Nieuws van REGIO 5  Twente-Salland


Activiteitenkalender

15-01-2018


12-03-2018

28-05-2018


30-06-201821-07-2018
24-09-2018

Nieuwjaarsreceptie bij de Kröl in Enter
Een middag vol verrassingen en veel muziek.
Aanvang 14.00 uur
Algemene Ledenvergadering bij de Kröl in Enter
Aanvang 19.30 uur
Ledenbijeenkomst bij de Kröl in Enter
“Waar komen onze planten vandaan”
Aanvang 19.30 uur
Busreis
Wij bezoeken De Krosenbrink in Barchem, D’n Uuthook en De Valk in Ruurlo en als afsluiting een bezoekje aan de Fam. Elsman (fuchsiakweker) in Wichmond.
Vertrektijd bij AC Restaurant, A1, Holten om 9.00 uur
Tuinentocht  
Ledenbijeenkomst bij de Kröl. Lezing
Aanvang 19.30 uur

Op verzoek van de regiobeheerder van deze website, geef ik hierbij wat informatie over mijn, overigens beperkte, veredeling activiteiten.

In 2008 voerde ik mijn eerste kruisingen uit en in de loop der jaren volgden er verschillende. Dat was overigens lang niet altijd met bevredigende resultaten.

Mijn eerste fuchsia die genomineerd werd, was “Amélie Vos” in 2011.

Ik leg mij in het bijzonder toe op grootbloemige dubbele fuchsia’s, waarbij ik ook wel terug val op fuchsia’s die al langere tijd hun bestaansrecht hebben bewezen. Dat waren o.a. Danny Kay, Deep Purple en Swingtime.

Sterke, goed groeiende gezonde planten is mijn eerste uitgangspunt bij de selectie met ook aandacht voor vruchtbaarheid. Ik heb er geen behoefte aan om “kasplantjes” te kweken. Zo heb ik o.a. al een kruisingsproduct met bijzondere bloemen en een plant met bijzondere bladkleur opgeruimd omdat het deze aan vitaliteit ontbrak.

Als veredelaar ben ik er mij overigens van bewust dat ik zelf maar een bescheiden rol vervul in een wonderlijk proces waarover ik mij steeds weer verbaas. Mijn rol beperkt zich tot de keuze van de stuifmeel gever en zaadgever en strenge selectie en toch wel veel inspanning om, uiteindelijk uit de vele kruisingen producten die opgekweekt moeten worden, een mooie fuchsia genomineerd te krijgen.

Gerrit Kreijkes

                                                 

 De  5 genomineerde planten,

Amelie Vos.JPG

Amazing Marjolein.JPG

Lovely Liesbeth.JPG

Mighty Mathijs.JPG

Amélie Vos

Amazing Marjolein

Lovely Liesbeth

Mighty Mathijs

Eric Vos.JPG

Eric Vos