20-12-2014

Beker:     Kapelle D1 - Arnemuiden D1     6 - 1  

Ondanks de hevige regenval van afgelopen week mochten we vandaag toch de wei in en dat is zeker niet tegen gevallen. Vorige week geen wedstrijd gespeeld dus was het even wachten hoe het ging lopen. Arnemuiden speelt mee om de titel in de eerste klasse dus vooraf gezien waren zij wel de favoriet. Vorig seizoen speelden we ook tegen Arnemuiden voor de beker en toen wisten we in een poulewedstrijd met 2-0 te winnen. Jesper ontbrak, dus met één wissel begonnen we aan de wedstrijd. En die begon vrij voortvarend want binnen twee minuten lag de 1-0 al in het veld. Actie van Joël op links, prima voorzet en heerlijk ingekopt door Twan en dus hadden we een droomstart. Vervolgens kregen we een fase waarin we gelijkwaardig waren en waarin eigenlijk vanuit het niets de 1-1 viel. In de tiende minuut krijgen we de bal niet goed weggewerkt en viel de bal net achter onze verdediging in de voeten van een vrijstaande speler van Arnemuiden. Hij twijfelde geen seconde en schoof de bal langs Lars in het net. Dat was even een tegenvaller. Eigenlijk verwachtte ik op dat moment dat Arnemuiden erop en erover zou komen, maar dat bleef uit. Sterker nog, wij gingen een stuk beter spelen. De bal ging goed rond en we kregen ook een paar goede kansen, maar die gingen er helaas niet in. Toch kwamen we ruim 10 minuten voor rust op 2-1. Joël ging er op links vandoor en eindigde zijn solo met een mooie bal in de verre hoek. Arnemuiden kwam er eigenlijk niet echt meer aan te pas en nog voor rust had het ook zomaar 3 of 4-1 kunnen zijn, maar het vizier stond niet op scherp.

Na rust hadden wij de stevige wind tegen en dan is het altijd afwachten hoe we daarmee om zouden gaan. Wederom tegen de verwachting in bleven wij toch echt de beter voetballende ploeg. Optisch kwamen we wel onder druk te staan, omdat het spel zich in die fase meer op onze helft afspeelde, maar tot aan de 16 en niet verder. Arnemuiden heeft in de eerste helft drie kansen gekregen en na rust zijn ze, dankzij de wind, alleen gevaarlijk geweest bij corners. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft lijkt de wedstrijd gespeeld als het in korte tijd twee keer raak is. Eerst, op aangeven van Twan, omspeelt Joël de keeper en tikt hij de 3-1 in het lege doel en kort hierna is het andersom. Joël tikt de bal door op Twan en die laatste maakt de 4-1 en is de wedstrijd definitief beslist. De gasten proberen het nog wel, maar echt gevaarlijk worden ze geen moment. Een kleine 10 minuten voor tijd kopt Mitchel weer eens een bal binnen uit een corner en is het 5-1. Een paar minuten later wordt Joël onreglementair gestuit vlak voor de 16 en krijgen we een vrije trap op een mooie plek. Dat is een kolfje naar de hand van Timo en hij schiet dan ook het halve dozijn vol en zet hij de eindstand op 6-1. Dan kabbelt de wedstrijd naar het einde en als de scheids fluit voor het einde is een plekje in de kwartfinale een feit. Klasse prestatie mannen!!

Aan onze kant van het schema is er nog geen wedstrijd gespeeld in deze fase. De andere wedstrijd: Axel - Terneuzen werd afgelast, Yerseke en Heinkenszand waren vrijgeloot. Dus onze volgende tegenstander is een van deze vier ploegen. We gaan het zien, we zijn al heel blij dat we zo ver zijn gekomen.

Vorig jaar hebben we de finale gehaald, maar of het dit jaar weer lukt valt nog te bezien. We gaan hoe dan ook met een goed gevoel de winsterstop in en kunnen we ons opladen voor de tweede competitiehelft. Die begint meteen stevig, want we krijgen eerst de nummer vijf op bezoek en vervolgens de nummer twee. Dan mogen we op bezoek bij Steenbergen en dan krijgen we de koploper uit, de nummer drie thuis en de nummer vijf uit!

Zo ver is het nog niet, want eerst gaan we aan de oliebollen en spelen we nog een zaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie.

Edwin Klik hier voor de beelden.

speler rechts.JPG