EMGOLDEX

De zwarte markt van Goudstaven in België

Ter aanvulling van dossier :

PV BR .17.L7.001329/2010 daterende van 19/02/2010

                 Mijn identiteit : MOUALI Naima wonende te

1932 Zaventem, Rijmelgem 10 /5

5 november 2014

Totaal paginas : 38

versie 1

Ter attentie van :

Hoofdinspecteur Van Vooren

Belgische Federale Politie

Hoogstraat 20

1930 Zaventem

politie@zaventem.be

Kopie : Oriental Investors

Inhoudstafel

Titel

Pagina

Het doel van dit dossier

De uitnodiging van EMGOLDEX

Mijn bezoek bij EMGOLDEX in het lokaal van Oxfam - Dinsdag 28 oktober 2014.

De crisis en de wet van de vraag en het aanbod

Over de prijs van het goud werd niet gesproken

Welkom bij EMGOLDEX (de film over het bedrijf)

De EMGOLDEX inschrijvingsprocedure

De dag na de vergadering, woensdag 29 oktober 2014

Is EMGOLDEX  de “meerwaarde” voor België ?

De effecten van de EMGOLDEX hysterie op de bevolking

De samenaankoop van goudstaven

De politiek achter EMGOLDEX

Waarom werd ik uitgenodigd ?

Zijn dat niet dezelfden trafikanten als die van de valse paspoorten en de mensenhandel ?

Wie zit er achter EMGOLDEX ?  

Wat bezielt EMGOLDEX eigenaar ?

De Relaties

De mogelijke banden tussen Renson en Meeûs

De mogelijke relatie tussen Renson en Delbecq

Entropay is misschien eigendom van de maffia

De eerste en laatste ontmoeting met Albert Delbecq vóór 28 oktober 2014


Het doel van dit dossier

Hiermede wens ik een zwendel genaamd EMGOLDEX aan te geven dat gebaseerd is op de het idee van 'samenaankoop'.

EMGOLDEX is een webshop waar u goudstaven kan aankopen in Dubai (waar het hoofdkantoor is), via Physical Metals (waarschijnlijk een bank in München).   Het gaat hier niet over gouden juwelen, maar over goudstaven die geproduceerd worden door bedrijven van edele metalen zoals Umicor en Perth Mint.  

Dit betreft een goed dat streng gecontroleerd wordt door alle centrale banken van ven wereld.   Ik heb ondervonden dat EMGOLDEX niet als bedrijf is ingeschreven, en dus ook niet gecontroleerd is door de Belgische Nationale Bank, wat in principe wel zou moeten gebeuren.

De uitnodiging van EMGOLDEX

Vorige week op woensdag 22 oktober 2014 werd ik uitgenodigd door Mevrouw Christine Meeûs , om de volgende dag (op donderdag 23 oktober 2014), om 1900h naar een presentatie te komen over EMGOLDEX.   Bij EMGOLDEX kan men goudstaven kan aankopen in Dubai via een agent in München (Duitsland), die Physical Metals AG heet.   Het schijnt erg lucratief te zijn.  

De gegevens van Christine Meeûs zijn : GSM : 0484 78 57 50 – haar vaste lijn : 02 660 87 69 – haar adres : 37 Avenue Jolé à Auderghem, haar e-mail is christinemeeus@yahoo.com.

Christine Meeûs heeft een bericht achtergelaten op mijn oude GSM nummer 0487 555 892.  

Christine Meeûs is iemand die ik ontmoet heb via mijn vroegere kapster, Colette Manirakiza (zie pagina ), die me mee had gesleurd naar een presentatie van François Van Kahn over de gezondheid van de beenderen (annex_05).  De kapster wist dat ik me interesseerde in onderwerpen die te maken hebben met de gezondheid.  Fatima Boulaich heb ik meegenomen naar de eerste ontmoeting met Christine in het parochiezaaltje van Audergem.  

Christine heeft in het verleden geprobeerd me te betrekken bij Nikken (www.nikken.co.uk), omwille van het idee van de multiculturele kamer van koophandel (United Chambers), die ik bedacht had.   Zij zag daarin de opportuniteit om haar Nikken netwerk naar verschillende streken in de wereld te doen groeien.   Dat was ook de bedoeling van die kamer van koophandel, maar ik kreeg veel te veel tegenwerking van rivalen, die niets bedacht hebben, maar jaloers waren geworden, zoals Daniel Renson, die de misschien ervoor gezorgd had dat de ik niet meer in United-Chambers.co.cc domein kon binnengeraken via Google Apps.

Ik ervoer dat Nikken voorstel als een bananenschil waarmee die multiculturele kamer – als die echt bestond – tot sluiten gedwongen ging worden als de migranten aan dat soort Nikken-hysterie.   Toch heb ik de gelegenheid genomen om haar Nikken voorstel te onderzoeken (annex_06).   Ik ben twee keer naar een Nikken presentatie geweest.   Dat was een duidelijke zaak van zwendel, gezien de inschrijvingen van 700 Euro of zelfs meer.   Zij maken geld.  U niet.  

Daarom wantrouwde ik het voorstel van mevrouw Meeûs, toen ze met EMGOLDEX afkwam.  EMGOLDEX zal ook zoiets in die aard zijn.   Ze bouwen een netwerk op met mooie presentaties, ze rollen iedereen, waardoor iedereen zijn tijd en geld verliest, tot het netwerk uit elkaar valt, en dan vinden ze weer iets nieuws uit.   Zo heb ik nog andere mensen in de EMGOLDEX vergadering gezien op dinsdag 28 oktober 2014, die ik jaren geleden bij Nikken heb opgemerkt.  

Ik had al over iets gelijkaardigs gehoord via Bart Schram (0475 40 79 63).  

Twee weken geleden belde hij me op om te vragen om mee te doen aan het kopen van goud bij EMGOLDEX in Dubai.   Hij herhaalde de slagwoorden die hij had gehoord, zoals “het is legaal en dat het gedekt is door de wetten van Europa”.   Hij gaf echter een andere informatie dan Christine Meeûs : hij zei dat “het kopen via een bank in Duitsland gaat, waarin een Marokkaans meisje werkt dat 3000 Euro per maand verdiende en ze zocht om goud te verkopen aan de andere Marokkanen in België”.  Hij sprak ook over een rekening in de Seychellen die EMGOLDEX zou hebben.  

Alleen maar het feit dat het niet via een bank in België gaat en dat er sprake is van een fiscaal paradijs zoals de Seychellen vond ik verdacht. Ik wist onmiddellijk dat het om een fraude ging.  

Dat element “Seychellen” heb ik uit de mond van Bart vernomen.  Ik ben ervan overtuigd dat Bart zegt wat hij van de anderen begrepen heeft.  Mevrouw Meeûs heeft daar geen woord over gerept.   Op 28 oktober 2014, toen ik naar de presentatie was gegaan heb ik het woordje “Seychellen” niet gehoord, maar ik ben daar gebleven van 19u10 tot 20u10, en de presentatie begon om 19u45.   Toch vermoed ik dat ze alle illegale details pas na de inschrijving bekend maken, om de mensen erin te luizen.

Op het ogenblik toen Dhr Schram me erover had gebeld, was hijzelf al in de val gelopen.  Hij had zich al ingeschreven en hij had al betaald.  Hij bracht vrienden aan, blijkbaar zonder dat hij de risico's van de zaak grondig bestudeerd had, wat me erg verbaast over hem.

Ik was dus al een beetje voorbereid op het gouden voorstel van Christine Meeûs, dank zij de elementen die Dhr Schram had doorgegeven.   Ik heb geantwoord per SMS op haar verzoek op donderdag 23 oktober 2014, zeggende dat ikzelf niet kan komen, maar dat ik een andere persoon ging vragen van te gaan, zonder de naam te noemen.   Ik sprak over “elle” (een vrouwelijke persoon), maar ik bedoelde “il”.   Ik dacht aan Bart.   Ze stuur het adres op met de SMS.   Het adres is : Koopliedenstraat 37, 1000 Brussel (dicht bij Metro Yzer). (rue des Commerçants 37).

Aan de hand van het adres bevestigde Bart dat het over hetzelfde gaat.  Hij zei dat het te doen was in een zaal van Oxfam (annex_07).  Hij begreep niet waarom zoiets over goud bij Oxfam georganiseerd werd.  Dat is waarschijnlijk om Oxfam, de vreemdelingen, en hun landen van oorsprong belachelijk te maken, zoals u dat op de foto kan zien in annex_01.   Dat is een foto met twee zwarte handjes die een hoop goudpoeder vasthouden.    Dit foto zou dus de vreemdelingen moeten aanspreken en die stelt een grondig misprijzen voor de kleurlingen.   De uitvinder is zeker iemand die kleurloos is.

Ik had besloten van niet op donderdag 23 oktober 2014 op de uitnodiging in te gegaan van Christine Meeûs.  Ze heeft getracht me per telefoon te overtuigen, enkele uren vóór de start, maar ik zei dat ik wat anders die avond had gepland.  

Waarom wou ze me per se die bewuste avond naar haar vergadering krijgen ?   Ging daar nog iemand zijn die me wil zien ?   U zou de aanwezigheidslijst die de participanten moeten in vullen bij de ingang van de meeting te Koopliedenstraat 37, van 23 oktober 2014.

Ze had de naam 'Albert Delbecq' laten vallen. Ik herinnerde mij de naam en zelfs de functie van die man.   Om niet te tonen dat ik die zelfde man misschien al één kaar heb tegengekomen, stelde ik als vraag “doet hij iets in de cosmetica ?”    “Helemaal niet” antwoordde ze.   Ze zei dat hij een Fransman was.  Ik had de indruk dat ik hem in het verleden een aantal keren gezien heb in metro station Roodebeek (Sint Lambrechts Woluwe), en op een keer kwam ik hem tegen in Kinepolis, waar een vriendin en buurmeisje me aan hem had voorgesteld.  Ik heb toen een visitekaartje van hem gekregen (zie annex_08).    (Voor meer, zie “De eerste en de laatste ontmoeting met Albert Delbecq” op pagina )

“Maar er zijn toch andere manieren om aan goud te geraken, vindt u niet ?” zei ik aan Christine Meeus.   “Waarom niet via een samenaankoop van goud ?   U kan op zijn minst iemand sturen om een brochure mee te nemen” antwoordde ze.  Ze lijkt banden te hebben met de bende voor één of andere redenen en iets meer te weten over mijn geval, om met samenaankoop mijn aandacht te trekken.  Ik heb niet laten blijken dat ik iets te maken heb met samenaankoop.   Ik besloot een kijkje te nemen, maar niet diezelfde avond.  “Volgende week dinsdag”, stelde ik voor.

Ik wilde eerst nog meer informatie winnen van Bart Schram om te weten of ze aan hem de oplossing van samenaankoop zijn komen vragen, of zo, want het is niet voor niets dat Christine Meeûs het woordje “achat groupé” (samenaankoop) liet vallen.   Misschien zoeken ze de oplossing en misschien dachten ze dat Bart er meer over wist.

Ik heb nooit details over mijn projecten gedeeld met Dhr Schram omdat hij dat zelf niet wilde, uit angst dat hij ooit onbewust zijn mond voorbij zou praten.  Omdat hij mijn projecten niet kent, gebruikt de maffia mijn woorden om zich interessant voor te stellen aan hem, en dat werkt.    Hij begon enthousiast met mij over onderwerpen te praten die ik kende, en zo wist ik al een hele tijd dat hij het doelwit was geworden waar de maffia mensen op afstuurde om van hem de details te winnen, aangezien ik niet gemakkelijk te bereiken was.  

De dag toen Bart me belde om me te vertellen dat hij zeer interessante mensen had tegen gekomen, wist ik dat het zover was.  Dat waren geen interessante mensen.  Dat waren foppers die hem in het oog hielden en die hem het leven moeilijk aan het maken waren, achter de rug.   Dat waren dezelfde Satans, maar dat begreep hij niet zo goed.  Hij besefte niet dat sinds ik moeilijk te bereiken werd voor de maffia, ging de volledige aandacht naar hem.  

Niet zo lang geleden hadden we al een oplopend gesprek over het feit dat hij zijn eigen werk te veel besprak met buitenstaanders en hij was daardoor geïrriteerd.    Ik heb toen twee dingen aan hem gemerkt :

  1. Hij begon tijd en geld te besteden in andermans objectieven en minder in zijn eigen objectief, dat een cursus is.  

  1. Hij ervoer langs alle kanten eigenaardige toestanden : onder andere met de eigenares van een appartement waar hij woonde, die hem deed afzien, zijn gezondheid (vooral de ogen waarvoor hij een verkeerde zalf gekregen had, met als gevolg ontstekingen in de ogen), met sommige sollicitaties waarin veel energie van hem afgenomen wordt, en die op niks uitdraaien. Vroeger werden zijn uitkeringen telkens in het gedrang gebracht door manipulaties bij de VDAB.  Zo had hij een cursus assistent-apotheker volledig gevolgd, en voor een kleinigheid behaalde hij geen certificaat.  Dat was ten gevolge van een stage bij een apothekeres, die hem van van alles wilde beschuldigen, om zijn schrapping bij de VDAB in de hand te werken.

Zijn sociaal leven werd een hel en dat was niet toe te schrijven aan het toeval.  Dat was georkestreerd door iemand die contacten heeft in alle sectoren van het leven.   Hij benut maaltijden in een sociale keuken en waar hij met mensen in contact geraakt waaronder individuen die ongetwijfeld ook gestuurd worden door de maffia.   Af en toe gaat hij naar een kroeg.   Hij is al bedreigd geweest door een kroegganger die (toevallig ?) vond dat hij veel te mooie kleren droeg.  

Bart begon me gelijk te geven, toen hij net op het nippertje een zakkenroller heeft kunnen vermijden, in een café aan het Vlaamse Theater in Brussel.   Hij vertelde me dat op het ogenblik zelf.   Ik raadde hem aan van al die toestanden aan te geven.   Eerst dacht hij dat het niet nodig was, omdat de zakkenroller was weggelopen.   Ik heb erop gedrukt.   Hij heeft het gedaan en hij ontdekte hoe waakzaam de Federale Politie was over zijn geval.  

Hij zou nog meer naar de politie moeten gaan, vooral nu dat hij meer dan 200 Euro kwijt is met EMGOLDEX.   Nu gaan zijn ogen echt open.   Ik heb hem de raad gegeven dit zo snel mogelijk aan te geven en van zijn geld terug te vragen, ook al is het om te zien wat de reactie gaat zijn van de bende die erachter zit.

Mijn bezoek bij EMGOLDEX in het lokaal van Oxfam - Dinsdag 28 oktober 2014.

Het lokaal kan je niet missen.  Het is een vuil, lelijk en koud lokaal dat miserie inspireert, en geen rijkdom met goud.   Het was aan de participanten te zien dat ze moeilijkheden hadden en misschien van sociale steun leven.

Christine Meeûs verwelkomde me.   Ik moest mijn naam, mijn e-mail en mijn telefoon op de aanwezigheidslijst zetten, bij de ingang.   Ik schreef “Naima Mouali  |  aurum.helix@yahoo.com  |  0487 555 892 en uitgenodigd door Christine.  (U zou de lijsten moeten opvragen).

Het eerste wat me opviel is dat meer dan 90 % van de aanwezigen Afrikanen waren, althans die avond.  Voor een keer mogen ze 'goud' kopen...  of hun eigen goud terugkopen.   Er waren enkele Noord-Afrikanen bij.   Ik veronderstel dat de verwachting was dat ik met hen een babbeltje zou slaan, maar voor een keer had ik geen zin om mensen te ontmoeten.   Ze zouden wel een banden hebben met de maffia zelf.

Christine ging een plaatsje zoeken.   Ze ging me naast de projector zetten, waar al een hele boel mensen zaten, en waar vooral twee oudere mannen zaten waaronder één persoon misschien Michael Amge Torre was.  Dat is iemand die ik niet ken maar waarover Bart me had gewaarschuwd, dat hij mensen tegen elkaar opspeelt.  Hij heeft hem beschreven als een Spanjaard, ongeveer 1,68, zwart haar en nerveus, en hij spreekt Frans.      

Ik koos de plaats waar ik wou gaan zitten.  “Hier wil ik zitten”, zei ik.   “Maar dan ga je de slides niet kunnen zien”, zei ze.    “Jawel, ik zie de slides wel van hier”, antwoordde ik.

In een kamer helemaal achteraan in de zaal, zag ik Albert Delbecq omringd door een grote troep hoopvolle Afrikanen, die hem geld brengen.   Ik heb de hele avond gedaan alsof ik hem niet kende.   Hij was die mensen aan het inschrijven, en daardoor was het programma laat gestart.   Die mensen hebben misschien hun echte goud verkocht om het allemaal aan Albert Delbecq te geven, want zo werkt dat systeem : u betaalt geld aan Albert, en hij met zijn Zionistische bende gaan daarmee ergens anders goud reserves, of goudmijnen opkopen, of oorlogen sponsoren, en u ziet niks terug van uw inschrijvingsgeld, ook al staat op het formulier “Satisfait ou Remboursé” op.  

Christine kwam naast me zitten, misschien opdat iedereen zou achterhalen wie de vrouw was die naast haar zat.   Ze onderzocht me.   Ze vond dat ik er goed uitzag.   Misschien vond ze dat de agressie en de stress van de Belgische omgeving nog een beetje te zacht was voor mij.   Ze vond ook dat ik een moei hoofddoekje aan had, met allemaal bloemetjes in turqoise, wit en blauw.   Ik droeg bovenop een afgesleten jeans een witten kanten tuniek van Anne Fontaine, dat goud waard is.  Daarbovenop een parka in marineblauw, en de op de mouwen staat het merk “Esprit” in witte letters gedrukt.  

Ik nam de telefoon bij de hand omdat ik een oproep verwachtte.   Ik nam opzettelijk de telefoon mee die Daniel Renson altijd in mijn handen gezien heeft.  Dat is een licht roze telefoon.   Zo denkt haar bende dat ik nog altijd hetzelfde nummer gebruik (ze weet dat ik een ander nummer heb gebruikt heb om een SMS te sturen, en dus weet ze niet of het andere nummer het mijne is, of van iemand anders).   Mijn nagels waren ook in het roos gelakt en ik droeg roze lippenstift.  “Mais tu vois tout en rose” zei ze.    En zij ?  Ziet zij het leven niet in het goud ?

“Sinds wanneer bestaat EMGOLDEX”, vroeg ik aan Christine.  “Sinds 2010, en sinds december 2013 heeft Albert Delbecq dat hier gelanceerd”, zei ze.  “Hij reist enorm veel, naar Frankrijk, vooral Marseille, en naar andere steden in Belgie, zoals Charleroi en Liège,” zei ze.   Het is ook duidelijk dat vooral de Waalse en de Brusselse gemeenschap getroffen is door EMGOLDEX, want ik heb daar geen woordje Vlaams gehoord.  

“Bent u al ingeschreven ?” vroeg ik aan Christine.   “Ja, en ik heb zelf mijn dochtertje ook ingeschreven...  ze is nog maar pas 16... ”, antwoordde ze.   Ze zocht echt voor problemen met Justitie.   Dit is omdat het bonus-schema vereist dat u een minimum van nieuwe 2 personen aanbrengt.   De mensen schrijven hun familieleden in om op die manier een maximum aan bonussen te verdienen.   Het is een soort van piramide systeem.  U zal twee omgekeerde piramides zien in de brochure in annex_01B.   Misschien is het ook een Ponzi, waarin het inschrijvingsgeld van de nieuwe deelnemers gebruikt wordt om de vroegere deelnemers te belonen.

“Woon jij nog altijd in Audergem ?” vroeg ik.   “Ja”, zei ze, “nog altijd op hetzelfde adres.  Ik ben aan het transformeren, schilderen en behangen...”     “Maar u was al aan het transformeren en u was al met verf en ladders bezig in 2010, toen ik bij u langs kwam”, merkte ik op.   Dat was ze blijkbaar zelf al vergeten en ze had niet verwacht dat ik het nog zou weten.  Ze begon ermee te lachen.   Ze hebben haar dus echt genikt met het inkomen van Nikken, maar dat zei ik niet hardop.

“Ik woon er graag, en ik kom niet graag naar deze buurt” zei ze.  “Waarom ?” vroeg ik.   “De meisjes... Hebt je de meisjes niet gezien ?” vroeg ze aan mij.   “Welke meisjes ?” vroeg ik.     “De prostituees op straat”, antwoordde ze met een verbazing omdat ik haar niet snel begrepen had.   “Oooooh, waren dat prostituees ?!” vroeg ik uit de lucht gevallen.  Ze rolde met haar ogen.   “Maar hoe kan ik nu weten dat die meisjes prostituees zijn ?” zei ik.  Toen besloot ik van nog eerder te vertrekken.   Vanaf dat ogenblik keek ik om de vijf minuten naar de klok.  

“En woon jij nog altijd daar ?” vroeg ze aan mij.  Omdat ik niet weet wat ze met “daar” bedoelde, aangezien ze nooit bij mij geweest is, heb ik gezegd dat ik “daar” niet meer woon, maar dat ik een keertje bij de ouders woon, dan een keertje bij vrienden, en dan weer bij andere vrienden woon, en dat ik daardoor geen adres heb.  Ik wil dat ze dat aan de maffia doorvertelt, in het geval dat ze spioneert.

“Hebt u al goud gekocht bij EMGOLDEX ?” vroeg ik, om 'geïnteresseerd' over te komen.  “Jawel, jawel, dat ik onmiddellijk als je je inschrijft, bezit je al goud”, zei ze met een schijnbare zelfzekerheid.  “Wat verdient u dan ?” vroeg ik nieuwsgierig.   Ze schrok van van mijn vraag, want ik heb het over de opbrengst voor de zogenaamde beleggers, en zij dacht daar niet aan, maar aan iets anders, zoals het inschrijven van de mensen, denk ik.    “Je weet toch dat als je vandaag goud koopt, dat je die later – wanneer de prijs stijgt – kan verkopen ?”  legde ze uit.   Om duidelijker over te komen liet ze een paar bladen zien.  “Oooooh ja.... mag ik dat bladje hebben ?  Hebt u geen tweede exemplaar voor enkele vrienden die ik wil uitnodigen ?”  vroeg ik.  Ik zocht een exemplaar voor de politie, maar ik kreeg er maar één.

“Hoeveel winst hebt u dan al gemaakt ?” bleef ik vragen.   “3500 Euro”, heb ik van haar begrepen.   Dat is helemaal niks als zij daar al maanden bij zit.

“Hoe geraakt u aan uw geld, als u onmiddellijk geld nodig hebt ?” vroeg ik nieuwsgierig.   “Ah kijk hier”, zei ze.  Ze toonde me een kaart, maar ik heb die niet goed kunnen bekijken.  Misschien wilde ze niet tonen dat ze de business aan het uitleggen was, alvorens de presentatie begon.  Ze zei “U krijgt een kaart waarmee u overal uw geld kan afhalen”.   I dacht onmiddellijk aan Entropay (zie pagina ).   Ze doen dat dus met prepay krediet kaarten.

Albert stapte binnen.   De ging beginnen.   Hij vroeg aan een jonge man van bij schakelaar te zitten en het licht uit te doen wanneer de presentatie begint.  Hij vroeg de mobiele telefoons uit te schakelen (misschien opdat niemand zou meeluisteren).  

Ik had de twee mobile telefoons bij, een roze en een zwarte.  Ik liet ze beiden aan.   Plots ging de telefoon zwarte telefoon, maar die rinkelde maar één keer.   Een momentje later ging de roze telefoon.   Ik vond een gesprek uit in het Nederlands met een ingebeelde minnaar om hen allemaal te foppen.   Ik sprak luid genoeg opdat mijn minnaar me zou verstaan :

“Hallo choeke.  Wanneer ?   Ah ja... Zeg zoeteke ik zal vertrekken binnen 20 minuten... Is dat goed ?   Tot straks !  Bisou”.    Ik giechelde even en ik hing op.   Ik draaide me naar Christine en ik zei dat ik niet lang zal kunnen blijven omdat ik de sleutel moet afhalen om binnen te geraken waar ik logeerde.    Ze fluisterde dat het maar 20 minuten ging duren.   Ik geloofde haar niet.  

De crisis en de wet van de vraag en het aanbod

Albert Delbecq is een heel goeie orator.   Hij zocht uiteraard medewerking van de mensen in het publiek en hij bouwde onmiddellijk een relatie op de participanten.  “Wie komt er hier voor de eerste keer ?”, vroeg hij enthousiast.   Sommige mensen staken kun hand op.  Ik niet, want hij ziet zelf wel wie de nieuwe gezichten zijn.    “Wie heeft er ooit goud gekocht ?” vroeg hij dan.   Bijna alle handen gingen naar boven.  Ik hield mijn handen naar beneden, omdat ik geen antwoord geef op de verkeerde vragen.   Dat was een domme vraag.  Wie heeft er nu nooit goud gekocht ?   Ik wou niet meedoen en ik voelde een storing bij Albert, alvorens hij verder ging.  

Albert Delbecq begon zijn presentatie met zich voor te stellen.   Hij is nog altijd een makelaar in hypotheken, “maar de banken lenen veel moeilijker dan voordien”, vond hij.  

Zijn inleiding was zeer goed.   Hij heeft gesproken over de financiële crisis van 2008 die blijft doorwerken, over de Euro, de Amerikaanse Dollar en de goudreserves van China, en al de dingen die over het hoofd gaan van de gemiddelde belg, en vooral de migranten.   Ik vond het althans heel positief dat hij de zorg nam om die dingen uit te leggen aan een sociale groep die niet deelnam aan de financiële activiteiten.

“Men beseft niet hoe erg dat de crisis is”, zei hij.  Een oudere man van Europees type, die in het publiek ondersteunde zijn standpunt door te zeggen “dat men niet weet hoe diep de crisis is”.  

Aan wie zeggen ze dat ?   Aan de groep mensen die niets anders dan crisis hebben gekend zowel in hun eigen land alsook in België.   Voor hen was heel de uitleg over de crisis niets nieuw.   Ze zijn niet verantwoordelijk voor een crisis in een sector waar ze niet bij mochten.   Die crisis komt niet van een sociale groep die geen banken heeft, de geen bedrijven hebben, die geen vette spaarrekeningen hebben, die meestal ook geen woningen hebben, en die door al die propaganda van de maffia dachten dat er in België meer goud te vinden was dan in hun eigen landen.

Over welke crisis had Albert het ?   Daarnet sprak hij over de crisis van de banken en tegelijkertijd komt hij af met EMGOLDEX.   Daarnet gebruikte hij de financiële crisis als argument om het bestaan van zijn EMGOLDEX te rechtvaardigen.   Om wat te doen ?   Om de financiële crisis waarover hij klaagt op te lossen, denk ik.   EMGOLDEX, een formule voor de samenaankoop van goud, is de oplossing voor de dramatische crisis.  

“Heeft iemand goud nodig ?”

Dat is de vraag die hij aan zijn publiek had moeten stellen

om hun aanhang te krijgen.  

“De vraag naar goud” zou het basis-argument moeten zijn om het bestaan van EMGOLDEX te rechtvaardigen, maar Albert Delbecq heeft de aandacht verlegd op iets anders omdat de zaal vol met slecht geïnformeerde Congolezen en Marokkanen is die soms hun humaniora niet af hebben gedaan, die nooit aan een eerste job geraakt zijn, en die inderdaad geen meerwaarde hebben, met of zonder de crisis.... juist opdat ze nooit goud zouden bezitten.   Zo zit het systeem in elkaar.   Nu mogen ze wel goud bezitten, maar dan voor de egoïstische redenen van EMGOLDEX.

Niemand in die zaal heeft naar goud gevraagd.   Er is geen vraag naar goud, maar de basis-argument van Albert Delbecq was “de crisis”.   Wat is een crisis ?    Een crisis – in simpele woorden – betekent dat er een onevenwicht is tussen de vraag en het aanbod.   Dat was het geval in de zaal, maar Albert Delbecq heeft de echte vraag gemaquilleerd door een andere vraag te stellen en hij gebruikt “de crisis” als de vraag, waarvoor hij als antwoord EMGOLDEX aanbiedt.  

Als EMGOLDEX het aanbod is op een vraag die niet bestaat, dan heeft Albert Delbecq het niet over dezelfde crisis zoals die van u en ik.   Hij heeft het over de crisis van de bende die achter EMGOLDEX zit :

Al deze criminaliteit heeft Dhr Delbecq niet vermeld om de 'raison d'être' van EMGOLDEX te staven.   Hij had het alleen over de banken en de financiële crisis.   Eigenlijk had hij het over de effecten van al die criminaliteit op de banken en de beurzen, waardoor het spaargeld en de pensioenen van de gewone werkers verdwenen zijn, en waardoor alle medeburgers zullen moeten gaan werken tot ze erbij neervallen.   Dat zijn de gevolgen van de criminaliteit waarover hij niet gesproken heeft.  

Over de prijs van het goud werd niet gesproken 

Natuurlijk rept Albert Delbecq geen woord over de prijs van het goud.  Daarom kiest hij een publiek van asielzoekers, langdurige werklozen, OCMW-trekkers, mensen die amper een mondje Frans kunnen.  Velen zijn niet opgeleid in beleggen en ze weten niet waar ze de informatie over de prijs van het goud kunnen vinden.  Misschien zitten daar veel prostituees tussen die misschien zoeken om hun geld wit te was met EMGOLDEX.    

Hij is dus het element “prijs” vergeten in zijn presentatie.  Dat vond ik opvallend.   Hij  zegt niet wanneer men best in goud kan investeren en wanneer niet, en in wat anders men wel moet investeren wanneer het goud niet veel oplevert.   Hij  vertegenwoordigt het goud.  Is Albert Delbecq een echte makelaar is of een zwendelaar ?

De presentatie van Albert Delbecq gaat ook niet over de investeringen van u en ik.   Het gaat over zijn investeringen of eerder van de bende voor wie hij werkt.   Hij zei bijvoorbeeld “China heeft

65 % van de goud reserves van de wereld opgekocht... kan u zich dat inbeelden ?”    Wat verwijt hij aan China ?   Dat China goed gewerkt heeft ?  

Wat heeft zijn bende gedaan toen China hard aan het werken was ?   Zijn bende was bezig met mensen foppen overal in de wereld, met de buitenlanders aan te vallen, te pesten en te bespioneren, met hun projecten te stelen en ze belachelijk te maken, met discriminatie en intolerantie financieel te stimuleren, met weerloze mensen te vermoorden in ziekenhuizen, met hun inkomen in corruptie te steken in de plaats van in goudstaven, met het uitvinden van leugens voor strafrechtelijk zaken in mekaar te knutselen om aan andermans goud te geraken, met vrouwen van anderen in de prostitutie te lokken, met de vluchtelingen en de illegale migranten in de slavernij te duwen...

Ondanks al de roof en de slavernij van bijna de hele wereld, kunnen ze China nog altijd niet voorbijsteken met het kopen van goud....  Maar om de reserves van China voorbij te steken, hebben ze een fopperij als EMGOLDEX uitgevonden.

Zal EMGOLDEX de crisis oplossen of erger maken, denkt u ? 

Dat zullen we achterhalen na de beschrijving

van het filmpje van EMGOLDEX

 

Welkom bij EMGOLDEX (de film over het bedrijf)

Albert kondigde een korte film aan, hij schakelde de projector aan, en aan zijn maat vroeg van het licht uit te draaien.    Ik deed mijn parka even uit, ik haalde een pull uit een tas die ik mee had genomen, ik trok die aan, en deed mijn parka terug aan.   Het geluid van lange ritssluiting van de parka was een beetje gênant, maar ik maakte me klaar om te vertrekken na het filmpje.  

Mijn roze telefoon rinkelde een tweede keer.    Ik excuseerde me en ik nam die op.  Ik zei “Ja cheri ik kom, ik kom binnen een kwartier... Is dat goed ?”  

We werden opnieuw onderbroken door een politiewagen die voorbij reed, en die vlak voor de deur de sirene luidde.   Iedereen keek naar de voordeur.   Ik keek naar iedereen om te zien of er mensen waren die daar onrustig bij werden.   Iedereen was gerust.  De leden van de bende denken dat ze toch niet zullen gepakt worden, omdat het altijd zo is geweest.   Albert Delbecq praatte ongestoord verder en hij startte de film van zodra, het blauwe flitslicht van de politiewagen was opgehouden.  

De korte film of de slide show (een serie presentaties) was met een gesproken tekst in het Frans, die van tevoren was opgenomen.   Albert Delbecq had uitgelegd dat de stem in de presentatie iemand is in Marseille[1].   Hij leek daarmee duidelijk te maken dat hij niet verantwoordelijk is voor al wat in de presentatie gezegd werd vanaf dat ogenblik.   Hij is een vertegenwoordiger (een makelaar), maar hij is niet verantwoordelijk voor EMGOLDEX.    Iemand anders heeft de slide show in elkaar gestoken.

Wie heeft dat filmpje gemaakt ?

Wie is de spreker in de film ?

De presentatie is gebouwd om de mensen onder de indruk te stellen.  Ik heb gelet op de veelvuldige bedrijven die betrokken zijn met EMGOLDEX, tot in de mate dat de presentatie niet meer over EMGOLDEX gaat maar over andere bedrijven.   Zo heb je :

“De zetel van Emgoldex” in München.   Ze laten dan een plaat met een collage van foto's van straatnaambordjes en gebouwen die “EMGOLDEX” voorstellen.   Op de brochure, in de eerste slide van de middelste rang kan ik met een vergrootglas aflezen dat EMGOLDEX gelegen is te “Maximilianstrasse 13 in 80539 München”.

Een andere slide zegt dat de administratieve zetel in München  “Physical Metals ” heet.   Het adres dat ik genoteerd had is “Lercherhausestrasse 18, RGB 80809 München”.    Dat is niet hetzelfde adres als EMGOLDEX op de Maximilianstrasse 13.  

Hoeveel zetels heeft EMGOLDEX ?

“EMGOLDEX bevindt zich in Dubai”, zei de stem in de presentatie.  Het adres op de brochure is “Sheikh Ziad Road, Jumairah Lains Towers,  Indigo Tower, 704, PO Box 340531, Dubai, Emirats Arabes Unis.  

U hebt dus EMGOLDEX in Dubai, EMGOLDEX in München, Physical Metals ook in München, en dan is er ook nog Pro Aurum OHG ook in München (tiens Pro Aurum lijkt veel op Aurum Helix).   Pro Aurum is het bedrijf dat het goud bewaart dat u aankoopt.   Wees dus niet verward over waar uw goud is wanneer u goud aankoopt bij EMGOLDEX.    

Pro Aurum is zogezegd gelegen in de Joseph Wild Strasse 12, 81829 München, telefoon : +49 89 444 584-0, fax : +49 89 444 584-150 (zie tweede slide op de derde rij in annex_01B)

Alleen Pro Aurum heeft een telefoon en een fax, alsof u met hen moet werken in de plaats van EMGOLDEX, want EMGOLDEX is niet verantwoordelijk als uw goudstaven verdwenen zijn bij Pro Aurum.

EMGOLDEX kan u niet contacteren want ze natuurlijk geen fax of telefoon, als u vragen hebt over uw goud.   EMGOLDEX kan niets voor u doen.   En wat Albert Delbecq voor u doen ?   U zou hem de vraag moeten stellen “wat kan u voor mij doen dat ik niet zelf kan doen ?”    “Waar kan ik u vinden als ik mijn geld terug wil, want er staat 'Satisfait ou remboursé' op de brochure ?'   U vindt alleen het telefoon nummer van Albert Delbecq (0477 472 675) op het eerste blad van de brochure.

Wat is het adres van Albert Delbecq of van EMGOLDEX in België ?   

Aan hoeveel verkopen ze het goud ?   De kosten / opbrengst van EMGOLDEX  is zeker niet interessant met zoveel bedrijven die er tussen komen, met alle telefoongesprekken en verplaatsingen om naar de praat te luisteren over EMGOLDEX...   Daarom kunnen ze beter zwijgen over de prijs van het goud bij EMGOLDEX.   Als u de echte prijs moest weten, dan zal u liever goud aankopen bij uw bank of gewoon bij de juwelier in uw buurt.   Daarom hebben u en ik EMGOLDEX niet nodig.

Ik heb ook nergens in de brochures of in de slides een bankrekeningnummer gevonden of informatie over de betaalmethodes die ze accepteren.   Alle bedragen gebeuren met cash... en worden verhandeld onder de vorm van “een inschrijving” in één van de 3 programma's (zie verder beneden).

Heeft EMGOLDEX een rekening bij een bank ?

Er was een slide bij met Michael Ryss, Directeur EMGOLDEX in Dubai.  De foto overtuigde me niet en ik durf wedden dat Michael Ryss niet bestaat.   Hij heeft niet gezegd hoeveel mensen er bij EMGOLDEX werken, in welke landen ze kantoren hebben, vooral als ze al meer dan 200 landen bedienen vanuit München.  

Er wordt ook nergens gezegd of EMGOLDEX op de beurs genoteerd is, en of de aandelen stijgen of dalen, met al het goud dat ze verondersteld zijn te verhandelen in zoveel landen.

Is EMGOLDEX een VZW, een familie bedrijf, een vennootschap, etc ?

Heeft Albert Delbecq een kopie gekregen van de oprichtingsakte ?

Ik heb wel een papiertje gekregen met een gekleurde afdruk van een erkenning van EMGOLDEX LIMITED, als rechtspersoon.   Ze zouden zoiets als een BVBA opgericht zijn in de vrije handel zone van Ras Al Khaimah.   Maar als u juist onder het logo het zinnetje leest met “Government of Ras Al Khaimah, Free Trade Zone Authority, dan zal u merken dat het over twee verschillende autoriteiten gaat.   Op dat certificaat staat nergens een adres waar EMGOLDEX juist gevestigd is.   Er staat ook geen naam op  Zo kunnen de autoriteiten van Dubai EMGOLDEX niet vinden.   We zullen ze vinden.  Heel die vrije handelszone zal opgekuist worden, en we zullen ze berechten volgens de wetten van ginder, om te tonen hoe hoogverraad daar aangepakt wordt.  

Toen het filmpje afgelopen was, was het tijd voor vragen en discussies.  Door al de bovenstaande dingen te hebben opgemerkt had ik geen vragen meer.   Ik was niet bereid daar nog één seconde in zo'n troep te blijven steken, vooral niet in buurt vol met prostituees.   Ik stond recht.  Ik wenste Christine een fijne avond toe en ik vertrok.

Toen ik naar de uitgang liep, nam Albert de gelegenheid om me er van langs te geven.    Heel boos zei “ik ben blij dat u eindelijk opstapt want u hebt ons de hele avond zitten te storen met uw telefoons.”    Ik liep door om het voorbeeld te geven aan de anderen.  

De EMGOLDEX inschrijvingsprocedure 

Toen ik weer thuis was, bekeek ik de brochures aandachtig.   De inschrijvingsprocedure en de voorwaarden staan nergens duidelijke gedrukt in de brochures.   De voorwaarden krijg je te weten na de inschrijving, denk ik.

Om goud te kopen bij EMGOLDEX, heeft men de keuze uit drie programma's : er is er één voor 150 Euro, voor 540 Euro of voor 1050 Euro.   U wint daar bonussen bij in geldwaarde die daarna afgetrokken worden om naar de hogere klas te mogen gaan waarin u nog zo van die bonussen gaat verdienen.  

Dat is al wat ik begrepen heb uit de vierde slide, helemaal rechts bovenaan in annex_01B.   Als u goed de pijlen volgt, dan zal u zien dat telkens wanneer u denkt dat u iets gaat verdienen, houd EMGOLDEX het geld in met een nieuwe voorwaarde, met meer illusie, en met een hogere drempel, waardoor de slaagkansen telkens kleiner worden om ooit geld of goud te krijgen in uw handen.

Ik heb met Bart over mijn bezoek gesproken, die avond.   Hij vertelde me dat bij de inschrijving men een kopie van de identiteitskaart moet afgeven, samen met een kopie van een factuur van elektriciteit en van de telefoon.   Dat is wat Bart constateerde op het ogenblik toen hij zich inschreef, want het staat nergens in de brochures gedrukt dat men al die stukken moet afgeven om goud te kopen.  

Bart had al betaald zonder dat hij al de stukken had binnengebracht.  Bart heeft gezegd dat hij een reçu gekregen had.  Hij klonk heel zelfzeker en was daar gerust in.  

Welnu, het is geen reçu maar een certificaat van belegging

dat hij zou moeten krijgen om dat later te ruilen tegen goud !

Ik heb niet gezien wat er op de reçu staat, en of er een datum en een handtekening of een stempel op is, of er een BTW nummer opstaat,  hoeveel percent BTW erbij is gekomen, en waarvoor hij betaald heeft.  

Bart had dus al inschrijvingsgeld betaald, maar hij moest alleen nog maar een kopie van een factuur van verbruik van water of elektriciteit binnen brengen om volledig in orde te zijn met Albert Delbecq, vooraleer hij van start kon gaan met zijn programma.   Dat programma bestaat uit het brengen van nieuwe mensen die zich in één van de drie programma's inschrijven.   Dan moeten zij op hun beurt ook nieuwe mensen brengen, enzovoort.   Dat is het programma.   Dat programma is dus niks waard.

Een verantwoordelijke zakenman accepteert geen geld vooraleer zijn partner aan alle vereisten beantwoordt, maar Albert Delbecq heeft het inschrijvingsgeld van Bart al geaccepteerd.  Hoe vindt u dat ?  Door een stom papiertje dat hij nog steeds niet had binnengebracht kan Bart niet van start gaan met zijn programma.  Hierdoor verliest hij tijd en hij zal hoogstwaarschijnlijk nooit zijn inzet terug kunnen verdienen.

De dag na de vergadering, woensdag 29 oktober 2014

De volgende dag belde Christine en ze liet een bericht achter met “het spijt me erg voor wat er gisteren gebeurd is (ze had het over Albert die me ervan langs gaf).  Als u wil kan ik u de strategie uitleggen hier bij me thuis, en als u zich wil inschrijven bij EMGOLDEX, kunnen we dat altijd regelen.  Graag uw antwoord”.    

Mezelf inschrijven bij EMGOLDEX ?    Albert heeft eigenlijk “buiten !” tegen me gezegd.   Buiten is buiten.   Ik vond het daarom helemaal niet erg dat hij boos op me werd.   Zo moet ik niet uitleggen waarom me niet wil inschrijven bij EMGOLDEX.

Enkele momenten later, kreeg ik een SMS op mijn oude nummer van Anges Bron van de Scientology Kerk in Brussel.   Tiens, tiens.   De text was : “demain jeudi 30 octobre, célébration de la Journée mondiale de la Vie à 18h avec un buffet pakistanais.   19H00 présentation de la nouvelle brochure Une voix pour l'humanité et remises des prix des programmes humanitaires 2014.  Lieu 103 boulevard de Waterloo.  Merci de confirmer votre présence maintenant pour la bonne organisation. Amitiés.  Agnes Bron”.

Het is bijna een jaar geleden dat Agnes Bron me gecontacteerd heeft.  Ze heeft lang geprobeerd  tot het duidelijk werd dat ik misschien van nummer veranderd was.   Nu weet de bende dat mijn nummer niet veranderd is, en ze herbeginnen met hun toeren.  Zo wist ik dat er een onzichtbare band bestaat tussen de Scientology Kerk en EMGOLDEX, of eerder tussen Agnes Bron en iemand bij EMGOLDEX.  

Zou het kunnen dat de aanwezigheidslijsten die de participanten moeten invullen, bij de ingang van zaal van Oxfam, te Koopliedenstraat 37, naar de Kerk van Scientology gebracht worden om iedere bezoeker te bestuderen, te vervolgen en te bespioneren om hun slaagkansen kunstmatig nietig te maken ?

Zou het kunnen dat de facturen van telefoon, water en elektriciteit, die samen met een kopie van de identiteitskaart gevraagd worden de inschrijving bij EMGODEX, in de Scientology Kerk belanden ?

Zou het kunnen dat Entropay (zie pagina ) die ook zo werkt, iets te maken heeft met de Scientology Kerk ?

Veel later stuurde Bart een SMS met “de spion enerveert zich... goed teken”.   Hij bedoelde daarmee Michael Amge Torre, die ik gemeden heb.  Dus er was een zekere paniek aan de gang of een plan waarin men mij wil betrekken.   Dat duid op een probleem.  

Is EMGOLDEX  de “meerwaarde” voor België ?

Goud is overal te verkrijgen.  In Antwerpen zijn de straten vol van winkels waar ze goud verkopen, inclusief goudstaven met certificaat en alles wat u wil.   U kan ook goud kopen in eender welke bank, bij een wisselagent of bij de juwelier, in België.   Dat zijn de zaken die goud in het buitenland mogen kopen voor hun klanten in België.   Om goud te kopen hebt u Albert Delbecq en EMGOLDEX niet nodig.  

Goud is een munt waar geen vlag op staat.  De prijs van het goud is dezelfde overal ter wereld, omdat het een standaard is die de munt vervangt.   Als u goudstaven aankoopt via EMGOLDEX, zonder de goedkeuring van de Nationale Bank van België, dan is het alsof u fraudeert met de munt.

Dus EMGOLDEX is een slechte zaak voor België

en voor de Emiraten

 

Aangezien de prijs van het goud dezelfde is overal, heeft het geen zin :

Als ik via Physical Metals AG in München goudstaven koop bij EMGOLDEX in Dubai, en ik woon niet in Duitsland of in Dubai en ik heb daar geen activiteit, dan doe ik de Belgische goudreserves, die gebonden zijn aan het Belgisch banksysteem, geweld aan, omdat ik goudstaven  koop buiten het banksysteem van het land waar ik woon.    

Dat is hetzelfde als goudstaven kopen op de zwarte markt

Zijn bedoeling van EMGOLDEX is een politiek om de vreemdelingen problemen te geven met Justitie  (zie pagina  voor meer ) : “Zij doen alles in het zwart ! Zij kopen en verkopen goud in het zwart in Dubai !  Zij bezitten goud !  Als ons geld gaat naar ginder en wij hebben niks.  Zij hebben van ons geprofiteerd !”  Zo  gaan ze proberen van de Belgen op te spelen tegen de vreemdelingen.   Zo blijven de echte schuldigen, die EMGOLDEX hebben opgericht goed verborgen.   Zo overleven zij de crisis die ze veroorzaakt hebben, en u niet.   Dat is de bedoeling van EMGOLDEX en ik kom daar in het laatste hoofdstuk op terug.

Terwijl de vreemdelingen massaal geviseerd worden met EMGOLDEX , gaan de Belgische banken eronder door, omdat er een stuk minder goud verkocht geraakt in België, omdat te interne vraag voor goud kleiner wordt door EMGOLDEX, en omdat het geld daarmee naar het buitenland vlucht.   Al de liquiditeit dat de banken nodig hebben voor de leningen te verkopen aan de bedrijven om de activiteiten in stand te houden zal door EMGOLDEX verminderen, want de mensen zetten hun geld in Duitsland of in Dubai, en ze trekken het eruit met een prepay krediet kaart die ze opgestuurd krijgen met de post en die niet gebonden is aan het Belgische banksysteem.

Het meeste geld zal niet terugkomen naar België.   Wanneer de banken niet genoeg geld hebben om de activiteiten te ondersteunen, dan zullen de bedrijven de boeken moeten neerleggen, in het slechtste geval.  In het beste geval zullen ze moeten snoeien en de werkers ontslagen, de nood voor Staatssteun stijgt, de regering moet besparen, de banken krijgen moeilijkheden om hun eigen leningen terug te betalen, dan krijgen ze slechte punten van de krediet analisten en ook van  Europa omdat België een bedreiging wordt voor de stabiliteit van de Euro.  De hele Euro-zone dreigt meegetrokken te worden in een

gigantische catastrofe voor België

Dus zal EMGOLDEX de crisis erger maken

Het is een ernstige vorm van fraude en van kapitaalvlucht.  EMGOLDEX brengt een heleboel nadelen voor de Belgische Schatkist.  Daarom zouden ze de website van dit online bedrijf onmiddellijk moeten sluiten in alle landen van de wereld.    

De effecten van de EMGOLDEX hysterie op de bevolking

Ondanks dat het goud overal te verkrijgen is en overal dezelfde is heeft de marketing die Albert Delbecq doet omtrent het goud, een zeker effect.  Nochtans heeft die marketing geen enkele zin, want hij verkoopt niets nieuw.   Toch geraken de mensen opgehitst en gebrainwashed tot in de mate dat ze niet meer nadenken en toch meedoen.  

Christine Meeûs zag er moe uit toen in haar op dinsdag 28 oktober had gezien.  Ze had diepe kraaienpoten ontwikkeld rondom de ogen, en ze heeft een blik zoals iemand die naar de galg geslepen wordt.  Haar ogen waren tranig.   Kan deze vrouw nog slapen ?  

Ik heb ze in 2010 ontmoet.  Het is alsof ze op 4 jaren tijd, 20 jaar ouder geworden is.  Ze was al mager, maar nu is ze echt vel over been.  Ik heb aan de toestand van haar wezen gezien dat Nikken en EMGOLDEX niks goed opleveren voor haar.   Dat is wat er gebeurt als men Satanisten als Albert Delbecq (en Daniel Renson) gaat volgen.   Dat zijn energieverslinders.   Die werken zo.   Beter zal ze nooit niet worden met hen....  Toch blijft ze verder doen met de onzin, en ze blijft haar avonden steken in nutteloze meetings.   Waarom ?    .

Een week geleden was dat ook nog het geval met Bart.  Hij was onder de indruk van EMGOLDEX, of eerder van de presentatie met de slagwoorden zoals “bonus” en beloftes zoals “670 % groei”, en foto's van hoge torens in Dubai, en nog foto van woningen die het kantoor in München voorstellen, en grafieken en namen van organisaties die zeker niets te maken willen hebben met EMGOLDEX zoals Umicor, veel foto's van goudstaven (zie annex_01B), een online webshop, en een paar woorden over UNCITRAL en CNUDCI  (de commissie van de Verenigde Naties voor commerciële rechten) (zie annex_03A).  

Bart is normaal een slimme en voorzichtige man, maar het was over-duidelijk dat hij erin meegetrokken werd door iemand die hem zo ver gedreven heeft.   Ik heb de naam niet van die persoon, maar ik heb aan Bart gevraagd de naam aan te geven bij de politie, zo snel mogelijk.

Hij belde daarover op Maandag 20 oktober 2014, twee dagen voordat Christine Meeus naar me belde met hetzelfde.  Bart sprak vol enthousiasme over “de gouden opportuniteit”.   Hij wou me er zo snel mogelijke over zien, en hij was bereid me zo snel mogelijk in te schrijven, zelfs op zijn kosten, als ik de bijkomstige stukken zo snel mogelijk aan hem wou geven.  

Ik was niet bereid de vriendschap met Bart schaden door hem brutaal te desillusioneren.   Gelukkig zijn ze we geen koppel met kinderen, maar u kan u inbeelden hoe hele families uit elkaar vallen omdat een lid “in goud investeert bij EMGOLDEX” met een gedeelte van het inkomen of met de sociale steun “om morgen rijk en gelukkig te zijn”.   Hoe kan u iemand ompraten die daar vast van overtuigd is ?

Ik was aan het zoeken hoe ik hem moest aanpakken, omdat ik een paar maanden terug de opmerking had gemaakt dat hij verdachte ontmoetingen maakte waardoor hij opgewonden geraakt.  Hij vond dat ik overal en in iedereen “de maffia” zag, en dat we niks gaan bereiken als ik op die manier blijf denken.  Ik besefte wel dat voor hem de maffia geen concrete realiteit was... op dat ogenblik.   Ik heb hetzelfde probleem met vele Marokkanen.  Voor hen is de maffia iets voor TV series, maar als ik over Satan spreek geloven ze me veel sneller.    Gelijk hebben ze.  Ter uwer informatie sluit ik een beschrijving van Satan dat uit de Bijbel komt. (annex_09)  In de Bijbel wordt Satan voorgesteld als de maffia (een groep mensen).  

Ik ga ervan uit dat we niets zullen bereiken zonder de maffia eerst op te rollen, maar velen denken liever dat die maffia niet bestaat en dus ook niet kan opgerold worden.   Daardoor is de maffia zo machtig geworden dat ze inderdaad bijna niet meer aan te vallen is.  

Ik zweeg deze keer toen Bart me “de gouden opportuniteit” over te telefoon aan het uitleggen was.  Ik sprak dat woordje “maffia” niet meer uit.   Ik besloot van Bart te laten doen, tot hij van zichzelf constateert dat hij niet verder gaat komen omdat de maffia enorm veel mensen sponsort in alle sectoren van het leven, om hem zo te houden.   Dus heb ik hem de stukken die hij gevraagd had om me in te schrijven eerst opgestuurd, en daarna begon ik mijn echte opinie te zeggen.  

Bart kreeg de stukken zeer snel toegestuurd, omdat ik die al klaar had.   Die zelfde stukken werden me ooit gevraagd door Entropay opdat ze me als klant zouden aanvaardenv (annex 10).  Dat was gelukt, maar direct daarna had ik geen zin meer om met hen te werken, omdat voor de soort dienst die ik kocht (een virtuele prepay krediet kaart) geen risico's voor hen bestaan.  Daarom vond ik hun nieuwsgierigheid verdacht.  Entropay is een betaalbedrijf dat u zou moeten onderzoeken (zie pagina ).  

Het gesprek met Christine Meeûs had veel geholpen omdat ze de naam Albert Delbecq had genoemd.   Die naam kwam me bekend voor en het leek in de richting van de maffia te wijzen.

Om Bart wakker te schudden begon ik met te zeggen dat we Albert Delbecq al zijn tegen gekomen, vroeger.   Toen begon hij na te denken.  “Zijn gezicht zegt mij iets, maar ik herinner me niet waar ik hem gezien heb”, zei hij.  

Ik zei, “In Kinepolis, die enige keer dat we daar waren geweest.  Er was een Nigeriaans buurmeisje dat ik kende en die ook met ons mee naar de cinema wou komen.  Ze kwam samen met Albert”  (zie p.  ).  Hij herinnerde zich onmiddellijk de slechte indruk die hij toen had van Albert Delbecq...  Er was iets prostitutie-achtigs aan... maar dat was maar een indruk.   Dan besefte Bart dat hij niet op interessante mensen was gevallen...maar hij heeft ondertussen al veel geld betaald.

Ik heb hem gelukkig kunnen overtuigen van EMGOLDEX te laten vallen, omdat EMGOLDEX blijkbaar ravage aanricht voor de mentale gezondheid van de bevolking.  

De samenaankoop van goudstaven

In annex_02 vindt u een schema met wat u kan verdienen als u één enkele investering doe van 150 Euro.   De titel, helemaal bovenaan het blad zegt : “EMGOLDEX Achat d'Or en Groupe – Team Belgium”.   'Achat d'or en groupe' betekent : samenaankoop van goud.

Ik denk dat uw antwoord “neen” is op al de vragen.  Daarom is de samenaankoop niet van toepassing op het goud.   Dat soort aankoop kan u uiteraard best helemaal alleen doen.

U kan aan de verantwoordelijke van EMGOLDEX vragen :  

Waar hebt u dat idee voor de samenaankoop gehaald en hoe wordt dat gedaan,

omdat de politie ook zoiets wil organiseren

om aan de laagste prijs de beste handboeien aan te kopen ?

In mijn gevoel is de maffia op zoek naar de echte oplossing.  Men heeft ervoor gezorgd heeft dat het idee verspreid werd, maar de echte oplossing zal altijd buiten de macht blijven van de verspreiders, want het is geen simpele oplossing.   Het is complex en het vergt een dynamisme van één groep waarvoor leiderschap nodig is.  Tot hiertoe werden de mooie woorden gebruikt om geld op te strijken.  Tegen dat de bende het antwoord vindt, is iedereen failliet.    

De politiek achter EMGOLDEX

EMGOLDEX is de nieuwe truc om de internationale criminele handel – in de huidige moeilijke context die ik boven vermeld heb – weer snel op op poten te zetten.   Met EMGOLDEX wil de bende waarvoor Albert Delbecq werkt, hun eigen crisis oplossen.   Misschien zoeken ze geld om op de vlucht te kunnen slaan.   Dat zou volgens mij de eerste redenen zijn.

Het kan zijn dat de maffia op zoek zijn naar de oplossing van de samenaankoop.  Ik kan me best inbeelden dat een bedrijf zoals Groupon niet eeuwig kan blijven functioneren op basis van een formule dat niet evolueert sinds dat Groupon werd opgericht in 2009.    

Bij gebrek aan inzicht in het systeem, gaat de maffia alle buitenlanders afluisteren, in de hoop dat zij iets meer zouden weten.   Bij EMGOLDEX vragen ze aan die mensen van vrienden mee te brengen om 'in een team te werken'  (in groep) om van daar uit een logica op te vangen....  en dat 'het meer weten' over de samenaankoop de tweede bedoeling van EMGOLDEX.    

De derde bedoeling van EMGOLDEX is de verantwoordelijkheid van de crisis en van de faillieten op de anderen te schuiven.  Wie zijn de zondebokken deze keer ?  De Marokkanen en de Congolezen.  Die mochten geen diploma's hebben, geen jobs, geen bedrijven, geen goudstaven kopen, en dus ook geen meerwaarde zijn voor België.

De vierde bedoeling is van geld af te persen van alle vreemdelingen.   De vijfde bedoeling is van ze allemaal een strafblad te geven om de statistieken van de criminaliteit te doen zwellen, om de Belgische bevolking te overtuigen “dat al die vreemdelingen dieven en profiteurs zijn”.   De zesde bedoeling is van de reputatie van de migranten in België kapot te maken door te zeggen dat “zij België failliet maken met fiscale fraude, en met kapitaalvlucht door goud te kopen in Dubai”.  

De zevende bedoeling is van de lijsten klaar te maken, met namen, adressen, telefoon nummers, e-mails en identiteitskaart nummers en foto's, net zoals een Schindler's List, van mensen die gedeporteerd moeten worden.  De achtste bedoeling van EMGOLDEX is een genetische uitroeiing.   Een Zionistisch / Satanistische programma is nooit compleet zonder volkerenmoorden.  

Het doel van EMGOLDEX is vele vliegen in één klap doden

In een Zionistisch financieel model wordt het geld dat uit een bepaalde sociale groep komt, gebruikt tegen diezelfde sociale groep.  Zo werden tijdens de Tweede Wereldoorlog de huizen van de Joden geplunderd om daarmee de vervolgingen en de Holocaust te financieren.   Met EMGOLDEX haalt de maffia het geld binnen om de vervolgingen en de klopjachten te sponsoren, om daarmee het echte goud uit de huizen van de Marokkanen en de Congolezen te gaan halen, om hen uit hun woningen te jagen, en hen uit hun wagens te sleuren, om hun winkels en hun moskeeën in brand te steken, en om ze uiteindelijke uit te moorden, “om het failliet te vergelden”.  De reputatie van België zal dan wel tijdelijk een beetje dalen.  Binnen 10 jaar gaan ze zich excuseren voor de genocides, en zo vergeet iedereen wanneer, hoe en waarom het drama was begonnen.

Zo zal de  waarheid over het echte failliet nooit naar boven komen,

net zoals we nooit begrepen hebben waar al die recessies vandaan komen,

om ze in de toekomst te kunnen vermijden.

Zo blijven de Satanisten en de Zionisten altijd “de goeie mensen” die u gaat geloven.  Zo zal de Vijand nooit gevonden worden.  Dat is de politiek van EMGOLDEX.

Waarom werd ik uitgenodigd ?

Om de schuld te krijgen van alles.   Daarom hing er een zekere paniek in de lucht en ook een plan waarin me mij wil betrekken.   Mij de schuld geven is ook de redenen waarom Renson me in zijn VZW ESDEN wilde hebben.   Dat is opdat ik in Belgische gevangenis zou belanden in zijn plaats... of dacht u dat hij goud wil voor mij ?   Daarom wilde ik me niet associëren met hem.  Hij is geen homo economicus.  Hij is een Satan, maar dat beseft hij ook niet.

Zijn dat niet  dezelfden trafikanten als die van de valse paspoorten en de mensenhandel ?

Heel het EMGOLDEX is in elkaar gestoken met de bedoeling om juridische problemen te bezorgen voor een massa vreemdelingen die zich erin laten rollen, net zoals ik ooit in een verhaal van valse visas en paspoorten werd verwikkeld, en waarin heel het systeem corrupt werd gemaakt om me een strafregister te geven, opdat ik niet verder zou kunnen, of nooit aan een job zou geraken, of nooit een eigen zaak mag beginnen of investeringen mag hebben omwille van een juridisch verleden....  Het gaat dan wel over een strafzaak die volledig buiten mijn controle lag. Dat was een fabricage waar de mensen inlopen en waarin ze geraken verstrikt geraken in onduidelijke rechtzaken terwijl de echte daders spoorloos blijven.  

Wie zit er achter EMGOLDEX ?   

Dat is Albert Delbecq niet.  Dat is ook niet Christine Meeûs.  Zij zijn contactpersonen die het bedrijf en haar producten bekend maken.   De echte eigenaars zijn onzichtbaar.   Ze willen onzichtbaar blijven en daarom hebben ze “administratieve zetels” in Duitsland en in Dubai, daarom werken ze niet samen met de Belgische banken, en daarom zijn ze nergens ingeschreven in België.  

Om de eigenaar of de eigenaars te identificeren, ga ik op mijn gevoel af tot ik elementen vindt die het gevoel ondersteunen.   Het is niet één enkele persoon die erachter zit, maar meerdere personen.  

Ik heb tot hier toe twee verschillende stijlen en manieren van werken ondervonden in de presentatie en de brochures, waarin ik herkenningspunten terugvindt van mensen die ik a een hele tijd bestudeer.    

  1. De ene heeft meer een politieke en financiële contacten in een internationale instellingen en grote banken, die hij kan misbruiken, zoals in Dubai

U ziet dat aan het papiertje over UNCITRAL of CNUDCI – de commissie van de Verenigde Naties voor commerciële rechten (annex_03A).   De deze wil de mensen onder de indruk zetten van grote wereld organisaties en de wereld ermee besturen.

Het EMGOLDEX boetiek dat op het Internet is, functioneert volgens de wetten van UNCITRAL en CNUDCI  (de commissie van de Verenigde Naties voor commerciële rechten), de wetten van de Verenigde Naties voor e-commerce van 1996, en volgens het directief 2000/31/CE van het Europees Parlement.  EMGOLDEX zou deze uitleg gegeven hebben aan Testaankoop  (Test Achat – zie bovenaan in annex 03A).  Het veronderstelt een samenvatting te zijn van wat CNUDCI doet.   De samenvatting is zogezegd ondertekend door een zekere “Jean”, die geen familienaam heeft.   Ze plakken zoiets in een brochure opdat u zou geloven dat ze “volgens de regels” functioneren.  

Hebt u ooit een bedrijf of een winkel gezien die hele pagina's in hun brochure volschrijven met zogezegd wetteksten van de Verenigde Naties en van het Europees Parlement om te zeggen dat hun handel wettig is ?    Het is juist daarom dat ik hun handel verdacht vindt.  

U zal onder de handtekening van “Jean” de uitleg vinden dat hun handel een webshop is. . Ik heb nergens op dat blad en in geen enkele brochure het webadres gevonden van de EMGOLDEX webshop.  Technisch gezien gaan die wetteksten die ze zogezegd gebruiken niet over EMGOLDEX.  Op het bewuste blad met de wetteksten vindt u een link van UNCITRAL.

Het respect afdwingen door zogezegd 'ondersteund' te zijn door organisaties zoals de Verenigde Naties en op de Europese Instellingen, vindt u ook in deze documenten (Annex_11).   U vindt daarin dezelfde geest.  Het gaat over wetten, rechtspraken en regels die altijd van die grote instituten komen (en die eigenlijk niet bindend zijn), en nooit over lokale wetten van een land.   Ze zijn altijd gedekt door een president van een land en door de 'ministeriële zittingen', zonder datums en referenties erbij te zetten, en zonder te illustreren met een extract van een staatsblad.    Ze steunen zogezegd op 'internationale wetten', opdat zij kunnen doen wat zij willen overal ter wereld en om hun criminaliteit op de leggen aan iedereen.   Dus mag u ze niet arresteren hier in België, want de Verenigde Naties laat hen toe van  goudstaven in het zwart aan de mensen verkopen.

U vindt nog zo'n uitleg over 'internationale regels' in annex_04.   Dat is zogezegd de oprichtingsakte van EMGOLDEX in Dubai, als een internationaal bedrijf.  België heeft daarover niks te zeggen.  Het zou een vervalst document kunnen zijn, dat gebaseerd is op echte certificaten, die in samenwerking met leden die bij de autoriteiten van Ras El Khaimah Free Trade Zone werken.  

Dat document is misschien vervaardigd op net de zelfde manier zoals de vervalsing van echte visas en paspoorten die hoogstwaarschijnlijk door dezelfde bende vervaardigd en verkocht werden, in samenwerking met leden die bij het Belgisch Ministerie van Buitenlandse zaken werken, en waarvoor ik opgepakt werd in plaats van de bende zelf.  

Dit is een typische manier van werken van Dhr. André Azoulay.   Dat is één spoor van een verdachte.   Dat is de maffioso die in Marokko woont.  Hij is een Hitler, die constant oorlogen zaait.   Hij is goed geïnfiltreerd in alle Arabische landen, zoals Irak, Syrie, Libanon, Palestina, Algerije en Tunesië en vooral Egypte waar hij een twijfelachtig fonds heeft dat Anna Lindh Foundation heet, en dat dezelfde gebreken heeft als EMGOLDEX.  Er staan nooit namen van mensen in de statuten van al zijn organisaties, bijvoorbeeld.

Voor meer informatie over mijn bevindingen over de Anna Lindh Foundation, gelieve mijn brief  te raadplegen van 1 oktober 2013 (titel : De maffioso + een kans om de maffia op te rollen).    

  1. De andere heeft een instelling van marketing, fiscale fraude, verduistering, en actieve mensenhaat.   Hij is vooral betrokken in organisaties met migranten

Deze wil de mensen aantrekken met leugens (zoals grote sommen geld die hij niet heeft en bonussen die hij niet geeft), met lege beloften (hij belooft goud aan de mensen), en criminaliteit (hij besteelt het geld van de enen om de anderen een plezier te doen).  Dat is de instelling van een opportunist die de gewoonte heeft van bedrieglijk opzet te organiseren om mensen in situaties te luizen, om totaal iets anders van die mensen los te krijgen dan hetgeen hij vraagt.  Hij zou dat “marketing” noemen.

Dus hij is organisatorisch en praktisch ingesteld, maar hij is niet efficiënt.  Hij kan visuele voorstellingen in elkaar kloppen.  Dat is de persoon die de presentatie van EMGOLDEX in elkaar gestoken heeft (de plaatjes alleen, niet de gesproken tekst die u in het filmpje zult horen).

Als u de presentatie en de brochure goed bekijkt, dan zal u merken dat de persoon die erachter zit doet alsof hij u gaat helpen van geld te verdienen, goudstaven te bezitten, opdat u “vandaag investeert om morgen gelukkig” te worden.   Die persoon is zelf een stuk ongeluk op alle niveaus omdat hij denk dat geld alleen gelukkig maakt.  Maar als u al de gebreken optelt in de configuratie van EMGOLDEX en in de brochures daarover, dan zal u merken dat die persoon uit egoïsme zijn hulp aanbiedt om “rijk te worden”.  Dat komt mij erg bekend voor.        

Hij heeft een irrationele stijl.  U kan de gewelddadige stijl constateren in de kleuren die gebruikt voor de presentatie.   De zwarte achtergrond, de grote agressieve letters in oranje, kan duiden op iemand die depressief, wanhopig en of in paniek is.   De persoon is niet erg stabiel en vindt u in zijn concept dat niet duidelijk is :

Met iemand die zo onduidelijk is, zal u nooit niet weten wat hij precies wil.   Hij lijkt veel dingen te willen en niks tegelijk.   Dat noemt men 'onevenwichtigheid'.   Dat komt mij ook bekend voor.   U ziet ook de onevenwichtigheid aan de combinaties van de kleuren, zoals witte letters op een gele achtergrond, wat pijn doet in de ogen.  U ziet dat ook aan de combinatie van woorden of cijfers in onleesbare kleine letters met slagwoorden en uitleg in zeer grote letters.  Als u alle brochures van EMGOLDEX leest, dan zal u tot de constatatie komen dat men niet duidelijk en efficiënt communiceert.  

Aan de bonus politiek van deze persoon zal u de possessieve kant herkennen.  Hij zal een heel klein beetje geld teruggeven, als u het vraagt.   Als u niks zegt, dan is dat profijt voor hem.   Daaraan merkt u dat hij niet de bedoeling heeft van u te helpen en dat al zijn beloften leugens zijn.

Geen van beiden heeft een financieel-economische instelling (hoe geld of goud maken) of een socio-economische instelling (hoe jobs creëren, hoe mensen degelijk opleiden en echt gelukkig maken).  Het lijken primitieven die over geen enkele vorm van kennis beschikken over wetten en ethische systemen en die de draagwijdte van hun beslissingen en van hun daden niet kunnen inschatten om te weten welke effecten dat morgen heeft op iedereen.  Zij weten niet voor welke lelijke verrassingen ze zelf zullen staan als ze met dingen zoals EMGOLDEX beginnen.  Toch willen ze de experten zijn en aan de andere tonen hoe het moet.  Het is duidelijk dat het geen lang termijn denkers zijn want ik zie ze zo tegen de muur lopen.

Daarom lijken ze allebei mensenhaters te zijn die dat soort bedrijf in elkaar gestoken hebben om de mensen massaal te misleiden. Om de mensen in de problemen te brengen met de wet, en om hen langdurige miserie te bezorgen, net zoals ze bijvoorbeeld aan wanhopige kandidaten voor illegale migratie een visum en een paspoort beloven, om ze failliet te maken en om ze in de gevangenis te helpen belanden omdat ze in het bezit zijn van valse documenten.

EMGOLDEX is eigendom van een Satan en een Zionist

die macht willen over alle mensen.

Om gemakkelijker erbovenop te staan,

 halen ze alles naar beneden, met als resultaat :

een diepe crisis.

Toen ik de EMGOLDEX presentatie bekeek, met veel onzin erin, herkende ik de stijl van e-FBC Magazine.  Dat is een tijdschrift dat Daniel Renson zelf uitgaf in de periode toen hij bezig was met KM Forum.   Hij werkte daar dag en nacht op, en hij toonde mij een exemplaar en hij zei me dat ik ook artikels daarin mag publiceren (opdat hij zijn naam eronder zou kunnen zetten – ziet u ?)  

Ik vond de agressieve lay-out afgrijselijk.   Ik gaf de magazine terug.   “U mag die houden”, zei hij.  “Ik wil er geen hebben !”, riep ik uit met rage, want hij geeft en hij vergeet dat niet daarna.  U zou dat vergeten.  Hij noteert dat ergens om u later te kunnen zeggen 'ik heb dat en dat aan u gegeven”.   Ik wilde zijn onzin – net zoals de in EMGOLDEX brochure – niet lezen.  U zou een paar exemplaren van de e-FBC Magazine moeten vragen aan Renson, want dat kan de reden zijn waarom hij – als hij het dan is – alles bij SABAM is gaan weghalen of blokkeren.  

Wat ik wel als bij lage hierbij ga steken is een presentatie die ik in de laptop gevonden heb, die hij me geleend heeft.   Die presentatie bevindt zich voor één of andere reden op de CD / DVD drive.    Ik heb die er nooit uit gekregen ook al steek ik een CD of een DVD in de computer.   Misschien hangt er een virus aan vast. (annex_ 12)

Dat is een presentatie over “Knowledge Management” die hij aan ITIN gaf (Institut des Technologies de l’Information – Cergy Frankrijk).  Daar gaan heel veel Zwarten (Afrikanen en Antillianen) naar school.  Aangezien Renson een racist is, veronderstel ik dat hij van de Zwarten het denkwerk voor hem moeten uitvoeren “om veel punten te krijgen”, en zo kan hij op ideeën komen waarmee zijn bende subsidies kan verduisteren in Wallonië, net zoals hij getracht heeft mij te doen spreken of artikels schrijven voor hem.  Het lukte hem niet.  

Ik heb die presentaties ooit proberen open te doen, om te zien of er iets van mezelf erbij stak, en het duurde een halve dag om het bestand in Powerpoint te laden.   Ik kwam tot de vaststelling dat het een presentatie was van meer dan 800 slides.   Ik heb die terug dicht gedaan anders blokkeert de computer.  

Hij schat zijn belang verkeerd in : hij denkt dat hij met 800 slides een voortreffelijke indruk maakt.   Ik ben nog meer onder de indruk van presentaties waarin een concept is uitgelegd in 10 of 14 slides maximum, omdat daarmee de kans dat ik het zal begrijpen en appreciëren veel hoger ligt dan met een presentatie van honderden slides.  Dat duidt op iemand die mentaal gestoord is en die zijn incompetentie achter onverstaanbare woorden en een groot aantal tekeningen gaat schuilen.  Op deze manier zijn de kijkers de dommeriken, vooral wanneer u ze veel vragen stellen, en hij is dan de slimmerd.        

In zijn Satanische cultuur is het stellen van vragen een teken van domheid en incompetentie.   Hij zelf is iemand die u nooit vragen gaat stellen, omdat hij denkt dat hij dom zal overkomen.  Om slim over te komen, zal hij doen alsof hij daar alles van weet.   Hij zal dingen daarover gaan lezen en dat voor u komen aframmelen, om u onder de indruk te zetten.    Zo wordt hij als de slimme aanzien.   Dat is een cultuur van pretentie.   Wie daaraan meedoet zal geen onderscheid kunnen maken tussen een fopper en een eerlijke mens.

Zo fopte hij studenten in Vietnam, in Tunesië en in Frankrijk met een vaag onderwerp zoals “Knowledge Management”.   Hij heeft met dat gefopt veel geld verdiend.  Het kan best zijn dat Renson de hele Waalse regering gefopt heeft, met de ideëen zoals de samenaankoop.   Zij hebben zich 10 jaren laten foppen door een knoeft als hij, tot op het punt dat hij en zijn vriend in Marokko dat hele regio in massieve schulden heeft gestoken, waarvan de effecten nog langer zullen aanslepen, met van de financiële crisis van 2008 er nog bij.   De oorzaak van al die schulden een gedrag.  Dat gedrag heet : fopperij.

Dat hij vandaag zijn echte knowledge management laat zien, dat hij die 800 slides, de massas e-FBC magazines waarop hij dag en nacht gewerkt heeft, zijn hele KM forum, de massas thesissen die hij van de Zwarte studenten bij ITIN in Cergy heeft gekregen, de business plannen van de migranten die een certificaat voor zelfstandig statuut kwamen halen bij hem toen hij “business Coach” was bij Progrès-Vooruitgang, en de depots die hij achter mijn rug uit de archieven is gaan pikken bij SABAM, dat hij met al die dingen aan de Waalse regering toont hoe ze uit de problemen moeten geraken.   Hij wou de expert en de autoriteit zijn over alles en iedereen.  Dat hij eens een probleem oplost zonder ook maar één seconde de frauderen.   Dat hij ons toont deze keer, hoe hij zijn eigen superieur verstand gebruikt.   Zo gaat hij dat doen :

Met EMGOLDEX

Ik veronderstel dat Daniel Renson EMGOLDEX is.   Hij is kleurloos.  Hij haat kleurlingen grondig en daarom gaat hij foto's gebruiken die de kleurling kwetsen, zoals twee open handen met een hoop goudpoeder erin.  Renson is gewoon van zich in ondoordachte zaken te storten vooral als het te maken heeft met groot geld en met luxe dingen zoals goud.  Daarom denk ik dat EMGOLDEX van hem is.   Hij wil zich altijd met “luxe”en “rijkelijke” dingen associëren.  Dat is het beeld dat hij van zichzelf heeft en dat wijst op een complex.   Om dat te bereiken is hij gewoon van problemen ergens anders te maken om daarmee zijn complexen te verbergen, en hij voelt zich goed in dat soort pretentie.   Ik denk dat ik verondersteld was om zijn pretentie aan te vullen, omdat hij van mij dacht dat ik ook pretentieuze was en voor het imago leef.   (Daarom denk ik dat hij me fysiek is beginnen aan te vallen via de tandarts en de coiffeur).

De andere elementen die mij aan hem doen denken zij Albert Delbecq en Christine Meeûs die een minieme rol gespeeld hebben in het verleden, misschien in opdracht van Daniel Renson.  

Delbecq en Meeûs zijn de twee personen die eigenlijk ideaal zijn om de enquête over EMGOLDEX zo snel mogelijk te starten, want Renson ziet alleen die vreemdelingen die hij overal wil afschieten.  

Hij ziet niet de lange kettingreactie met de dramatische gevolgen voor het Belgische volk dat hij wil beschermen, met zoiets Satanisch als EMGOLDEX.

Wat bezielt EMGOLDEX eigenaar ?

Renson en zijn kwaadaardig maffia denkt dat alleen zijn volk recht heeft op geld en de anderen volkeren hebben het recht niet om ook geld te hebben.  Zo denkt hij.   Alleen zijn volk heeft recht op de Europese fondsen en niet de vreemdelingen die niet uit Europa komen.  Hetzelfde denkt hij over het geld bij FMI en bij de Verenigde Naties, wat geld is van alle landen van de wereld.  Alleen zijn volk heeft daar recht op en alle andere volkeren niet.    Dat is waanzin.   Hij begrijpt niet dat wanneer de anderen geen geld hebben, dan kunnen ze ook niets van hem kopen of betalen.

Daarom denk ik dat hij stokken in de wielen is gaan steken in 2005 toen ik met de assistente van Euro-parlementariër Filip Adwent, die bij de coiffeur Beauté et Bien-être had ontmoet, over de samenaankoop aan het spreken was.  De coiffeur (Béatrice De Wilde) heeft die de conversatie heeft doen lekken naar haar man Joseph Ghyssens en misschien heeft deze laatste contact met Daniel Renson.   Enkele maanden later kwam Filip Adwent om met heel zijn familie in een auto ongeluk, in Polen (zie dossier samenaankoop dat ik u deze week stuur).  

Hij heeft ook stokken in de wielen gestoken toen ik met DG Employment communiceerde over de International Colors Program.   Mijn Aurum.Helix@yahoo.com account moet zeker bespioneerd zijn geweest om te achterhalen  De fondsen die ik in het buitenland ging halen mochten ook niet binnen want “het geld van de Moslims is een bedreiging voor België” volgens het soort mensen als Daniel Renson.   Ik mocht helemaal niks doen, ook niet trouwen of terug naar Marokko gaan.  Ik moest achter de tralies van zijn WBM lokaal zitten en ik mocht geen eten krijgen van de anderen.   Als ik iets nodig had, moest ik het aan hem vragen.   Hij heeft dat niet letterlijk zo gezegd maar aan zijn houding zocht hij me te domineren op deze wijze.   Er ontbraken alleen nog maar kettingen rond mijn voeten.  

Zijn regio (Wallonië) heeft veel fondsen gekregen van Europa sinds de jaren 1980.  Wallonië is nog altijd een ontwikkelingsgebied.   Het is dankzij Vlaanderen dat België geen ontwikkelingsland is, maar dat ziet hij niet.  Hij hoopt dat Europa hem fondsen gaat blijven geven om Wallonië voor de zoveelste keer te redden.   Europa heeft doorheen gans de geschiedenis problemen gehad met mensen van zijn Satanische afstamming.   Dat is een stam die denkt dat zij alle macht en recht hebben op alles en iedereen.  Alleen Renson is een Europeaan.  De Polen, De Bulgaren, de Roemenen, de Slovaken en de Hongaren zijn voor hem ook Europeanen... op papier.   Hun landen mogen geld in de pot steken, maar wanneer het om de subsidiëring gaat van hun plannen, dan wil hij de eerste zijn die de pot leeg maakt, omdat hij de indruk heeft dat alleen zijn land het meest heeft bijgedragen dan alle andere landen.  “Wij waren hier eerst”, “Wij waren al veel langer lid van Europa dan de anderen”.  Plots zijn al die anderen geen Europeanen meer zoals hij, “want zij zitten niet in de Euro-zone”, en “ze zijn nog onderontwikkeld in vergelijking met zijn land”, en “dat dieven met corrupte regeringen, die met zijn geld willen gaan lopen”, ook al hebben ze bijgedragen.  Zo zal zijn maffia het ook doen met de Oekraïne.   U begrijpt toch waarom Rusland niets te maken wil hebben met Europa, als er zo een maffia aan het werk is binnen de internationale instituten.

Het programma en de marketing van EMGOLDEX functioneert net zoals Renson zelf :  zijn EMGOLDEX is zeker geen diefstal wanneer de vreemdelingen hun inschrijvingsgeld betalen.  Ik heb niet begrepen hoe men geld kan maken door het kopen van goud, ondanks de vele tekeningen met de pijlen en de tabellen over de bonussen.   Toch spiegelt hij profijten en commissies voor.   Het kan zijn dat ik een stommeling ben, maar ik heb alleen begrepen dat men bij EMGOLDEX bonussen en carrière eenheden kan verdienen.   Dat is geen geld en dat is ook geen goud.

Als u goudstaven in de handen wil , dan stuurt men dat naar uw thuisadres, met de post.  Het is niet duidelijk of EMGOLDEX de versturing doet of PRO AURUM (die zogezegd het goud bewaren).  Albert Delbecq toonde in de presentatie een foto van DHL.  Ik vreest dat men heel lang zal moeten wachten zonder ooit het pakje met de goudstaven te zien.   Wanneer de vreemdelingen hun geld terugvragen, dan gaat iemand zoals Renson zich verdedigen door te beweren dat het niet de verantwoordelijkheid is van EMGOLDEX, maar van PRO AURUM, en dat hij er niet in kan tussenkomen.   Als ze blijven aandringen dan gaat hij ze allemaal dieven of profiteurs noemen, “omdat ze hun goud opgestuurd gekregen hebben vanuit Dubai”.    Dus, de eigenaars van EMGOLDEX gaan uiteindelijk met het echte goud lopen

Hij heeft veel gestolen van mij om zich naar omhoog te trekken in de kamers van koophandel, in de Stad Liège, en bij AWEX om daarmee zijn stamgenoten in Wallonië, in Israel, in Texas, in Washington en in Silicon Valley naar voren te trekken.  Misschien was hij het die ingebroken heeft bij me thuis... maar ik ben de dief die zijn laptop niet wil teruggeven ook al heeft hij in het verleden gezegd “die is van jouw”, toen hij me die geleend heeft.   Ik ben de dief die het geld niet wil teruggeven dat hij heeft willen geven zonder handtekening op papier, en waarvoor ik hem verplicht heb te doen tekenen.

Zo is hij ingesteld, of u nu Europeaan of niet Europeaan bent.

Dat is zijn niveau van bewustzijn.

EMGOLDEX is daarop afgestemd.

Het is om achteraf te zeggen : “De dieven zijn de anderen”

Met iemand zo negatief zoals hem valt niet te leven, laat staan “werken”.   Hij neemt irrationele beslissingen waarvan hij de gevolgen niet kent, en wanneer alles verkeerd uitdraait voor hemzelf en de anderen, dan kan hij mentaal de verantwoordelijkheid niet aan.  Wanneer het zover komt, dat hij de rekening onder zijn neus geschoven krijgt, dan gaat hij op zoek naar zondebokken, om de publieke opinie op iets anders te vestigen, en om te zeggen dat hij dat niets verkeerd gedaan heeft.  Zo lost hij dat probleem op.

Wanneer alles goed gaat, willen mensen zoals hij de managers en de directeurs spelen.  Wanneer alles failliet gaat, dan weigeren ze de verantwoordelijkheid op te nemen die in het contract staat dat ze getekend hebben, en dan zoeken ze zondebokken om de schuld op hen te schuiven.  

Een andere typische reactie om zich te verdedigen en die u van hem zult horen is “dat was de bedoeling niet”.   Hij meent het ook, want dat is zijn overtuiging.   U zou zin hebben om hem te excuseren en om de straf lichter te maken voor hem, want als u hem zwaar gaat straffen, dan zal hij daar niks uit leren.   Hij herbegint opnieuw, omdat zijn bewustzijn niet ruimer is geworden door al de vorige schade te hebben ondergaan of berokkend.   Renson is bijvoorbeeld meerdere keren failliet gegaan.   Deze keer zal hij failliet blijven voorgoed.  

Hem lessen geven in Geschiedenis helpt ook niet.   Dezelfde Vijand heeft de Joden als zondebokken gekozen na de financiële crash in 1933, en het is hem gelukt om de bevolking er massaal toe te bewegen de Joden uit te roeien, te beroven en te pesten uit RAGE voor de armoede waarin zijn volk  zich plots bevond.   “De Joden hebben als ons goud” riepen ze toen.   Wanneer de mensen geen jobs meer vinden, niet genoeg inkomen hebben en veel moeilijkheden, net zoals nu, hoe wil u dat de mensen hem niet geloven ?  

Ik geef de Joden gelijk als ze het bewustzijn levend houden met archieven over de Holocaust.  Als zij kunnen aantonen dat een dramatische situatie zich blijft herhalen in een bepaalde streek, dan betekent het dat er bevolkingsgroepen zijn in die streek die niet evolueren.

Het is dus hoogtijd dat de Vijand gevonden wordt en dat er een grondig wetenschappelijk onderzoek komt om dat wezen beter in bedwang te houden.   Landen, regio's en gezinnen kunnen niet evolueren van failliet tot failliet.  Groei kan alleen geschieden als de lessen begrepen worden.  Zonder de lessen te leren komt er geen evolutie.  

Het zeer lage bewustzijnsniveau van iemand als Daniel Renson en André Azoulay, kan niet verder evolueren met psychologie, of psychiatrie of lange studies.  Ze zijn zo geboren.  Zo denken en handelen is een genetische determinatie.   Ze zijn beiden afkomstig van een groep die in een vroeger stadium van de mensheid is blijven steken.   Uiterlijk lijken ze (bijna) identiek als de moderne Europeaan, maar aan de basis zijn ze nog wilde kannibalen, en vooral onwetend.    

Vandaar dat Renson zich vasthoudt aan het masker van

een Knowledge Manager

Met de mensen die anders denken en handelen, geraakt Renson altijd in conflict, omdat hij niet tolerant is.   Al wie iets goed heeft en die beter is dan hem in iets, die gaat hij afbreken.  Het kan zijn dat hij een conflict heeft met Albert Delbecq, net zoals hij conflicten heeft met Abolfazl Beheshti, met Levon Muradyan, met een hele boel andere mensen waaronder ikzelf.    

Hij verwacht dat hij deze keer beschermd gaat worden door gans het Belgische systeem, zoals ze vroeger in Wallonië dom genoeg waren om een toekomstige volksverrader, een bedrieger, en een criminele en misschien zelf een moordenaar te beschermen omdat hij een Marokkaanse op haar knieën wilde brengen uit jaloezie.  Het verwijt is dat ik tegelijk ook in Marokko de activiteiten wil, omdat ik het hier niet kan volhouden.

Hij viseerde mezelf en Marokko, maar hij heeft uiteindelijk daarmee Wallonië op haar knieën gekregen zonder het te beseffen en zonder veel moeite.  Alles hangt samen, en dat besef heeft hij ook niet.  Hij verstaat alleen het principe van oorzaak van en gevolg in fysica.  Maar in relatie tot de andere mensen begrijpt hij niet hoe zijn domme beslissingen dramatische effecten hebben op de maatschappij.  Al de jobs die in België en in Marokko gingen gecreëerd worden, die heeft hij uit haat verspreid over de hele wereld.  

Nu gaat hij datzelfde conflict nog groter maken, uit onbekwaamheid en uit frustratie, omdat hij nergens een model kan vinden van hoe het verder moet met zijn fopperij.   Daarom denkt hij dat het zijn volste recht is om vooral de buitenlanders te foppen met de aankoop van goud die ze nooit zullen zien.   Nu wordt hij nog gevaarlijker.  Hij is een nog grotere bedreiging geworden voor de Belgische banken, en voor de stabiliteit van de maatschappij, dan al de vreemdelingen te samen.

De 200 landen of meer, waarin EMGOLDEX actief is (via het Internet), zullen ook niet lachen met de aankoop van goudstaven op de zwarte markt, uit vrees voor hun banken en hun munten, en ook omdat die goudstaven gebruikt kunnen worden om wapens te betalen, ook op de zwarte markt.

Als hij echt van België hield en van het Belgische volk

Dan zou op zijn minst EMGOLDEX in België inschrijven

ook al is het maar om een Belgische bankrekening te openen.

...t'is toch maar een web shop.

Hij zou dan aan de banken moeten voorstellen

van één goudstaafje te verkopen aan elke Belg,

om op deze manier van de schuldenberg een goudmijn te maken  

zoals Koning Midas alles in goud kon omtoveren

Met zijn soort besef tovert Renson alles om in kaka 


De Relaties

De mogelijke banden tussen Renson en Meeûs

Ik heb Christine Meeûs leren kennen via de kapster Colette Manirakiza.   Colette woont te Leopold Florent Lambinlaan 3, bus 25, te 1160 Audergem, GSM 0475 495 792.   Haar kapsalon bevindt zich op de Gemeenteplaats (Place de la Commune) 19, 1160 Audergem.   Dit is de kapster die mijn bij elke behandeling mijn hoofdhuid beschadigde, of met een scherpe kam of met bijtende producten.  Om dat te doen heeft ze ongetwijfeld een vette bonus gekregen van de maffia.  

Mevrouw Manirakiza is gehuisvest in een versleten sociale woning, maar het kapsalon dat op haar naam staat, heeft de allures een haute couture salon.  Ik denk niet dat ze alles op krediet verworven heeft.   In 2009 kon ze de banken niet overtuigen voor een lening, en ze werkte thuis.  Dat was de periode toen ik partnerschap met haar besprak om de producten te testen op anderen (annex_13).  Zij was overtuigd van mijn formules omdat zij had geconstateerd dat het haar snel groeide, steviger en soepeler.   Ze had voorgesteld dat ze de klanten veel kon helpen.   Om een partnerschap te tekenen  stelde ze voor om te wachten tot haar winkel officieel van start ging (dat was in mei 2010).    

Toen ik het merk Anaccell in Marokko wou inschrijven heb ik het Ministerie van Economie van Marokko daarvoor aangeschreven op 27 maart 2010 (annex_14), heb ik een kopie van de partnerschap erbij ingesloten dat opgesteld was in februari 2010.   In dat kopie vindt u het adres van het kapsalon dat nog niet geopend was, maar ze had  de winkel ruimte al toegekend gekregen, op de Gemeenteplaats 19 in Audergem.   Dus was de maffia al eerder in contact gekomen met haar.

Twee details vielen op :

  1. in 2010 was ze er plots in geslaagd van zowel het geld te vinden als een krediet, en
  2. ze vond plots ook een winkelruimte.  

Wie zou haar geholpen hebben  ?   Zou Albert Delbecq de arrangeur zijn  ?   Hij is een makelaar in hypotheken (zie annex_08) en hij zal zeker bewust zijn van alle opportuniteiten in de immobiliën sector, waardoor Colette aan een benijdbare winkelruimte is kunnen geraken, in een spiksplinternieuw winkelcentrum met kantoren daarbovenop.  

De andere mogelijke helper is Daniel Renson, die ook zogezegd zelfstandigen van vreemde origine aan kredieten helpt vooral bij Dexia (zie 'De Fopper bij Uitstek' op pagina 64, titel : De Raison d'être van Progrès Vooruitgang, waarin ik vertel hoe hij buitenlandse jongeren naar de bank vergezeld om de leningen te vergemakkelijken.   De reden waarom ik aan hem denk in het geval van Colette, dat is omdat hij in zijn klas – waar hij jongeren voorbereidde voor certificaten voor zelfstanding statuut – haarkapsters tussenzaten, die hun commerciële plannen aan hem hebben afgegeven.   Hij heeft de modellen die Albert Delbecq niet heeft omdat deze laatste meer met immobiliën werkt.   Daarom denk ik dat de twee mannen Colette geholpen hebben.

Daniel Renson was de enige die iets wist over de partnerschap omdat hij op dat ogenblik mijn “Business Angel” wilde worden voor 50000 Euro, die hij me wilde opdringen en zelfs zonder papier.   Ik vroeg kleine sommetjes met een papier.   Ik wist natuurlijk dat hij de businessplan viseerde en de exacte formules of de manier om aan de formules te berekenen.

Ik wist ook wel dat hij een Vijand was die zich als vriend had voorgedaan.  Als u zo iemand ontwijkt, wordt hij nog gevaarlijker.   Als ik hem veel te vroeg de bons had gegeven, dan zou hij nog veel meer Satanisten op mij hebben afgestuurd, maar omdat ik een schijn van vertrouwen in hem had gegeven, was hij possessief geworden.  Zo begon hij de aandacht van de andere Satanisten op mij te weren.   Hij jaagde iedere omstaander weg, alleen maar met zijn dodelijke blik.   Hij werd daardoor ook het centrale punt van heel de problematiek, en ik krijg meer en meer het gevoel dat hij daar 24 jaar geleden mee begonnen was, toen ik gearresteerd werd eind 1990, op beschuldiging van falsificatie van visas en paspoorten, nogal.  Als het dan zo is,

Waarom verscheen hij niet vanaf 1991 ?

Waarom verscheen hij pas in 2005, enkele maanden voor “achat groupé”

gepubliceerd werd door de Waalse regering (annex_14) ?

Dat is omdat hij in 1991 zijn slag niet thuis gehaald had.

Daarom kwam hij terug in 2005,

en met de gelijkaardige bedoelingen zoals in 1991

Nu komt hij terug met EMGOLDEX

Hij viseert exact dezelfde individuen

De mogelijke relatie tussen Renson en Delbecq

Ik heb nooit geweten dat er een relatie bestond tussen Albert Delbecq en Daniel Renson.  Dankzij mijn bezoek bij de EMGOLDEX presentatie kwam ik van Christine Meeûs te weten dat Albert Delbecq vroeger de presentaties hield in een zaal dicht bij Schuman metro station, maar dat er mensen waren die zijn zaak wilden afbreken.  Ik wou niet te nieuwsgierig zijn en aan Christine vragen waar die zaal in Schuman juist is.

Bart heeft me juist hetzelfde bevestigd omdat hij van iemand anders vernomen had (en het was niet Christine Meeûs) dat ze eerst begonnen waren in een zaal dicht bij Schuman, en dat een conflict plaats had gevonden, waardoor komt dat Albert Delbecq alles ergens anders is moeten gaan heropstarten.

Toen ik de twee getuigenissen gehoord had, was het niet de zaal die mij aan iemand deed denken, maar het conflict.   Waarover gaan conflicten meestal ?   Over machtsstrijd en over geld.   Bij wie hebben dat fenomeen van machtsstrijd en conflicten met iedereen die iets onderneemt ?  

Bij Daniel Renson.

Dat is zijn manier van wezen.   Als hij iets ziet, moet hij dat hebben omdat hij denkt hij dat het van hem is.   Als hij geld ziet, dan moet hij  dat hebben.   Als hij een vrouw ziet van iemand, dan gaat hij die afpakken, vooral als de andere een vreemdeling is.  Volgens hem hebben de vreemdelingen hier geen enkel recht.   Als hij een business plan ziet, is dat van hem, en al de kredieten die erbij horen ook.  Al de documenten die ik bij SABAM deponeerde zijn ook van hem.  Dus ik veronderstel dat EMGOLDEX ook van hem is, heel Dubai is van hem en alle Marokkanen en migranten in België die verondersteld zijn EMGOLDEX te verspreiden zijn van hem.  De Libanezen mogen zijn Marokkanen niet afpakken.  

Zou de zaal die ze bedoelen niet het WBM (World Bureau of Marketing) kunnen zijn, te waversteenweg 352, in Etterbeek ?   Dat is het lokaal dat Daniel Renson eerst onderverhuurt aan anderen, om daarna in hun business te stappen en alles op te strijken.    U vindt daar meer informatie over in De Fopper Bij Uitstek, op pagina 22 - De uitgaven die Renson maakt.


Entropay is misschien eigendom van de maffia

Ik heb me ingeschreven bij Entropay in de periode toen ik opzoek naar betaal methodes om boeken te kopen, om Internet diensten zoals webruimtes te bestellingen en de meest voorkomende betaalmethode was via een krediet kaart, en ik kom daar niet voor in aanmerking.   Toen vond ik informatie over de virtuele prepaid credit card.  Dat is een virtuele krediet kaart die je zelf kan opladen met het bedrag dat je wil.   Die kaart bestaat alleen op het Internet.  U kan wel een plastieken kaart laten maken van uw virtuele kaart om daarmee naar de supermarkt te gaan, maar dan ben je gebonden aan strengere voorwaarden.   Ik zocht een oplossing zonder te veel voorwaarden en liefst gratis, want in prepay gaat het over mijn eigen geld.

Ik probeerde bij Entropay omdat je gratis een virtuele kaart kon maken in geval je er nog geen bestaand krediet kaart.   , dat je kaart met de gebruikelijke bank kaart kon verbinden en ook omdat ze de kortste bewerkingstijd hadden van 3 werkdagen tussen de bank en Entropay, terwijl de bewerkingstijd bij de meeste anderen tussen 7 en 10 werk dagen bedroeg.   Een ander pluspunt bij Entropay is dat je zowel een virtuele prepay Visa als een virtuele prepay Master Card kon aanmaken.   Het grote negatieve punt bij Entropay was dat ik geen fysiek adres kon vinden, om te weten in welk land het bedrijf is.   Gezien de bewerkingstijd van (maximum) 3 werk dagen zullen ze niet ver zijn van waar wij wonen.   Er was geen telefoon of fax, en dat vond ik geen goed teken.

Het verschil tussen Entropay en alle andere virtuele krediet kaarten is dat je een communauteit kunt opbouwen waar in de Entropay gebruikers geld naar elkaar kunnen sturen eender waar ze zijn in de wereld.   Werkgevers kunnen de lonen van hun werkers via Entropay betalen.   Ik kan me inbeelden dat ze zoiets in de prostitutie  (net zoals Adèle Daleke misschien geld verdiende op haar.  Om het geld in cash te kunnen afhalen)

U vindt gelijksoortige krediet kaart bedrijven op een lijst die Daniel Renson me spontaan gestuurd had na een gesprek over mijn zoektocht naar dergelijke opplossingen.  Hij was veel te nieuwsgierig geworden waardoor geen enkel van die bedrijven die hij gegeven heeft, heb gebruikt (annex_


De eerste en laatste ontmoeting met Albert Delbecq vóór 28 oktober 2014

Dat was in februari 2010, toen ik hem in Kinepolis tegen kwam.   Ik was vergezeld van Bart Schram, en Dhr Delbecq vergezelde een Nigeriaans vrouw die vroeger (tussen 2007 en 2010) in mijn buurt woonde.   De Nigeriaanse heet Angela Anjorin Moses (zie annex_).  Ze belde af en toe en ze vroeg wat ik deed of wat ik van plan was van te doen.  

Toen ze hoorde dat ik naar de bioscoop ging met een vriend, vroeg ze of ze mee mocht.   Ik stelde de vraag eerst aan Bart, en hij was akkoord.  Nog voor de afspraak belde ze opnieuw om te zeggen dat ze ook een vriend meebracht.  

Haar vriend was een oudere blanke man en gaf ons een andere indruk van haarzelf.   De man stond recht.  Hij schudde de hand en hij gaf zijn visitekaartje af.   Hij zei erbij “als u ooit een krediet nodig hebt, twijfelt niet om contact op te nemen.  Ik kan alles arrangeren”.    Ik nam de kaart en ik heb hem nooit gecontacteerd.  Ik geloof wel banken maar niet wildvreemde mensen die zeggen dat ze een krediet kunnen arrangeren.   Op dat vlak lijkt hij heel erg op een uitstekende fopper zoals Daniel Renson.

Het gezicht van Albert Delbecq was me niet helemaal onbekend.  Hij is iemand die zichzelf blijkbaar mooi vindt, maar hij heeft een kapsel van de jaren 1970, zo met manen en met een bles, en met een zonnebankgezicht.   Ik herinner me zijn gezicht van op de MIVB bus 42 (Hermann Debroux – Viaduct 42).   In de dagen na de ontmoeting zag ik hem samen met Angela op bus 42, en nog een paar keren hem alleen.   Hij stapte altijd af in Lenneke Mare (een zijstraat van de Hippocrateslaan te Sint Stevens, één halte na de UCL Saint-Luc (noteer UCL Saint-Luc, als draaischijf voor de mensenhandel !).   Ik begroette hem niet, omdat ik wist dat hij wacht opdat ik met hem zou praten, maar ik ben geen babbelaarster.

 

Angela Moses is zeer mooie lange slanke vrouw met lange sierlijke benen, die ik gewoon aan de bushalte in Metro Station Roodebeek (St Lambrechts Woluwe).  In gewone omstandigheden is ze heel deftig gekleed.  Die keer liep ze gekleed als een hoertje.   Met een collant, met zeer hoge hakken, met grote oorbellen, met veel make-up, en met een brede riem.  

Vooral Bart had de gedachte dat ze iets te maken had met de prostitutie.  Vandaag denk ik dat Angela via de mensenhandel naar België is gekomen.  De bedoeling van haar kledij, die dag, was om mijn compagnon te choqueren, alsof ik met haar soort mensen de hele dag optrok.  Toen ik haar zei “ik ga met een vriend naar de cinema”, dacht zij (en de mafia die erachter steekt) dat ik met een “fiancé” naar de cinema zou gaan.  Deze opzet werd dus georganiseerd in de periode waarin Daniel Renson al het mogelijke deed om al mijn kansen op alle mogelijke vlakken te vernietigen achter het mom van “helpen”.  Gelukkig dat het Bart was die bij me was.

De maffia wordt duidelijke voor mij.   De mensenhandelaars zijn dezelfde mensen zijn die onze projecten stelen om daarmee te zwendelen.  Het is mogelijk dat Dhr Delbecq aandelen heeft in de menselhandel en dat hij de opbrengsten witwast via zijn functie als makelaar in hypotheken.  Ik kan me vergissen, maar misschien vindt u meer als u de business van Dhr Delbecq scrutineert.

PV BR .17.L7.001329/2010 daterende van 19/02/2010                


[1]        Dat deed me onmiddellijk denken aan de Scientology Kerk in Brussel, waar heel veel vrijwilligers van Marseille afkomstig zijn.