A SZOCSOMA MOZGALOM és ALAPÍTVÁNYA a cigánytelepi emberek szószólója és támogatója

mottó: “segíts és közben változz!”


SEGÍTENE, MERT ROSSZ ÉRZÉST KELT ÖNBEN, HA EMBEREK NYOMORÁT LÁTJA? ZAVARJA A KIREKESZTÉS? ÖN EZT NEM HAGYJA? TUD KAPCSOLÓDNI HOZZÁNK! KÖZVETLENÜL ELJUT SEGÍTSÉGE AZOKHOZ, AKIK A LEGINKÁBB RÁSZORULNAK. NINCS HULLADÉK, SE KÉZEN-KÖZÖN ELVESZŐ ÉRTÉK.

DSC04755.JPG

Szociális Csomagküldő Mozgalom – a SZOCSOMA (komplex program):
alap tevékenysége, hogy megjelenik a szegregátumokban: cigánysorokon, cigányvégeken, cigánytelepeken, amivel oldja a szegregációt és a maga eszközeivel az ellen hat az ott élők bajainak kihangosításával, a bajban való segítség nyújtással. Azon felül felkér arra képes embereket  a célzott csomagküldésre  olyan nyomorgó, elsősorban szegregátumi roma családokhoz, akik éheznek, fáznak, sokan az áram, a  viz és szanitáció hiányával is küzdenek. A zömében leszakadó térségekben segítünk, ahol a havi rendelkezésre álló megélhetési keret  10-15 ezer forint fejenként - de  gyakran még ennyi sem jut. A helyi hivatalok szenvtelensége, számos elöljáró , munkaadó túlkapásai, a boldoguláshoz szükséges tájékoztatás elmaradása is tetézi a bajt. Csak a túlélést lehet biztosítani a legnyomorúságosabb szinten. Munka nincs, segítség sehonnan nem várhatói. Pedig várandósok vannak és nagybetegek és fejfájás, amit nem csillapít egy pirula se, ha fellép, mert nincs rá pénz, ha nagyobb betegséget kell kezelni az utazás és más megoldhatatlan problémák teszik lehetetlenné.
Csoportunk személyes látogatásokon felméri, hol mire van leginkább szükség, címeket, információt gyűjtünk.
 Kapcsolatot építünk és tartunk fenn látogatottjainkkal.
Közösségi csomagolási alkalmaink is vannak, melyek az érzékenyítést is szolgálják. A mozgalom tagjai Facebook-csoportunktól kapnak segítséget arra nézve, hol szükséges beavatkozás, akik nem csoporttagok, azok levélben kapnak címet, útmutatást.
Úgy állítjuk össze a küldendő csomagokat, hogy mindig a legnagyobb nyomort enyhítsük. Mivel feleslegünket küldjük, a módszer a fenntartható. A pénzadományokból, saját forrásból fedezzük feltáró útjainkat , miként a
nagyobb volumenű csoportos adomány szállítását is furgonnal, mely útjainkat terepmunkánkhoz igazítjuk.
Kiemelten fontos az élelmiszer és tisztasági szer adomány!
Ezeket az utakat, a feltáró, támogató munkát a közben nyújtott jogsegélyt segíti az , aki pénzadományt küld.

a SZOCSOMA Alapítvány bankszámla száma az MKB bankbál:
10300002-10652574-49020016

Adományozás külföldről:
IBAN: HU50 10300002-10652574-49020016
BIC/SWIFT: MKKBHUHB


így a legegyszerűbb talán :
paypal SZOCSOMA

adományátvétel: egyeztetett napokon a Bécsi út 324-ben
Adományelszállítást az adományozótól nem áll módunkben vállalni


Amennyiben Ön is úgy gondolja, közösen kell tennünk a fokozódó, nagy szegénység ellen, ami a szegregátumok esetében többnyire kirekesztéssel is párosul ,  válasszon a segítés lehetőségei közül:

Küldjön önállóan csomagot egy kiválasztott családnak. Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot a szocsoma@gmail.com címen, ahol naprakész listából választunk egy címet és megadjuk a szükséges adatokat, hogy a csomagküldés célzottan eredményes legyen. Egy, akár 25 kg-os csomagot 1900.- forintért lehet eljuttatni az ország bármelyik pontjára a http://www.vaterafutar.hu/#dpd segítségével, így akár hetekre enyhítheti egy család szenvedését, ahol éheznek, vagy tárgyak hiánya mutatkozik

vagy

csatlakozzon hozzánk tevőleges segítőként lazán , vagy akár szorosabban aktivistánként és járja velünk az országot, enyhítsük együtt a szegénységet! Fotózzon, videózzon, találja meg helyét szakmai lehetőségei hozzáadásával, mert nekünk jogi, szociális, egészségügyi szakemberekre  is  szükségünk van, informatikusokra, és kellenek a kétkezi aktivisták is, raktárkezelő, logisztikához értő tagok

vagy

                                                           

legalább kövesse figyelemmel tevékenységünket, és amikor tud, kapcsolódjon hozzánk. Adódnak olyan munkák is, amit otthonról, számítógépről el tud végezni számunkra. Minden kis segítség sokat jelent,


vagy
gyűjtse össze saját és ismerősei fölösleges, de még használható holmijait, és juttassa el hozzánk, segítsen begyűjteni, ha önnek vagy hozzátartotójának, barátjának van járműve vagy szívesen szállít kisebb mennyiségben tömegközlekedéssel.

A leginkább szükséges dolgok: nem feltétlenül ruhanemű, a gyermekeket helyezzük előtérbe, idős felnőtteket alig találunk, mert ritkán élnek 60-on túl a nehéz körülmények miatt. Fontosakaz  általános holmik is, mint takaró, ágynemű, villanykörte, gyertya, zár, kilincs, bármi, ami szükséges lehet, nagy  hiány a tartós élelmiszer, mosópor, konyhai eszközök, tisztálkodó szerek,  barkács- és kerti eszközök és hasonlók.
Képernyőfotó 2016-08-19 - 14.01.06.png


BÁRMELYIK MEGOLDÁST VÁLASZTJA LEHETŐSÉGEI ISMERETÉBEN, A SZEGÉNYEK ÉS A MAGUNK NEVÉBEN KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK TART!


Képernyőfotó 2015-02-09 - 4.40.35.png


Médiaszereplés,  sajtóvisszhang:

Mélykúti Ilona beszélget Kiss Anikóval a  Klubrádióban-Nagygeneráció
Pikó András  Kiss Anikóval beszélget a Klubrádióban- Reggeli Gyors
Cikk a NÉPSZABADSÁGban Ónody-Molnár Dórától
Jó emberek jártak Bőcsön -Északmagyarország
Vegetáló állat sem lehetek -Északmagyarország
SZOCSOMA: Dobozokban érkezik a segítség- RTLklub-fókusz
Népszava: Beszélgetés Kiss Anikóval a SZOCSOMA Alapítvány elnökével
SZOCSOMA a Magyar Narancsban - Matkovics Ilona
Szocsoma- Kiss Anikó beszámolója a terepmunkáról - HÍVATLANUL
rövid interjú 2017 januárjában a Civil Rádióban
SZOCSOMA és AVM a Klubrádióban 2017. januárKépernyőfotó 2016-09-24 - 6.20.27.png 

SZOCSOMA- Összegzés egy díj kapcsán, 2017 május

Fotók, programterv © Kiss Anikó /a SZOCSOMA Alapítvány kuratóriumi    elnöke

Jó Ember Díj - Kiss Anikó
Radnóti Miklós Antirasszista - díj - Kiss Anikó
Jószolgálat - díj (SZOCSOMA ALAPÍTVÁNY dija)
Emberi Hang - díj  - Kiss Anikó
Bihartorda Romáiért - díj  - Kiss Anikó
Élet Menete - Kézdy György - díj  - Kiss Anikó

szocsoma 2 emberes kész logó.png