ELS ESPORTS

       

TENNIS

El tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consisteix en colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugui tornar.En el tennis es necessita molt de cap.

El tennis modern es va originar al Regne Unit a finals del segle XIX. Després de la seva creació el tennis es va fer popular entre lesclasses altes dels països angloparlants, estenent-se per tot el món al segle XX. Va estar present als primers Jocs Olímpics moderns el 1896 a Atenes, sent esport olímpic fins a París 1924. Després d'haver estat esport de demostració en les edicions de 1968 i 1984 va tornar a assolir la categoria d'esport olímpic a Seül 1988.

                                                     

Poster Godo 2015

la pilota q utilitzabem

JORDI QUINTÀ                                    

                                                                        VOLEY

Resultat d'imatges de club volei figueres

EL VOLEY ES UN ESPORT EN Q CONSISTEIX EN QUE I A 6 JUGADORS EN UN CAMP I 6 A L’ALTRE.

UN EQUIP LLANÇA LA PILOTA A EL CAMP CONTRARI I L’ALTRE CAMP LA DE TORNAR FINS Q TOQUI EL TERRA.

MORMES DEL VOLEY:

NO AGAFAR LA PILOTA

NO TOCAR 2 COPS SEGUITS LA PILOTA

EN TOT L’EQUIP NOMES PODEN FER 3 TOCS

EL PRIMER TOC SEMPRE A DE SER DE BRAÇOS

TAMBE I ALTRES NORMES PERO NO US LES PODRE DIR.

Resultat d'imatges de club volei figueres

jordi balcells

balon mano

                                                       

L'handbol és un esport de conjunt que es practica amb les mans entre dos equips. L'objectiu és introduir la pilota a la porteria contrària i evitar que l'introdueixin a la porteria del teu equip. Per aconseguir-ho s'utilitzen passades i, en general, jugades, que acaben amb un llançament. L'handbol de set és el que es juga habitualment en l'actualitat, i és esport olímpic des de l'any 1972. Juguen a cada equip sis jugadors de camp i un porter. Se sol practicar en un pavelló esportiu tancat i es caracteritza pel joc ràpid i l'elevat nombre de gols que es marquen (normalment més de 20 gols cada equip). L'espai de l'àrea està reservat per al porter. Cap jugador de camp hi pot entrar de forma intencionada o per obtenir avantatge.

També existeix una modalitat d'handbol d'onze, que fou esport olímpic de demostració l'any 1952, però no és gaire popular en l'actualitat.[1]

valon mano

aleix

                               rugby

 

El rugbi és un esport d'equip de contacte, que consta de dos equips amb quinze jugadors cadascun; cada partit consta de dues parts de 40 minuts amb un descans de 10 enmig. Els jugadors lluiten per la possessió de la pilota i per aconseguir plantar-la a terra a la zona de marca o d'assaig de l'equip rival, amb una o dues mans i sense deixar-la anar. Aquesta acció suma cinc punts (un assaig) i dóna una oportunitat o intent per fer un xut directe entre pals (una transformació) i aconseguir-ne dos més. Igualment, l'equip atacant també pot marcar tres punts xutant la pilota entre els pals del rival, ja sigui amb un xut col·locat (cop de càstig) amb el joc detingut per una falta xiulada per l'àrbitre, o ja sigui amb un xut de sobrebot (un drop) amb el joc en acció en qualsevol moment.Resultat d'imatges de rugbyResultat d'imatges de rugby

     

Resultat d'imatges de beisbolWrigley field 720.jpg

víctor

Beisbol

El beisbol[1] (de l'anglès baseball) és un esport que es juga amb un bat i una pilota entre dos equips amb nou jugadors cadascun. L'objectiu és aconseguir corregudes picant una pilota llançada per mitjà d'un bat i tocant una sèrie de quatre bases disposades als cantons d'un quadrat d'aproximadament 27,5 metres, anomenat "diamant". Els jugadors d'un equip (l'equip atacant), s'alternen per batejar contra el llançador de l'altre equip (l'equip defensor), que intenta evitar que aconsegueixin corregudes eliminant-los de diverses maneres. Un jugador de l'equip atacant es pot aturar a qualsevol de les bases i avançar més tard gràcies a la batada d'un company d'equip o d'altres maneres. Els equips intercanvien la posició atacant-defensora cada vegada que l'equip defensor aconsegueix tres eliminacions. Un torn al bat per cada equip és una entrada; els partits professionals es componen de nou entrades. L'equip amb més corregudes al final del partit és el guanyador.

Pere Suñer

waterpolo