Rejsekursus til Galapagos

Fag: Biologi
Arrangør: FaDB kurser.
Titel: Natur, tilpasning, evolution og Darwin
Kursusform: Internat, rejsekursus
Tid: 15.-23. oktober, 2017. 9 dage.
Sted: Galapagos
Deltagerantal: 15
Pris: Ca. kr. 45.100, eksklusiv forsikringer, vaccinationer og skat til Galapagos.
Tilmelding: På hjemmesiden www.biofag.dk og samtidig indbetaling af depositum kr. 10.000 til Danske Bank reg. nr. 1551 konto nr. 0016863254.
Tilmeldingsfrist: Bindende tilmelding 15.04.2016

Kort beskrivelse af formål og indhold

Natur, tilpasning og evolution på Galapagos øerne: Rejsekursus januar 2014

15. oktober 2017: Afrejse København
Afrejse København mod Sydamerika. Ved ankomsten til Quito er der transfer til hotellet.

16. oktober 2017: Quito: Mitad del Mundo & Pululahua-krateret med frokost på kraterkanten.

17. oktober 2017: Fly til Galapagos, San Cristobal
Først er der transport til lufthavnen i Quito og fly til øen San Cristobal, den østligste af Galapagos øerne. Dernæst er der transport til havnen og ombordstigning på Odysee, som er en 1. klasse båd, med 8 dobbelte kahytter. Der bliver godt tid til at se Darwins første landingsplads på Galapagosøerne, Puerto Baquerizo Moreno. Vi skal tillige besøge Frigatbird Hill og så skal vi se på planterne som karakteriserer den Aride zone.Vi kigger efter skildpadder, firben pelikaner og den smukke Vermillion flycatcher.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene), eller til vands (der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene). Om dagen sejles korte stræk, når der skiftes ankerplads eller mellem to øer, der ligger tæt ved hinanden.
Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage, men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibådene og klare en våd landgang, hvor man vader i land fra gummibåden. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når man skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Et par praktiske ord om dette naturparadis. Ved ankomsten betales en nationalparkafgift på ca. USD 110 pr. person. Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

18. oktober 2017: Galapagos cruise Espanola
I løbet af natten har vi bevæget os fra San Cristobal syd på til Espanole, hvor der vil blive to landgange: Punta Suarez og Gardner Bay. Dagens første landgang bliver på Punta Suarez hvor vi bliver modtaget af en larmende søløvekoloni og de nysgerrige spottefugle og sikkert et par pelikaner. Vi vil også se galapagos albatros, måske iden fascinerende parringsdans og både blåfodede og maskesuler. Darwins finker og svalehalemågen findes også her og skulle vi ikke også være heldige at se en enkelt Galapagos ørn?. På øen ses også de unikke rødgrønne havleguaner som ligger og soler sig sammen med de store røde Sally Lightfoot krabber.På øen findes tillige nogle blæsehuller i den sasalten hvorigennem havvandet presse op i fascinerende springvand.
Om eftermiddagen lægges til ved Gardner Bay, ligger på nordsiden af øen, hvor man kan vandre langs sandstraden og se nærmere på søløvekolonien. Der vil blive gode muligheder for at snorkle og iaftage det marine miljø med søanemoner og farvestrålende tropiske fisk.


19. oktober 2017: Galapagos, Cruise Floreana
I nattens løb har vi bevæget stik vestpå til øen Floreana, hvor vi skal besøge Punta Carmoran og Post Office Bay. Vi skal bl.a. studere flamingoer som står i det lave vand i den store mangrove lagune. Vi kan også være heldige og se pingviner og havskildpadder, dels på stranden dels i havet. I lagunen ved Post Office Bay er der gode muligheder for at se de blåfodede suler tæt på. Vegetationer er ganske frodig på øen og måske kan vi spotte den smukke Galapagos Passion Blomst. Flere forskellige frigatfugle og lave hejre ser vi sikkert også her.

20. oktober 2017: Galapagos, Cruise Santa Fé og South Plaza.
Fra Post Office Bay går det nordpå først til Santa Fé og senere samme dag besøger vi South Plaza. Ved Barrington Bay er der våd landgang og på vandreturen i lavaen god chancer for at se Galapagos Ørn og massevis af landleguaner i Kaktus skoven. Også gode muligheder for snorkling. Senere samme dag drager vi videre til den lille ø South Plaza som ligger øst for Santa Cruz, hvor Darwin Station er beliggende. South Plaza giver gode muligheder for den beune pelikan og Magnificant Fregatfugl.

21. oktober 2017: Galapagos, Cruise North Seymour & Bachas (Santa Crus).
Denne morgen er der landgang på North Seymour, hvor man kan se blåfodede suler og de fantastiske fregarfugle – både den store og magnificent - med de kæmpemæssige røde udposninger på halsen, som hanner puster op for at gøre sig til overfor hunnerne.
Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle.


22. oktober 2017: Galapagos (Mosquera) – Baltra Airport Retur til Guayaquil og hjemrejse

23. oktober 2017:8. Ankomst til DK


Inkluderet
• Flyvrejse København-Quito retur på økonomiklasse
• Skatter og afgifter fra København (ej hjemrejseskat på 45 USD)
• Flyrejse Quito-San Cristobal- Baltra-Guayaquil-DK på økonomiklasse
• Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
• Hotelovernatninger i dobbeltværelse på hyggeligt og centralt beliggende turistklassehotel
• 1. klasses yacht på Galapagos, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
• Morgenmad dagligt
• Fuld forplejning på Galapagos
• Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
• Entreer ved nævnte seværdigheder
• Produktansvarsforsikring og gebyr til rejsegarantifonden
• Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question