Pyetësor për edukatoret dhe mësuesit e fillores
Të dashur mësues,

Ky sondazh i drejtohet mësueseve dhe edukatoreve të shkollës fillore dhe parashkollorë si dhe do t'ju luteshim të marim 5 minuta nga koha juaj për të plotësuar këtë pyetësor. Sondazhi është pjesë e projektit ‘Forcimi I Mesuesëve dhe Nxënësve për një Jetë më të Mirë nëpërmjet Natyrës’, mundësuar nga ERASMUS+ përmes së cilës do të krijohen materiale të reja mësimore falas për të gjithë mësuesit/edukatorët. Rezultatet e këtij sondazhi do të ndihmojnë për të përshtatur këto të dhëna që do të mblidhen për nevojat e vërteta në këtë fushë.

Ju faleminderit!

Të dhëna
Emri
Your answer
Jeni mësuese/edukatore në shkollë fillore apo parashkollor? *
Qyteti/Fshati *
Your answer
Sa banorë ka qyteti/fshati ku punoni? *
2. Cilat janë problemet që trajtoni gjatë orëve të mësimit lidhur me shpendë si...?
Lejleku *
Required
Fazani *
Required
Cinja *
Required
Kuqalashi çafkëzi *
Required
Pata *
Required
Kumria *
Required
Dallëndyshja *
Required
Dejka *
Required
Rosa *
Required
Korbi *
Required
Mëllenja *
Required
Mjelma *
Required
Pulëbardha *
Required
Shqiponja *
Required
Trishtili *
Required
Lauresha *
Required
Grifsha *
Required
Laraska *
Required
Bengu *
Required
Sorra *
Required
Harabeli i shtëpisë *
Required
Martin Peshkatari *
Required
Gargulli *
Required
Qyqja *
Required
3.Sa të interesuar janë nxënësit tuaj për detyrat e listuara më poshtë? *
Shumë të interesuar
Të interesuar
Mesatarisht të interesuar
Jo shumë të interesuar
Shumë pak të interesuar
Të pa interesuar
A. Plotësimi i fletëve të punës
B. Vëzhgimi i natyrës
C. Konkurset dhe lojrat në grupe
D. Shikimi i fotove
E. Shikimi i filmave të shkurtër
F. Krijimi i historive me figura
G. Plotësimi në librat me ngjyrosje
H. Pikturimi i shpendëve
I. Shikimi i provave
J. Eksperimentet
K. Lojë teatrale
L. Lojrat në tavolinë
M. Formuese (Puzzles)
N. Vëzhgim i rregullt gjatë periudhës së shtimit
O. Lojra ne PC/Celular
4.Cilat materiale nga ekspozita juaj e natyrës gjenden në klasën tuaj? *
Yes
No
A. Pupla shpëndësh
B. Lëvozhga vezësh
C. Fole
D. Unaza shpendësh
E. Shpendë të ballsamosur
F. Shumimi i një shpendi (sh. Kanarina)
G. Foto shpendësh
H. Guida shpendësh
5. Cilat nga objektet e listuara më poshtë ndodhen në afërsi të shkollës/kopshtit tuaj? *
Required
6. Sa shpesh përgatisni aktivitete në klasë ose me fëmijët në lidhje me 'Edukimin Mjedisor'? *
Shumë shpesh
Shpesh
Jo shumë
Rrallë
Shumë rrallë
Row 1
Në oret e tjera të mësimit (leximi, muzikë, matematika, art, etj.)
Gjatë diskutimeve të hapura
Në orën e leximit jashtë-klase
Në skena të shkurtra dramatike
Gjatë ditëve të dedikuara për mjedisin
Gjatë aktiviteteve të shkollës/kopshtit
Në një konkurs
7. Tek cilat aktivitete është angazhuar klasa juaj për të ndihmuar mjedisin? Si do ta përshkruanit nivelin e angazhimit të nxenësve tuaj? *
Shumë e larte
E larte
Mesatare
I vogel
Shume i vogel
Aspak
Pjesëmarrja në aktivitete dhe konkurse mjedisore të organizuara nga shkolla/kopshti juaj
Pjesëmarrja në aktivitetet jashtë shkollore
Montimi I shtëpizave dhe ushqyeseve të shpendëve
Aksione riciklimi
Pastrimi i lagjes tuaj
8. Sa shpesh organizoni aktivitete mesimore jashtë në natyrë? *
Required
9. Sa shpesh i organizoni me fëmijët aktivitetet e mëposhtme gjatë orëve të edukimit në natyrë? *
Shumë shpesh
Shpesh
Mjaftueshëm
Rrallë
Shume rrallë
Aspak
Ecje në natyrë
Të bëni vëzhgime/regjistrime/studime nën udhëheqjen e mësuesit
Të zgjidhni probleme sipas tekstit apo figurave të ndodhura në libër
Vizatime, skicime
Mbledhje objektesh natyrore
Matje në natyrë (gjethe, pemë)
10. Sa i/e sigurt ndiheni për njohuritë tuaja mbi çështjet mjedisore? *
I/E sigurt
Jo i sigurt
Për njohuritë e përgjithshme mbi shpendët e zakondshëm
Për njohuritë mbi mjedisin e shpendëve dhe ekologjinë e tyre
Për njohuritë mbi ruajtjen e natyrës dhe speciet e rrezikuara
Për njohuritë për ciklin e jetës dhe migrimin e llojeve të shpendëve të vëzhguara në përgjithësi
Për ndërthurjen e elementëve të edukimit mjedisor me lëndët e tjera(matematik, edukim)
Për përgatitjen dhe organizimin e mësimit jashtë në natyrë
Për zbatimin e projekteve në lidhje me edukimin mjedisor
Për aftësitë në mësimdhënie duke ju referuar 'Edukimit Mjedisor'
Për kërkime të pavarura në mungesën të informacionit mbi problemet e natyrës
11. Cilat nga metodat/strukturat e mëposhtëme mësimore do t'ju shërbente më mirë gjatë mësimdhënies? *
Required
12. Cilat do të jenë materialet e duhura për mësimdhënien në mënyrë që t'ju ndihmojnë në përgatitjen e klasave të edukimit mjedisor? *
Required
13. Çfarë do t’ju pëlqente të ishte e përfshirë në programin e trajnimit për Edukimin Mjedisor për mësuesit? *
Required
14. Çfarë do ta bëntë një trajnimin më tërheqës për ju? *
Get link
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of PPNEA. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms