Ystävien ja sukulaisten lisäksi sinun kuvasi kiinnostavat muitakin! Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jaa kuvasi nyt avoimeen Albumit auki -kokoelmaan, ja kaikki voivat nähdä, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

 Omat kuvasi säilyvät sinulla: mukavat  kuvien kerääjät skannaavat tai valokuvaavat paperikuvasi ja diasi. He myös kirjaavat ylös kuvaan liittyviä tietoja ja tarinoita.  Paperikuvat kuluvat ja haalistuvat, mutta Albumit auki-kokoelmaan digitoidut versiot säilyvät myös tulevaisuudessa.  Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Helsingissä kuvia digitoidaan Kontupisteessä ilman ajanvarausta torstaisin ja perjantaisin klo 9 - 12.  Halutessasi saat kaikista digitoiduista kuvistasi maksutta tallenteen (usb-tikulla tai pilvipalveluun).  Tervetuloa mukaan!

Huom! Tältä sivulta (albumit.lasipalatsi.fi) löydät alkuperäisen Helsinki-kokoelman v. 2002-2006. Uusi verkkopalvelu albumitauki.fi  on kehitystyön kohteena ja palvelee jo uusia paikkakuntia (mm. albumitauki.fi/jyvaskyla ).

21.11.2014   Albumit 2014 -työryhmä, Albumit Suomessa -tiimi