Jernbanemusikken består av 6 korps - i Trondheim, Narvik, Bergen, Stavanger, Drammen og Oslo. Alle er tilknyttet Norsk Jernbanemusikkforbund som igjen er medlem av Jernbanepersonalets Fritidsråd, og via Fritidsrådet medlemmer av det Europeiske Jernbanefritidsforbundet (FISAIC). Gjennom dette er vi del av et stort internasjonalt musikernettverk med nasjonale og internasjonale stevner.

Velkommen til en musikalsk, livlig og sosial gjeng.

Vi er et korps med ca 40 aktive medlemmer fra 18 år til langt opp i pensjonistalder som sammen har funnet en bra tone, både musikalsk og sosialt.

Vi har øvelse hver tirsdag fra kl 19.00-22.00, men en sosial pause halvveis. Øvelsene har vi på vårt eget Kulturhus i Brugata 5 i Narvik.

Vi har alltid plass til flere musikere, og ønsker du å bli kjent med oss og være med, så kom gjerne innom en øvelse, en av våre konserter eller ta kontakt med en i styret. Velkommen skal du være.

Jernbanens Musikkorps ble stiftet på nyåret 1907, men allerede i 1904 kom seks musikkinteresserte jernbanemenn sammen for å drøfte muligheten for å stifte et musikkorps. Den måten starten, med finansiering av instrument- og notekjøp ble ordnet på, er helt spesiell. De seks stifterne ga 50 kroner hver, et beløp som den gang tilsvarte en hel månedslønn.