Curriculum Vitae
Guido van Spellen

 
Semarangstraat 24

3531 RJ Utrecht


werk@guidovanspellen.nl
06 418 416 83

4 december 1983, Hilversum

Nederlandse nationaliteit

Ongehuwd

Rijbewijs B sinds 2003

Guido 4.jpg

- Artistiek, betrokken, collegiaal, oplossingsgericht, perfectionistisch met verbeeldingskracht -

Ik ben creatief van geest en sterk in het bedenken van ideeën, oplossingen en verbeteringen. Daarnaast ben ik een sociaal en empathisch persoon met humor, die het beste gedijt in een informele cultuur. Ik ben zeer integer, klantvriendelijk en servicegericht. 

Tijdens mijn studie journalistiek heb ik mij ontwikkeld op tekstueel gebied. Verder heb ik mij bekwaamd in kritisch denken en op de juiste momenten doorvragen. Ik heb met video leren werken, van de voorbereiding en het filmen zelf tot aan de montage.

In mijn vrije tijd schrijf ik gedichten en verhalen. Het werken met teksten ligt mij dus zeer aan het hart, of dit nu in een creatieve, journalistieke of communicatieve context gebeurt. 

Van mijn eerste bijbaan bij een electrozaak tot aan mijn baan als vraagbaak voor ict-gerelateerde zaken aan de Universiteit, heb ik het leuk gevonden om met mensen te werken en vooral mensen vooruit te kunnen helpen en te motiveren.

Dienstverlening en administratie

Social Media Service Expert, bol.com, juni 2018 - nu

Klanten te woord staan via Facebook en Twitter. Daarnaast ook via chat, e-mail en uitgaande telefoongesprekken. Vragen over onder andere leveringen, garantie, betalingen en productinformatie. Ook ruime ervaring opgedaan als vraagbaak (voor vragen van collega’s), begeleider tijdens opleiding voor nieuwe collega’s en coaching collega’s (vooral in persoonlijke en klantvriendelijke berichten) en een training creatief schrijven bedacht en gegeven.

Medewerker Trekkingsrecht, Dienstverlening PGB, Sociale Verzekeringsbank, juni 2016 - februari 2017

Administratieve werkzaamheden en telefonische support voor mensen met een Persoonsgebonden Budget van gemeente of zorgkantoor. Onder andere contracten, wijzigingen, facturen en declaraties beoordelen en verwerken.

BackOffice/Custumer Operations Vodafone Thuis, januari - mei 2016

Verschillende administratieve werkzaamheden, vragen beantwoorden van Front Office collega’s. Orders van klanten goed/sneller laten lopen n.a.v. tickets en vragen van medewerkers helpdesk.

Technische Helpdesk XS4ALL, augustus - november 2015

1e lijns telefonische support voor klanten van internetprovider XS4ALL. Verbindingsproblemen, e-mailinstellingen, advies en algemene internet of ICT-gerelateerde vragen.

Organisatie
en onderwijs

Studentenhelpdesk Universiteit Utrecht, november 2010 - april 2014
Eerste aanspreekpunt voor studenten en docenten rondom de computerzalen van de Faculteit Sociale Wetenschappen, voor ICT-vragen en aanverwante zaken. Ondersteuning van de ICT-afdeling van Huisvesting & Services van de faculteit, onder andere ICT nazorg bij personeelsverhuizingen.

Bestuurslid en webmaster, Vereniging Taalpodium, sinds mei 2011

Huidige website opgezet met behulp van Wordpress en bijgehouden. Ook promoot ik Taalpodium via social media. Daarnaast organiseert de vereniging literaire bijeenkomsten in Utrecht, Zeist en Amersfoort. Ik doe zowel in de organisatie als presentatie ervaring op.

StudentDocent, sinds september 2009
Klassenopvang (workshops, lesstof behandelen of leerlingen aan het huiswerk zetten) op Groene Hart Lyceum in Alphen a/d Rijn;

ICT-vaardigheden leren aan docenten van LUCA Praktijkschool (onderdeel van ROC Amsterdam);

Computerlessen geven op het St. Gregorius College in Utrecht;

Verschillende surveillancediensten op het Stedelijk Gymnasium in Utrecht.

Medezeggenschapservaring, Hogeschool Utrecht
Voorzitter en vice-voorzitter van de Opleidingscommissie (medezeggenschapsraad op opleidingsniveau) van Journalistiek, april 2004 - september 2010;

Vice-voorzitter van de Facultaire Medezeggenschapsraad van de Faculteit Communicatie & Journalistiek, september 2005 - juli 2007.

Erasmus Student Network, september 2006 - juni 2008
Lid van de Cultuurcommissie van
ESN Utrecht. We organiseerden uiteenlopende culturele activiteiten. Daarnaast ben ik mentor geweest van een groep internationale studenten voor ESN. ESN begeleidt internationale studenten die in de Domstad komen studeren.

Opleidingen

Journalistiek, Hogeschool Utrecht, september 2003 - juli 2012

Onderwijs gevolgd over de o.a. Europese Unie en Globalisering;

Hoofdredacteur, van het vakblad 'Echt' (voor de designsector in Utrecht);

Ervaring met filmen, monteren, redactiewerk en verschillende taken in de studio bij het programma 'CampusTalk', dat op StadsTV Utrecht en via internet uitgezonden werd;

Twee stages voldoende afgerond (zie Journalistiek).

VWO op Alberdingk Thijm College in Hilversum, examenjaar 2002

Profiel Economie & Maatschappij, extra vak Management & Organisatie.

Een aantal trainingen en masterclasses gevolgd, waaronder presenteren, debatteren, effectief vergaderen, voorzitterschap, speedreading, onderhandelen.

Journalistiek

Freelance opdrachten
Artikelen geschreven voor o.a. vrijwilligersorganisatie ICFON, softwarebedrijf Assistance Software uit Naarden en adviesbureau Twijnstra Gudde uit Amersfoort.

Communicatie, Assistance Software, oktober 2008 - april 2009
Het schrijven van (commerciële) artikelen, website- en helpteksten voor Assistance Software en dochterbedrijf Dnrstb.nl.

Tweede stage, U!Vandaag Kort, RTV Utrecht, oktober 2007 - januari 2008
Nieuwsprogramma op regionale televisiezender. Complete TV-items gemaakt: research en contact, filmen en interviewen, monteren en het schrijven van de presentatietekst.

Eerste stage, Gooi en Eembode, september - december 2006
Het huis- aan huisblad van Hilversum en omstreken. Ik werkte mee op de redactie, schreef artikelen en korte nieuwsberichten en nam interviews af.

Overige werkervaring

Bewaking, klantcontact en lichte schoonmaakactiviteiten in de parkeergarages Gooise Brink en Gooiland.

Ervaring met verkoop, klantcontact en andere winkelervaring in de Super de Boer van Dam en bijbehorende Mitra-slijterij in Hilversum en de elektrozaak BCC Hilversum.


Vele administratieve banen variërend van data-entrance tot ondersteuning bij het versturen van facturen.


Vaardigheden

Goede beheersing van Engels in woord en geschrift.

Ik kan snel typen (geen opleiding voor gehad).

Brede ervaring met verschillende hardware en software op zowel Windows, Mac OS X als Linux. O.a. gewerkt met MS en OpenOffice, html, Final Cut Pro, Wordpress, sociale netwerksites, netwerken, verschillende CMS-systemen, verschillende Backoffice systemen.

Interesses

Schrijven van gedichten, songteksten en verhalen.

Interesse in kunst en cultuur.

Zingen, piano en gitaar leren en acteren.

Koken en voedsel

Gadgets, Rasberry Pi, etc.

Reizen en ontdekken (veel door Europa gereisd en Midden- en Zuid-Amerika staan hoog op mijn verlanglijstje).