Bell Schedule 2016/17

1st - 4th Grades

8:45 - 10:35

Main Lesson (110 minutes)

10:35 - 10:55

Recess (20 minutes)

10:55 - 11:10

Snack (15 minutes)

11:10 - 12:45

Middle Block (90 minutes)

12:45 - 1:05

Lunch (20 minutes)

1:05 - 1:35

Recess (30 minutes)

1:35 - 2:50

Afternoon Block (80 minutes) (4th grade- 115 minutes)

2:50/3:15

1st - 3rd grade dismissal / 4th grade dismissal

Wednesday Schedule

8:45 - 1:00 (Recess 20 minutes and no lunch)

5th Grade

8:45 - 10:45

Main Lesson (120 minutes)

10:45 - 10:55

Snack inside classroom (10 minutes)

10:55 - 11:15

Recess, all outside (20 minutes)

11:15 - 12:30

Middle Block (75 minutes)

12:25

12:30 - 1:00

5th graders get hot lunch from cafeteria

Recess (30 minutes)

(20 minute overlap with grades 5-8)

1:00 - 1:15

Eat lunch in classroom

1:15 - 3:15

Afternoon Block (120 minutes)

3:15

Dismissal

Wednesday Schedule

8:45 - 1:00 (Recess 20 minutes and no lunch)

6th - 8th Grades

8:45 - 10:55

Main Lesson (130 minutes)

10:55 - 11:15

Recess, all outside (20 minutes)

11:15 - 12:15

Middle Block (60 minutes)

12:15 - 12:50

Lunch/Recess 6th, 7th, 8th (35 minutes)

12:50 - 3:15

Afternoon Block ( 145 minutes)

3:15

Dismissal

Wednesday Schedule

8:45 - 1:00 (Recess 20 minutes and no lunch)

KIndergarten

8:45 - 9:45

Main Lesson (60 minutes)

9:45 - 10:10

Morning Recess (25 minutes)

10:15 - 11:00

Community Snack and Main Lesson Circle (45 minutes)

11:00 - 11:45

Active learning, guided exploration and conflict resolution practice (45 minutes)

11:45 - 12:10

Lunch (25 minutes)

12:10 - 12:40

Handwork, independent practice, and closing circle (30 minutes)

12:45

Dismissal