Időjárási helyzet

2017. november 1. péntek

                          

Az időjárási helyzet Európában:

Európa fölé húzódott észak felől egy hideg teknő, amely hatására sok helyen változékony, csapadékos az időjárás. Ettől délnyugatra magasnyomás uralkodik. Ebben a hideg teknőben újabb alacsony nyomásközpontok alakulnak ki és mélyülnek. A Genovai-öböl fölött mediterrán ciklon örvénylik.

 

Magyarország időjárása:  

A hideg teknő előoldalán helyezkedik el Magyarország. Szombaton napos idő lesz. A fagyos reggel után hűvös nappalra számíthatunk. A felhőzet a késő esti óráktól vastagszik meg.  A minimumhőmérsékletek -3 és -7 között alakulnak, a fagyzugos, hegyvidéki területeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Délután 0 és 5 fok közötti csúcsértékek várhatók. Az északi szél az ország területén nem erősödik meg.

Távolabbi kilátások Budapestre:

Vasárnap dél felől megközelít bennünket egy mediterrán ciklon. Hatására megvastagszik a felhőzet, előfordulhat hózápor is. Hétfőn északről súroló hidegfront közelít meg, melyből gyenge vegyes halmazállapotú csapadék várható. Utána egy súroló melegfront miatt vastagszik meg a felhőzet és indul melegadvekció.

Az előrejelzést készítették: Molnár Kitti, Szabó Máté és Virág Szabolcsné