FC Tarzan ry                        TOIMINTAKERTOMUS 2016

Haapaniemenkatu 22 B 28

70100 Kuopio

kotisivu: www.fctarzan.net

puhelin: 0445179267

rek.nro: 131.947

Toimintakertomus vuodelta 2016

Yleistä

FC Tarzan ry on vuonna 1975 perustettu kuopiolainen urheiluseura, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus kuntoliikunnan ja virkistystoiminnan harjoittamiseen jalkapallon ja muiden pallopelien parissa. Seuran jalkapallon edustusjoukkue on pelannut Palloliiton Itä-Suomen piirin viitosdivisioonassa vuodesta 1980 alkaen. Jalkapallon lisäksi pelaamme säännöllisesti golfia, sählyä ja tennistä.

Vuosi 2016 oli FC Tarzan ry:n 41. toimintavuosi.

Jäsenet

Seurassa oli vuoden 2016 päättyessä 88 jäsentä, joka on seuran historian tähän mennessä korkein jäsenmäärä. Jalkapalloharjoituksiin osallistui 45 Tarzania, joista oli rekisteröityjä jalkapalloilijoita 21.  Rekisteröityneitä golfareita jäsenistössä oli 44 kappaletta. Jäsenmäärä nousi edellisestä vuodesta 10:llä.

Hallitus

FC Tarzan ry:n hallitukseen ovat toimintavuonna kuuluneet seuraavat henkilöt:

Erkki Karvonen, puheenjohtaja

Kimmo Talvasto, varapuheenjohtaja

Matti Kuronen, jäsen (sihteeri-toiminnanjohtaja)

Veli-Matti Sirkka, jäsen

Kari Väätäinen, jäsen

Yhdistyksellä on myös hallituksen perustamia jaostoja, joiden tehtävät ja kokoonpanot ovat nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla.

Seuran edustajana Palloliiton Itä-Suomen piirin kokouksissa on toiminut Matti Kuronen.

Toiminta vuonna 2016

Jalkapallon edustusjoukkueemme osallistui viitosdivisioonan Itä-Suomen piirin B-lohkoon, jossa oli kymmenen joukkuetta. Piirin kanssa sovitun mukaisesti FC Tarzan pelasi vain kevätkierroksen 9 ottelua, joissa syntyi 3 voittoa ja 6 tappiota maalieron ollessa 22-25.

Itä-Suomen piirin V-divisioonan joukkuemäärän kasvun johdosta piiri on tiedustellut seurojen kantaa suunnitelmaan perustaa piiriin myös VI-divisioona. FC Tarzan on ilmoittanut piirille kantanaan vastustavansa tällaista suunnitelmaa.

Kauden parhaaksi pelaajaksemme valittiin Jaakko Jyrkinen. Sarjapelien tehokkain pelaajamme oli Jouni Jokinen. Kauden tulokkaana palkittiin Eemeli Kyttä ja ahkerimpana harjoittelijana Veli-Matti Sirkka, jolle kertyi kauden aikana 133 harjoituskertaa.

FC Tarzan osallistui Jalkapallo Peijaisten M40 sarjaan, jossa karsiuduimme alkusarjan jälkeen ensimmäisessä pudotuspelissä. Lisäksi osallistuimme Kaarina Krogeruksen muistoturnaukseen, jonka voitimme, ja Bierstuben järjestämään keilaturnaukseen.

FC Tarzanin vuoden 2016 golfmestaruuden voitti Jalpo Miettinen. Autogolfin paras oli Hannu Oravainen, joka voitti myös reikäpelimestaruuden. Mestaruuskisojen scramblen voitti pari Jussi Toskala - Jouni Tirkkonen ja Autogolfin scramblen pari Tomi Siltamies - Jussi Toskala.

Tarinagolf ry valitsi FC Tarzanin ”vuoden tarinalaiseksi”.

 

Tarzaneiden harjoitusohjelma oli entiseen tapaan tiivis. Suurimman osan kautta, eli lokakuun alusta vappuun, viikko-ohjelma oli seuraava: tiistaina jalkapalloa, torstaina ukkojalkapalloa, perjantaina sählyä ja sunnuntaina jalkapalloa. Tennistarzanit pelasivat vielä lisäksi tennistä lauantaina. Kesäkaudella sähly ja tennis jäävät tauolle, kun golftarzanit pääsevät lajinsa pariin ja jalkapallon edustusjoukkueen peliohjelma vaikuttaa harjoitusohjelmaan. Jalkapalloharjoituksia pidetään kuitenkin kesäkaudellakin vähintään kaksi kertaa viikossa.

Seuran biljardimestaruus ratkaistiin 27.2. ja mestaruuden vei jälleen Era Karvonen.

Talous

FC Tarzan ry:n talous perustuu lähes yksinomaan jäsenistöltä kerättäviin jäsenmaksuihin. Seuran varoilla on mahdollista järjestää toiminnan peruspuitteet ja maksaa jalkapallon ja sählyn kenttä- ja salivuorot sekä sarjapelien erotuomarimaksut. Sarjapelaajilta joudutaan perimään lisenssi- ja vakuutusmaksut sen suuruisina kuin seura joutuu ne piirille maksamaan. Golfin ja tenniksen pelimaksuja seuran ei ole mahdollista tukea, vaan pelaajat maksavat ne kokonaan itse.

Vuoden 2016 toiminnan tulot olivat yhteensä 6.097,00 € ja menot 5.502,74 €, joten tilinpäätös näyttää ylijäämää 594,26 €. Vuoden päättyessä yhdistyksellä oli rahavaroja 2.360,95 €.

Tiedottaminen

FC Tarzan ry:n tiedottamisen päävälineet ovat olleet seuran nettisivusto, www.fctarzan.net ja sähköpostitiedottaminen. Kaikista harjoitus- ja pelitapahtumista on ilmoitettu nettisivuilla olevassa tapahtumakalenterissa. Nettisivuilla on myös pidetty jatkuvasti ajan tasalla olevia harjoitus-, peli-, tehopiste-, yms. tilastoja. Nettisivuilla on lisäksi nähtävillä mm. yhdistyksen toimintasuunnitelmat ja -kertomukset, seuran viralliset säännöt sekä Tarzanin historiikki.

Kuopiossa 13.2.2017

FC Tarzan ry:n hallitus