vilan_logo_liggande_150x45.png

Två Lärare/Pedagoger med följande ämneskombinationer

Placering: Folkhögskolan Hvilan, Åkarp

Anställning: 100 %, tillsvidare, semestertjänst

Tillträde: 2017-08-01 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2017-05-20

Utvecklingsinriktade pedagoger med lärarkompetens eller ämneskompetens med pedagogisk erfarenhet inom ovanstående ämnen

Arbetsuppgifter

Du kommer att få arbeta främst inom Allmän kurs, men tjänsten kan innefatta även andra kurser/utbildningar och uppdrag som finns i vår verksamhet. Det är meriterande att ha erfarenhet av social- och specialpedagogiskt arbete samt kunskap eller erfarenhet av folkhögskoleverksamhet eller andra utbildingsformer samt meritande också med utökade språkkunskaper. Du kommer ingå i vår personalstyrka och arbeta nära våra övriga pedagoger, vår administration och folkhögskoleledning för att hjälpa våra studerande att nå resultat, utveckla sina strategier och optimera sitt lärande.

Samtliga våra pedagogiska tjänster innefattar social- och specialpedagogiskt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, ämneslärare, ämnesbehörig eller motsvarande ämneskompetens med pedagogisk erfarenhet på gymnasienivå eller för vuxna med kombinerad inriktning inom något av följande alternativ:

Som person brinner du för att få våra studerande att lära och utvecklas framåt.

Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen med en insikt att ditt bemötande påverkar våra studerandes inlärning. Vi vill att du är utvecklingsinriktad, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten.

Du trivs med att arbeta i en miljö med höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Du är duktig på att entusiasmera och motivera unga/vuxna, är van att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare med ett gott bemötande.

Vi rekryterar utifrån ett mångfaldsperspektiv och personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Anställning

Tillsvidare, 100 %, semestertjänst och differentierad undervisningstid, 6-månaders provanställning med möjlighet till förlängning.

Tillträde

2017-08-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Kontakt för information kring tjänsten

Finn Malmgren, biträdande rektor, 040-46 44 03, finn.malmgren@hvilan.se 

Eduardo Gran Villanueva Contreras, rektor, 040-46 44 02, eduardo@hvilan.se

Övrigt kontakt

Facklig kontaktperson – Förbundet Folkhögskollärarna, Charlotte Asker, charlotte.asker@hvilan.se

Om Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan har funnits med ett tag, ända sedan 1868, och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Folkhögskolan är en egen utbildningsform inom det svenska utbildningssystemet. Vi är en mångfasetterad folkhögskola och vi finns i huvudsak i Åkarp som ligger emellan Malmö och Lund. Våra idag ca 530 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktig. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Vi bedriver Allmänna kurser med inriktningar inom Samhällsvetenskap, Naturvetenskap och Hälsa- och friskvård. Vi har även en yrkesutbildning för att bli fritidsledare och en Seniorkurs. På uppdrag av regering/riksdag genom Arbetsförmedlingen erbjuder Folkhögskolan Hvilan en tre månaders Studiemotiverande kurs (SMF-kurs) och en sex månaders Etableringskurs (inkluderar SFI- undervisning) för nyanlända. Vi bedriver också SFI-undervisning i samarbete med Folkuniversitetet via våra filialer, bl.a. i Lund. Tillsammans med Burlövs Kommun och andra aktörer ingår vi i ett ESF- projekt, PEAK och i samarbete med Lunds Universitet Naturvetenskapliga fakulteten bedriver vi Naturvetenskapliga basår

Tillsammans med Sveriges andra folkhögskolor utjämnar vi utbildningsklyftorna i samhället och vi är en folkhögskola i utveckling, förändring och förnyelse.