KÄYTTÖOHJE        13.01.2017

V.1.1 /ps

Katso läpi kaikki terveys- ja turvaohjeet. Jos ilmenee jotain epäilystä infrapunasaunan käyttämisen suhteen, ota yhteyttä lääkäriin. Jos tunnet huimausta tai kuumotusta saunoessasi, poistu välittömästi saunasta.

Käyttö

1. Säädä lämpötila mukavalle tasolle, tavallisesti välille 40-50 astetta.

2. Anna saunan lämmetä noin 8 -15 minuuttia ennen saunomista.

3. Hikoilu alkaa 6 – 15 minuuttia saunomisen alkamisesta. Suosittelemme rajoittamaan saunomisen 30 minuuttiin.

4. Kun lämpötila on saavuttanut termostaattiin säädetyn tason, lämmittimet kytkeytyvät pois ja päälle automaattisesti säilyttäen halutun lämpötilan.

5. Etuovi/ikkuna ja kattoventtiili voidaan avata milloin vain raikkaan ilman saamiseksi saunaan.

6. Infrapunasäteilyn ainutlaatuinen ominaisuus tunkeutua kehoon lämmittämättä välissä olevaa ilmaa mahdollistaa nauttia kaikista saunan hyvistä puolista oven tai ikkunan ollessa auki tuuletusta varten.

7. Juo aina runsaasti vettä ennen saunomista, saunomisen aikana ja sen jälkeen. Näin korvaat hikoilemasi nesteen.

8. Kuuma suihku tai kylpy ennen saunomista edistää lisäksi hikoilua. Kuivaa kuitenkin itsesi huolellisesti ennen saunomista, koska liika vesi vahingoittaa puumateriaalia. Saunomisen jälkeinen suihku virkistää ja huuhtelee hien iholta.

9. Hien imeytymistä ja saunan puhtaana pitämistä varten kannattaa pitää pyyhettä lauteella saunomisen ajan. Pidä toinen pyyhe käsillä hien iholta pyyhkimistä varten. Liukastumisten ehkäisemiseksi on käytettävä tiloissa liikkuessa lipokkaita tms.

Käyttövinkkejä

1) Voit säädellä saunan lämpötilaa saunoessasi kattoventtiilillä ja ovi-ikkunalla (kääntämällä ne auki).

2) Jos tarvitset enemmän vilvoitusta, jätä koko ovi auki kunnes olo tuntuu miellyttävältä.

3) Juo runsaasti nestettä ennen saunomista, saunoessasi ja sen jälkeen.

4) Kuuma suihku tai kylpy ennen saunomista voi saada sinut hikoilemaan enemmän. Kokeile eri vaihtoehtoja selvittääksesi mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

5) Voit hyödyntää saunan lämpöhoitovaikutusta antamalla hiuksillesi kuumaöljykäsittelyn saunoessasi. Anna hiuksillesi öljykäsittely ja kiedo hiuksesi pyyhkeeseen. Huuhdo hiuksesi huolellisesti saunomisen jälkeen.

6) Käytä vähintään 2-3 pyyhettä. Laskosta istumapyyhe useampaan kertaan, jolloin saat istumamukavuutta. Aseta toinen pyyhe lattialle imemään sille sattuvan hien. Kolmannella pyyhkeellä polvillasi lisäät mukavuuttasi samalla kun pyyhe imee sille sattuvan hien.

7) Pyyhi ehdottomasti saunomisen aiheuttama runsas hiki pois, jotta kehosi voisi hikoilla lisää.    

8) Kipeitä ja arkoja lihaksia voi hieroa saunassa, jolloin kyseiset vaivat paranevat nopeammin.

9) Hikoilemisen jälkeinen ihokarvojen ajaminen antaa uskomattoman sileän lopputuloksen ilman mitään geeliä tai vaahtoa.

10) Ole syömättä vähintään tunnin verran ennen saunomista. Saunaan on parasta mennä tyhjällä vatsalla. Vastasyöneenä on olo saunassa todennäköisesti epämiellyttävämpää.

11) Hyödynnä saunomisesi käyttämällä lihaksiasi saunoessasi. Ojenna käsiäsi ja jalkojasi, hiero niskaasi ja jalkojasi jne.

12) Voi hyödyntää säännöllisen saunomisen rentouttavaa ja silottavaa vaikutusta menemällä nukkumaan saunomisen jälkeen. Saunomisen aikaansaama rauhallinen ja rento tila auttaa nukahtamaan ja nukkumaan paremmin.

13) Vilustumisen ensioireiden ilmetessä saattaa saunomiskertojen lisääminen edistää immuunijärjestelmääsi ja vähentää virusten lisääntymistä.

14) Kysy lääkäriltäsi hoito-ohjeet tähän tai minkä tahansa muun vaivan hoitoon.

15) Nilkkojen ja jalkojen hoidon tehostamiseksi kannattaa nostaa jalkoja saunottaessa. Jos haluat jollekin kehon osa-alueelle syvää lämpöhoitoa, kannattaa siirtyä niin lähelle lämmitintä kuin vain tuntuu mukavalta.

16) Älä mene suihkuun välittömästi saunomisen jälkeen. Lämmitetty ihosi jatkaa hikoilua vielä saunomisen jälkeenkin. Istu saunassa ovi avattuna ja anna ihosi jälkihikoilla samalla kun se jäähtyy. Kun olosi tuntuu mukavalta, ota lämmin suihku ja sen jälkeen kylmä suihku.

Varoitukset

Tämä laite ei ole tarkoitettu henkilöille (mukaan luettuna lapset), joilla on puutteita koskien fyysisiä, aisteihin liittyviä tai henkisiä kykyjä, kokemuksia ja tietämyksiä, jollei heidän turvallisuudestaan vastaava henkilö ole antanut heille laitetta koskevia käyttöohjeita ja valvontaa. Lapsia tulee valvoa sen varmistamiseksi, etteivät nämä leiki laitteella!

Turvaohjeet

1. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ja noudata niitä.

2. Tämän sähkölaitteen asennuksessa ja käytössä tulee aina noudattaa perusvarotoimia.

3. Älä sauno heti rasittavan harjoittelun jälkeen. Odota vähintään 30 minuuttia kunnes keho on täysin jäähtynyt.

Turvatoimenpiteet

a. Tulipalon välttämiseksi on pyyhkeiden kuivattaminen saunassa kielletty.

b. Palovammojen ja sähköiskujen välttämiseksi älä koske metallisiin työkaluihin tai käytä niitä infrapunalämmittimen suojaverkossa. Älä koske sähkölamppuun saunoessasi. Jos poltin täytyy vaihtaa, kytke se pois päältä ja odota kunnes sauna on pois päältä ja polttimo on jäähtynyt.

d. Älä suihkuta vettä infrapunalämmittimelle.  Se voi aiheuttaa sähköiskun tai vahingoittaa lämmityselementtejä.

e. Älä sauno, jos sinulla on jokin allamainituista vaivoista:

1) Avoimia haavoja

2) Silmäsairauksia

3) Vakavia auringon aiheuttamia palovammoja

4) Saunominen on kielletty sairaana ja raskaana olevilta sekä pikkulapsilta. Yli kuusivuotiaat lapset voivat saunoa aikuisten valvonnassa.

5) Jos podet lämpötilaan liittyvää sairautta, kysy neuvoa lääkäriltäsi ennen saunomista.

6) Liikalihavuudesta kärsivien tai niiden, joilla on ollut sydänsairaus, matala tai korkea verenpaine, verenkierto-ongelmia tai diabetes tulisi neuvotella lääkärin kanssa saunomismahdollisuudestaan.

7) Lääkkeitä käyttävien tulisi kysyä lääkärin mielipidettä ennen saunomistaan, koska jotkin lääkkeet saattavat aiheuttaa uneliaisuutta, vaikuttaa pulssiin, verenpaineeseen ja verenkiertoon.

8) Älä vie lemmikkieläimiä saunaan.

9) Älä sauno, jos olet alkoholin vaikutuksen alainen. Alkoholi, huumeet tai lääkkeet ennen saunomista tai sen aikana saattavat johtaa tiedottomuuteen.