Mountainbike Linköping 12-timmars 2014

Pro Memoria för deltagare

Varmt välkommen till 2014 års upplaga av ML12H! Detta är femte året vi har nöjet att anordna loppet. Vi hoppas att det ska bli ett roligt och minnesvärt lopp både för återkommande och nytillkomna lag- och solocyklister.

Nedan finner du viktig och nyttig information om loppet, som vi ber dig läsa igenom. Eventuell kompletterande information eller ändringar kommer att publiceras på www.ml12h.com

Hitta till Tävlingscentrum (TC)

Med GPS:

Vidingsjö Motionscentrum

589 53 LINKÖPING

Från E4, norrifrån:

Ta första avfarten mot Linköping och Saab. I första stora rondellen, ta andra avfarten mot centrum och sjukhuset. I nästa rondell, ta vänster mot flygplatsen och Saab. I kommande två rondeller, kör rakt fram. Du kommer nu till en stor nybyggd rondell. Ta första avfarten till höger. I nästa korsning med trafikljus, kör rakt fram. Du är nu på Söderleden. Fortsätt följa denna vägen rakt fram genom 2-3 trafikljus. Du passerar bland annat Berga centrum och kör såklart fortfarande rakt fram. En bit efter Berga centrum kör du rakt fram genom en rondell och kommer därefter till en T-korsning med trafikljus. Sväng vänster.

Efter cirka två kilometer ser du en vit skylt med texten “Motionscentrum” på höger sida. Följ denna skylt och kör vidare på vägen tills du kommer till parkeringen.

Från E4, söderifrån:

Tag avfart Linköping V. Väl av från E4, åk vidare på motortrafikleden mot Linköping och följ markering 34 Vimmerby. Strax efter att 110-sträckan upphört tar du avfarten till höger mot 34 Vimmerby och svänger första höger i rondellen. Strax kommer du till en ny rondell där du tar andra höger. I nästa rondell, följ 35 Västervik/Sjukhus, dvs tag tredje höger. Vid nästa rondell ser du en brandstation. Kör rakt fram. I nästa nybyggda rondell, fortsätt rakt fram. I rondellen därpå, följ 35/Y-ring, dvs tag första höger.

 

Efter cirka tre kilometer ser du en vit skylt med texten “Motionscentrum” på höger sida. Följ denna skylt och kör vidare på vägen tills du kommer till parkeringen.

Parkering

Parkering finns i omedelbar anslutning till TC och är kostnadsfri.

Startkuvert

Startkuvert med nummerlapp hämtas ut vid tävlingscentrum (TC) på grusplanen framför byggnaderna vid Vidingsjö Motionscentrum, ungefär ett multi-verktygskast från parkeringen.

Notera 1: Vi ber dig hämta ut startkuvert senast 8:15.

Notera 2: Även nummerlapparna för lagåkare är individuella. Kontrollera att ditt namn överensstämmer med din nummerlapp, så att vår speaker kan ropa ut rätt namn.

Notera 3: Om du efteranmäler dig, eller har en skuld att reglera, måste du ha kontanter, sekretariatet tar inte kort.

Mat och dryck

Medtag egen favoritförtäring! Det ingår en del ät- och drickbart, men förlita er inte på detta som enda näringskälla.

ML12H tillhandahåller vatten och sportdryck (Enervit) från dunkar i TC.

Mera Leras 12H-café säljer kaffe, läsk, diverse bakverk och bjuder deltagare i loppet på varm korv. De tar endast kontanter.

Vidingsjö Motionscentrums Café har öppet 10-16.

På bara några hundra meters avstånd från TC finns Lasses Livs Vidingsjö, öppet 9-21.

Drygt två kilometer bort från TC ligger Coop Extra, öppet 7-22.

Dusch och WC

Oklädningsrum, duschar och toaletter finns i Vidingsjö Motionscentrum, i direkt anslutning till TC.

Tältplats

Det finns en stor gräsyta att ställa upp tält på alldeles nära TC. Ej för övernattning, men för basläger under tävlingen.


Schema

07:15        Uthämtning av startkuvert börjar.

08:15        Uthämtning av startkuvert avslutat.

08:20        Samling vid TC för genomgång av praktiska detaljer så som växling.

09:00        Starten går.

21:00        Loppet slutar. Varv måste avslutas före 21:00 för att räknas.

Cirka 21:30 Prisutdelning.

Varvräkning

Varvräkningen bygger på att funktionärer läser av nummerlappen vid passage förbi tidtagarstugan vid varvning. Se till att hålla nummerlappen ren under loppet för att undvika strul.

Om du kommer till varvningen samtidigt som många andra cyklister, ta det lugnt och verifiera att du fått ditt varv registrerat. 5 sekunder extra vila vid varvningen kommer inte att betyda så mycket över 12 timmar, men ett missat varv kan vara avgörande.

Elektronisk resultatredovining

Vid tidtagarstugan kommer det att finnas en bildskärm med aktuell ställning i loppet. Med jämna intervall kommer resultatet också att uppdateras på www.ml12h.com.

Vett och etikett i spåret

Det kommer antagligen inte vara speciellt trångt i spåret, men banan består mest av stig. Stigar är per definition smala och det kan därför ibland vara lite knepigt att komma förbi. Hjälp varandra vid omkörning, ingen vinner på en forcerad omkörning.

Vi rekommenderar att ni kör om till vänster, som på vägen, och ger en förvarning i stil med “kommer till vänster!”.

Avbrutet varv

Om du måste avbryta ett varv på grund av till exempel tekniska problem är det tillåtet att avvika från banan och ta den kortaste vägen till TC, dock inte cyklande på de motionsspår som inte ingår i banan. Se till att inte passera varvningen efter ett sådant avbrutet varv eftersom det naturligtvis inte ska räknas.