Algemene informatie over het ROG

Het orkest werd in september 1969 opgericht door Jan van Wel en Joop van Eck. Dit was het gevolg van een grote re√ľnie van oud-muzikanten in Vught eerder dat jaar naar aanleiding van het besluit tot de opheffing van militaire orkesten in Nederland.

Eerst was het ROG een fanfareorkest, maar in 1978 werd het orkest uitgebreid met een ritmesectie (bestaande uit slagwerk, bas(gitaar) en gitaar) om ook dansmuziek te kunnen spelen. In 1983 werd deze sectie verder uitgebreid met piano. Sindsdien heeft het ROG een bigband samenstelling. Het huidige repertoire bestaat uit muziekstukken van verschillende genres zoals: jazz, big band, latijn-amerikaans, rock, dans- en popmuziek. Natuurlijk staan ook een aantal nummers van Glen Miller op ons repertoire.

Na de dirigenten Joop van Eck, Frans Hendrikz en Jan Guldie, staat onze huidige orkestleider Hans Dubbelaar voor het orkest. Het orkest treedt op bij personeelsactiviteiten, recepties en andere feestelijkheden en tijdens activiteiten van de Genie. Verder verzorgen wij koffieconcerten, een matinee of avondconcert in verzorgingscentra, bejaardenhuizen en wijkcentra in de Randstad.

Het ROG repeteert eens in de 14 dagen op zaterdagochtend van 10-13 uur in het Verenigingsgebouw Marcanto van de muziekvereniging St. Caecilia Voorburg Groene Zoom 11 2491 EJ Den Haag.