Založniška dejavnost inštituta Sventovid in dr. Mire Omerzel - Mirit
Anonimni vprašalnik o vrstnem redu izdajanja knjig in nosilcev zvoka po željah bralcev in poslušalcev (junij 2016).

Mirina raziskovanja, knjižna dela in nosilci zvoka (ansambla VEDUN) restavrirajo in ohranjajo kulturno in glasbeno dediščino, ter zgodovinski spomin Slovenstva, znanje o močeh in tehnologiji zvoka preteklosti za prihodnost, dela z duhovnimi tematikami pa pomagajo ljudem vzpostavljati za mir, ravnovesje in blagostanje potrebno znanje, ki temelji na modrosti prednikov. Modrost preteklosti − za boljši jutri. Vse podpornike in donatorje pa vabimo, da teoretsko znanje izkusijo tudi praktično − v okviru katedre Veduna in ob poslušanju zgoščenk ansambla VEDUN.

I. Neizdana SAMOSTOJNA KNJIŽNA DELA
Prosimo, označite dela oz. projekte, ki so navedeni pod številkami od 1 do 9, in sicer po vrstnem redu tako, kot bi si želeli, da izzidejo. Vsakemu delu dodelite ustrezno številko (vsakemu delu drugačno številko).
1. BI−NE BI IN DOST´MAM (o načinih spreminjanja v lahkotnost bivanja in za lažje ozaveščanje potrebnih načinov spreminjanja)
2. OD GLASBENIKA DO MEDIJA (o življenjskem potovanju skozi tokove življenja in spremembe, ob 45. letnici etnomuzikološkega delovanja dr. Mire Omerzel-Mirit in skoraj 40 let restavratorstva ansamblov Trutamora Slovenica/Vedun)
Delo naj se izda kot:
3. KOZMIČNA ZAVEST PREDNIKOV ZA BOLJŠI JUTRI (o občutljivi pozornosti in mnogorazsežnostni zavesti naših slovanskih planetarnih prednikov, ki so bili nekdaj sposobni tvorno sozveneti z Zemljo, naravo, vesoljem, z zvezdami in vsemi živimi bitji, uglaševati sebe in svet ter tako ohranjati mir v duši in v svetu)
Delo naj se izda kot:
4. STAROSLOVENSKO TKANJE DUHA (o kulturnih in duhovnih biserih prednamcev, živečih na slovenskih tleh, in kaj nam le-ti sporočajo)
Delo naj se izda kot:
5. ZGODOVINA IN ZVOK STARIH SLOVENSKIH GLASBIL (izdaja Mirinega doktorata − »Zgodovinski razvoj predklasičnih glasbil na slovenskem etničnem ozemlju od prazgodovine do danes« , z dodatki in pojasnili duhovne narave)
Delo naj se izda kot:
6. ŽIVALSKI VODNIKI ALI KAJ NAS UČIJO ŽIVALI (preroške misli o živalih, ki ljudem držijo zrcalo in jih opominjajo na slabosti)
Delo naj se izda kot:
7. TRANSCENDENCA ZVOKA IN ZAVESTI (o razsežnostih in močeh zvoka, ki je izjemna tehnologija preteklosti in prihodnosti)
Delo naj se izda kot:
8. ŽIVETI NEBO NA ZEMLJI (o sozvenenju in vsepovezanosti ali kako uporabiti in zaživeti vse dimenzije (so)bivanja, kar je eliksir duše in blagostanja; knjiga o kozmično-zemeljski resonanci)
Delo naj se izda kot:
9. SLOVENSKE IN SLOVANSKE STAROSVETNOSTI (knjiga temelji na avtoričinih arheoloških, etnoloških in etnomuzikoloških raziskavah ter spoznanjih in na etno-arheo-medicinski muzikologiji; govora je torej o skupnih in različnih pogledih ter dosežkih teh znanstvenih disciplin, o številnih prežitkih ali ostalinah iz minulih časov, ki so se kot prvine, svete našim slovenskim prednikom, ohranile do današnjih dni. Dognanja so prežeta z zakonitostmi ustvarjalnega duha in Mirinimi pojasnili duhovne narave)
Delo naj se izda kot:
Next
This form was created inside of Mattes d.o.o.. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms