Al Segrià, 500 famílies catalanes que complien tots els requisits exigits per les bases de la convocatòria de beques de menjador s'han quedat sense aquest ajut, una xifra que a Catalunya ascendeix a 10.000 famílies.

El Departament d’Ensenyament ha destinat una partida pressupostària “extraordinària” per pal·liar aquesta situació que només ha arribat a un centenar d’aquestes famílies de Lleida. A més, aquests diners s’han distribuït de manera irregular sense tenir en compte l’ordre preestablert a la llista d’afectats.

No podem girar l’esquena a una situació d’exclusió social tan greu com la que estem vivint a les escoles de casa nostra.

Hem de reclamar amb fermesa a les institucions que garanteixin de forma efectiva la cobertura d’aquestes necessitats bàsiques, prioritzant el dret a percebre l'ajut de menjador d'aquestes famílies de forma immediata per damunt d'altres despeses supèrflues.

Per tot això, des d'Acampada Escolar amb el suport d’Assemblea Groga, pretenem dur a terme una acció de denúncia d’aquesta situació el proper 28 d’octubre a les 12 del matí al Departament d’Ensenyament.

Estaria bé que portéssiu alguns plats buits, preferentment de plàstic, per fer l'acció que hem preparat.