Published using Google Docs
Băieți-suspecți (1) (1)
Updated automatically every 5 minutes

Facebook e biserica noii generatii! Pe facebook oamenii inteligenti stiu cum sa pozeze ca să devină icoanele de care lumea are nevoie.

I) Studiu de caz: Jurnalism profesionist

Când acu ceva vreme ziceam: "Casa Jurnalistului scrie articole <lacrimogene> iar asta îmi e suspect!", mi se zicea că am ceva cu oamenii respective.

Se da articolul si povestea "Un boschetar cuminte" de Oana Moisil.

Mai jos poze cu <boschetarul>:

creenshot 2015-07-17 22.02.28

creenshot 2015-07-17 22.03.14

Pun boschetarul între ghilimele, din motivele:

1) Nu arată DELOC a boschetar!

2) Ironic

3) Pentru că dacă chiar ar fi boschetar, nu mi-aș permite să îl numesc așa.

Pana acum totul bine si frumos! Si mai frumos a fost impactul articolului!!! Site-ul http://linktally.com/ ne spune de câte ori a fost SHARE-uit un link în cele mai mari 4 rețele social media:

creenshot 2015-07-16 22.07.25

Dupa ce povestea lui George cel Cuminte a avut asa un succes s-a creat la data de 26 octombrie o pagina de facebook ca sa se stranga donatii pentru cumpararea unei rulote pentru George:

creenshot 2015-07-16 16.26.40

Oare cine s-a gândit? Cum de s-a gândit la asta? Îl cunoaște pe George? În contul cui intră banii?

Când s-a gândit? Alex Gavril întreba în 2 octombrie, iar Oana i-a răspuns în 27 octombrie!

Iar dacă "cineva" s-a gândit să facă asta... Acel "cineva" pe care tu nu-l cunoști și în care clar nu ai încredere, cum îi promovezi pagina? Cum încurajezi lumea să dea bani "la cineva"?creenshot 2015-07-16 16.27.51Citiți cu atenție linkul de mai sus, chiar înainte de zâmbilici avem "notif...". Notificări? Dar cine primește notificările unei pagini? Persoana care a creat-o? Sau îi este administrator? După ce în primă fază minte zicând: "Cineva s-a gândit și i-a făcut o pagină pentru bănuții de rulotă!", e atât de neatentă să dea copy paste unui link de-al paginii pe care l-a deschis pentru a vizualiza o notificare! Atenție la neatenție!

Ah, zâmbiliciul din comment-ul Oanei are a face cu drama lui George?

Vedeti aici pagina creată pentru donații:

creenshot 2015-07-27 21.13.02

UPS, nu mai e! A fost ștearsă!

Poate se gandesc gagiii sa fie dibaci, sa deschida din nou pagina, sa o modifice (editeze) de asa mod incat sa ne convinga de absolut orice ar vrea! Am vazut cat sunt de buni! Nu le va fii greu deloc sa continue sa fie buni!

---

Dovada faptului că s-au adunat donații pentru rulotă e commentul de mai jos, lăsat pe articol:

creenshot 2015-07-12 07.19.42

HOPA... acest comment al lui Popa Alin datează din 1 octombrie 2014! Articolul a fost scris în 29 septembrie 2014! Deci Popa Alin citise despre rulotă și strâns bani pentru ea în articol, dar acum nu mai găsim mențiuni despre rulotă în articol și nici pagina de facebook care a fost creată MULT DUPĂ pentru strângerea de NOI FONDURI pentru rulotă!!! Deci, în primă fază articolul includea apelul la donații pentru rulotă dar mai apoi a fost "EDITAT"!!! Autoarea însă a uitat să șteargă comment-urile!

Din comment-urile unde Oana dă link la pagina de facebook făcută pentru a strânge din nou donații, vedem că acea pagină a fost făcută mai târziu (27 octombrie)! Deci în primă fază au strâns donații venite din articolul de pe blog, iar mai apoi dat fiind succesul articolului, au mai făcut o chetă și pe facebook!

Vreo <dare de samă> pentru aceste donații?

---

Donațiile unde au intrat? Vă zic din memorie că în contul lui Vlad Ursulean. Vlad fiind <capul> Casei Jurnalistului. Rețin că ziceau că George nu are buletin și cont bancar (fapte false, George avea bulletin și cont la Raiffaisen Bank). La acel moment nu bănuiam toată mânăria așa că nu am salvat print-screen-uri, dar chiar și așa cineva ne-a făcut serviciul să publice cu COPY - PASTE un mesaj personal primit de la Vlad Ursulean:

creenshot 2015-07-14 15.49.14(2)

http://jurnalul-maiei.tumblr.com/post/101179347773/george-un-boschetar-cuminte-casa-jurnalistului

"Un reblog ar ajuta enorm, și pe mine, dar și pe George” .. ? Și din nou, vedeți linkul paginii de facebook destinate strânsului de donații!!!

Deci Casa Jurnalistului trimite mesaje în care cere donații pe acea pagină de facebook?

George o fii numele real al "boschetarului"? Intrigant e faptul că nu i se dă numele complet! De-a dreptul revoltător e faptul că omul are cont de facebook dar cititorii nu au fost puși în legătură directă cu el!!! Numele său real școntul de facebook:

creenshot 2015-07-27 21.17.32

I-am aflat numele real și contul de facebook după ce i-am vizitat rudele din satul vasluian Ciocani.

creenshot 2015-07-27 20.22.41

O altă curiozitate e ironia acestui utilizator:

creenshot 2015-07-12 07.20.47

Și tipul a încercat să îl sune pe George prima zi după publicarea articolului! Articolul a fost publicat în 29 septembrie 2014, iar comment-ul e din 30 septembrie 2014! I s-a răspuns să sune mai târziu că George e la lucru! Oana <încuraja> cu tupeu sunatul lui George, pentru că oricum dacă erau unii care să îl sune avea răspunsuri pregătite!

În articolul "Un boschetar cuminte" ni se oferă o poză cu anunțul pe care cică George l-a pus în Piața ca să își caute de lucru pe șantier:

creenshot_2015-07-17_21

Oare poți fii atât de cretin încât la 40 de ani să zici că ești cuminte? Tipul ce îl văd eu în poze e un om foarte viguros, umeri lați, nici urmă de fir alb în cap, bine hrănit, puternic! Așa un bărbat poate fii un actor bun, dar nicidecum nu poate suferi de boala copilului și să își dea filme în care e "cuminte"!

Cui îi pasă că ești singur de când te știi și ce legătură are asta cu un anunț în care îți cauți de lucru pe șantier sau la măturat străzi? În ce CV scrii că nu ai noroc în viață? Cine vrea să lucreze cu un prost ce nu are noroc? Ce legătură are un anunț prin care îți cauți de lucru în Piața de la A la Z cu faptul că nu ai noroc în viață? Nu e la mintea cocoșului că cei care au nevoie de oameni pentru muncă dură, nu caută milogi ce își plâng de milâ ci oameni ai muncii?

Dar oare toată povestea din anunțul asta nu era adresată oamenilor duri ai muncii care știu șiretlicurile milogilor? Oare nu trebuia să fie scrisă de un boschetar? Sau cel puțin de un Dorel ce o arde pe șantiere? Sau trebuia să fie scrisă unei audiențe virtuale? Audiență a căror subiecți crescuți prin puf au nevoie de scenarii lacrimogene cu care sâ își hrănescă ego-ul ajutând câte un biet <boschetar>?

"Actualmente"? Să mori tu că în calitate de <boschetar cuminte> ai limbaj așa elevat?

Locuiești pe stradă? Și ești atât de prost încât să o spui când cauți de muncă? Poate cineva știi mai bine decât tine (dacă chiar ai fost boschetar vreo clipă în viața ta) ce prejudecată enormă pentru orice potențial angajator e faptul că tu cel care caută de lucru nu ai un loc unde să dormi ? Știi tu băi Giorgică, ironia și întâmplarea face ca cel mai bun prieten al meu să fie tot țigan și să fi trecut prin toate procesele astea care tu pretinzi că treci! Îți dai seama că a contribuit serios la acest material! Ioi, dragă Oană, câte ghinioane de-ale frezei tale de Ioană D'Arc s-au aliniat în povestea asta!

Pentru mine e mai clar ca bună ziua că anunțul publicat în piața a fost scris de Oana și conceput foarte în sintonie cu povestea. Sintonia asta armonioasă bine regizată avea ca scop strângerea de donații?

---

Alte picanterii și detalii cu care să ne delectăm:

De vazut acest video: https://www.youtube.com/watch?v=OpcJOpXjHtg pana mai e on-line. În acest video zice că nu e pocăit, ca mai apoi pe cotul personal de facebook să afirme contrariul:

creenshot 2015-07-27 20.20.53

Mai mult, cei de la Casa Jurnalistului îi iau interviu în care el afirmă că nu e pocăit, ca mai apoi să ne zică să donăm în contul preotului pocăit al lui George? Cam cât de proști și naivi ne cred? (O să vedeți mai jos print screen de pe site-ul radiometafora.ro, print screen ce are din nou de a face cu pocăiala).

George zice că Oana e târfă. De ce? O doamnă l-a sunat pe George și i-a zis că i-a trimis un laptop pe adresa Oanei, aceasta i-a zis însă că laptopul nu a ajuns! Când George a sunat-o a doua oară să o întrebe de laptop, același răspuns, a treia oară același răspuns.

Să revenim la Oana, tipa a devenit o Ioana D'Arc a Roșiei Montane cu un articol bine mesterit în care ne povestea ca a fost <maltratata> si <terorizata> de jandarmi la Cluj cu ocazia venirii lui Ponta in scopul inaugurarii unui camin teologic. As divaga prea mult daca i-as demonta si acea poveste, va invit pe voi sa o faceti.

Încă câteva chestii care nu le înțeleg în această poveste: 1) Vorbești despre jurnalism profesionist iar când scrii povestea de viață a unui individ nu îi dai numele real și complet? 2) Îmi scrii povestea unui caz social și nu îi urmărești evoluția? Nu ne zici dacă i-au încetat <ghinioanele>?  Dacă l-a găsit norocul?

Oana dragă, învață că minciuna are picioare scurte! Chiar dacă ar avea picioare de 440 km! Pentru majoritatea acei 440 km e o imensitate ce le depășește orice experiență sau imaginație! Dar unii stau mai bine cu <distanțele>!

Da, Oana are talentul de a meșterii povești, are imaginație. Întoarce pixul literar și mințile multor naivi, dar dintotdeauna minciuna a fost foarte greu de construit și foarte ușor de expus/demascat, dacâ a încercat să seducă pe cine nu trebuia!

---

După acest anunț ni se zice că și-a găsit de lucru și e fotografiat la locul <faptei>:

01

Ciudat e albul imaculat al șăpcii!!! Se știe că omul muncii își așează de zeci de ori pe zi <pălăria>! Și mai ciudată e lipsa oricăror scule, mizerii și rumeguș de pe acel acoperiș, chipurile în lucru! Colac peste pupăză și George e curat din cap până în picioare!

Dacă i-a găsit de lucru de ce nu i-au făcut poze cu angajatorul? De ce nu au intervievat și angajatorul? Să ne fi zis angajatorul cât de harnic e Giorgică!

Ok, în 21 noiembrie, LA aproape 2 LUNI de strâns fonduri cu MARE SUCCES se posta pe pagina de facebook “Rulotă pentru George cel Cuminte o chestie….. Continuau să facă apel la donații chiar dacă rulota fusese cumpărată!!!

Noroc cu site-ul RadioMetafora.Ro care preia cu copy-paste un post de pe răposata pagină de facebook și ne dă și link:

https://www.facebook.com/Georgecelcuminte/photos /a.702984223104797.1073741828.702865559783330/714609208608965/?type=1&fref=nf

creenshot 2015-07-27 20.14.01

Dai vina pe un <păstor cel bun>? După ce ne-ai zis că George nu e pocăit? Cam cât de proști ne crezi? Păi voi ați făcut super virală povestea lui George ca mai apoi să puneți totul în mâna altcuiva? Atât de proști sigur nu sunteți!

De ce ați băgat bani în contul unui <păstor cuminte> când George avea și are cont la Raiffasen Bank? George cel cuminte & Un păstor cuminte? Păstorul ăsta pocăit e cea mai bună scuză ce ați găsit-o? Păi, dacă contul bancar era al păstorului, dacă păstorul a făcut pagina de facebook pentru strâns donații, oare nu tot el trebuia să fi scris pe ea? Și atunci el a scris chestiile de mai sus? El face ironii la adresa lui? Ironii prin care insinuează că e hoț?

După astea ne ziceți că veți închide pagina?

***

In alta dezordine de idei: poza de mai jos vă mai arată o tipologie de curvă ce <militează> pentru "sărmani" și strânge donații în numele lor:

ONATI PENTRU COPII

Sursa pozei: Facebook

George boschetarul cuminte, e doar o alta teapa! La fel ca cea din poza de mai sus!

Interesant ca metodologia e aceeasi: vipere seducatoare ne scot bani din buzunare! Fetelor va rog ma scuzati putin, as vrea sa discut ceva doar cu baietii: Ba, asa-i ca ati abuza-o si voi pe asta? Uitati-va la privirea si buzele ei!!!

Gata dragi fete, am revenit.

Intrebare: Cum putem dona unor asociatii ce cheltuie pe evenimente ca cel din imaginea de mai sus mai mult din 99% din banii care noi teoretic ii trimitem spre copiii aia!? Ale cui sunt companiile care fac evenimente? Saracii is pe strada, ajutati-i acolo!!!!!! Nu avem nevoie de intermediari!!!! De mii de ani se chinuie constiinta sa ne convinga sa fim noi cei care ajuta direct si sa sarim peste intermediari!!!

Ironia blog-urilor... Cei care cred despre sine ca au gusturi mai fine, se lasa sedusi de povesti bine mesterite ca cele ale Oanei!

<<<Un reblog sau un share, m-ar ajuta enorm și pe mine dar și pe George!>>>

ha ha ha

creenshot 2015-07-27 18.50.13

Da, da, da! Cum să îmi zici despre tine că tu construiești jurnalism <nou> și să vrei să te cred? Și Biblia spune că tot ce scrie în ea e adevăr pur, pentru că ea zice așa!

Adevărata povestea a lui "George" ne-o spune unul din frații săi: a băut banii de pe un apartament din Oradea și 500 milioane primite când a fost disponibilizat din Suplacu de Barcău, unde lucrase ca maistru sondor! De fapt nu a investit doar în lichide, s-a gândit și la stomăcelul lui și a mai investit și în <compoate> (păcănele).

Autoarea, Oana Moisil, cu ocazia campionatului mondial de fotbal din Brazilia, a scris articolul "Mondialul Săracilor". Ca să îl scrie a trebuit să ajungă î Brazilia. Biletul de avion i-a fost <sponsorizat> de un tip ce era îndrăgostit de ea.

Aceeași Oana Moisil, în octombrie 2014 îi spunea lui Timotei Rad să o iubească numai pe ea dacă merge cu el în jurul lumii cu autostopul, să nu o înșele că e posesivă. Oana avea și atunci și are și acum același prieten.

***

SuperScrieri, un concurs ce se vrea Pulitzer de Romania (HA HA HA) premiază articole de acest fel, modifică numele autorilor articolelor cu câteva zile înainte de premiere, etc! Fac totul fără cea mai mică urmă de transparență!

***

Oare ne permite legea să strângem donații în numele altora fără a da socoteală de vreun fel?