Werksessies Wet dba 11 en 13 april 2017
Beste directeur en personeelsadviseur,

Hoezo ‘werken met een modelovereenkomst’; er wordt toch niet gehandhaafd?!

U herkent het vast: er moet iemand tijdelijk worden ingeschakeld en de vraag is “welk contract gebruiken we?” De opdrachtnemer weet het wel: “Er wordt niet gehandhaafd. Gebruik maar een overeenkomst van opdracht.” U twijfelt: “Wat is wijsheid? En, hoe doet u het goed?”
Op dinsdag 11 april en donderdag 13 april organiseert de WOS een tweetal bijeenkomsten om werkgevers ondersteuning te bieden om op een goede manier de modelovereenkomsten van opdracht van de sport te gebruiken. Deze modellen bieden een belangrijk hulpmiddel bij het op juiste wijze inrichten van de samenwerking met derden in de sport en vormen het sluitstuk van een zorgvuldige beoordeling van de arbeidsrelatie met niet-werknemers. De bijeenkomsten zijn gericht op de praktijk en waar mogelijk worden praktijkvoorbeelden ook benut.

Tijdens eerdere bijeenkomsten zijn we ingegaan op de verschillende mogelijkheden om de arbeidsrelatie in te regelen en de Wet dba. De theorie is één kant van het verhaal; de praktijk is soms wat weerbarstiger. Zeker ook nu staatssecretaris Wiebes de handhaving van de Wet dba tot 1 januari 2018 heeft opgeschort. Tot die tijd en over deze periode periode krijgen zzp’ers en opdrachtgevers dan ook geen boete of naheffing, tenzij zij kwaadwillend zijn.
Uiteraard zullen we tijdens de werksessie actief ingaan op afspraken die de sportsector met de belastingdienst heeft gemaakt. Na deze bijeenkomst kent u de stand van zaken in het kader van de Wet dba en modelovereenkomsten, maar bovenal kunt u op een goede en passende manier de arbeidsrelatie inrichten en de modelovereenkomsten op juiste wijze toepassen.

Programma
Tijdens de bijeenkomst zal in het eerste uur worden ingegaan op het bepalen van de arbeidsrelatie en na de pauze op het concreet gebruiken van de modelovereenkomsten. De werksessie wordt inhoudelijk verzorgd door Judith van Vlijmen van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) .

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 11 april 2017 is VOL; aanmelden is niet meer mogelijk!

Datum: Donderdag 13 april 2017
Tijd: 10.00 - 13.00 uur
Locatie: Huis van de Sport, Wattbaan 31-49, 3439 ML Nieuwegein

U kunt zich tot en met 7 april aanstaande via dit formulier nog aanmelden voor de werksessie in Nieuwegein. De sessie van 11 april zit vol. Op het aanmeldingsformulier kunt u vragen of voorbeelden invullen die u tijdens de bijeenkomst graag behandeld ziet.


Hartelijke groet,

Lobke Mentrop
directeur

Komt u naar de werksessies? *
Zo ja, welke datum?
Naam organisatie *
Your answer
Uw naam *
Your answer
Functie *
Your answer
Email *
Your answer
Wilt u een collega meenemen? *
Required
Naam collega
Your answer
Functie collega
Your answer
Email collega
Your answer
Gewenste te bespreken onderwerpen
Your answer
Overige opmerkingen
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of w-o-s.nl. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms