Comissió TAC - INS Narcís Oller

Entorns Personals d’Aprenentatge  Curs 2016/17

Entorns personals d’aprenentatge (PLE)

Un dels objectius de la comissió TAC és dinamitzar l’ús de les eines TIC per a l’aprenentatge i compartir recursos i experiències. Una bona manera de fer-ho és compartint recursos que tenim, els projectes creats amb altres professors o alumnes, els recursos que utilitzem, etc. i per aquest motiu, és aconsellable tenir un lloc propi o lloc de referència: un Entorn Personal d’Aprenentatge.

Els Entorns Personals d’Aprenentatge (PLE, de l’anglès Personal Learning Environment) són el conjunt d’eines, aplicacions, serveis web, relacions i/o interaccions que una persona utilitza per a gestionar el propi procés d’aprenentatge (podeu trobar més informació al respecte als microtallers TAC del departament d'Ensenyament.) Un lloc per començar a familiaritzar-se en el PLE pot ser aquest: es tracta d’una web al bloc “infoxicados”, on es pot veure ràpidament en què consisteix en una presentació en flash. Un mestre dels PLE és en Jordi Adell. Aquí teniu també una presentació on ho explica (veure vídeo)

No tinc un PLE i m’agradaria fer-me’n un. Per on començo?

Ja tinc un PLE, un projecte o una pàgina pròpia i ho vull compartir


No tinc un PLE i m’agradaria fer-me’n un. Per on començo?

Si no teniu un PLE docent però sempre heu tingut ganes d’organitzar els vostres recursos, webs, blocs, xarxes socials, etc, hi ha múltiples maneres per a fer-ho. Us n’indiquem unes quantes:

Hi ha moltes eines per crear mapes conceptuals, us en deixem algunes:

Creació de eportfolis: http://docenciacrai.ub.edu/tac-explorer/Creaci%C3%B3%20de%20eportfolis 

Construcció d’una Xarxa Personal d’Aprenentatge

http://docenciacrai.ub.edu/tac-explorer/Construcci%C3%B3%20d%E2%80%99una%20xarxa%20personal%20d%E2%80%99aprenentatge%20%28PLN%29 


Ja tinc un PLE, un projecte o una pàgina pròpia i ho vull compartir

Si ja teniu una web que centralitzi els vostres recursos i voleu compartir-la a la pàgina web de l’institut, inscriviu-la en aquest enllaç i anirem omplint aquesta  taula:

Docent

Enllaç de referència

Ubicació

Casamitjana, Anna

http://edu.symbaloo.com/mix/cienciaitecnologies

Symbaloo

Calvo, Irene

http://irenecalvods.blogspot.com.es/

Blogger.com