Årets Beste Kundeservice i Sosiale Medier
SISTE FRIST FOR INNSENDELSE - 31 JANUAR 2019
---------------------------------------------------------------
God kundeservice er alltid etterspurt i sosiale medier, og platformene egner seg ekstremt godt til å håndtere dialog med markedet. Mange opplever at kunden selv blir en del av service-platformene. Kunder hjelper kunder, osv. Helpdesk-begrepet er for alltid definert om, og kundefronten er med ett ofte døgnåpen i mange virksomheter! Også innen det offentlige er mange blitt svært gode til å håndtere dialogen med sine målgrupper - i sosiale medier.

Kanalene gjør det mulig å besvare henvendelser, reagere på hendelser og innspill, være god både offensivt og defensivt. Hvem var best i året som gikk?

Vi ønsker å hylle de beste organisasjonene på dette feltet. Her kan du derfor nominere en virksomhet, en organisasjon, et byrå, en sak eller et merke - som du mener har håndtert kundeservice på en særs god måte med sosiale medier som en del av sin kommunikasjons-miks. Det er selvsagt lov å nominere egen virksomhet.

Det er ingen fordel for en side og bli nominert mange ganger, da det er vurderingskriteriene, og ikke antall påmeldinger som juryen legger til grunn. Det er ingen påmeldingsavgift.

Dersom du lurer på hva juryen ser etter - her er de viktigste vurderingskriteriene.

1. Bakgrunn
2. Mål og målgruppe
3. Hvordan jobbes det med kundeservice?
4. Tone of voice - Merkevareopplevelse
5. Responstid
6. Engasjement og dialog: kvantitet og kvalitet
7. Resultater

Obs! I tilknytning til skjema/innsendelse, oppgir du sannsynligvis lenker til aktuell side/r, profiler, osv. Dersom det er helt nødvendig for å forstå innsendelsen at det vises historiske screenshots, bilder, o.l., kan du laste dette opp på en egen slidesshow-løsning (Flickr, Slideshare, el.l.) - og skrive inn en URL til "ekstra info-lenke" - i skjemaet. Dette er altså ikke et must. Visuell tilleggsinfo (historiske skjermbilder, f.eks) kan alternativt sendes i PDF-formatet, til mailadressen wernera@socialmediadays.no Husk å merke mailen med navnet på din kandidat.
Hva heter den nominerte virksomheten? *
Oppgi rett og slett virksomhetens navn.
Kontaktperson hos den nominerte kandidaten. *
Navn/mail/mobil.
Hvilke serviceaktiviteter knyttet til sosiale medier er i sving? *
Oppgi hva som skjer, på hvilke platformer, osv. Lim gjerne inn URL-er, evt andre typer lenker, osv.
Begrunnelse. Hvorfor er kandidaten en av de aller beste? *
Formulér deg så kort som mulig, supplere gjerne med stikkord. Fokusér på hva som er oppnådd.
Ditt navn *
Din epostadresse *
Ditt mobilnummer *
Annet
Benytt dette feltet f.eks dersom du trenger det til ytterligere info (vær kort...!) evt URL-er, etc til innsendelsen. Opplys evt bruk av mailadresse for innsendt tilleggsinfo, osv.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Nordskar. Report Abuse