Időjárási helyzet

2017. március 27, hétfő

                          

                          

Az időjárási helyzet Európában:

A hétvégén alacsony nyomású teknő haladt át Észak-Európa fölött, ezt követően pedig egy magas nyomású gerinc húzódott a kontinensre nyugat felől. Közép-Európa időjárását alakító anticiklon mögött, az Atlanti-óceán felett egy ciklon mélyül ki fokozatosan, melynek frontrendszere súrolja Nyugat-Európa partjait és a Pireneusi-félszigeten jelentős csapadékot okoz.

Magyarország időjárása:

Hétfőről keddre virradóan derült, hideg éjszakára számítunk. A középső és a nyugati országrészben várható gyenge szél, ezért itt magasabb a minimum hőmérséklet: 2 °C. Az Északi-Középhegységben, a Bakonyban és a fagyzugos területeken azonban számíthatunk fagyra az éjszaka folyamán. A Nyírségben hajnalban ködképződés is előfordulhat a szélcsend és a nagyobb nedvesség miatt. Nap közben országszerte derült, meleg, napsütéses idő várható, a hőmérséklet 18-20°C-ig melegszik fel.

Távolabbi kilátások Budapestre:

Szerdán napközben még derült, napos időre számíthatunk, estére azonban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet a közeledő melegfront hatására. Emiatt az éjszaka folyamán kevésbé hűl le a hőmérséklet csütörtök hajnalra. Napközben felhős, az előző napokhoz képest enyhébb időre számíthatunk. Kis mennyiségű csapadék országszerte előfordulhat. Pénteken gyengén felhős, napos idő várható, a hét végére pedig egyre melegebb, napsütéses időre van kilátás.

Az előrejelzést készítették: Cséke Dóra Csilla, Németh Rita, Sürge Evelin és Tóth Gabriella