CalexicoWOOD_K.gif

OSB

OSB 

OSB är en stark och styv flerskiktad konstruktionsskiva som tillverkas av limmade, sammanpressade fanérspån av ren furu. I ytskikten är fiberriktningen orienterad i skivans längdriktning och i mittskiktet i dess tvärriktning. Fanérspånen är limmade med ett färglöst, 100% formaldehydfritt lim som, tillsammans med skonsam torkning, ger produkten den ljusa och naturliga färgtonen. Den användes därför även ofta naturell för dekorativa ändamål. OSB kan användas överallt där skivmaterial är aktuellt. Som konstruktionsskiva för väggar golv och tak. Som förstärkning bakom gipsväggar osv. Monteras mot regelverk med kanterna understödda. Bästa förbandet erhålles genom skruvning. Expansionsfog med 2-3 mm rekommenderas beroende på tillämpning och miljö.

FAKTA 

En modern konstruktionsskiva med nya dimensioner. 

Tack vare de nya tekniska möjligheterna i en modern ändlös produktion, där de finaste fraktionerna avskiljes och endast de största spånen användes, får man en skiva med tekniska egenskaper som direkt kan jämföras med och i vissa avseenden överträffar plywood. Vår OSB tillverkas enligt norm EN300.

Ekonomisk emballage 

Genom styrka och miljövänlighet är OSB ett perfekt material för emballage och förpackningar. Stora kostnadsbesparingar är möjliga pga ett lågt inköpspris i förening med de spillreduceringar som är möjliga genom stora utgångsformat.

Möbler - bearbetning 

Vår OSB är idealisk till snickerier, möbler, stommar etc. Även som ersättning för massivträ. Tillverkad av sorterade, tvättade fanerspån, fria från föroreningar, lämpar den sig väl för NC-fräsning och är lätt att spika, skruva och borra.

 

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN 

Väggar, tak, golv

Under gipsskivor

Snickerier

Lådbalkar I-balkar, takstolar Emballagelådor

Pallar

Plank

Trädgårdssnickerier

Möbelstommar

Dekorativ beklädnad

Reklam & Mässor


CALEXICOWOOD AB Ängtegsgatan 6 416 56 GÖTEBORG SE55695949960 1()

0701-90 83 60 info@calexicowood.se www.calexicowood.se