2013
vår/sommer

Møter

Tirsdag 5. februar: Einar Hugnes - Australia

Australia har et rikt og variert fugle- og dyreliv, og mange arter er svært forskjellige fra dem vi

finner her hjemme. Einar Hugnes har besøkt landet to ganger og kommer og viser oss bilder fra

en eksotisk fauna.

Tirsdag 5. mars: Årsmøte. Jan Ove Gjershaug - En reise i Sør-Atlanteren

Årsmøtet er ferdig senest kl. 19.30. Høsten 2010 var Jan Ove Gjershaug på en fem ukers tur med båt i Sør-Atlanteren. Reisen starta i Patagonia i Sør-Amerika og gikk bl.a. innom Antarktis og Sør-Georgia før turen endte på Kapp Verde.  Underveis fikk de sett mange av de karakteristiske fugle- og sjøpatterdyrene som lever i dette området.

Tirsdag 2. april: Tor Bollingmo  - De legger egg, ruger og fórer ungene sine; om humlekryssing og makrofotografering av insekter.

Foredraget blir fulgt opp med en kombinert fugle- og humlesafari i Ringve botaniske hage, enten dagen etter eller når værforholdene er gunstige. Det spørs hvor tidlig vår vi får.

Det blir også anledning til å kjøpe signerte eksemplarer av den nye boka "Norges humler", den første håndboka om humler i Norge, til en gunstig pris.

Tirsdag 7. mai: Foredrag ikke avklart ennå

Det vil bli publisert på hjemmesiden og via epost når tema for foredraget er avklart.

Møtene arrangeres kl. 19.00 på Suhmhuset, Vitenskapsmuseet.

Kart finner du på denne linken

 

Vil du ha aktivitetsprogram, påminnelser om møter 

og andre henvendelser fra NOF TLL på epost?

Send melding til noftll@gmail.com om at du ønsker dette,

og vi vil legge deg inn i medlemsdatabasen vår.


Turer

Februar: Pizzakveld

Nok en gang trommer vi sammen til et uformelt pizzatreff en kveld i februar med prat og historier om vinterens fuglebegivenheter. Vi bestemmer dato og sted for pizzakvelden senere og publiserer den på hjemmesida og i e-post til våre medlemmer. Meld deg på til Per Willy Bøe (tlf. 97 01 84 93, perwb@broadpark.no eller noftll@gmail.com).

Søndag 14. april: Dykkender og andre fugler på Midtsandan

I de siste årene har Midtsandan i Malvik kommune vært et flott sted for å oppleve dykkendene som flokker seg i Trondheismfjorden for å beite på silderogna på våren. Vi er til stede på Midtsandan mellom kl. 9 og 12 for å se på livet på fjorden.

Søndag 5. mai: Dagstur til Innherred

Vi legger opp en "turné" for å besøke en del lokaliteter i Nord-Trøndelag. På denne tiden er det ennå igjen en del rastende kortnebbgjess i Nord-Trøndelag. Vi kikker også etter andre fugler på vårtrekk, og lokale arter som har begynt å forberede hekkesesongen. Blant annet besøker vi Hammervatnet, Ørin og Leksdalsvatnet, men stopper på andre steder der det vanligvis er fugler å se. Vi kjører samlet fra Trondheim, og ønsker du å bli med melder du å på til Andreas Winnem (tlf. 97 04 23 13, andreas.winnem@gmail.com)

Onsdag 15. mai. Kveldstur på Ringve Botaniske Hage

Byens grønne lunger kan ha et variert fugleliv å glede seg over for den som tar turen innom. Vi går en kveldsrunde og ser hva Ringve Botaniske Hage har å by på av fugleliv. Turen arrangeres i samarbeid med Ringe Botaniske Hage, og vi starter kl. 18.

Onsdag 22 mai. Morgentur i Bymarka for å høre på fuglesangen

Vi går en tidlig morgentur mellom Theisendammen og Baklidammen for å høre sangfuglene som nå er her for fullt. Her finner vi mange av de vanlige og mer sparsomme sangfuglene i Trøndelag. Turen starter ved parkeringen ved Ferista klokka 6.00. Vi avslutter turen klokka 8.00 slik at det er mulig å komme tidsnok på jobb. Påmelding: Ståle Prestøy (tlf. 95 25 31 35, stale@prestoy.org)

15.-16. juni: Helgetur til Orkelsjøen og Oppdalsområdet

Vi drar på fredag ettermiddag opp til Orkelsjøhytta og overnatter der, enten i hytta eller i lavvo utenfor. Hytta blir vår overnattingssted også natt til søndag. Lørdag og søndag drar vi til gode fuglelokaliteter rundt Orkelsjøen og andre steder i Oppdalsområdet. På denne turen vil vi se etter fjellfugler som fjellerke, fjelljo, lappspurv, dobbeltbekkasin. Det vil bli sendt ut epost om påmelding god tid i forveien.