Published using Google Docs
Northwestern Middle School
Updated automatically every 5 minutes

Northwestern Middle School

Principal Mr. Greg Lehman

150 Harthan Way  Albion, PA 16401  814.756.9400 Ext. 5  Fax: 814.815.8605


Principal  Athletics  Staff Web Pages  Guidance  Student Handbook   Olweus Bullying Program  Check Grades (MS)  NWSD 


                   

     Middle School Announcements 

RED RIBBON WEEK (10/25-10/29):

Monday - We're Too Bright for Drugs - Neon, Bright colors, Sunglasses

Tuesday - Team up Against Drugs - Jerseys, Favorite Team Gear

Wednesday - Support each other to stay drug free - twin/group look alike day

Thursday - Being Drug Free is No sweat - wear your sweatpants, sweatshirt, fluffy socks

Friday - Scare away drugs - Wear school appropriate halloween costume (no full face paint or full face masks)

     HELPFUL LINKS:

 

 

 

 

 

 


Follow The Pride Program

Mission Statement:

The Northwestern Middle School is dedicated to providing students the opportunity to become lifelong learners and reach their highest potential while developing respect, responsibility, and good citizenship. We are committed to the successful transitions between elementary school and high school. Our goal is to teach and model respect, responsibility, citizenship, and the desire for knowledge.

The Program:

As a Middle School "Family", we are looking for ways to collaborate our mission and expectations for staff and students. The "Follow The Pride" slogan was developed by a committee of teachers to describe what our purpose is for our students. The four components of the Pride program are listed below:

1. Be Respectful

Listen when others are speaking

Speak kindly to others

Keep your hands to yourself

2. Be Responsible

Come to class prepared: pencil, agenda, book, binder, homework, etc.

Be on time

3. Be A Good Citizen

Pick up trash/papers when you see them

Help others when they need it

Confine food/candy/gum to approved areas

4. Be a Good Learner

Maintain a positive attitude

Do your best

Attend school regularly

Participate in learning activities


Bell Schedule:

Warning Bell = 7:25

Homeroom = 7:27 - 7:33 / 6 minutes

Period 1 = 7:36 - 8:19 / 43 minutes

Period 2 = 8:23 - 9:05 / 42 minutes

Period 3 = 9:09 - 9:52 / 43 minutes

Period 4 = 9:56 - 10:38 / 42 minutes

          Period 5 = 10:42 - 11:25 / 43 minutes

6th Grade Lunch = 11:27 - 11:57 / 30 minutes

Period 6 (7th & 8th Grade) = 11:29 - 12:11 / 42 minutes

Period 6 (6th Grade) = 12:01 - 1243 / 42 minutes

7th & 8th Grade Lunch = 12:13 - 12:43 / 30 minutes

Period 7 = 12:47 - 1:30 / 43 minutes

Period 8 = 1:34 - 2:16 / 42 minutes 

Homeroom = 2:16 - 2:20 / 4 minutes