Hoe vul ik mijn woningfiche aan?

Beste Ecobouwer,

erg bedankt voor je deelname aan Ecobouwer Opendeur. In dit document vind je heel wat praktische informatie terug over hoe je je woningfiche kunt aanpassen of verder aanvullen. Op basis van de woningfiches maken bezoekers immers de keuze welke woning ze wel of niet wensen te bezoeken. Deze handleiding moet je helpen je fiche aan te vullen. Lukt dit om één of andere reden niet of stoot je op problemen, aarzel dan niet om ons te contacteren:

Inhoudstafel

Het aanvullen van de woningfiche

Openstelmomenten toevoegen

Bouwpartners toevoegen en wijzigen

Het aanvullen van de woningfiche

Via de woningfiche stel je je woning voor aan het grote publiek. Een voorbeeld van een aantrekkelijke fiche vind je hier.  Zoals je merkt is het project mooi gedocumenteerd met info en heel wat beeldmateriaal. Ook de bouwpartners werden keurig aangevuld.

Je kan je woningfiche als volgt raadplegen en aanpassen:

 1. Surf naar www.ecobouwers.be 
 2. Klik rechtsboven op “inloggen” en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in of log in via deze link: http://www.ecobouwers.be/user/login?destination=ik. Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Stuur ons dan een mailtje of vraag een nieuw paswoord op via de website via deze link: www.ecobouwers.be/user/password.

 

 1. Na inloggen kom je op de pagina met al je Ecobouwers-gegevens (www.ecobouwers.be/ik). Daar vind je naast info over je account een link naar je woning (of mogelijk zelfs meerdere woningen). Heb je al een woning aangemaakt en staat ze niet op deze pagina, geef ons dan een seintje.

 1. Via de link 'Deze woning wijzigen' kan je je woningfiche verder aanvullen of aanpassen.

 1. Je komt dan in een submenu terecht. Hier kun je alle informatie kwijt over je (ver)bouwproject.

Vergeet zeker niet onderstaande velden in te vullen, zodat je woningfiche volledig is

 1. De basisgegevens” van de woning:
 1. Waarom komen kijken

Een kort voorstellingstekstje over je woning. Wat is er bijzonder aan. Dat kan soms technisch maar ook erg persoonlijk zijn (laat jouw woning opvallen tussen alle andere lage-energiewoningen en passiefhuizen die openstellen).

 1. Afbeeldingen

Enkele recente foto’s van je woning in hoge resolutie. Je kan nadien steeds nieuwe foto’s toevoegen.  

 1. Structuur van gebouw en Projectstatus

Aanduiden: Nieuwbouw of renovatie en de projectstatus.  

 1. Je contactgegevens (liefst inclusief gsm nummer). Deze zijn enkel zichtbaar voor ons.  

 1. De adresgegevens van de woning of bouwwerf die je openstelt (submenu: Adres Opendeur)

 1. Kijk ook even na of je K en E-peil ingevuld staan onder de titel: Energieprestatie. Indien dit niet geweten is, geef dan zeker je wandopbouw weer, zodat bezoekers zicht hebben op de isolatiediktes (submenu: wandopbouw en materialen).

Vergeet niet steeds op opslaan te drukken onderaan de pagina!

Ook de andere onderdelen (hernieuwbare energie, water, ….) mogen verder aangevuld worden. Het is zo dat een goed aangevulde fiche erg geapprecieerd wordt en een meerwaarde biedt voor de bezoekers van onze opendeur.

Openstelmomenten toevoegen

Openstelmomenten voeg je toe via een aparte pagina, die je kan bereiken via de woningfiche (tabblad: Openstelmomenten) of rechtstreeks via de link op www.ecobouwers.be/ik.

Je vindt op die pagina de reeds aangemaakte openstelmomenten (met het aantal reeds gereserveerde plaatsen, het maximum aantal en een link naar de lijst van inschrijvingen) of en je kunt nieuwe momenten aanduiden wanneer bezoekers je woning kunnen bezoeken.

Hoe? Duid in het menu de momenten aan dat je wilt openstellen. Een openstelmoment duurt ongeveer 1 à 2 uur. Klik daarna op "Volgende stap" waarbij u nog kan aanduiden hoeveel bezoekers aan die u maximaal wenst te ontvangen. Het standaardaantal is 15, wat voor de meeste woningen een maximum is. Vergeet niet op opslaan te drukken.

Het is steeds mogelijk om de data nadien aan te passen. Stuur dan een mailtje naar: jurgen.naets@bblv.be.

Nuttig om weten:

 • Inschrijven voor de openstelmomenten kan door de bezoekers pas vanaf 5/10/2016.
 • De inschrijvingen sluiten automatisch bij de start van de activiteit. Men kan dus tot op het laatste moment inschrijven (als er nog vrije plaatsen zijn).
 • Elke bezoeker ontvangt automatisch 3 dagen voor de activiteit een herinneringsmail (waarin staat dat ze zouden uitschrijven als ze toch niet kunnen komen, wat kan leiden tot een aantal uitschrijvingen).

Bouwpartners toevoegen en wijzigen

Het is mogelijk om bouwpartners toe te voegen en te koppelen aan uw woning.

Stap 1: Zoek in onze database of de bouwpartner die je wil koppelen al gekend is op Ecobouwers: http://www.ecobouwers.be/bouwpartners 

Indien deze niet gekend is, dan kan je die toevoegen via deze link:

www.ecobouwers.be/node/add/professional. Een nieuwe bouwpartner moet eerst door ons worden nagekeken, alvorens hij op de website verschijnt.

Stap 2: Koppel uw woning aan de bouwpartner via deze link:

www.ecobouwers.be/node/add/woning-professional 

Je vindt al deze linken en een overzicht van reeds gekoppelde bouwpartners op www.ecobouwers.be/ik.

Welke informatie kan u plaatsen in de fiche van de bouwpartner?

 • Kies uw woning uit (sommige personen beheren meerdere woningen op Ecobouwers)
 • Kies de professional (typ een stukje van de naam tot de juiste naam verschijnt)
 • Duid aan welke hoofdcategorie. Kies de categorie die voor uw verbouwing van tel is.
 • Optioneel: schrijf een korte beoordeling. Andere bezoekers van de website kunnen deze beoordeling lezen.
 • Optioneel: beschrijf voor welk aspect van de werken deze partner betrokken werd. Dit kan vooral nuttig zijn voor zeer specifieke werken, bv plaatsing zonnepanelen,... Ook dit veld is zichtbaar voor de bezoekers van de website.

Als alles goed verlopen is dan staan de bouwpartners vermeld onder uw woning, en staat uw woning vermeld bij de bouwpartner.

Veel succes! En bedankt voor uw inspanning.

Ecobouwers, met steun van:

COM HUIS 2015 Footer BBL brief_Footerp2.jpg