampioenschappen!

Dank aan eigen scheids Hans Claassen, die er met Rietje maar een dagje van had gemaakt, net als Francien en Carl.  

Na een hete douche en een koud biertje kregen we een degelijk Duitse maaltijd aangeboden, even wennen voor onze nieuwkomers-vegetaristen, en vertrokken we met mooi weer omstreeks acht uur  richting huis. Gelukkig geen vierhonderd kilometer zoals een onzer gastheren, die weer terug naar Stutgart moest!

A.s. vrijdag de  5e juni spelen we onze volgende oefenwedstrijd in en tegen Nijmegen, tot dan.